Jump to content

Ο Musk σκέφτεται να αποσύρει το Χ από την Ευρώπη, λόγω του DSA


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Ο Elon Musk, ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X -που ήταν προηγουμένως γνωστή ως Twitter- εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης της υπηρεσίας από την Ευρώπη, ως απάντηση σε έναν νέο ευρωπαϊκό κανονισμό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Insider, ο δισεκατομμυριούχος έχει συζητήσει την κατάργηση της διαθεσιμότητας της εφαρμογής στην περιοχή ή τον αποκλεισμό των χρηστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την πρόσβαση σε αυτήν, όπως δήλωσε στην πηγή άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τον Αύγουστο τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA), ο οποίος ορίζει κανόνες για την πρόληψη της διάδοσης επιβλαβούς περιεχομένου, την απαγόρευση ή τον περιορισμό ορισμένων πρακτικών στόχευσης χρηστών και την κοινή χρήση ορισμένων εσωτερικών δεδομένων με ρυθμιστικές αρχές και σχετικούς ερευνητές, μεταξύ άλλων.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Thierry Breton, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «διερευνά επίσημα τη συμμόρφωση της Χ» με το νέο νόμο, σημειώνοντας ότι της έχει ζητήσει επίσημα λεπτομερείς πληροφορίες για τις ενέργειές της, σε σχέση με τον μετριασμό και την αφαίρεση επιβλαβών ή τοξικών πληροφοριών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk διατυπώνει την ιδέα να περιορίσει δραστικά την εμβέλεια της υπηρεσίας. Λίγο μετά την εξαγορά της εταιρείας πρότεινε, σύμφωνα με άλλες πηγές, ως μέτρο μείωσης του κόστους, τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της X αποκλειστικά και μόνος εντός των ΗΠΑ.

Αν και ο Musk δεν έχει ακόμη αποσύρει την Χ από καμία χώρα, μια από τις πηγές είπε ότι ουσιαστικά δεν έχει παραμείνει κανένας υπάλληλος της στην Ευρώπη, καθώς τα γραφεία στο Παρίσι, τη Μαδρίτη και το Βερολίνο έχουν κλείσει. Το γραφείο στο Δουβλίνο, ωστόσο, παραμένει ανοιχτό, όπως και στο Λονδίνο, με το Ηνωμένο Βασίλειο να μην είναι πλέον μέρος της ΕΕ και να υιοθετεί ξεχωριστές υποχρεώσεις για μεγάλες πλατφόρμες.

Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει περίπου το 9% της παγκόσμιας μηνιαίας βάσης ενεργών χρηστών της X, σύμφωνα με στοιχεία από την Apptopia, αν και η καθημερινή χρήση έχει μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους τρεις μήνες, πέφτοντας μεταξύ 10% και 40% σε ολόκληρη την περιοχή.

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...