Jump to content

Φωτογραφικός εκτυπωτής ή απλός Inkjet????

kpilidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας παιδια

θέλω να πάρω έναν εκτυπωτη για να τυπωνω τις φωτογραφίες μου απο την ψηφιακή αλλα και να τυπώνω και κείμενα

και ερωτω

να πάρω εναν φωτογραφικό ή έναν απλό Inkjet?(οχι φωτογραφικό εννοώ)

Δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω πολλά Ε (κοντα στα 200)

εσεις τι μου συστηνετε? Ποιες οι διαφορες ενος απλού Inkjet και ενός φωτογραφικου Inkjet?

Από μάρκα λέω HP. Εσεις?

Περιμένω νέα σας. :)

Αν θέλεις να τυπώνεις φωτογραφίες, πάρε φωτογραφικό.

Με 200 ευρώ βέβαια αγοράζεις πολύ καλό inkjet.

Το σημαντικό είναι να επιλέξεις έναν που να έχει φθηνά αναλώσιμα* και ξεχωριστά δοχεία μελάνης για κάθε χρώμα. Έτσι αλλάζεις μόνο αυτό που πραγματικά χρειάζεται αλλαγή. Σε αυτόν τον τομέα πολύ καλοί είναι οι Canon.

* φθηνά αναλώσιμα = Το δοχείο να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα ml μελάνι και όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή.

εγω εχω αυτον εδω και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.ακομη μελανα δεν εχω αλλαξει.βεβαια δεν τον χρησιμοποιω και συχνα.μονο για κατι εμφανισεις φωτογραφιων τον αποκτησα.

παντως εχει και θυρα υπερυθρων και card reader!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γεια σε ολους

Εγω εχω να προτεινω το εξης: παρε εναν φθηνο inkjet για εκτυπωσεις κειμενου και απλων γραφικων και τις φωτογραφιες σου να τις εκτυπωνεις στον Γερμανο (28 λεπτα η φωτο 15x10 cm).

Εγω τουλαχιστον ετσι κανω. Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι οι φωτο χρειαζονται 1 εργασιμη για να ερθουν απο τα κεντρικα της Kodak στο υποκαταστημα του Γερμανου (αυτο ισχυει για Εδεσσα, που ερχονται απο Kodak Θεσσαλονικης)

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

Γεια σε ολους

Εγω εχω να προτεινω το εξης: παρε εναν φθηνο inkjet για εκτυπωσεις κειμενου και απλων γραφικων και τις φωτογραφιες σου να τις εκτυπωνεις στον Γερμανο (28 λεπτα η φωτο 15x10 cm).

Εγω τουλαχιστον ετσι κανω. Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι οι φωτο χρειαζονται 1 εργασιμη για να ερθουν απο τα κεντρικα της Kodak στο υποκαταστημα του Γερμανου (αυτο ισχυει για Εδεσσα, που ερχονται απο Kodak Θεσσαλονικης)

Αν δε θέλεις να τις τυπώνεις στο σπίτι, υπάρχουν πολλές λύσεις, είτε για εκτύπωση σε φωτογραφείο (σε κάποιο που δε χρεώνει παράλογα αυτή την υπηρεσία) είτε online από το εξωτερικό και να σου τις στείλουν (με κόστος μόλις €0,15/φωτό + ταχυδρομικά).

Αν δε θέλεις να τις τυπώνεις στο σπίτι, υπάρχουν πολλές λύσεις, είτε για εκτύπωση σε φωτογραφείο (σε κάποιο που δε χρεώνει παράλογα αυτή την υπηρεσία) είτε online από το εξωτερικό και να σου τις στείλουν (με κόστος μόλις €0,15/φωτό + ταχυδρομικά).

Την ποιοτητα που σου παρεχει η Kodak λιγο δυσκολο να την βρεις σε φωτογραφειο "της γειτονιας". Οσο για εκτυπωση στο εξωτερικο, οκ ενταξει...

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

αξίζει να τυπώνω τις φωτο στο σπιτι ή όχι ? εδώ ειναι το ζητούμενο

Εμενα η αποψη μου ειναι πως δεν αξιζει, διοτι για να κανεις αποσβεση ενδεχομενως να χρειαστουν πολλες εκατονταδες "οικιακων" εκτυπωσεων. Αν βεβαια αυτο θελεις να κανεις, τοτε το μονο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις χαρτι και στυλο και να υπολογισεις, στις ποσες εκτυπωσεις θα κανεις αποσβεση.

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

Η αντοχή που έχουν οι φωτογραφίες που εκτυπώθηκαν σε μαγαζί είναι σαφώς μεγαλύτερη. Τα μελάνια και τα χαρτιά των εκτυπωτών έχουν βελτιωθεί πολύ, αλλά δε νομίζω ότι έχουν φτάσει αυτό που παίρνεις από ένα αντίστοιχο κατάστημα.

αξίζει να τυπώνω τις φωτο στο σπιτι ή όχι ? εδώ ειναι το ζητούμενο

Απο οικονομικής πλευράς σαφώς και όχι! Τα μελάνια, τα χαρτιά, ο φωτογραφικός εκτυπωτής είναι σαφώς ακριβότερα από ότι να τύπωνες στο φωτογραφείο. Και η διάρκεια ζωής των φωτογραφιών σαφώς μικρότερη. Οπότε μόνο αν επείγεσαι ή απλά το θέλεις άσχετα του κόστους, συμφέρει εκτύπωση φωτογραφιών στο σπίτι.

Tα online καταστήματα συμφέρουν μόνο για μεγάλο όγκο εκτυπώσεων, αφού η αποστολή στην Ελλάδα κοστίζει (π.χ. στην Kodak περίπου 3€)

Γεια σε ολους

Ενας φιλος μου που δουλευει σε μαγαζι με υπολογιστες κλπ, μου ειπε πως οι Epson και μετα οι Canon ειναι οι εκτυπωτες με τις περισοτερες βλαβες. Εγω προσωπικα εχω ενα HP 930c ο τον εποιο τον εχω 5 χρονια και εχω εκτυπωσει τα απιστευτα.

ΥΓ αυθεντικα μελανια μονο 1 φορα αγορασα, αναγομωση 4 φορες

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

Παρε ενα φτηνο ινκτζετ να κανεις τη δουλεια σου και τυπωσε τις φωτο σου εξω. Και ρε παιδια, ψαξτε το λιγακι... Τι γερμανους και 30 λεπτα ακουω, τι εξωτερικα, ημαρτον... Στο κεντρο της αθηνας η φωτο παει 12 λεπτα σε χαρτι κοντακ ή φουτζι (να πω την αληθεια δεν ειμαι σιγουρος) και αψογη ποιοτητα...