Jump to content

Xiaomi: Εγκαταλείπει το MIUI για χάρη του νέου MiOS;


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το MIUI, που αναπτύχθηκε από την Xiaomi, είναι ένα user interface για smartphones και tablets με βάση το λειτουργικό σύστημα της Google, Android, που σε βάθος ετών έχει υποστεί αρκετές αλλαγές και έχει βελτιωθεί σε πολλά του σημεία. Επιπλέον, από το 2010 το όνομα της Xiaomi και του MIUI είναι συνώνυμα και διαθέτει πλέον μια παγκόσμια βάση χρηστών με πάνω από 564 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες! Η τελευταία έκδοση είναι το MIUI 14 που ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά όπως φαίνεται η Xiaomi αναζητά μια αλλαγή με την επόμενη επανάληψη της προσαρμοσμένης έκδοσης του δικού της UI και μάλιστα ο αξιόπιστος tipster Digital Chat Station είναι βέβαιος ότι η Xiaomi θα αντικαταστήσει το MIUI με ένα ολοκαίνουργιο MiOS.

Μένει να δούμε στο πέρας του επόμενου διαστήματος αν το MiOS θα είναι απλώς ένα άλλο user interface κομμένο και ραμμένο επάνω στο Android όπως το MIUI ή αν η Xiaomi αναπτύσσει πραγματικά ένα νέο λειτουργικό σύστημα για κινητά. Προηγούμενες φήμες υποδηλώνουν ότι η Xiaomi θέλει να ακολουθήσει τα βήματα της Huawei λανσάροντας το δικό της λειτουργικό σύστημα με βάση το Android Open Source Project (AOSP), το οποίο θα είναι διαθέσιμο στα smartphone, τα tablet, τα wearables και ακόμη και τα ηλεκτρικά οχήματα της Xiaomi.

Στα Κινεζική μέσα έχει διαδοθεί η είδηση πως η Xiaomi είχε ήδη καταχωρήσει το όνομα MiOS και διατηρεί ενεργό τον ιστότοπο mios.cn στην Κίνα, ενώ έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές για μια έκδοση beta για προγραμματιστές του MiOS!

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πρόσφατα πήρα ένα Xiaomi για την κόρη μου και έβλεπα το Miui 14, την πιο πρόσφατη έκδοση. Στον γερόλυκο μου έχω το Miui 12.5. Είναι ελάχιστες οι διαφορές. Η Xiaomi πρέπει να κάνει άλματα στο skin της διότι οι υπόλοιποι (όσοι έχουν μείνει), τρέχουν. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...