Jump to content

Έχετε εκτυπωτή HP; Δεν μπορείτε να βάλετε μελάνι τρίτων κατασκευαστών


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυστηρότατη είναι η HP ως προς την χρήση μελανιών τρίτων κατασκευαστών στους εκτυπωτές της και γι’ αυτό μπλοκάρει τους πελάτες από την χρήση μη αυθεντικών μελανιών. Πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ της HP υποδηλώνουν ότι μια πρόσφατη ενημέρωση υλικολογισμικού εκτυπωτή εμποδίζει τη χρήση μελανιού που δεν είναι HP ως μέρος της αυστηρής πολιτικής “δυναμικής ασφάλειας” της εταιρείας.

Η “δυναμική ασφάλεια” είναι κάτι που ξεκίνησε το 2016 και αποτελεί μέρος της διαδικασίας ελέγχου ταυτότητας κασετών της HP, η οποία λέει η εταιρεία θα πρέπει να “προστατεύει την ποιότητα της εμπειρίας των πελατών μας, να διατηρεί την ακεραιότητα των συστημάτων εκτύπωσης και να προστατεύει την πνευματική μας ιδιοκτησία”. Αυτό σημαίνει απαγόρευση της χρήσης μελάνης ή κασετών τόνερ που δεν περιέχουν “νέα ή επαναχρησιμοποιημένα cip ή ηλεκτρονικά κυκλώματα HP” σε ορισμένους εκτυπωτές, κάτι για το οποίο η HP έχει ήδη αντιμετωπίσει κριτική και πολλές συλλογικές αγωγές.

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι η HP επεκτείνει τη δυναμική πολιτική ασφαλείας της σε περισσότερες συσκευές που κάποτε ήταν συμβατές με κασέτες εκτός HP. Ένας χρήστης του Reddit, ο u/grhhull, λέει ότι δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν δοχεία μελάνης τρίτων κατασκευαστών με τον εκτυπωτή HP. Αντί να εμφανίζει ένα μήνυμα με δυνατότητα παράκαμψης που υποδεικνύει ότι η HP δεν μπορεί να εγγυηθεί την ποιότητα της εκτύπωσής της, ο u/grhhull λέει ότι ο εκτυπωτής δεν θα χρησιμοποιήσει καθόλου κασέτα τρίτου κατασκευαστή.

Το 2020, η HP κατέληξε σε διακανονισμό 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων με πελάτες στις ΗΠΑ ως μέρος μιας ομαδικής αγωγής που υποστήριξε ότι το υλικολογισμικό της εταιρείας λειτουργούσε ως “κακόβουλο λογισμικό” “προσθέτοντας, διαγράφοντας ή αλλάζοντας κώδικα, μειώνοντας τις δυνατότητες των εκτυπωτών HP και αποδίδοντας τα δοχεία ανεφοδιασμού των ανταγωνιστών που δεν είναι συμβατά με εκτυπωτές HP”. Η εταιρεία κατέβαλε επίσης εκατομμύρια σε πελάτες που επηρεάζονται από τη δυναμική ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αυστραλία, αφού απαγόρευσε στους χρήστες να εγκαταστήσουν πιο οικονομικά δοχεία μελάνης τρίτων κατασκευαστών.

Καθώς τα καθαρά έσοδα από τους εκτυπωτές μειώνονται για την HP , αυτή η κίνηση φαίνεται σαν μια προσπάθεια να κλειδωθούν οι χρήστες στο οικοσύστημά της.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

αν καταλαβα σωστα ...

- αγοραζεις ενα αυτοκινητο και εαν ΔΕΝ βαλεις τα λαδια του κατασκευαστη >>> το αυτοκινητο που αγορασες ειναι πνευματικη ιδιοκτησια της Χ εταιρειας, τοτε αυτο θα μεινει ακινητο και δεν θα μπορεις να το χρησιμοποιησεις !!!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...