Jump to content

MWC 2023: Για να μην μπείτε σε έξοδα, υπάρχει το νέο TCL 40 XE με συνδεσιμότητα 5G


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Συνολικά η TCL στην φετινή έκθεση CES παρουσίασε τρία προσιτά τηλέφωνα για την Ευρώπη και την Ασία, τα TCL 40 SE, 408 και 403. Και τα τρία είναι μοντέλα μόνο 4G και έτσι οι τιμές τους διατηρήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τώρα στο MWC η εταιρεία αποκαλύπτει περισσότερα τηλέφωνα της σειράς 40, μερικά από τα οποία έχουν 5G και όλα είναι προσιτά με τιμές από 200 $ και κάτω. Σε αυτές τις νέες προσθήκες περιλαμβάνεται και το φθηνότερο τηλέφωνο 5G της TCL μέχρι σήμερα (170 $).

TCL 40 X 5G

Με μια μικρή εξαίρεση εδώ άνω των 200 $, το TCL 40 X 5G προσφέρει ένα ικανοποιητικό πακέτο λειτουργιών. Λοιπόν, υπάρχει μία κατάλληλη κάμερα στο πίσω μέρος με αισθητήρα 50MP, οι άλλες δύο μονάδες είναι μόνο βοηθητικές μονάδες των 2MP.

Το τηλέφωνο διαθέτει οθόνη 6,56″ με ανάλυση HD+ (20:9) στο μπροστινό μέρος με ρυθμό ανανέωσης 90Hz και ρυθμό δειγματοληψίας αφής 180Hz. Η μπροστινή κάμερα 8MP μπορεί να επιτρέψει το ξεκλείδωμα με το πρόσωπο, ενώ ένας αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων τοποθετημένος στο πλάι παρέχει μια εναλλακτική μέθοδο για ασφαλές ξεκλείδωμα.

Το 40 X τροφοδοτείται από το chipset Dimensity 700 – αυτό το chip 7 nm από τα τέλη του 2020 δεν είναι εντυπωσιακό, αλλά χρησιμοποιήθηκε επίσης στο ακριβότερο (220 $) TCL 40R. Εδώ συνδυάζεται με 4 GB μνήμης RAM και 64 GB αποθηκευτικού χώρου (με δυνατότητα επέκτασης έως και 1 TB μέσω της υποδοχής microSD). Το πιο σημαντικό είναι ότι το μόντεμ 5G υπόσχεται ταχύτητες downlink έως και 2,77 Gbps και υποστηρίζει τον νέο τύπο VoNR φωνητικών κλήσεων. Το τηλέφωνο έχει μπαταρία 5.000 mAh.

Το TCL 40 X 5G είναι το πιο ακριβό τηλέφωνο που ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα, αλλά όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό σημαίνει μόνο μια αρχική τιμή 200 $.

TCL 40 XE 5G

Το TCL 40 XE 5G είναι παρόμοιο με το X, αλλά αλλάζει τα πράγματα. Μειώνει την τιμή στα 170 $ – καθιστώντας το ως το φθηνότερο τηλέφωνο 5G της TCL μέχρι σήμερα. Ακόμα κι έτσι, χρησιμοποιεί το ίδιο Dimensity 700 με το X και έχει την ίδια διαμόρφωση μνήμης 4/64 GB (πλήρης με υποδοχή microSD).

Η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος έχει αισθητήρες 13MP (+ βοηθητικές κάμερας ανάλυσης 2MP). Η selfie κάμερα, ωστόσο, παραμένει αμετάβλητη με αισθητήρα 8MP. Υποστηρίζεται το ξεκλείδωμα προσώπου, αλλά υπάρχει και αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι τοποθετημένος στο πλάι.

Το XE έχει την ίδια οθόνη HD+ 6,56 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz και ρυθμό δειγματοληψίας αφής 180 Hz. Αυτό είναι συγκρίσιμο με το περσινό TCL 30 XE. Μια αξιοσημείωτη αναβάθμιση από το παλιό XE είναι η μπαταρία των 5.000 mAh (η οποία είναι μεγαλύτερη κατά 500 mAh).

TCL 40 XL

Παρατηρήστε την έλλειψη “5G” στο όνομα – το TCL 40 XL επιλέγει μια μεγαλύτερη οθόνη έναντι της συνδεσιμότητας επόμενης γενιάς. Η εν λόγω οθόνη έχει διαγώνιο 6,75″, αν και η TCL διατήρησε την ανάλυση HD+ (ο ρυθμός ανανέωσης είναι 60 Hz).

Αυτό συνέβη και με το 30 XL πέρυσι, το οποίο είχε οθόνη 6,82” HD+. Αυτό είναι επίσης συγκρίσιμο με το 40 SE που ανακοινώθηκε στην CES με οθόνη HD+ 6,75″ (90Hz).

Όπως το X, αυτό το τηλέφωνο διαθέτει τριπλή κάμερα 50+2+2MP στο πίσω μέρος και κάμερα 8MP με εγκοπή στο μπροστινό μέρος. Η υπερευρεία κάμερα 5MP του περσινού μοντέλου έχει φύγει.

Ο αποθηκευτικός χώρος στο XL έχει αυξηθεί στα 128 GB (επεκτάσιμο με κάρτες microSD έως και 512 GB), αν και η μνήμη RAM παραμένει στα 4 GB. Το τηλέφωνο τροφοδοτείται από το Helio G37, ένα chip 12 nm με οκτώ πυρήνες Cortex-A53 και έναν PowerVR GE8320, αρκετά χαμηλό σε σύγκριση με τα μοντέλα 5G που αναφέρονται παραπάνω, αλλά στο ίδιο επίπεδο με το 40 SE.

Η μπαταρία δεν αναβαθμίστηκε για να ταιριάζει με τη μεγαλύτερη οθόνη και έχει την ίδια χωρητικότητα 5.000 mAh με το X/XE. Αυτό το μοντέλο χρησιμοποιεί επίσης ξεκλείδωμα προσώπου και συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων τοποθετημένη στο πλάι.

Το TCL 40 XL κοστίζει $150, καθιστώντας το φθηνότερο κατά $20 από το 40 XE και το 40 SE.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Βρε TCL αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς; Στις τηλεοράσεις και στα κλιματιστικά έχεις συσκευές σε όλες τις κατηγορίες των τιμών, στα κινητά μόνο στα κάτω των €200 , γιατί;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...