Jump to content

Η Google παραδέχεται την παρακολούθηση χρηστών σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης του Chrome


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Νιώθετε ασφαλείς όταν επιλέγετε την ανώνυμη περιήγηση στο web μέσω του Google Chrome; Φυσικά όλοι θα απαντήσουμε θετικά εδώ, καθώς πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο δεν αφήνουμε ίχνη ιστορικό του προγράμματος περιήγησής μας. Ενώ είναι ευρέως γνωστό ότι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου μας εξακολουθούν να μπορούν να παρακολουθούν τη χρήση μας σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, συχνά πιστεύεται ότι η Google δεν καταγράφει αυτές τις πληροφορίες στο τέλος.

Ωστόσο, μια ομαδική αγωγή κατά της Google αποκάλυψε ότι η εταιρεία παρακολουθεί τη χρήση μας ακόμη και σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Η Google άλλαξε επίσης αθόρυβα την περιγραφή της σελίδας της κατάστασης ανώνυμης περιήγησης, γεγονός που προκαλεί ανησυχία ότι η ιδιωτική περιήγηση μπορεί να μην είναι τόσο ιδιωτική.

Από το 2020, η Google είναι αντιμέτωπη με μια δικαστική μάχη 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χρονολογείται και μάλιστα τότε μια ομάδα χρηστών ισχυρίστηκε ότι το πρόγραμμα περιήγησης Chrome συνεχίζει να παρακολουθεί δεδομένα σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, κάτι που ήταν παραπλανητικό από την πλευρά τους. Αν και η εταιρεία δεν το παραδέχτηκε στο δικαστήριο, η Google έλυσε τελικά το θέμα καταβάλλοντας το ποσό στους καταγγέλλοντες.

Φαίνεται ότι η Google ήθελε να κλείσει αυτό το κεφάλαιο νωρίτερα, γι’ αυτό προχώρησε και πλήρωσε 5 δισεκατομμύρια δολάρια χωρίς καμία παραδοχή ενοχής. Αντίθετα, η εταιρεία λαμβάνει τώρα μέτρα για να αποφύγει τυχόν δικαστικές διαμάχες για το ίδιο στο εγγύς μέλλον.

Στην πιο πρόσφατη έκδοση του Google Chrome για Windows, η περιγραφή της σελίδας της κατάστασης ανώνυμης περιήγησης λέει τώρα – “Οι άλλοι που χρησιμοποιούν αυτήν τη συσκευή δεν θα βλέπουν τη δραστηριότητά σας, ώστε να μπορείτε να περιηγηθείτε πιο ιδιωτικά. Αυτό δεν θα αλλάξει τον τρόπο συλλογής δεδομένων από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν, συμπεριλαμβανομένης της Google “ .

Εδώ η εταιρεία σαφώς παραδέχεται ότι η Google μπορεί να παρακολουθεί ορισμένα στοιχεία της χρήσης της περιήγησής σας ακόμη και σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Αντί να βελτιώσει το απόρρητο αυτής της λειτουργίας, η εταιρεία επέλεξε να ενημερώσει την περιγραφή της διευκρινίζοντας ότι η ιδιωτική της λειτουργία δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο ιδιωτική όσο νομίζει κανείς.

[via]

 

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

αχαχαχαχα..

δεν πειράζει.. Στον Firefox χαμογελούν την ίδια στιγμή. Κάνει και άλλες "πατάτες" η google όπως "πρόθεση" να καταργήσει τους ad blockers από τα plugins και κάτι παιχνίδια με τον dns και τα cookies (με σκοπό δόλιο πάλι σχετικό με διαφημίσεις, μη το συζητήσουμε εδώ). Δεν θέλει όμως και πολύ να βρεθεί να γίνεται ο IE της σύγχρονης εποχής που κανείς δεν θα χρησιμοποιεί.. Αυτά. 

Υ.Γ. μην χρησιμοποιείτε ίδιο browser για την κανονική περιήγηση και τις "βρομοδουλειές". Ας είναι διαφορετικοί μεταξύ τους.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...