Jump to content

Νέες υπηρεσίες από το Open Gateway – Η Βραζιλία πρωτοπορεί στα network API


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Ως μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας GSMA Open Gateway, οι βραζιλιάνικοι πάροχοι Claro, TIM και Vivo ανακοίνωσαν τη διάθεση τριών network API (Application Programmable Interfaces) που επικεντρώνουν στη βελτίωση της ψηφιακής ασφάλειας. Τα API είναι τα Number Verify, SIM Swap και Device Location. Η ανακοίνωση, η πρώτη για τη συγκεκριμένη περιοχή που υποστηρίζεται από πολλούς παρόχους, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η GSMA στο Σάο Πάολο. Με αυτήν την πρωτοβουλία, οι τρεις πάροχοι θα «ανοίξουν» τα δίκτυά τους σε developers από όλο τον κόσμο, επιτρέποντας την ανάπτυξη ασφαλέστερων ψηφιακών υπηρεσιών.

Η πρωτοβουλία GSMA Open Gateway, που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος κατά τη διάρκεια του MWC Barcelona 2023, αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με την GSMA, μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η παγκόσμια βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών σχεδιάζει και φέρνει στην αγορά νέες εφαρμογές για κινητά, καθηλωτικές και ψηφιακές υπηρεσίες. Θα βοηθήσει, επίσης, τη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας, τις επιχειρήσεις και τους προγραμματιστές να προσφέρουν καλύτερες ψηφιακές εμπειρίες μέσω των δικτύων 5G, προς όφελος των πελατών, της κοινωνίας και της οικονομίας.

Το GSMA Open Gateway αποτελεί ένα κοινό και ανοιχτό πλαίσιο μεταξύ παρόχων, διευκολύνοντας τους developers και τους παρόχους cloud να δημιουργήσουν ασφαλέστερες εφαρμογές και υπηρεσίες, που επικοινωνούν απρόσκοπτα μεταξύ τους και λειτουργούν για όλες τις συσκευές και τους πελάτες τους. Αυτό γίνεται μέσω μεμονωμένων σημείων πρόσβασης στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, γνωστών ως API. Από τη Βραζιλία μέχρι την Κίνα, τη Νορβηγία έως τη Νέα Ζηλανδία, σχεδόν 40 πάροχοι κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, που αντιπροσωπεύουν 228 δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και το 64% των παγκόσμιων συνδέσεων, είναι ήδη μέρος της πρωτοβουλίας.

Τα API που παρουσιάστηκαν από τους παρόχους της Βραζιλίας, τα πρώτα του σχετικού οδικού χάρτη, επικεντρώνονται στην καταπολέμηση της ψηφιακής απάτης, στο mobile commerce και στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα τρία API είναι το Number Verify, που προσφέρει απρόσκοπτη επαλήθευση του αριθμού κινητού τηλεφώνου ενός χρήστη, αντί να βασίζεται στα SMS. Το SIM Swap χρησιμοποιείται για να ελέγξει εάν ένας αριθμός τηλεφώνου άλλαξε πρόσφατα κάρτες SIM, κάτι που βοηθά στην αποτροπή επιθέσεων, κατά τις οποίες οι απατεώνες παίρνουν τον έλεγχο της SIM, χρησιμοποιώντας τεχνικές κοινωνικής μηχανικής και προσωπικά δεδομένα. Το τρίτο είναι το Device Location, που επιτρέπει στους οργανισμούς να επιβεβαιώνουν εάν μια συγκεκριμένη συσκευή βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και την αποτροπή ψεύτικων συναλλαγών.

Η βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με την GSMA, αναμένει ότι αυτή η πρωτοβουλία θα επιταχύνει την ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών, διασφαλίζοντας ότι ενσωματώνονται απρόσκοπτα με τα εθνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, καθώς και με εκατοντάδες άλλα σε όλο τον κόσμο. Ως μέρος της πρωτοβουλίας GSMA Open Gateway, τα συγκεκριμένα API θα επεκταθούν σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που σημαίνει ότι, εκτός από τους 145 εκατομμύρια πελάτες κινητής της Βραζιλίας, οι developers μπορούν, επίσης, να προσεγγίσουν νέους πελάτες εκτός Βραζιλίας, καθώς η πρωτοβουλία μεγαλώνει.

Ο Mats Granryd, Γενικός Διευθυντής της GSMA, δήλωσε: «Μέσω της πρωτοβουλίας GSMA Open Gateway, οι εταιρείες κινητής της Βραζιλίας πρωτοστατούν, βοηθώντας τους προγραμματιστές και τους παρόχους cloud να διαθέσουν νέες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της απάτης και τη βελτίωση της ψηφιακής ασφάλειας. Ακολουθώντας αυτήν την προσέγγιση, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες, όχι μόνο λειτουργούν απρόσκοπτα σε όλα τα δίκτυα κινητής της Βραζιλίας, αλλά και σε εκατοντάδες άλλα σε όλο τον κόσμο. Τον επόμενο χρόνο θα δούμε όλο και περισσότερους Βραζιλιάνους να επωφελούνται από τη διάθεση αυτών των API, κάνοντάς τους να αισθάνονται πιο άνετα, γνωρίζοντας ότι οι υπηρεσίες είναι πιο ασφαλείς».

Για αυτό το πρώτο σύνολο API, οι τοπικοί πάροχοι συνεργάστηκαν με τους στρατηγικούς εταίρους Infobip και το Microsoft Azure. Τα API του GSMA Open Gateway ορίζονται, αναπτύσσονται και δημοσιεύονται στο CAMARA, ένα έργο ανοιχτού κώδικα για τους προγραμματιστές από το οποίο έχουν πρόσβαση σε βελτιωμένες δυνατότητες δικτύου, με επικεφαλής το Linux Foundation σε συνεργασία με το GSMA. Και τα τρία API που παρουσιάστηκαν αναμένεται να είναι εμπορικά διαθέσιμα μέχρι το τέλος του 2023. Το οικοσύστημα GSMA Open Gateway στη Βραζιλία πρόκειται να βελτιωθεί σημαντικά το 2024, με τους νέους συνεργάτες NTT Data και Vonage να εντάσσονται στην πρωτοβουλία.

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...