Jump to content

Συχνότητα οθόνης TFT

necromanthus
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε τι συχνότητα θα πρέπει να λειτουργεί μια οθόνη TFT 15", με ανάλυση 1024x768; Παίζει ρόλο η ανάλυση ή όχι; Και γενικότερα τι πετυχαίνουμε με το να ορίσουμε μικρές η μεγάλες συχνότητες ανανέωσης αντίστοιχα;

Οι TFT οθόνες έχουν native ανάλυση και refresh rate και μόνο σε αυτήν δουλεύουν σωστά. Δες λοιπόν ποια ανάλυση προτείνει ο κατασκευαστής (πέρνα καλύτερα τους drivers της οθόνης σου) και βάλε αυτήν.

Αν βάλεις την οθόνη να δουλέψει σε άλλη ανάλυση ή συχνότητα από την native, το μόνο που θα πετύχεις είναι να υποβιβάσεις την εικόνα της. Στις lcd πάντα χρησιμοποιούμε την ανάλυση και τη συχνότητα που αναφέρει ο κατασκευαστής και τίποτα άλλο.

an to megisto value p mporeis na valeis se mia othoni einai 75 herz (lcd) k to ligotero 60 prepei na valoume 60 ?

Maybe you were right

But baby I was lonely

I don't want to fight

I'm tired of being sorry ...:shifty:

Συνηθως οι TFT εχουν μια προτεινομενη αναλυση και αυτην θα πρεπει να χρησιμοποιεις. Νομιζω οι περισσοτερες 17αρες εχουν την 1024χ768, και λογικα στα 75Hz θα εισαι μια χαρα. Αντιστοιχα οι 19αρες παιζουν στα 1280χ1024@75Hz. Καλο θα ηταν να μην αποκλινεις απο αυτες τις αναλυσεις.

Samsung Galaxy S23 Ultra (8/256) Black

Huawei Watch GT4 Black

Οι TFT οθόνες έχουν native ανάλυση και refresh rate και μόνο σε αυτήν δουλεύουν σωστά. Δες λοιπόν ποια ανάλυση προτείνει ο κατασκευαστής (πέρνα καλύτερα τους drivers της οθόνης σου) και βάλε αυτήν.

Όταν αναφέρεσαι σε native ανάλυση και refresh rate τι ακριβώς εννοείς; Εγω στο manual της δικής μου οθόνης δεν έχω διαβάσει πουθενά για κάτι τέτοιο. Το μόνο που υπάρχει είναι ένα πινακάκι που αναφέρεται σε τι συχνότητα, ανάλυση και βάθος χρώματος μπορεί να χρησιμοποιήσει η οθόνη. Μάλιστα έχω παράτηρήσει ότι οι ρυθμίσεις αυτές (βάθος χρώματος,συχνότητα) μπορεί να είναι διαφορετίκα ακόμα και για την ίδια ανάλυση. Σχετικά με τους drivers που αναφέρεις η οθόνη μου δεν έχeι δικούς της από τον κατασκευαστή, αλλά χρησιμοποιεί αυτούς των Windows.

Λέγοντας native εννοώ την φυσική της ανάλυση, αυτήν για την οποία έχει φτιαχτεί να δουλεύει. Τώρα, μπορεί και να υποστηρίζει κάποια άλλα modes (για λόγους συμβατότητας κυρίως) αλλά το desktop σου πρέπει να το έχεις στην ανάλυση εκείνη.

Οι drivers δεν είναι ακριβώς drivers αλλά ένα αρχείο που ορίζει στα Windows τα modes στα οποία μπορεί να λειτουργήσει η οθόνη. Αν δεν ήρθαν σε CD με την οθόνη σου, πρέπει να υπάρχουν στο Internet.