Jump to content

Αυξημένα έσοδα κατά 10% για την Google σε ετήσια βάση, μεγάλη επιτυχία τα Pixel


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Άνοδο σημείωσε η Alphabet κατά το 4ο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022 και αυτό το επιβεβαίωσε η τελευταία δημοσιευμένη έκθεση της εταιρείας, με αναφορά στα ποσοστά κερδών που φτάσανε τα 76 δισεκατομμύρια δολάρια για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2022 και 283 δισεκατομμύρια δολάρια για ολόκληρο το οικονομικό έτος. Ο αριθμός του τέταρτου τριμήνου είναι απλώς μια αύξηση 1% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ ο αριθμός των εσόδων του FY σημείωσε άνοδο 10%. Τα καθαρά έσοδα/κέρδη για το 4ο τρίμηνο του 2022 (13,6 δισεκατομμύρια δολάρια) μειώθηκαν κατά 33% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 21ου, ενώ το ετήσιο ποσοστό μειώθηκε κατά 21% από 76 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 σε 60 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Sundar Pichai, σχολίασε ότι η εταιρεία βρίσκεται “σε ένα σημαντικό ταξίδι για να ανασχεδιάσει τη δομή του κόστους μας με ανθεκτικό τρόπο και να οικοδομήσει οικονομικά βιώσιμες, ζωντανές, αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις”. Ο Pichai περιέγραψε επίσης τη μεγάλη δυναμική στο Cloud, τις συνδρομές YouTube και τις συσκευές Pixel. Το YouTube Music και το Premium έφτασαν τους 80 εκατομμύρια συνδρομητές. Η Google πρόσφατα απέλυσε 12.000 υπαλλήλους κυρίως λόγω των στάσιμων μεγεθών ανάπτυξής της.

Αναλύοντας τα ετήσια κέρδη, η Google είδε 67,8 δισεκατομμύρια δολάρια από την κατηγορία υπηρεσιών της που περιλαμβάνει: Αναζήτηση, YouTube, χάρτες, Chrome, Android, Google Play και υλικό που αντιπροσωπεύει πτώση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με τις τιμές του 2021. Τα διαφημιστικά έσοδα μειώθηκαν κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι δαπάνες Ε&Α το 2022 αυξήθηκαν κατά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το 2021.

[via]

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...