Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα περιοδικά δεν υποκαθιστουν καμία προσωπική αντίληψη,αν δεν την δεί κανείς συγκριτικά δίπλα δίπλα.-Τις είδα μαζί σε αλυσίδα ηλεκτρικών με μια παλαιότερη V να παιζουν DVD.-Οι διαφορές στα χρώματα ήταν ελάχιστες ,αλλά η ταχύτητα απόκρισης σε "δύσκολες" σκηνές ήταν πιό "ζωντανές" υπέρ της νέας V ,παρόμοια με της νέας Panasonic 32LXD60 που κάποια περιοδικά την "ξέχασαν" τώρα. Oπότε μια "βόλτα" σαν ερευνα αγοράς δεν βλάπτει για σύγκριση.....

"If we’re honest, we haven’t been particularly blown away by Sony’s recent LCD output. They’ve been good, sure, but certainly not spectacular. So it’s a big relief to find the 32S2010 managing a quantum leap forward over anything Sony has achieved before."

"Hats off, too, to the 32S2010’s sharpness. With HD it’s a revelation, as the Bravia Engine does a terrific job of transferring all the lovely fine detail information and clarity of both 720p and 1080i HD feeds onto its screen. In fact, we’ve never seen graphically detailed games like Fight Night 3 on our resident Xbox 360 look better."

"Sony has finally delivered an LCD TV that lives up to the reputation of what recent polls suggest is still the world’s most trusted brand…"

http://www.trustedreviews.com/article.aspx?page=7041&head=0

"The promise shown by last year's Bravias has been built on in stunning fashion -- Sony finally has an LCD TV it can truly be proud of."

"In fact, whichever way you look at it, the 40V2000 is not only the finest big-screen LCD all-rounder we've seen to date, but also a scarily high benchmark for other pre-World Cup LCD wannabes to aim for."

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030219,49276135,00.htm

Τι παραπάνω λένε από μια "διαφήμιση" ?

Δηλαδη το Hi Tech , το Ηχος-Εικονα , το Τ3 , το Which HiFi κτλ. που βγαζουν κορυφαιες τις Bravia ειναι ολοι αναξιοπιστοι?

Τι παραπάνω λένε από μια "διαφήμιση" ?

Εγώ δε πιστευω πως παντού τα έχει ρίξει για να κάνει διαφήμιση...

Απλά για τα χτήματα που στοιχίζει αυτή την στιγμή είναι η καλύτερη πρόταση της αγοράς... Και πράγματι, με 2.300 που κάνει η 40V2000 πείτε μου τί καλύτερο 8α μπορούσα να πάρω... Αν μου βρείτε, θα σας παραδεχτώ και θα σκεφτώ σοβαρά την πρότασή σας...

CR electronics

Υπαρχει σε αυτα τα λεφτα και η πολυ καλη Panasonic 42PV60 (που ειναι plasma βεβαια) με επισης κορυφαια εικονα, αλλα σε LCD σε αυτη την τιμη δεν βρισκεις τιποτα καλυτερο απο την Bravia.

Δηλαδη το Hi Tech , το Ηχος-Εικονα , το Τ3 , το Which HiFi κτλ. που βγαζουν κορυφαιες τις Bravia ειναι ολοι αναξιοπιστοι?

Tο marketing της Sony είναι κορυφαίο,πληρώνει καλύτερα,είναι γνωστό ακόμα και σε προιόντα που είναι "καμένα" (δες Beta,DAT) αλλά η ανταπόκριση του κοινού δείχνουν την πραγματικότητα.

Αν στις προηγούμενες δεν έριχνε τις τιμές πριν τα Xριστούγεννα ,σε αντίδοτο της δυσφημισης για τις ελαττωματικές παρτίδες που κυκλοφόρησαν ,θα ήταν ακόμα στην σκιά των Sharp,Philips.-Οπότε ο χρόνος και δώ θα δείξει.

Εγώ δε πιστευω πως παντού τα έχει ρίξει για να κάνει διαφήμιση...

Απλά για τα χτήματα που στοιχίζει αυτή την στιγμή είναι η καλύτερη πρόταση της αγοράς... Και πράγματι, με 2.300 που κάνει η 40V2000 πείτε μου τί καλύτερο 8α μπορούσα να πάρω... Αν μου βρείτε, θα σας παραδεχτώ και θα σκεφτώ σοβαρά την πρότασή σας...

Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι καλή για τα χρήματά της,απλά δεν είναι η καλύτερη όπως καταλαβαινει κανείς διαβάζοντας τα ποστ,σε σχέση με άλλες ίδιας κατηγορίας.

Tο marketing της Sony είναι κορυφαίο,πληρώνει καλύτερα,είναι γνωστό ακόμα και σε προιόντα που είναι "καμένα" (δες Beta,DAT) αλλά η ανταπόκριση του κοινού δείχνουν την πραγματικότητα.

Δηλαδη θες να μου πεις οτι η Sony πληρωνει ολα τα περιοδικα? Πολυ τραβηγμενη αποψη γιατι δεν νομιζω οτι η Panasonic η Samsung και η Philips δεν θα μπορουσαν να κανουν το ιδιο. Αν το προιον δεν ειναι καλο οτι και να κανει καποιος δεν γινεται τιποτα.

Οσο για την ανταποκριση του κοινου η σειρα Bravia ηταν πρωτη σε πωλησεις παγκοσμιως για το τo τελευταιο τριμηνο του 2005 ακομα και οταν η προηγουμενη σειρα δεν ηταν και οτι καλυτερο.

Οσο για την Philips σαν κατοχος (εχω μια CRT 32") και φιλος της μαρκας μπορω να σου πω οτι μετα την αποτυχια της 9830 (εχουν βγει πανω απο 10 software updates για να λυσουν τα διαφορα προβληματα και οι περισοτεροι που την αγορασαν εχουν παρει πλεον τα λεφτα τους πισω) και τα πολλα προβληματα σε αλλα μοντελα το κυρος της εχει πληγει ανεπανορθωτα.

επειδη εχω ασχοληθει εδω και καιρο με υψηλης ευκρινειας τηλεορασεις και σαν πρωην κατοχος της 37αρας 9830 εβγαλα τα εξης συμπερασματα

μπορει η 9830 να ηταν σχεδον ολες(εκτοσ απο 32αρες)προβληματικες και να τραβηξα πολλα για να παρω τα λεφτα μου πισω αλλα η σονυ δεν μπορουσε ουτε να την ακουμπησει κυριολεκτικα μερα με την νυχτα και το ambilight καταπληκτικο οποιος εχει δει απο κοντα και δεν λεει την γνωστη ******* οτι το καναν για να σου παιρνουν τα λεφτα:lol:

εχοντας πρωτα την 32αρα 9830 μαζι με χ360 και μετα εκαν αλαγη με την 37αρα που εχει 1920χ1080 ειδα μεγαλη διαφορα και σε τηλεοπτικο σημα και ειδικα στο χ360 στην λεπτομερια

σχετικα με την καινουργιες σονυ φυσικα τις εχουν βελτιωσει αλλα την samsung την καινουργια δεν την φτανει εκτοσ απο την kdl-46x2000 που σκεφτομαι να παρω αλλα δεν την εχω δει απο κοντα δεν εχει καμια σχεση με τα ποιο απλα μοντελα της σονυ

πολλοι ταλαιπωρημενη κατοχοι της 9830 σκεφτονται να παρουν την καινουργια 9831 παρα αυτα που περασαν γαιτι εχουν καταπληκτικη ποιοτητα ολες σχεδον η φιλιπσ

οταν ημουν αναμεσα σε σαμσυνγκ λ32ρ51 και σονυ v32α10 ειχα δει μια πλυ φτηνη φιλιπσ απο τα χειροτερα μοντελα να παιζει πολυ καλυτερα με την ιδια πηγη συνδεμενη

επισης δειτε τισ lg και jvc η σονυ σχεδον παντα πουλαει ποιο πολυ σχεδιασμο και ονομα παρα ποιοτητα αφου απο την samsung αγοραζει πανελ:)

το οτι ειναι οι bravia πρωτες σε πωλησεις δεν μου λεει τιποτα δεν σημαινει οτι ειναι και η καλητερες

Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value.

Albert Einstein

επισης δειτε τισ lg και jvc η σονυ σχεδον παντα πουλαει ποιο πολυ σχεδιασμο και ονομα παρα ποιοτητα αφου απο την samsung αγοραζει πανελ:)

1ον Υπάρχει κοινοπραξία με τη Samsung-δεν αγοράζει από αυτή ( όπως και η Philips έχει κοινοπραξία με την LG)

2oν το panel έιναι απλά ένα εξάρτημα (από τα πιο σημαντικά βέβαια), το οποίο στην πράξη σημαίνει πως 2 τηλεοράσεις με το ίδιο panel ΔΕΝ είναι ίδιες καθώς υπάρχει μια πληθώρα άλλων παραγόντων που καθορίζουν την ποιότητα της εικόνας.

Οταν μιλαμε για ποιοτικη τηλεοπτικη εικονα παντα οι Philips και Sony ηταν οι δυο κορυφαιες (με μονο σοβαρο αντιπαλο την Panasonic).

Καθε αγοραστης LCD που ενδιαφερεται για κορυφαια εικονα πρεπει να εχει στην κορυφη της λιστας του αυτες τις δυο εταιρειες οπως και καθε αγοραστης plasma πρεπει να κοιταξει πρωτα Panasonic και Pioneer.

Εγω σεβομαι την Philips αλλα οταν απο 1080 πεφτει στα 720 τοτε αυτο αποτελει ενα βημα προς τα πισω.

Δηλαδη θες να μου πεις οτι η Sony πληρωνει ολα τα περιοδικα? Πολυ τραβηγμενη αποψη γιατι δεν νομιζω οτι η Panasonic η Samsung και η Philips δεν θα μπορουσαν να κανουν το ιδιο. Αν το προιον δεν ειναι καλο οτι και να κανει καποιος δεν γινεται τιποτα.

Aρκετά περιοδικά και reviews λένε απόψεις χωρίς ν'αναφέρουν μόνο "θετικές" απόψεις ,ειδικά σε προιόντα που αναπτύσονται ακόμα κάθε 6μηνο.

Οσο για την ανταποκριση του κοινου η σειρα Bravia ηταν πρωτη σε πωλησεις παγκοσμιως για το τo τελευταιο τριμηνο του 2005 ακομα και οταν η προηγουμενη σειρα δεν ηταν και οτι καλυτερο.

Πήγε πρώτη σε πωλήσεις λόγω πτώσης τιμών σαν value for money προιόν.

http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,124836,00.asp

Οσο για την Philips σαν κατοχος (εχω μια CRT 32") και φιλος της μαρκας μπορω να σου πω οτι μετα την αποτυχια της 9830 (εχουν βγει πανω απο 10 software updates για να λυσουν τα διαφορα προβληματα και οι περισοτεροι που την αγορασαν εχουν παρει πλεον τα λεφτα τους πισω) και τα πολλα προβληματα σε αλλα μοντελα το κυρος της εχει πληγει ανεπανορθωτα.

Oλα τα προιόντα στην γκάμα μιας φίρμας δεν είναι καλά,χώρια τι "σαβούρα" φέρνουν στην Ελλάδα οι αντιπροσωποι για μειωμένο κόστος ,στηριζόμενοι στο νομικό κόλπο "οι προδιαγραφές αλλάζουν χωρίς προειδοποίηση" και καλυπτόμενοι από την εγγύηση.

Παιδια ,

πριν πεντε χρονια περιπου αγορασα μια SONY KP-41S5G projection TV (ενα ολοκληρο μπαουλο ειναι ) καλα ως εδω, ελα ομως που μετα απο εναμιση χρονο σταματησε ετσι ξαφνικα! Τηλεφωνησα στην αντιπροσωπια και μου ειπαν να την παω στο κοντινοτερο , ετσι και εκανα, μου ζητησαν 650 Ευρω , τα εδωσα, μετα απο 6-7 μηνες τα ιδια παλι!! Αυτη τη φορα μου ζητησαν 550, φυσικα ΔΕΝ τα εδωσα και ουτε προκειται!!

Μιλησα με εναν ηλεκτρονικο (οχι της Sony) και μου ειπε να την πεταξω!!!

Οταν πηρα τηλεφωνο το σερβις της Sony, ενας καλος κυριος ξερετε τι μου ειπε??

Κυρια μου αυτες οι τηλεορασεις δεν ειναι για να παιζουν ολη μερα!!

Εδωσα 750.000 τοτε για να την βλεπω κλειστη βρε ανθρωπε μου ??? τελος παντων............

Tωρα γιατι σας τα λεω αυτα ????

Για να σας ρωτησω κατι και σας παρακαλω βοηθηστε με!!

Απο το πρωι διαβαζω ολα οσα εχουν γραφτει και η αληθεια ειναι οτι δεν εχω καταλαβει και πολλα!!

Το σιγουρο ειναι οτι δε φταιτε εσεις γι αυτο, αλλα ειμαι ασχετη με θεματα τεχνολογιας !

Η αληθεια ειναι ομως οτι νιωθω "καμενη" απο την Sony!!!

Λοιπον στο θεμα μου τωρα γιατι αρκετα σας ζαλισα , θελω να αγορασω μια τηλεοραση , αλλα δεν εχω τις γνωσεις!!

Διαθετω 3.000 Ευρω.

Ποια θα μου προτεινετε ?? Αλλα θα ηθελα να ειναι απο 40" και πανω!!

Σας ευχαριστω πολυ!!!

Παιδια ,

πριν πεντε χρονια περιπου αγορασα μια SONY KP-41S5G projection TV (ενα ολοκληρο μπαουλο ειναι ) καλα ως εδω, ελα ομως που μετα απο εναμιση χρονο σταματησε ετσι ξαφνικα! Τηλεφωνησα στην αντιπροσωπια και μου ειπαν να την παω στο κοντινοτερο , ετσι και εκανα, μου ζητησαν 650 Ευρω , τα εδωσα, μετα απο 6-7 μηνες τα ιδια παλι!! Αυτη τη φορα μου ζητησαν 550, φυσικα ΔΕΝ τα εδωσα και ουτε προκειται!!

Μιλησα με εναν ηλεκτρονικο (οχι της Sony) και μου ειπε να την πεταξω!!!

Οταν πηρα τηλεφωνο το σερβις της Sony, ενας καλος κυριος ξερετε τι μου ειπε??

Κυρια μου αυτες οι τηλεορασεις δεν ειναι για να παιζουν ολη μερα!!

Εδωσα 750.000 τοτε για να την βλεπω κλειστη βρε ανθρωπε μου ??? τελος παντων............

Tωρα γιατι σας τα λεω αυτα ????

Για να σας ρωτησω κατι και σας παρακαλω βοηθηστε με!!

Απο το πρωι διαβαζω ολα οσα εχουν γραφτει και η αληθεια ειναι οτι δεν εχω καταλαβει και πολλα!!

Το σιγουρο ειναι οτι δε φταιτε εσεις γι αυτο, αλλα ειμαι ασχετη με θεματα τεχνολογιας !

Η αληθεια ειναι ομως οτι νιωθω "καμενη" απο την Sony!!!

Λοιπον στο θεμα μου τωρα γιατι αρκετα σας ζαλισα , θελω να αγορασω μια τηλεοραση , αλλα δεν εχω τις γνωσεις!!

Διαθετω 3.000 Ευρω.

Ποια θα μου προτεινετε ?? Αλλα θα ηθελα να ειναι απο 40" και πανω!!

Σας ευχαριστω πολυ!!!

εγω παλι θα σε συμβουλευα να περιμενεις απο σεπτεμβρη-οκτωμβρη να παρεις μια τιβι(οποια και αν ειναι η επιλογη σου)μιας και αναμενονται σημαντικες μειωσεις στις τιμες(τωρα ειναι τσιμπημενες και λογο μουντιαλ)!!!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/laios23/38168/578002

Το γούστο μου είναι πολύ απλό. Είμαι πάντα ικανοποιημένος, έχοντας το καλύτερο...''Oscar Wilde

@annamaria285

Καλως όρισες στην παρέα μας!

Κατα αρχάς να γνωρίζεις οτι η τεχνολογία της τηλεόρασής σου (οπίσθιας προβολής) πλέον δεν υπάρχει γιατι εχει πολλά μεινεκτήματα σε σχέση με τις σημερινής τεχνολογίας ίδιων διαστάσεων (plasma & LCD)

Οι δύο νέες τεχνολογίες κατασκευής επιτρέπουν να κατασκευάζονται τηλεοράσεις πολύ μικρού βάθους (10 - 15 εκατοστών) στις ίδιες διαστάσεις με την παλιά σου που όπως λές είναι ολόκληρο μπαούλο.

Επίσης, έχουν πολυ μεγαλήτερες γωνίες θέασης (θα έχεις παρατηρήσει πως σε αυτήν που έχεις βλέπεις καλά μόνο απο απεναντι και όχι απο το πλάι)

Η φωτεινότητα του και η αντίθεσή τους είναι πάρα πολύ μεγαλύτερα

Ο χρόνος ζωής αυτών των πάνελ είναι γύρω στις 70.000 ωρες ζωής, ενώ στις παλιές προβολικές η διάρκεια ζωής των λυχνιών πολύ πολύ μικρότερος...

Γενικά με 3000 ευρώ που αναφέρεις υπάρχουν πολυ αξιόλογα μοντέλα και σε LCD και σε plasma στις 40 και κάτι ίντζες

Εγώ θα πρότεινα κάτι επώνυμο σε LCD στις 40 ιντζες. Θα βρείς και plasma σε μεγαλύτερες ιντζες (42) και κάτω απο 2000 ευρώ αλλα η τεχνολογία LCD πιστεύω έχει το μέλλον στις τηλεοράσεις...

CR electronics

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω μια σημαντική (έτσι νομίζω τουλάχιστον!) ερώτηση να σας κάνω...

Το μοντέλο της SONY, η BRAVIA KDL 32V2000, η οποία έχει ενσωματωμένο ψηφιακό τηλεοπτικό δέκτη, μπορεί να πιάσει τα κανάλια του ψηφιακού πακέτου της ΕΡΤ;;; Ξέρετε, τα "σπορ+", "πρίσμα+" και "σινε+", εννοώ!

αφού έχει φηφιακό δέκτη γιατί να μην μπορει?

Δεν θα έχεις κανένα προβλημα.

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

laios23

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!!

Λες το ιδιο που λεει και ο αντρας μου, οτι μετα το μουντιαλ θα πεσουν οι τιμες!

Τελικα οι αντρες εισαστε πιο λογικοι σε αυτο και ξερετε να περιμενετε!!;)

skatzoxoiros,

Σε ευχαριστω παρα πολυ για το καλωσορισμα, νομιζω οτι ειμαι πολυ τυχερη που σας βρηκα και θα με βοηθησετε με τις απαντησεις σας!

Με αυτα που γραφεις ειναι σιγουρο οτι γνωριζεις πολυ καλα το θεμα! Ειναι ακριβως οπως τα λες για την Sony, ο πωλητης τοτε μας ειχε πει οτι αυτη η τηλεοραση θα ειναι πολυ καλη και για το παιδι γιατι οσο την πλησιαζεις αυτη σκοτεινιαζει και δε θα υπαρχει φοβος για τα ματακια του ! Το ιδιο συμβαινει οπως πολυ σωστα λες και οταν την κοιτας απο τα πλαγια !

Τωρα οσο για τα επωνυμα μοντελα που λες ναι υπαρχουν αλλα ποιο??

Να εχει ενσωματωμενο ψηφιακο δεκτη ή δεν ειναι απαραιτητο??

Εχω δει την Sony Bravia-X KDL-40S2010 στο Πλαισιο 2.549 Ευρω, ομως οπως ειπα και πιο πανω φοβαμαι τις Sony.

Α και κατι αλλο, το πλαισιο δινει με 40Ευρω ενα πακετο Support Pack εγκατασταση πολυμεσων και ηχου να το παρω και αυτο??

Τα Sony που έρχονται στην Ελλάδα από το 2000 και μετά έχουν μεγάλο ποσοστό βλαβών (και μέσα στην εγγύηση)

-Τα παράπονά σου στην εδώ αντιπροσωπεία.

Aν φοβάσαι για την ποιότητα της υποψηφιας αγοράς σου,κοίταξε για προιόν εταιρίας που δίνει παραπάνω από 1 έτος εγγύηση που δίνει η Sony ή πας σε αλυσίδες που δίνουν επέκταση της κανονικής εγγύησης (σαν κατάστημα) με επιπλέον χρέωση.

Το μοντέλο της SONY, η BRAVIA KDL 32V2000, η οποία έχει ενσωματωμένο ψηφιακό τηλεοπτικό δέκτη, μπορεί να πιάσει τα κανάλια του ψηφιακού πακέτου της ΕΡΤ;;; Ξέρετε, τα "σπορ+", "πρίσμα+" και "σινε+", εννοώ!

Μπορεί, αλλά βάζεις ρύθμιση ότι είσαι σε χώρα Γερμανία ή Ιταλία και μάλλον χάνεις κάποιες διευκολύνσεις όπως Hλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (ΕPG) αν εκπέμψει κάποτε η ΕΡΤ (θα φαίνεται στα Γερμανικά) -Eίμαστε βλέπεις στην αρχή ακόμα.....

Eίναι βέβαιο ότι όσο περιμένεις τόσο πέφτουν οι τιμές (ανεξαρτήτως Μουντιάλ) και τόσο βελτιώνεται η τεχνολογία αρκεί να μην περιμένεις για πάντα. Στο κάτω κάτω μάλλον ως αφορμή για νέα μοντέλα και προσφορές βλέπουν το Μουντιάλ οι περισσότεροι, δεν είναι και πολλοί αυτοί που νιώθουν πίεση να πάρουν τηλεόραση σώνει και καλά για κάτι που τελειώνει σ' ένα μήνα.

annamaria285 θα σου πρότεινα την Panasonic Viera TH-42PV60, τεχνολογίας plasma, η οποία έχει εξαιρετική εικόνα, πολύ καλή τιμή (2300 ευρώ τιμή αντιπροσωπείας) και είναι αρκετά future-proof, κοινώς δε θα μετανιώσεις που την αγόρασες μετά από 1-2 χρόνια. Τέτοια ομοφωνία για τηλεόραση τόσο στον ειδικό τύπο όσο και στο internet δεν έχω ξαναδεί τον τελευταίο καιρό - πιστεύω ότι αξίζει να είναι στις επιλογές σου.

Από την άλλη είναι αλήθεια ότι oι LCD "ζουν" περισσότερο οπότε με δεδομένη την εμπειρία που είχες είναι ένα στοιχείο που πρέπει να λάβεις υπόψη, αν και οι καλοί κατασκευαστές plasma όπως η Panasonic ισχυρίζονται ότι τα μοντέλα τους αντέχουν σε 60.000 ώρες ή 25 χρόνια χρήσης. Πολύ αμφιβάλλω ότι ισχύουν αυτά τα νούμερα, αλλά μπορείς να συμπεράνεις ότι ζουν αρκετά.

Προσωπικά πάντως η εικόνα των καλών plasma μου αρέσει πολύ περισσότερο, γι' αυτό και σου προτείνω αυτήν.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.