Jump to content

Μετατροπή σε cd player

cybernec
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν υποβάλλω την ερώτηση στο σωστό μέρος αλλά αμαρτία εξομολογημένη συγχωρείται, λένε :)

Λοιπόν, ξέρει κανείς αν υπάρχει τρόπος να κάνω το compact μίνι ηχοσύστημα της sony που έχω στο σπίτι να παίζει και CD-R ??

Προσωπικά δεν το βλέπω και πόλύ πιθανό αλλά λέω...μήπως το έχει κάνει κανείς "ψαγμένος" φίλος από το forum, κάποιος ηλεκτρονικός π.χ.

Ευχαριστώ

Aν πίανουν τα χέρια σου άνοιξε compact μίνι ηχοσύστημα και διάβασε τον αριθμό=τύπος της κεφαλής του cd , πήγαινε σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και ρώτα για αυτή την κεφαλή και για συμβατές.Αν βρείς κάποια να ξέρες ότι θα κοστίζει από 30 εως 60 ευρώ.Ισως τελικά να σε συμφέρει να πάρεις ένα άλλο cd player ή ακόμα καλύτερα ένα φθηνό dvd player

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

Δεν μου εχει τυχει τετοιο, αλλα μηπως δεν φταιει η κεφαλη;; :o :whistle:

Για δοκιμασε να φτειαξεις audio cd με ISRC*

και πες μας :)

*αυτο ειναι η ψηφιακη ονομασια /υπογραφη του καθε κοματιου,

που λεει χρονολογια, αυξοντα αριθμο κ.α.

Ισως ειναι κλειδομενο το sw του cdplayer ;)

Απ'όσο θυμάμαι τα cd players της sony, για πολλά χρόνια δεν υποστήριζαν cdr... Nαι και όμως... Πιθανότατα τέτοιο έχει ο cybernec. Ειδικά αν είναι κάπως παλιό. Είναι θέμα μηχανισμού.

Αρχικό Μήνυμα από τον mcde

Απ'όσο θυμάμαι τα cd players της sony, για πολλά χρόνια δεν υποστήριζαν cdr... Nαι και όμως... Πιθανότατα τέτοιο έχει ο cybernec. Ειδικά αν είναι κάπως παλιό. Είναι θέμα μηχανισμού.

to prosopiko mou cd palyer einai sony kai etous... 1990 (den 8imamai kala isos einai kai 1989!

kai diabazei cd-r kai cd-rw gia tin plaka

kai OXI en einai kanena gomari, einai mikrouli kiolas, kati san midi deck

Κάτι που δεν έχω αναφέρει από την αρχή είναι το ότι το δικό μου cd player παίζει κάποια cd-r και κάποια όχι. Μάλλιστα μερικές φορές το ιδιο cd το βλέπει ενώ άλλες φορές όχι :wacko:

Φίλε Phoenix πορείς να μου πεις λίγο αναλυτικότερα για το ISRC, μολογώ οτι δεν κατάλαβα τι προτείνεις να κάνω :o

Εγώ έχω έαν αρχαίο της sharp που δεν παίζει cd-r... Γενικώς δεν παίζει νεα cd... Με όσα είναι παλιά δεν έχει κανένα πρόβλημα! Δεν έβγαζα άκρη κ πήρα ένα της sony Κ ησύχασα..

Μην ξεχνάτε να γράφετε να cd σε ΕΝΑ session, σε Track-at-once και να το ΚΛΕΙΝΕΤΕ για μέγιστη συμβατότητα.

Λοιπον, το ISRC ειναι η ψηφιακη "υπογραφη" των τραγουδιων. :)

Δεν ειναι καποιου ειδους προστασια, αλλα μερικα cd-player τα διαβαζουν και αλλα οχι (ή δεν δινουν βαση). :o

Ο κωδικος ISRC αποτελειτε απο 12 ψηφια:

Ψηφιο : αριθμος/γραμμα (επεξηγηση )

1,2: Α~Ζ (κωδικος χωρας)

3,4,5: Α~Ζ και 0~9 (κωδ ιδιοκτησιας)

6,7: 0~9 (ετος ηχογραφισης)

8,9,10,11,12: 0~9 (αριθμος μητρωου)

Σαν παραδειγμα (το πιο απλο) ειναι το

ΑΑ0000000000

[2:Α και 10:0 12 ψηφια]

δοκιμασε να γραψεις ενα audio cd (εννοειτε σε 1 session και με finalize,οπως ειπε και τo MATI :p , αλλα δεν προτεινω TRACK-AT-ONCE*)

οπου σε καθε τραγουδι θα βαλεις και ενα ISRC, αλλαζοντας τα 2 τελευταια νουμερα για να μην ειναι ολα ιδια.

Αν εχεις NERO, διαλεγεις το κομματι απο αυτο που εχεις βαλει στη λιστα,

δεξι κλικ -> properties

Αυτο *μπορει* να κανει το cd να παιξει...

Δεν το εχω δοκιμασει, αλλα θα ηταν το πρωτο που θα δοκιμαζα σε τετοια περιπτωση ;)

Περιμενω αποτελεσματα! :)

Φιλικα,

Phoenix :alien:

*Αν γραφεις TAO, τοτε μπορει αναμεσα στα τραγουδια (στο κενο) να ακους θοριβο ή τσικ-τσικ...

ΠΑΝΤΑ εγω τα AudioCd τα γραφω σε DAO

Αρχικό Μήνυμα από τον eLeKtriK EyE

Μην ξεχνάτε να γράφετε να cd σε ΕΝΑ session, σε Track-at-once και να το ΚΛΕΙΝΕΤΕ για μέγιστη συμβατότητα.

Τι να εννοείς όταν λες "να το ΚΛΕΙΝΕΤΕ" ??

*Προτιμούσα την προηγούμενη υπογραφή σου ;)