Jump to content

Εξωπραγματικές οι επιδόσεις του Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 SoC


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ένας πολύ διάσημος tipster στο X, μοιράστηκε μερικές πικάντικες λεπτομέρειες γύρω από το SoC Snapdragon 8 Gen 4, το οποίο είναι μάλλον περίεργο επειδή πριν λίγο καιρό μόλις είδαμε το Snapdragon 8 Gen 3. Ωστόσο, οι μέχρι στιγμής διαρροές του συγκεκριμένου tipster ήταν ως επί το πλείστον ακριβείς, επομένως έχουμε λόγους να πιστεύουμε την νέα του αναφορά.

Λοιπόν, ο χρήστης/tipster @Tech_Reve, ισχυρίζεται πως η Qualcomm θα βασιστεί και πάλι αποκλειστικά στην TSMC για την κατασκευή του chipset Snapdragon 8 Gen 4 που βασίζεται στα 3nm. Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως ο σχεδιαστής chip’s αποφάσισε να στοιχηματίσει ξανά στην TSMC επειδή θέλει να χρησιμοποιήσει προσαρμοσμένους πυρήνες CPU Oryon και θεωρεί πως έτσι θα αποφύγει τον κίνδυνο να υπάρξει μείωση επιδόσεων με το νέο σύνολο πυρήνων.

Ωστόσο, μια στρατηγική διπλής προμήθειας chip’s είναι ακόμα υπο-συζήτηση για το 2025, όταν θα κυκλοφορήσει το Snapdragon 8 Gen 5, ενώ το Snapdragon 8 Gen 4 for Galaxy θα παράγεται στο χυτήριο 3GAP της Samsung.

Η απόφαση της Qualcomm είναι όντως λογική, δεδομένης της αισθητής διαφοράς μεταξύ των chipset Snapdragon 8 Gen 1 και Snapdragon 8+ Gen 1. Το πρώτο κατασκευάστηκε από τη Samsung και είχε προβλήματα στραγγαλισμού και χαμηλότερη απόδοση, ενώ η παραλλαγή Plus βγήκε από τα φανταχτερά εργαστήρια της TSMC και αποδείχθηκε συνολικά ένα ανώτερο chip’s σε όλα του.

Πίσω στο Snapdragon 8 Gen 4, ο tipster προτείνει ότι θα φέρει εντυπωσιακές επιδόσεις στον κόσμο του Android χωρίς να καταναλώνει υπερβολική ισχύ. Σε ένα σενάριο πολλαπλών πυρήνων, το SD8 Gen 4 λέγεται ότι ξεπερνά τους 10.000 πόντους στο Geekbench 6, ενώ η GPU Adreno 830 προσφέρει το ίδιο επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας με το Snapdragon 8 Gen 2, αλλά και εξαιρετικά κέρδη απόδοσης. Ολόκληρο το SoC φημολογείται ότι καταναλώνει μόλις 8W.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Λογικά πράγματα τώρα που παίζει μπαλίτσα και το Snapdragon X για τα ανερχόμενα windows on arm. Περιμένω με ανυπομονησία την ημέρα που θα αντικαταστήσω το tab s8 5g με ένα windows on arm τάβλετ  που θα μπορεί να τρέξει και android εφαρμογές όπως ήδη κάνουν τα windows pc μου. Α και να μπει και δυνατότητα τηλεφωνικής κλήσης όπως στα τάμπλετ της samsung. Άλλη διάσταση για τους επαγγελματίες. 

Οσο για τον Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 φοβάμαι τα προβλήματα με την ανεπαρκή ψύξη στα τηλέφωνα μην γίνει ότι έγινε με τα iPhone 15 που αναγκάστηκαν  να ρίξουν επιδόσεις για να μην του ψήνεται η συσκευή. 

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...