Jump to content

Νέα CPU για τον Snapdragon 8 Gen 3 με βασικό πυρήνα στα 3,7 GHz


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ένα τεράστιο άλμα επιδόσεων έφερε το SoC Snapdragon 8 Gen 2 και συνάμα υπήρξε βελτίωση ως προς την κατανάλωση ενέργειας, αλλά τώρα ακούμε ότι ο διάδοχός του έχει ακόμα μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Ένας γνωστός tipster αποκαλύπτει ότι η επόμενη γενιά της πλατφόρμας της Qualcomm θα συσκευάσει νέα αρχιτεκτονική CPU, ενώ θα αυξήσει σημαντικά τις ταχύτητες του ρολογιού.

Ο Snapdragon 8 Gen 3 λέγεται ότι έχει έναν βασικό πυρήνα CPU Cortex-X4 στα πρωτοφανή 3,7 GHz, πέντε ισχυρούς πυρήνες για υψηλές επεξεργαστικές επιδόσεις και δύο μικρούς πυρήνες για καλύτερη διαχείρισης ενέργειας.

Σύμφωνα με το Digital Chat Station, ο αριθμός μοντέλου είναι SM8650 και η GPU θα ονομάζεται Adreno 750. Οι προσδοκίες είναι η TSMC να συνεχίσει την κατασκευή των chip’s, μεταβαίνοντας από τον κόμβο N4 στον κόμβο N4P, ο οποίος εξακολουθεί να είναι η τεχνολογία διαδικασίας 4 nm αλλά με ελαφρά αύξηση της αποτελεσματικότητας.

Ο λόγος που η TSMC δεν πρόκειται να περάσει ακόμη στην διαδικασία 3nm είναι ο κύκλος παραγωγής – το N4P είναι αρκετά καλό και αρκετά προσιτό και τα εργοστάσια στην Ταϊβάν είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη μαζική παραγωγή μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμή από τις εταιρείες τηλεφωνίας.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

επιτελους μετα απο μερικα χρονια ταλαιπωριας και χαμενων χρηματων απο τους καταναλωτες, "ξυπνησαν" οι σχεδιαστες flaghship chips. Ειναι η πρωτη υλοποιηση με πολλους ισχυρους πυρηνες (5) και μονο 2 αργους. Ελπιζω αυτο να το καταλαβει γρηγορα και η Intel που αντεγραψε μετα απο 10 χρονια την arm.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...