Jump to content

Unboxing και hands-on με το Samsung Galaxy S23 Ultra!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Η σειρά S23 δεν θα μπορούσε παρά να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των φίλων της mobile τεχνολογίας, αποτελώντας το πιο hot αντικείμενο συζήτησης. Ο διάδοχος του S22 λοιπόν έφτασε και τηρώντας την «παράδοση» που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, η σειρά S23 αποτελείται από τρία διαφορετικά μοντέλα. Και μπορεί τα S23 (core) και S23 Plus να είναι αρκετά κοντά σε ότι έχει να κάνει με τα specs τους (μπορείτε να διαβάσετε το review μας εδώ), ωστόσο το «μεγάλο» της παρέας Ultra είναι μια… «κατηγορία» από μόνο του! Χωρίς αμφιβολία, το Ultra τα έχει όλα στο… Ultra, καθώς αποτελεί τον απόλυτο «Βασιλιά» στον κόσμο των Android phones για το 2023. Με την Samsung να ενσωματώνει στο Ultra, «state-of-the art» τεχνολογία που… σπάει τα κοντέρ και ένα camera setup που ανεβάζει level το κομμάτι του mobile photography γενικότερα, το S23 Ultra επαναδιατυπώνει τους κανόνες στη high-end κατηγορία. Για πάμε όμως να το γνωρίσουμε και πιο αναλυτικά, εξετάζοντας κάθε διαφορετική πτυχή του βήμα – βήμα…

When Note meets… S!

Με την πρώτη ματιά, το S23 Ultra δείχνει να ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική γλώσσα με τον προκάτοχό του, με τη νέα ναυαρχίδα του κορεατικού γίγαντα της τεχνολογίας ουσιαστικά να συνενώνει δύο κόσμους: Αυτόν της σειράς Note (που ως γνωστόν ανήκει πλέον στη… λήθη της “mobile” ιστορίας) και την πιο «παραδοσιακή» σειρά S. Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά το Ultra, δεν  γίνεται να μην παρατηρήσουμε το πόσο premium είναι το μικρό κτήνος της κορεατικής εταιρείας, καθώς η ποιότητα κατασκευής του κυριολεκτικά δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Το S23 Ultra έχει πάχος 8,9mm και βάρος 234 gr, απόλυτα αναμενόμενο για την τεχνολογία που φέρει. Ανθεκτικό σε νερό και σκόνη με πιστοποίηση IP68, το πρώτο πράγμα που διαπιστώνει κανείς είναι το εξαιρετικά ανθεκτικό aluminum frame, το οποίο συνδυάζει αρμονικά μέταλλο και γυαλί. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να τονίσουμε ότι η Samsung έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στα eco-friendly υλικά, για αυτό και όλα τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά hardware (τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό), τα οποία είναι διπλάσια σε σύγκριση με το S22 (από 6 σε 12). Μια πολύ σημαντική προσθήκη των νέων Galaxy S έχει να κάνει με την επιλογή της προστασίας της οθόνης, με την Corning να κάνει ντεμπούτο το Gorilla Victus 2, το οποίο προσφέρει απίθανη αντοχή ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Φυσικά η σχεδιαστική φιλοσοφία του δεν απέχει πολύ από την περσινή έκδοση, με το «πενάκι» S-Pen να «αναπαύεται» στο σώμα της συσκευής, ενώ οι σένσορες του main camera setup είναι «σμιλευμένες» με τέτοιο τρόπο στο κυρίως σώμα, έτσι ώστε να εξέχουν ελάχιστα, καταλαμβάνοντας ωστόσο περίπου το 30% του back cover. Σε ότι έχει να κάνει με την τοποθέτηση των διαφόρων buttons, η συσκευή διαθέτει ένα Power ON/OFF button και τα volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου στην δεξιά πλευρά, ενώ στην κάτω πλευρά θα δείτε εκτός από την εσοχή για το S-Pen, την Type-C θύρα, την SIM slot όπως επίσης και τα ηχεία (τα οποία φέρουν την ποιοτική υπογραφή της AKG).

Λόγω της κληρονομιάς του Note που ουσιαστικά έχει ενσωματωθεί στο Ultra, η ναυαρχίδα της σειράς S23 είναι σίγουρα μια ογκώδης συσκευή, παρόλα αυτά οι στρογγυλοποιημένες άκρες και η κυρτότητα την καθιστούν μια άκρως δυναμική από άποψη design συσκευή, η οποία αμέσως μαγνητίζει το βλέμμα.

Ultra επιδόσεις… Ulta εμπειρίες!

To Galaxy S23 Ultra διαθέτει ένα χορταστικό display, όπως πάντα, με Dynamic AMOLED 2X panel των 120Hz, peak φωτεινότητα 1750 nits και HDR10+ενώ η διαγώνιος φτάνει τις 6,8” και η ανάλυση τα 1440×3088 pixels. Με τo screen-to-body ratio να αγγίζει το 89.9%, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας mobile games και οποιοδήποτε streaming περιεχόμενο από μια πραγματικά μεγάλη οθόνη που μετράει. Τα ρεαλιστικά χρώματα και η υψηλή απόκριση που προσφέρει το display του S23 Ultra υπενθυμίζουν σε όλους το πόσο premium είναι η οθόνη ενός ακόμη Ultra που ανήκει στην οικογένεια των Galaxy S.

Φυσικά, όταν έρχεται η ώρα του performance, το S23 Ultra είναι… «αγριεμένο», με τη Samsung να επιλέγει ένα «αέρινο» Snapdragon 8 Gen 2. H Samsung με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά δηλώνει την προσήλωση της στο κομμάτι του next-level performance που μας υπόσχεται το Galaxy S23 Utra. Η επιλογή ενός Snapdragon 8 Gen 2, του κορυφαίου chipset της Qualcomm, με τους 8 πυρήνες (1×3.36 GHz Cortex-X3 & 2×2.8 GHz Cortex-A715 & 2×2.8 GHz Cortex-A710 & 3×2.0 GHz Cortex-A510)  να δίνουν το maximum της ισχύος τους, το μόνο βέβαιο είναι ότι το S23 Ultra αποτελεί μια από τις πιο γρήγορες συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, χωρίς να γνωρίζει την παραμικρή έννοια του lag, ακόμη και στα πιο απαιτητικά apps και games.

Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της Samsung, η CPU του Snapdragon 8 Gen 2 προσφέρει 33% μεγαλύτερο performance σε σχέση με το Galaxy S22, ενώ η GPU και η NPU παρέχουν 45% και 48% παραπάνω performance αντίστοιχα. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα νέα Galaxy S διαθέτει δύο φορές μεγαλύτερο και αποδοτικότερο cooling system, για ακόμη πιο πετυχημένη ψύξη (ο θάλαμος διάχυσης αέρα του Samsung Galaxy, τώρα μεγαλύτερος σε κάθε μοντέλο της σειράς Galaxy S23, διατηρεί το πολύωρο gaming σε εξέλιξη), ενώ τα S23 έρχονται με AI-based adaptive game performance, προσφέροντας απόδοση που προσαρμόζεται πάνω στο εκάστοτε mobile game.

CPU Benhmark

Και σίγουρα από ότι μπορέσαμε να συμπεράνουμε το mobile gaming για πρώτη φορά ίσως να κάνει αισθητή την παρουσία του στην «ατζέντα» της Samsung, με τα S23 να είναι σε θέση να επεξεργαστούν τα απαιτητικά γραφικά πολύ πιο εύκολα. Μάλιστα, η κορεατική εταιρεία έχει ενσωματώσει στα S23 την ειδική τεχνολογία Advanced Booster που προσφέρει καλύτερη απεικόνιση της οθόνης, κάτω από οποιοδήποτε gaming σενάριο. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το Galaxy S23 Ultra μπορεί να υποστηρίξει το ray tracing σε πραγματικό χρόνο, κάτι που γίνεται τάση στο mobile gaming. Οι χρήστες θα μπορούν να δουν αισθητά πιο ρεαλιστικές αποδόσεις σκηνών, χάρη στην τεχνολογία που προσομοιώνει και παρακολουθεί κάθε ακτίνα φωτός.

CPU benchmark

Έτσι λοιπόν χωρίς να ξεχνάει τις “επαγγελματικές” του ρίζες, το Galaxy S23 μπορεί πλέον πολύ εύκολα να γίνει και το αγαπημένο gaming phone, των φανατικών φίλων του mobile gaming.  Για αυτό και το Snapdragon 8 Gen 2 SoC συνοδεύεται από 8 και 12GB RAM, ενώ οι επιλογές στο storage είναι τα 256GB, τα 512GB και το 1TB. Ο αποθηκευτικός χώρος στηρίζεται στο πρότυπο UFS 4.0, για ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα στην ανάγνωση και στη μεταφορά δεδομένων.

Σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι της συνδεσιμότητας, φυσικά και στο S23 Ultra θα βρείτε τα…πάνταΗ ναυαρχίδα λοιπόν της Samsung υποστηρίζει: Bluetooth 5.4, UWB, Wi-Fi 6e tri-band, αλλά και USB Type-C 3.2, καθώς επίσης και διασύνδεση με το DeX που ουσιαστικά επιτρέπει τη μετατροπή του σε ένα πλήρως λειτουργικό εργαλείο παραγωγικότητας. Φυσικά, το λειτουργικό που «φοράει» η ναυαρχίδα της Samsung, δεν είναι άλλο από το Android 13 μαζί με το One UI 5.1 on-top, ένας συνδυασμός που προσφέρει ευελιξία και εντυπωσιακή ενεργειακή διαχείριση. Τέλος, το S23 Ultra ενσωματώνει τη νέα γενιά του Knox Security, για ακόμη μεγαλύτερη προστασία από υποψήφιους εισβολείς που ενδεχομένως να έχουν βάλει στο μάτι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σας.

Camera setup από… άλλο γαλαξία!

Εκεί βέβαια που το S23 Ulta… «δίνει ρέστα» είναι στον τομέα του mobile photography, καθώς η κορεατική εταιρεία για μια ακόμη φορά ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη. Με έναν θηριώδη αισθητήρα ISOCELL των 200MP να κάνει παιχνίδι, το Ultra μπορεί άνετα να αναδειχθεί και σε ένα ιδανικό smartphone για τους λάτρεις του content creation, παράγοντας αποτέλεσμα που… αφήνει τα στόματα ανοικτά.

Ειδικότερα, η κύρια κάμερα έχει αισθητήρα… 200MP, που μπορεί να μην είναι ο πρώτος στην αγορά αλλά σε συνδυασμό με τους αλγόριθμους της Samsung, το chip επεξεργασίας εικόνας και τον φακό (24mm, f/1.7) του με multi-directional PDAF, Laser AF και OIS, προσφέρει ανεπανάληπτη ποιότητα φωτογραφιών και video (έως και 8K@30 FPS).  Οι δύο τηλεφακοί (ο ένας periscope) με αισθητήρες 10MP έκαστος προσφέρουν έως 10x και 3x optical zoom αντίστοιχα, με DPPDAF και OIS, ώστε να φέρνετε κοντά σας χωρίς «απώλειες» τα μακρινά αντικείμενα. Τέλος, η 12MP ultrawide κάμερα με DPPDAF και Super Steady Video ολοκληρώνει ιδανικό το «πακέτο», όπως και το stereo sound recording, αλλά και 12MP selfie με DPPDAF με HDR10+, dual video call και 4K video δυνατότητες.

H κορεατική εταιρεία γνωρίζοντας το τι σημαίνει «mobile photography» και το πόσο μεγάλη είναι η σημασία της για όλους τους premium users (είτε τους αρέσει να δημιουργούν σε ερασιτεχνικό επίπεδο, είτε αρέσκονται στο να… παίζουν πιο «επαγγελματικά»), «προίκισε» το S23 Ultra με τον πιο «φρέσκο» sensor της. Ο νέος αισθητήρας που φέρει την υπογραφή της Samsung καθίσταται ιδανικός για νυχτερινές λήψεις και για περιπτώσεις που το φως «λάμπει» δια της απουσίας του. Ειδικότερα, τρεις είναι οι πυλώνες που αφορούν στο main camera setup, κάνοντας «focus» τόσο στο κομμάτι του Nightography, αλλά και στην υπερβολική λεπτομέρεια, παρέχοντας ένα αποτέλεσμα που είναι επαγγελματικής ποιότητας. Τα πρώτα δείγματα των νυχτερινών λήψεων που πραγματοποιεί η Pro-Grade camera του S23 Ultra (όπως ονομάζεται) πραγματικά κόβουν την ανάσα και σίγουρα ξεχωρίζουν για το φωτεινό και μοναδικά «ζωντανό» αποτέλεσμα (είμαστε σίγουροι ότι τα συγκριτικά στο DxOMark θα πάρουν φωτιά). Το δε “Space Zoom” που φτάνει το 100x (digital) κάνει και εδώ δυναμικό comeback, επιτρέποντας στους λάτρεις της mobile φωτογραφίας να “χαζεύουν” ακόμη και τα… αστέρια.

Δεν σας κρύβουμε ότι το φωτογραφικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά… αψεγάδιαστο, με το S23 Ultra να βγάζει απίθανες photos κάτω από οποιοδήποτε φωτογραφικό σενάριο. Μια γεύση από τις φωτογραφικές δυνατότητες του Ultra μπορείτε να πάρετε παρακάτω (οι φωτογραφίες έχουν υποστεί compression που σημαίνει μερική απώλεια ποιότητας σε σύγκριση με τις αρχικές φωτογραφίες)…

Νυχτερινή λήψη 1

Νυχτερινή λήψη 2

Νυχτερινή λήψη 3

Νυχτερινή λήψη σε Normal mode

Zoom 10x

Zoom 30x

Zoom 100x

Animals

Κανονική λήψη

Κανονική Λήψη 2

Κοντινό

Wide

Normal

Zoom 10x

Zoom 40x+

Ultra «ναυαρχίδα» με τα… όλα της!

Ολοκληρώνοντας το αναλυτικό review μας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην αυτονομία της μπαταρίας των 5.000mAh που θα σας βγάλει μια δύσκολη μέρα με τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Και όταν χρειαστεί επαναφόρτισει, αυτή γίνεται ενσύρματα στα 45W (65% σε 30’), ασύρματα, ενώ υποστηρίζεται και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 4,5W.

Το S23 Ultra είναι μια ναυαρχίδα με τα… όλα της, με τη Samsung για μια ακόμη φορά να προσφέρει στην κοινότητα των mobile users, ένα κορυφαίο smartphone γεννημένο για να πρωταγωνιστεί. Κάνοντας τις απαραίτητες μικρές, αλλά και μεγαλύτερες προσθήκες σε σχέση με την περσινή version, το Ultra είναι το premium high-end smartphone που ενσωματώνει χρόνια τεχνολογικής εξέλιξης και πρωτοπορίας στον τομέα της mobile τεχνολογίας. Η τιμή του βέβαια είναι υψηλή, καθώς εκκινεί από τα 1.449 ευρώ (για το μοντέλο των 8GB RAM και 256GB storage) και φτάνει μέχρι τα 1.869 ευρώ (για την έκδοση των 12GB RAM / 1TB storage), ωστόσο με όλα αυτά που προσφέρει πρόκειτα για μια ονειρεμένη συσκευή που είναι… unique «εμπειρία»!

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...