Jump to content

Πόσο κοστίζει η κατασκευή του Samsung Galaxy S23 Ultra;


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αμέσως μετά τα πτυσσόμενα smartphones, το ακριβότερο smartphone της Samsung στην περιοχή των ΗΠΑ είναι το Galaxy S23 Ultra που κοστίζει 1.199 $ στις ΗΠΑ!

Τώρα, η εταιρεία παρακολούθησης και ανάλυσης Counterpoint Research ανέλυσε τη χρέωση των υλικών (BoM) του τηλεφώνου, υποστηρίζοντας ότι η κατασκευή του premium smartphone κοστίζει 469 δολάρια.

Η Counterpoint προσθέτει ότι ο επεξεργαστής και τα λοιπά εσωτερικά στοιχεία αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο κομμάτι της αλλαγής (35% του συνολικού BoM). Ακολούθησε η κατηγορία οθόνης (18%) και η κατηγορία “othets” (15%). Η τελευταία κατηγορία αποτελείται από χαρακτηριστικά όπως ο μηχανισμός δόνησης, η αδιαβροχοποίηση και άλλα.

Πρέπει να τονιστεί, ωστόσο, ότι αυτή η ανάλυση δεν σημαίνει ότι η Samsung βγάζει 730 $ σε κάθε μοντέλο Galaxy S23 Ultra που πωλείται στις ΗΠΑ. Αυτές οι αναφορές δεν περιλαμβάνουν άλλα κόστη όπως εργασία, μάρκετινγκ, δοκιμές λογισμικού, έρευνα και άλλα.

Δεν υπάρχει καμία λέξη για το BoM για το Galaxy S22 Ultra, αλλά η εταιρεία σημείωσε προηγουμένως ότι το Galaxy S21 Ultra 1.199 $ κοστίζει 533 $ για να κατασκευαστεί από το μηδέν. Το S20 Ultra με τη σειρά του, ήταν 7% φθηνότερο συγκριτικά με την κατασκευή του S21 Ultra. Αυτό υποδηλώνει ότι η Samsung θα μπορούσε να αυξήσει το περιθώριο κέρδους της με το Galaxy S23 Ultra.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Και σκεφτείτε ότι τα 469 δολάρια είναι με επίσημες τιμές. Η samsung προφανώς έχει άλλα deal στις τιμές από τους προμηθευτές άρα πολύ πιθανώς να κοστίζει πολύ πιο κάτω στην ίδια καθαρά στα υλικά. Το κέρδος τους σε τέτοια πανάκριβα κινητά είναι τεράστιο. Για αυτό η πτώση τιμών είναι τεράστια από 1500 στα 800 στις παλιότερες σειρές που και πάλι έχουν υπερκέρδη.

Στάλθηκε από το M2012K11AG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή τα υπόλοιπα είναι πιο ακριβά από την κατασκευή της συσκευής! Από τα 730 τι να βγάζει η Samsung! 

Edited by evris2013

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, king2009 said:

 Η samsung προφανώς έχει άλλα deal στις τιμές από τους προμηθευτές άρα πολύ πιθανώς να κοστίζει πολύ πιο κάτω στην ίδια καθαρά στα υλικά.

101% το κατασκευαστικο κοστος ΔΕΝ εχει καμια σχεση με τις δηθεν τιμες που ανακοινωνουν. Καθε λιγους μηνες μετα την επισημη κυκλοφορια ενος προιοντος, οι τιμες πεφτουν ... και καμια εταιρεια δεν χανει λεφτα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...