Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με γεια Κωστα. :up:

Ξερω τι εννοεις γιατι το επαθα και εγω.:lol:

εγω παλι αυτο το επαθα με την Sony KDL-46X2000. Τ-Ε-Ρ-Α-Σ επαθα την πλακα μου.αλλα ειναι πανακριβη ρε γμτ.αμα πεσει κατω απο τα 3.000 θα το σκεφτω πολυ σοβαρα.προς το παρων ειναι απαγορευτικη η τιμη της

http://briefcase.pathfinder.gr/download/laios23/38168/578002

Το γούστο μου είναι πολύ απλό. Είμαι πάντα ικανοποιημένος, έχοντας το καλύτερο...''Oscar Wilde

εγω παλι αυτο το επαθα με την Sony KDL-46X2000. Τ-Ε-Ρ-Α-Σ επαθα την πλακα μου.αλλα ειναι πανακριβη ρε γμτ.αμα πεσει κατω απο τα 3.000 θα το σκεφτω πολυ σοβαρα.προς το παρων ειναι απαγορευτικη η τιμη της

Σε κανα δυο χρονια θα αγοραζεις 46αρα True HD LCD με λιγοτερο απο 2 χιλιαρικα οποτε εγω θα την βγαλω προς το παρον με την 32αρα μεχρι τοτε και μετα βουρ για καινουργια τηλεοραση.:)

Οταν στην τηλεόραση αλλάζω κανάλι, κατα την διάρκεια αυτής της αλλαγής και οταν ειναι πληρως μαυρο το background ορισμένα σημεια της οθονης φωτιζουν λίγο παραπάνω.Αλλες φορες λιγοτερο αλλες περισσοτερο. Σε διαφορετικα σημεια. Μην φανταστειτε για τρελες επιφανειες αλλα λιγο στη γωνια δεξια επανω, και καπου στο κεντρο της επιφανειας. Είναι φυσιολογικό;

Σας ευχαριστώ.

Μια 37αρα εχω.

Ειναι απο τον οπισθιο φωτισμο (backlight) και ονομαζεται backlight leakage (δεν γνωριζω τον ορο στα Ελληνικα). Συνηθως συμβαινει σε μεγαλες LCD (37 η παραπανω) ενω σε μικροτερες ειναι αμελητεο. Οσο καλυτερη η τηλεοραση τοσο μειωμενο ειναι το φαινομενο.

Απο τι θα μεινει λιποθυμος? Απο την χαλια σχεδιαση με αυτα τα απαισια γυαλιστερα πλαστικα? H 9830 και η 9966 ειχαν κορυφαια σχεδιαση , καμια σχεση με την 9531 η οποια αποτελει για μενα αντιγραφη απο Samsung M61/M71.

signomi enoousa tin 9831... ton antikatastati tis teleioteris LCD (plin ton provlimaton software stin arxi) pou exei vgei stin paragogi...

Kαι που να την δείς να παίζει πραγματικό ΗD από δορυφορικό κανάλι με αγώνες του Mundial :lol: Την βλέπω όποτε πάω σε τηλεοπτικό στούντιο παραγωγών,και είναι απόλαυση-Aναφέρομαι στην ανάλυση,τα χρώματα είναι το ίδιο σαν τις άλλες Sony -Σύντομα αναμένεται και φθηνότερη απάντηση από την Philips καθώς τεχνικός την είχε δεί στην cebit στην Γερμανία,οπότε το μέλλον έρχεται.....

Kαι που να την δείς να παίζει πραγματικό ΗD από δορυφορικό κανάλι με αγώνες του Mundial :lol: Την βλέπω όποτε πάω σε τηλεοπτικό στούντιο παραγωγών,και είναι απόλαυση-Aναφέρομαι στην ανάλυση,τα χρώματα είναι το ίδιο σαν τις άλλες Sony -Σύντομα αναμένεται και φθηνότερη απάντηση από την Philips καθώς τεχνικός την είχε δεί στην cebit στην Γερμανία,οπότε το μέλλον έρχεται.....

δυστυχως τετοια χαρα δεν ειχα αλλα και ετσι οπως την ειδα να παιζει με αφησε αφωνο.δυστυχως ειναι πολλα τα λεφτα της ρε γμτ(5000ε+)...αντε να δουμε και απο την φιλιπς που λες τι και ποσο..

http://briefcase.pathfinder.gr/download/laios23/38168/578002

Το γούστο μου είναι πολύ απλό. Είμαι πάντα ικανοποιημένος, έχοντας το καλύτερο...''Oscar Wilde

Να προσθέσω ότι κάποιος τεχνικός μου είχε πεί ότι τα χρώματα πάνω από 32'' οθόνη LCD αλλοιώνονται αν έχεις καλό μάτι και συγκρίνεις δίπλα -δίπλα ,με μικρότερη ίδιας σειράς.-Απλά η αίσθηση των πολλών χρωμάτων σε μεγάλη επιφάνεια ίσως κάνει και περνά απαρατήτητη η "διαφορά" ή χαζεύεις από την ανάλυση και ξεχνιέσαι ! (στην συγκεκριμένη οθόνη) -Γι αυτό το λόγο (και μετά για το κόστος) ,σε μεγάλη οθόνη πάνε όλοι σε plasma με ίδιες προδιαγραφές.

-Οπως και να εχει το θέμα το true HD σε 2 χρόνια θα είναι αρκετά προσιτό στις τηλεοράσεις.

Παιδιά, έχω 3500 ευρώ να διαθέσω να πάρω LCD τηλεόραση για το σαλόνι μου. Το σαλόνι μου όμως δεν είναι τεράστειο. Και έτσι θα πάρω κάποια τηλεόραση 32άρα. ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Ποια είναι η καλήτερη τηλεόραση που υπάρχει μέχρι αυτό το ποσό?? (32άρα πάντα)....

Ευχαριστώ..

Παιδιά, έχω 3500 ευρώ να διαθέσω να πάρω LCD τηλεόραση για το σαλόνι μου. Το σαλόνι μου όμως δεν είναι τεράστειο. Και έτσι θα πάρω κάποια τηλεόραση 32άρα. ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Ποια είναι η καλήτερη τηλεόραση που υπάρχει μέχρι αυτό το ποσό?? (32άρα πάντα)....

Ευχαριστώ..

3500 ευρώ είναι πάρα πάρα πολλά για 32 ιντζες φίλε μου...

Με 1600 ευρώ μπορείς να αγοράσεις μια απο τις κορυφαίες... Ρίξε μια ματιά εδώ (χωρίς την πρόθεση διαφήμισης, απλά να πάρεις μια ιδέα για τις τιμές)

Σε τι απόσταση θα κάθεσαι να βλέπεις?

CR electronics

3500 ευρώ είναι πάρα πάρα πολλά για 32 ιντζες φίλε μου...

Με 1600 ευρώ μπορείς να αγοράσεις μια απο τις κορυφαίες... Ρίξε μια ματιά εδώ (χωρίς την πρόθεση διαφήμισης, απλά να πάρεις μια ιδέα για τις τιμές)

Σε τι απόσταση θα κάθεσαι να βλέπεις?

Μου αρέσει πάρα πολύ η PHILIPS 32PF9830... Είναι και η πιο ακριβή. Λογική πρέπει να είναι και η πιο καλή. Έτσι? Θα μπορούσα να την πάρω χωρίς την περιστρεφόμενη βάση? (γιατί έχω τραπεζάκι για να μπει κλπ κλπ και δεν με βολευει...). ή όχι?

Την προτείνεται? Είναι καλή? Υπάρχει καλήτερη?

Παιδιά, θέλω τη βοήθειά σας!

Αγόρασα την περασμένη εβδομάδα τη SONY KDL-32S2010 και η ποιότητα της εικόνας δεν είναι αυτή που θα περίμενα στο (αναλογικό) τηλεοπτικό σήμα, ειδικά στη ΝΕΤ (δυστυχώς...). Ίσως φταίει η τοποθεσία (Αφίδνες-Κιούρκα, κάτω από την Πάρνηθα) ίσως κάποια ρύθμιση που δεν έχω κάνει (δεν έχω πειράξει τίποτα από τις αρχικές ρυθμίσεις). Το "κακό" είναι ότι στο ίδιο σπίτι, οι CRT τηλεοράσεις έχουν καλύτερη εικόνα (π.χ. μια SONY CRT 29''). Τι μπορεί να φταίει;

Δεύτερη ερώτηση: μαζί πήρα και το SONY DVD NS92V που έχει έξοδο HDMI. Προτείνετε να το συνδέσω με τη Bravia με καλώδιο HDMI;

Δοκιμασε τις παρακατω ρυθμισεις:

Power saving - LOW/OFF

Light sensor - ON

Backlight - 4

Contrast -70

Brightness - 60

Colour - 60

Color temp - Neutral/Warm1

Sharpness - 15

NR - OFF / LOW

Black corrector - OFF

Contrast Enhancer - LOW

Gamma - Medium

Clear white - OFF

MNR - ΟFF / LOW

Συγνωμη που ειναι στα Αγγλικα αλλα τις αντεγραψα απο ξενο forum που τις ειχα δημοσιευσει παλιοτερα.

Παντως επειδη εχω την ιδια τηλεοραση η εικονα ειναι παρα πολυ καλη (μεσω NOVA) και αν η μεταδοση του καναλιου ειναι καλη, πολλες φορες καλυτερη απο CRT.

Μου αρέσει πάρα πολύ η PHILIPS 32PF9830... Είναι και η πιο ακριβή. Λογική πρέπει να είναι και η πιο καλή. Έτσι? Θα μπορούσα να την πάρω χωρίς την περιστρεφόμενη βάση? (γιατί έχω τραπεζάκι για να μπει κλπ κλπ και δεν με βολευει...). ή όχι?

Την προτείνεται? Είναι καλή? Υπάρχει καλήτερη?

Εχω μιλησει με κανα δυο ατομα απο Αγγλια απο αυτους που ειχαν τις ελατωματικες 37PF9830 και στη συνεχεια οταν πηραν τα λεφτα τους πισω αγορασαν Sony 40V2000 και συμφωνα με αυτους η Sony εχει καλυτερο μαυρο, πιο ζωντανα χρωματα και γενικα καλυτερη εικονα. Η 9830 μπορει να ηταν καποτε η καλυτερη αλλα η τεχνολογια εξελισεται.

θελω να παρω τηλεοραση.Απο 32 ιντσων και βλεπουμε.Θελω γρηγορη αποκριση γυρω στα 8ms και αρκετα καλουδια(μεγαλη αναλυση κ.α).Μεχρι 2500 euro το πολυ...Με δοσεις...Ατοκες καλυτερο.Τι εχετε να μου προτεινετε?
The greatest thing you 'll ever learn,is just to love and be loved in return... MOULIN ROUGE

Γεια σε όλους.Είμαι πάρα πολυ προβληματισμένος.Θέλω να πάρω μια τηλεόραση τώρα που ερχονται και οι εκπτωσεις:D περίπου 40" για το σαλόνι και διαθέτω πανω-κατω 2000€.Το πρόβλημα μου είναι να πάρω plasma ή TFT-LCD???Ακουσα οτι oi plasma έχουν αυξημενη καταναλωση ρευματος,περιορισμενη διαρκεια ζωης(30000) μικρή ανάλυση σε σχεση με τις αλλες και οτι συνολικά η σχέση τιμής-απόδοσης είναι για κλάμματα..Απ΄την αλλη οι TFT-LCD έχουν άριστη γεωμετρία εικόνας,το βασικότερο μειονέκτημα που μου ανέφεραν είναι το contrast και η απεικόνιση του μαύρου,καθώς η τεχνολογια υγρών κρυστάλλων απ'οτι κατάλαβα για να απεικονίσει το μαυρο αναγκαστικά το "φωτείζει"(γίνεται "ασπριδερό").Απ΄την αλλη είδα ενα μοντέλο νομιζω της Samsung TFT-LCD 40" που είχε contrast 5000:1(!!!),χρόνο απόκρισης 8ms και ανάλυση τα κλασικά σε αυτές τις τηλεοράσεις 1366 768 και πραγματικα με εντυπωσίασε.Το άλλο που ακουσα είναι οτι οι plasma καίγονται εαν εχουν για πολύ ωρα μια στάσιμη εικόνα.π.χ δορυφορικά καναλια.Δεν ξερω τι να κάνω.Παντως είδα μια plasma 42" με ανάλυση 852 480 και είναι χαλια η αναλυση...εχετε να μου προτείνετε κατι και ποια ειναι η καλυτερη?

Φιλε καλως ηρθες

Απο οτι καταλαβα εισαι ακομη στην αρχη. Σου συνιστω να διαβασεις ολες τις προηγουμενες σελιδες καθως και να αγορασεις και καποια περιοδικα ηχου εικονας ωστε να ενημερωθεις. Ο καθενας μπορει να λεει τα δικα του αλλα πρεπει εσυ να αποκτησεις προσωπικη αποψη ωστε να μπορεις να συγκρινεις και να επιλεγεις το καλυτερο για σενα.

Ακομη μπορεις να ριξεις μια ματια σε forum οπως: http://www.avforums.com

Οι πλασμα και οι LCD ειναι εντελως διαφορετικες τεχνολογιες με τα δικα τους πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα. Καμια τεχνολογια δεν υπερεχει ξεκαθαρα της αλλης οποτε ειναι πιο πολυ θεμα χρησης και προσωπικης αποψης για το ποια τεχνολογια ειναι καλυτερη. Χαρη στην εξελιξη της τεχνολογιας τα παλια μεονεκτηματα τοσο των μεν (πιξελιασμα, ξεβαμενα χρωματα, μπλεδιζον μαυρο κτλ) οσο και των δε (burn in , ανακλασεις λογω γυαλινου καλυματος οθονης, μικρη διαρκεια ζωης κτλ) εχουν εξαλειφθει σε μεγαλο βαθμο.

Καλη τυχη στην επιλογη σου.

Γεια σε όλους.Είμαι πάρα πολυ προβληματισμένος.Θέλω να πάρω μια τηλεόραση τώρα που ερχονται και οι εκπτωσεις:D περίπου 40" για το σαλόνι και διαθέτω πανω-κατω 2000€.Το πρόβλημα μου είναι να πάρω plasma ή TFT-LCD???Ακουσα οτι oi plasma έχουν αυξημενη καταναλωση ρευματος,περιορισμενη διαρκεια ζωης(30000) μικρή ανάλυση σε σχεση με τις αλλες και οτι συνολικά η σχέση τιμής-απόδοσης είναι για κλάμματα..Απ΄την αλλη οι TFT-LCD έχουν άριστη γεωμετρία εικόνας,το βασικότερο μειονέκτημα που μου ανέφεραν είναι το contrast και η απεικόνιση του μαύρου,καθώς η τεχνολογια υγρών κρυστάλλων απ'οτι κατάλαβα για να απεικονίσει το μαυρο αναγκαστικά το "φωτείζει"(γίνεται "ασπριδερό").Απ΄την αλλη είδα ενα μοντέλο νομιζω της Samsung TFT-LCD 40" που είχε contrast 5000:1(!!!),χρόνο απόκρισης 8ms και ανάλυση τα κλασικά σε αυτές τις τηλεοράσεις 1366 768 και πραγματικα με εντυπωσίασε.Το άλλο που ακουσα είναι οτι οι plasma καίγονται εαν εχουν για πολύ ωρα μια στάσιμη εικόνα.π.χ δορυφορικά καναλια.Δεν ξερω τι να κάνω.Παντως είδα μια plasma 42" με ανάλυση 852 480 και είναι χαλια η αναλυση...εχετε να μου προτείνετε κατι και ποια ειναι η καλυτερη?

Πέρα από τα πολύ σωστά που αναφέρει ο Rivers, εγώ θα προσθέσω ότι με την ωρίμαση και των δύο τεχνολογιών (τα προβλήματα που αναφέρεις για τις plasma αλλά και τα περισσότερα αντίστοιχα των LCD έχουν σχεδόν όλα εκλείψει από τα ποιοτικά μοντέλα) τελικά είναι θέμα γούστου το τί θα επιλέξεις. Σε άλλους, όπως σ' εμένα, αρέσει η πιο "ζεστή" και κινηματογραφική εικόνα των plasma ενώ άλλοι προτιμούν την πιο έντονη των LCD.

Όμως μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα διότι πέρα των χαμηλής ανάλυσης plasma (που δε νομίζω ότι αξίζει η αγορά τους πλέον) υπάρχουν και πολλά μοντέλα HD-ready με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και καλές τιμές. Ο λόγος απόδοσης τιμής στις 40-42 ίντσες είναι μάλλον ακόμα υπέρ των plasma.

Θα έλεγα πως έχεις αρκετό διάβασμα μπροστά σου, και πήγαινε και σε 1-2 μαγαζιά να τις δεις και από κοντά.

Τέλος, μια συμβουλή: αν πας για plasma αξίζουν κυρίως οι Panasonic, Pioneer & Hitachi, οι υπόλοιπες εταιρείες είτε βγάζουν budget μοντέλα χαμηλής ανάλυσης και ποιότητας είτε τις βγάζουν ως πάρεργο (π.χ. Philips, Samsung) έχοντας ήδη εστιάσει στην τεχνολογία LCD.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Συμφωνω με το φιλο marvin. Για LCD Sony και Philips , για πλασμα Panasonic, Pioneer και Hitachi ειναι οι πρωτες επιλογες οσων θελουν κορυφαια εικονα.

Οσο για τα ζεστα χρωματα των plasma η ψαλιδα με τις LCD εχει πλεον κλεισει. Οι νεες Sony Bravia για παραδειγμα εχουν καταπληκτικα χρωματα , τοσο καλα ωστε νομιζω οτι βλεπω CRT καμια φορα.:)

Ξεχάσατε τις Sharp στις LCD και διαφωνώ πλεον με τις Hitachi για plasma (Η ποιότητα κατασκευής τους (ή τουλάχιστον αυτών που έρχονται στην Ελλάδα) είναι απαράδεκτη)

Ενημερωτικα επειδη αναφερθηκε παραπανω το Dynamic Contrast στις Samsung δειτε εδω:

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=367557

Η λειτουργια του ειναι τοσο αποτομη και ενοχλητικη που οι περισσοτεροι το απενεργοποιουν εντελως.