Jump to content

Unboxing και hands-on με το HUAWEI Mate X3!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Τα foldables συνεχίζουν να ελκύουν τους χρήστες, ειδικά τους απαιτητικούς power users της high-end κατηγορίας που θέλουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οθόνη, ώστε να είναι παραγωγικοί παντού και πάντα, ενώ αποζητούν μια άνετη εμπειρία multi-tasking, στα όρια του… desktop. Η HUAWEI είναι από τους πρώτους κατασκευαστές που “τόλμησε” να μπει στην κατηγορία των foldables και το νέο Mate X3 συγκεντρώνει την τεχνογνωσία όλων αυτών των ετών, ενώ είμαστε από τους λίγους που το είχαμε στα χέρια μας στην Ελλάδα, πριν το δείτε στα καταστήματα… πάμε να το δούμε!

Το HUAWEI Mate X3 ουσιαστικά διαδέχεται το Mate X2 μετά από ένα χρόνο… “απουσίας”, από το 2021 μέχρι σήμερα. Φυσικά, η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ έκτοτε και η νέα foldable συσκευή της εταιρείας είναι εξοπλισμένη με κορυφαία υποσυστήματα και υλικά. Το είχαμε στα χέρια μας σε μαύρο χρώμα (αρκετά “ανοικτό”, όμως), με την πλάτη του να καλύπτεται από κρύσταλλο. Η κατασκευή είναι εντυπωσιακή, κυρίως χάρη στο μικρό πάχος, αφού το Mate X3 είναι μόλις 11,8mm διπλωμένο και 5,3mm όταν είναι “ανοικτό”, ενώ το βάρος του αγγίζει τα 241 γραμμάρια. Πρόκειται για διαστάσεις και βάρος που ωθούν τα όρια στην κατασκευή ενός foldable και αναμφίβολα αξίζουν συγχαρητήρια στη HUAWEI για το επίτευγμα αυτό. Στο κουτί θα βρείτε φορτιστή 66W, καλώδιο Type-C και μια διαφανή θήκη που καλύπτει μόνο την πλάτη, ουσιαστικά, προστατεύοντας και το μεγάλο camera module.

Η οθόνη είναι Foldable OLED με 120Hz ρυθμό ανανέωσης και 1 δις χρώματα, με διαγώνιο 7,85″ και σχεδόν “τετράγωνο” aspect ratio (2224×2496 pixels). Κλείνοντάς την, μπορείτε να αρκεστείτε στην δευτερεύουσα OLED οθόνη των 6,4″, με τα 120Hz ρυθμού ανανέωσης και το wide aspect ratio (1080×2504 pixels), πρακτικά μια μεσαίου μεγέθους οθόνη. Να σημειωθεί οτι η τελευταία καλύπτεται από το περίφημο Kunlun Glass της εταιρείας, για μέγιστη αντοχή.

Το Mate X3 που είχαμε στη διάθεσή μας έτρεχε EMUI 13.1, ενώ  διέθετε 12GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου πλαισιώνουν το Snapdragon 8+ Gen 1 της Qualcomm, προσφέροντας υψηλότατες επιδόσεις. Δεν υπάρχει υποδοχή για microSD, αλλά υπάρχει για NM card, οπότε δεν θα έχετε πρόβλημα χώρου.

Το AppGallery της HUAWEI πλκέον συγκεντρώνει 580 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως και τώρα, με την έξυπνη αναζήτηση και τις διάφορες μορφές δυνατοτήτων εξυπηρέτησης, δίνει περισσότερες επιλογές στους χρήστες να βρουν και να βιώσουν την εμπειρία χρήσης των αγαπημένων τους εφαρμογών. Επίσης, το HUAWEI Mate X3 έχει πρόσβαση σε εκατομμύρια δημοφιλείς εφαρμογές όπως WhatsApp, Viber, Instagram, Facebook Messenger, TikTok κλπ. μέσω του AppGallery. Παράλληλα, μέσα από την 3rd party εφαρμογή GBox, διαθέσιμη χωρίς διαφημίσεις στο  AppGallery, οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν τις Google εφαρμογές που χρειάζονται και έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν, όπως YouTube, Google Maps και άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες, με πολύ απλά βήματα.

Εντυπωσιακή είναι η τριπλή πίσω κάμερα της συσκευής. Το μεγάλο, κυκλικό module στεγάζει την κύρια κάμερα των 50MP με PDAF, Laser AF και OIS, ενώ το διάφραγμα είναι f/1.8. Έχουμε επίσης έναν periscope τηλεφακό (125mm) με 12MP αισθητήρα, PDAF, OIS και έως 5x optical zoom και την απαραίτητη ultrawide κάμερα με 13MP αισθητήρα. Οι λήψεις είναι εξαιρετικές, φυσικά, αντάξιες μιας ναυαρχίδας, ενώ υπάρχουν και δύο selfie κάμερες, μια σε κάθε οθόνη, των 8MP έκαστη, με δυνατότητα λήψης 4K video. Απ’ότι φαίνεται η τεχνολογία των under display καμερών ακόμα δεν έχει φτάσει στο σημείο που θα ήθελε η HUAWEI, έτσι το κλασικό hole notch υφίσταται και στις δύο περιπτώσεις.

Ο ήχος προέρχεται από stereo ηχεία και από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi 6 (dual-band), BT 5.2 με A2DP, LE, aptX HD, NFC, USB-C 3.1 θύρα και κάθε τύπο γεωγραφικού εντοπισμού. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι στο πλαϊνό power/lock button και άρα προσβάσιμος σε κάθε κατάσταση αναδίπλωσης. Επίσης, να σημειωθεί οτι η συσκευή υποστηρίζει και BDS Sattelite messaging, το νέο trend στις τηλεπικοινωνίες που όμως μπορεί να σώσει ζωές, κυριολεκτικά.

Τέλος, η μπαταρία των 4.800mAh είναι αναπάντεχα μεγάλη για ένα τόσο λεπτό και ελαφρύ foldable! Επαναφορτίζεται ταχύτατα στα 66W αλλά και ασύρματα στα 50W, υποστηρίζοντας και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 7,5W.

Το HUAWEI Mate X3 θα βρίσκεται σύντομα και στα ελληνικά καταστήματα, προσφέροντας μια κορυφαία επιλογή foldable σε όσους αναζητούν νέο αναδιπλούμενο μοντέλο για την καθημερινότητά τους!

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...