Jump to content

iPhone 15


athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

iPhone 15

image.thumb.png.ed8f03e7cbc22274e9c0ddf871442c7e.png

Από το μεγάλο Wonderlust event της Apple δεν έλειψαν φυσικά τα ολοκαίνουργια iPhone 15 και iPhone 15 Plus, τα νέα βασικά μοντέλα του αμερικανικού κολοσσού που φέρνουν αρκετές σημαντικές αλλαγές.

Ξεκινώντας με την εμφάνιση, φέτος και τα απλά iPhone 15 διαθέτουν Dynamic Island. Πρόκειται για το μεγάλο χαρακτηριστικό που έφεραν στο προσκήνιο τα περυσινά iPhone 14 Pro, επιτρέποντας στο "notch" να μεταμορφώνεται ανάλογα την περίσταση και την…ειδοποίηση. Επομένως, αντί για το ογκώδες notch των iPhone 14, πλέον το πιο διακριτικό αυτό «χάπι» καταλαμβάνει τον χώρο στο πάνω μέρος της οθόνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που οι συσκευές έχουν Dynamic Island, οι οθόνες τους δεν διαθέτουν Always-On τεχνολογία.

image.thumb.png.ba40623145f2ffdc8ca1c0c9cd2dbe34.png

Μιλώντας για οθόνες, τα νέα iPhone έχουν Super Retina XDR panels, με πιο λεπτά bezels. Παράλληλα, η φωτεινότητα είναι διπλάσια από πέρυσι, φτάνοντας τα 1600 nits για την προβολή HDR βίντεο, με τα 2000 nits να είναι το ανώτατο όριο. Το iPhone 15 έχει οθόνη 6.1 ιντσών, ενώ το iPhone 15 Plus έχει οθόνη 6.7 ιντσών. Οι συσκευές είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο, με πιο στρογγυλεμένες άκρες για καλύτερο, πιο άνετο κράτημα. Το μπροστινό τους ‘Ceramic Shield’ γυαλί είναι εξαιρετικά ανθεκτικό.

image.thumb.png.9a202379e7f7ddaa3b43660c9fe4d241.png

Τα νέα iPhone θα έρχονται σε πέντε χρώματα: ροζ, μαύρο, κίτρινο, λαχανί και θαλασσί.

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι είναι η μετάβαση στη USB-C θύρα. Και επίσημα, τα iPhone αφήνουν στο παρελθόν το Lightning καλώδιο, υιοθετώντας το USB-C για τη φόρτιση, τη μεταφορά δεδομένων και τον ήχο. Η Apple θα αλλάξει φυσικά όλα τις τα περιφερειακά, απλά τα απλά ακουστικά και τους φορτιστές της, μέχρι και τα AirPods, ξεκινώντας με την Pro έκδοση.

Περνώντας στα της κάμερας, ο βασικός αισθητήρας στο πίσω μέρος των iPhone 15 και iPhone 15 Plus έχει ανάλυση 48 megapixel με f/1.6 aperture, ενώ υπάρχει και ένας ultra wide αισθητήρας των 12 megapixel με f/2.4 aperture. Το άλμα σε σχέση με τα απλά iPhone 14 και iPhone 14 Plus είναι τεράστιο, αφού πέρυσι τόσο η κύρια κάμερα όσο και ο υπερευρυγώνιος φακός ήταν των 12MP.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η Apple ανέπτυξε μια ειδική τεχνολογία που αξιοποιεί τα κεντρικά 12MP της βασικής κάμερας για να προσφέρει 2X οπτικό ζουμ. Πρακτικά είναι σα να υπάρχει ένας τρίτος 2X telephoto αισθητήρας στο σύστημα καμερών. Παράλληλα, η εταιρία υπόσχεται δραματικά βελτιωμένα πορτρέτα, με έξυπνο HDR που προσφέρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ φωτός και λεπτομέρειας, βελτιωμένες λήψεις τη νύχτα και όλες τις καινοτομίες του Photonic Engine.

image.thumb.png.0ead2c6ce982e14c7c3503ae89f31214.png

Περνώντας στα της απόδοσης, τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus κάνουν την μετάβαση στο εξαιρετικά ισχυρό A16 Bionic chip, το οποίο αξιοποιούσαν τα περσινά Pro μοντέλα. Πρόκειται για ένα 5nm chip me 6 CPU πυρήνες και μια μοναδική GPU 5 πυρήνων σχεδιασμένη από την Apple, καθώς και ειδικό hardware για την καταγραφή των φωτογραφιών και των βίντεο.

Προφανώς, ο πιο αποδοτικός επεξεργαστής σημαίνει και καλύτερη μπαταρία, με την Apple να υπόσχεται πως το απλό iPhone 15 μπορεί να βγάλει μια ολόκληρη ημέρα, ενώ το iPhone 15 Plus έρχεται με ακόμη μεγαλύτερη μπαταρία σε σχέση με πέρυσι.

Στα της ασύρματης δικτύωσης, η εταιρία έχει ενσωματώσει ένα Ultra Wideband chip νέας γενιάς, το οποίο μπορεί για παράδειγμα να επιτρέψει σε δύο iPhone χρήστες να βρουν ο ένας τον άλλο μέσα σε ένα χώρο γεμάτο κόσμο, με μεγάλη ακρίβεια. Υπάρχει φυσικά 5G, ενώ οι κλήσεις θα είναι ποιοτικότερες από ποτέ, με ένα machine learning μοντέλο για καλύτερη ποιότητα στις κλήσεις με λιγότερο θόρυβο. Η Apple έχει αναβαθμίσει και τις SOS κλήσεις μέσω δορυφόρου, ετοιμάζοντας ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους οδηγούς να καλέσουν για οδική βοήθεια σε απομονωμένες περιοχές χωρίς καθόλου σήμα.

Τα βασικά χαρακτηρίστηκα του iPhone 15 και του iPhone 15 Plus:

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ένα infographic που περιγράφει συνοπτικά όλα τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων iPhone 15 μοντέλων.

image.thumb.png.e65b85de7a7de2a6d1a0296f211db855.png

Η τιμή του iPhone 15 και του iPhone 15 Plus:

Όσον αφορά την αμερικανική αγορά, οι τιμές των iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα διαμορφώνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Ειδικότερα:

Το iPhone 15 θα ξεκινά από τα $799.

Το iPhone 15 Plus θα ξεκινά από τα $899.

 

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone 15 και του iPhone 15 Plus:

Οι ημερομηνίες κυκλοφορίες των νέων iPhone δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

[Πηγή]

image.png

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Έχει η οθόνη έντονα χρώματα σαν τη super amoled των Samsung για παράδειγμα;

Έχει η οθόνη έντονα χρώματα σαν τη super amoled των Samsung για παράδειγμα;

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Έχει ναι, αλλά μπορείς και να πας σε ένα κατάστημα και να το δεις ζωντανά να κρίνεις ο ίδιος.

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...