Jump to content

Η Huawei δοκιμάζει τα δικά της 5G chipsets


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα τον περασμένο μόλις μήνα, υπήρξε μια είδηση πως η Huawei παράγει μαζικά τα δικά της chipset και αυτό αποτέλεσε ένα σημαντικό νέο ​​επειδή η εταιρεία έχει απαγορευτεί από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ να αποκτά chip’s αιχμής που κατασκευάζονται από χυτήρια που χρησιμοποιούν την αμερικανική τεχνολογία. Για το κορυφαίο μοντέλο Mate 50 Pro του περασμένου έτους, η Huawei χρησιμοποίησε το chipset Snapdragon 8+ Gen 1 της Qualcomm χωρίς υποστήριξη για συνδεσιμότητα 5G.
Στην διάρκεια των τελευταίων ημερών του Ιανουαρίου, η κυβέρνηση
Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι απέρριπτε περισσότερα αιτήματα για άδειες εξαγωγής για αμερικανικές εταιρείες που στέλνουν στον κινέζο κατασκευαστή. Αυτό σημαίνει ότι μόλις τελειώσει η προσφορά της σε chip’s Snapdragon, η Huawei δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ούτε τις εκδόσεις 4G Snapdragon. Tο πρόβλημα στην Κίνα είναι ότι το μεγαλύτερο χυτήριο της χώρας, το SMIC, περιορίζεται στην παραγωγή chip χρησιμοποιώντας τον κόμβο διεργασίας 12nm-14nm σε σύγκριση με τα chip 3nm που κατασκευάζονται τώρα από την TSMC και τη Samsung.
Ένας μικρότερος αριθμός κόμβου διεργασίας υποδηλώνει τη χρήση μικρότερων τρανζίστορ που επιτρέπουν σε περισσότερα να χωρέσουν μέσα σε ένα chip. Και όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός τρανζίστορ ενός chip, τόσο πιο ισχυρό και ενεργειακά αποδοτικό είναι αυτό το chip.
Ακόμα κι αν οι προηγούμενες φήμες αποδειχθούν αληθινές και η Huawei είναι σε θέση να παράγει μαζικά chip χρησιμοποιώντας έναν κόμβο διεργασίας 12nm-14nm, τα τηλέφωνα στα οποία θα χρησιμοποιηθούν δεν θα είναι τόσο γρήγορα όσο τα smartphones που κατασκευάζονται από άλλους κατασκευαστές με έδρα την Κίνα όπως οι Xiaomi, Oppo, Vivo και OnePlus. Αυτό συμβαίνει επειδή η Huawei θεωρείται απειλή για την εθνική ασφάλεια στις ΗΠΑ λόγω των υποτιθέμενων δεσμών της με την κομμουνιστική κινεζική κυβέρνηση.
Μια μικρή απορία…
Ίσως αναρωτιέστε γιατί το κορυφαίο χυτήριο της Κίνας δεν μπορεί να παράγει chip’s χρησιμοποιώντας έναν χαμηλότερο κόμβο διεργασίας. Αυτό συμβαίνει επειδή το ένα μηχάνημα που χρειάζεται για τη δημιουργία πυριτίου χρησιμοποιώντας έναν κόμβο 10 nm και κάτω δεν μπορεί να αποσταλεί στην Κίνα. Το μηχάνημα είναι το μηχάνημα λιθογραφίας ακραίας υπεριώδους (EUV) που χρησιμοποιείται για την χάραξη εξαιρετικά λεπτών σχεδίων κυκλωμάτων σε “γκοφρέτες πυριτίου”. Μόνο μία εταιρεία, η ολλανδική εταιρεία ASML, κατασκευάζει το μηχάνημα και εμποδίζεται από την Ολλανδία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία να το στείλει στην Κίνα.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

copy paste απο το αρθρο

Quote

 Το μηχάνημα είναι το μηχάνημα λιθογραφίας ακραίας υπεριώδους (EUV) που χρησιμοποιείται για την χάραξη εξαιρετικά λεπτών σχεδίων κυκλωμάτων σε “γκοφρέτες πυριτίου”.

μετα τις ριζο-γκοφρετες ... τωρα και οι πυριτιου. Καλη μας ορεξη !!!!!! χα χα χα

Link to comment
Share on other sites

Αν την απαγορεύσουν και το 4G την βλέπω να κλείνει!... Εγώ αυτό το παιχνίδι μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δεν μπορώ να το καταλάβω. Δηλαδή οι άλλες εταιρείες δεν έχουν δεσμούς με την κομμουνιστική κυβέρνηση και έχει μόνο η Huawei;;; Κι αυτές υποτιθέμενες...

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...