Jump to content

Η Microsoft θα προσφέρει επί πληρωμή ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Η Microsoft θα επιτρέψει στους καταναλωτές να πληρώνουν για τα λεγόμενα Extended Security Updates (ESU) των Windows 10, όταν λήξει η υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος, το 2025.

Συνήθως, η εταιρεία προσφέρει επί πληρωμή ενημερώσεις ασφαλείας μόνο για οργανισμούς που πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού, αλλά πλέον σχεδιάζει να τις προσφέρει, για πρώτη φορά, σε ιδιώτες, μέσω ετήσιας συνδρομητικής υπηρεσίας, αντί να παρατείνει την ημερομηνία λήξης της υποστήριξης για τα Windows 10.

«Αν και συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη μετάβαση στα Windows 11, κατανοούμε ότι υπάρχουν περιστάσεις που θα μπορούσαν να σας εμποδίσουν να αντικαταστήσετε συσκευές Windows 10 πριν από τη λήξη της ημερομηνίας υποστήριξης. Επομένως, η Microsoft θα προσφέρει εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας», εξηγεί.

«Το πρόγραμμα ESU για τα Windows 10 θα περιλαμβάνει κρίσιμες ή/και σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας. Οι ESU δεν περιλαμβάνουν νέες δυνατότητες, ενημερώσεις που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια, που ζητούνται από πελάτες ή αιτήματα αλλαγής σχεδιασμού. Τεχνική υποστήριξη πέρα από το ίδιο το ESU δεν είναι επίσης διαθέσιμη».

Η ημερομηνία λήξης της υποστήριξης των Windows 10 είναι η 14η Οκτωβρίου 2025, 10 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος. Πολλοί περίμεναν ότι η Microsoft θα επεκτείνει την υποστήριξη τους, καθώς συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ευρέως και υπήρχε μεγάλο χάσμα (σχεδόν έξι χρόνια) μεταξύ των Windows 10 και των Windows 11. Επομένως, προκαλεί ακόμη και έκπληξη το γεγονός ότι προσφέρει στους «απλούς» χρήστες το ίδιο πρόγραμμα ESU με εκείνο για τις επιχειρήσεις, για τρία χρόνια πρόσθετων ενημερώσεων.

«Εάν είστε μεμονωμένος καταναλωτής ή οργανισμός που θα επιλέξει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα Windows 10 μετά τη λήξη της υποστήριξης στις 14 Οκτωβρίου 2025, θα έχετε την επιλογή να εγγράψετε τον υπολογιστή σας στο επί πληρωμή πρόγραμμα Extended Security Updates (ESU)», εξηγεί η Microsoft στο σχετικό FAQ. Η εταιρεία δεν αναλύει ακόμη τις τιμές για τις ενημερώσεις των Windows 10. «Περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της τιμολόγησης, θα δοθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία».

Άλλωστε, η υποστήριξη των Windows 7 έληξε το 2020, περισσότερο από 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους, και οι εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας έληξαν νωρίτερα φέτος. Η βασική υποστήριξη για τα Windows XP έληξε μετά από μόλις οκτώ χρόνια, με την εκτεταμένη υποστήριξη να τερματίζεται μετά από σχεδόν 13 χρόνια.

Ούτως ή άλλως, η Microsoft μπορεί να αναγκαστεί να προσφέρει δωρεάν ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10 μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποστήριξης. Τα Windows XP έλαβαν μια εξαιρετικά ασυνήθιστη ενημέρωση το 2017, τρία χρόνια μετά τη λήξη της εκτεταμένης υποστήριξης, για την αποτροπή μιας μεγάλης επίθεσης ransomware.

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

τα 11 μπαίνουν με πειραγμένο ISO (που ο καθένας μπορεί να φτιάξει από το αρχικό) ακόμα και σε μηχανήματα που δεν πληρούν τις προδιαγραφές (χωρίς TPM2) και αναφέρεται ότι επί του παρόντων παίρνουν κανονικά updates. Ένα τυχαίο άρθρο για το "πως", εδώ

Ως εκ΄τουτου η μετάβαση είναι δυνατή για όσα σήμερα pc τρέχουν 10. Τωρα δεν έχει σημασία αν κάποιος δεν θέλει να αλλάξει τα 10 γιατί τα θεωρεί καλύτερα καθώς ο ίδιος μαλλον δεν ήθελε να αλλάξει τα 7 να πάει στα 10 πριν μερικά χρόνια. Δυστυχώς ό,τι θέλει η MS θα κάνουμε.

ΥΓ Και εγώ μέχρι να μάθω τα 10 από τα 7 μου πήρε χρόνο και πάνω που τα έμαθα /συνήθισα μου τα αλλάζουν σε 11 που φρόντισε χωρίς λόγο να αλλάξει όλες πάλι τις ρυθμίσεις που τις βρίσκαμε να τις ξαναψάχνουμε και ποτέ να μην ησυχάσουμε (ακόμα και από 11 σε 11 αλλάζουν όπως από 10 σε 10). Πφφφφ.. 

 

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...