Jump to content

Samsung Galaxy Z Fold 5

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλή φαίνεται. Την έβαλα και εγω. 

Το σημαντικότερο όμως είναι η μπαταρία. Το τελευταίο update μου εριξε την αυτονομία απο 10+ ωρες σε 7. Και είναι γενικό. Το αναφέρουν όλοι στο xda. Αμα δεν την επαναφέρει αυτό το Update, βλέπω να ψάχνω την προηγούμενη έκδοση, γιατί τώρα δε βγάζω μερα.. 

On 28/4/2025 at 5:10 ΜΜ, sosimple2 said:

Καλή φαίνεται. Την έβαλα και εγω. 

Το σημαντικότερο όμως είναι η μπαταρία. Το τελευταίο update μου εριξε την αυτονομία απο 10+ ωρες σε 7. Και είναι γενικό. Το αναφέρουν όλοι στο xda. Αμα δεν την επαναφέρει αυτό το Update, βλέπω να ψάχνω την προηγούμενη έκδοση, γιατί τώρα δε βγάζω μερα.. 

Τελικά ισχύει ή έστρωσε;  https://youtu.be/4ONpp7SmxyA?si=MyzVHquEIfRX9zWe

Edited by pchrono

13 ώρες πριν, pchrono said:

Τελικά ισχύει ή έστρωσε;  https://youtu.be/4ONpp7SmxyA?si=MyzVHquEIfRX9zWe

Η αυτονομία είχε χαλάσει απ το τελευταίο update android 14, οχι τώρα. Απλα πόλοι περίμεναν το Android 15 μπας και φτιάξει. 

Αυτο που δείχνει το βίντεο είναι για καθαρισμό την cash. Οκ ίσως βοηθήσει σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά αν η ρομ σε όλους τρώει μπαταρία, δεν θα κάνει τίποτα.. 

Ίσως το κανω κάποια στιγμή. Σε εμένα βελτιώθηκε αρκετά η αυτονομία πάντως. Οχι όπως ήταν πριν το τελευταίο update android 14, αλλα καλύτερα απο πριν τουλάχιστον. 

Μονο που έκανα διαφορά πράγματα στο κινητό και δεν ξέρω σε τι απο ολα οφείλεται η βελτίωση. 

Πάγωσα καμια 170ρια services που δεν παγωνα πρώτα. Στην android 14 και να τα παγωνες δεν έβλεπες σημαντική διαφορά. Είπα να δοκιμάσω ξανα τώρα, στο Android 15 και είδα διαφορά. Μπορεί όμως να οφείλεται και επειδή έστρωσε η ρομ μετα απο μέρες.. Αμα τα ξεπαγώσω θα φανει.. 

Αν  θέλει κανένας να κάνει debloat υπάρχει μια εξαιρετική λυση:

Η open-source εφαρμογή canta. 

Επιλέγεις να σου δείχνει μόνο εφαρμογές συστήματος (τις υπόλοιπες που είναι απο playstore τις απεγκαταστας έτσι και αλλιώς αν θες, ή τις βάζεις απο φροντίδα συσκευής να είναι παγωμενες στο background, το ίδιο αποτέλεσμα είναι ). 

Απο αυτές που σου βγάζει, εχουν ετικέτα με πράσινο χρώμα ποιες είναι προτείνομενες για παγωμα (δεν έχουν κάποια σημαντική λειτουργία).  Φυσικά μπορεί καποιες απο αυτές να τις χρησιμοποιείς, οπότε δεν τις παγώνεις. Αν πατήσεις μια μια πανω σε καθε εφαρμογή / service, σου λεει τι κάνει καθε μια.. (παλαια για να ξέρεις τι κανει καθενα googlαρες μια ωρα, συν να βρεις αν είναι safe για παγωμα, τωρα στα δίνει στο πιάτο και κανει Update συνεχώς τη λίστα οσο παίρνει update το λειτουργικό) 

Αφού επιλέξεις ποσες θες να παγώσεις κανεις κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο και ακαριαία παγώνουν ολες. Πανε σε λίστα δίπλα με τις παγωμένες και μπορείς να τις επαναφέρεις όλες ή όποια θες. 

Μονο που για να δουλέψει η εφαρμογή canta θελει εγκατάσταση της εφαρμογής shizuku (playstore free). Και πρέπει να δώσεις δικαιώματα adb στο shizuku το οποίο είναι και το μονο μπέρδεμα. 

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξεις ταυτόχρονα στη μισή οθόνη το shizuku και στην αλλη μιση τις ρυθμίσεις του κινητού - λειτουργεια προγράμματιστη - ασύρματος εντοπισμός σφάλματων και να κανεις μια διαδικασία που λέγεται pairing. Οπου γράφεις 2 νούμερα.. Google it για περισσότερα. 

Υπάρχει και άλλος τρόπος, με την εφαρμογή ladb συν tasker που χρησιμοποιώ εγω αλλα ειναι ποιο περίπλοκο να το στήσεις, και εύκολοτερο μετα.. Με το ladb δίνεις δικαιώματα adb όπου θες μεσω του ρουτερ, ασύρματα. Ετσι το κανω εγω. Θέλει καθε φορα που κάνεις επανεκκίνηση το κινητο να τρέξεις 1 φορα τη συγκεκριμένη εφαρμογή, ενω είσαι συνδεμένος σε κάποιο Wifi. 

Ενα σορό εφαρμογές που πρώτα θελαν ροοτ τωρα δουλεύουν με το shizuku, δεν είναι μονο η εφαρμογή που γράφω παραπάνω υπάρχει ολόκληρη λιστα. Εγω το είχα ηδη οπότε απλά τεσταρα το debloating με τη συγκεκριμένη εφαρμογή. 

Edited by sosimple2