Jump to content

Microsoft surface pro 2


Alexakisd
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ομάδα καλημέρα. Βρήκα ένα microsoft surface pro 2 με γνήσιο πληκτρολόγιο και γνήσιο microsoft pen στην τιμή των 250 ευρώ. Αξίζει να το πάρω ή όχι; Είναι η έκδοση Με 8 GB RAM και 256 SSD δίσκο. Πείτε μου παρακαλώ τη γνώμη σας. Τον θέλω για εργασίες on the go με ελάχιστες απαιτήσεις multitasking. Φοράει windows 10 pro.

 

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

 

 

Κάνεις άποψη;

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κανείς άποψη για την αγορά;

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

το έχω εγώ, αγορασμένο καινούριο το 2013.

 

+ δουλεύει ακόμα απροβλημάτιστα, με Win 11 είναι ακόμη πιο γρήγορο. για το Multitasking που το θέλεις λογικά σε καλύπτει ο i5.

+ βγάζει τρομερή ποιότητα κατασκευής (το πληκτρολόγιο όχι τόσο αλλά και αυτό δουλεύει τέλεια, απλά έχει ξεφτίσει στις άκρες)

+ γενικά το δουλεύω με ρεύμα αλλά η μπαταρία του φαίνεται σκυλί. σε πτήσεις που βλέπω ταινίες ποτέ δεν εξαντλήθηκε.

+ πολύ καλή οθόνη (δεδομένης της ηλικίας της) για ταινίες/σειρές με τρομερό μαύρο.

+ βασικά αυτό που διαφημίζει: έχεις έναν ακόμα πλήρη υπολογιστή που όταν θέλεις γίνεται τάμπλετ

+ το accelerometer δουλεύει άψογα και είναι ωραία εμπειρία τα windows σε portrait mode.

+ αρκετά καλός ήχος για το μέγεθός του.

+ είνα πολύ καλό για pdf (καλύτερο από kindle λόγω του ομαλού scrolling), ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ για graphic novels και κόμιξ και πολύ καλό για ebooks. μειονέκτημα το βάρος (δες στα αρνητικά)

 

x το πενάκι αδιάφορο, οπωσδήποτε χρήση με wireless ποντίκι και ροδέλα για το scrolling.

x για τις κάμερες του δεν έχω γνώμη. η front είναι οκ για διασκέψεις αλλά φαντάζομαι θα δείχνει την ηλικία της στην ανάλυση και η πίσω θα έχει τους ανάλογους ηλικιακούς περιορισμούς, αλλά προσωπικά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

 

- για χρήση τάμπλετ είναι ΒΑΡΥ

- από το Surface Pro 3 και μετά οι οθόνες πήγαν προς αναλογία 4:3 ομοιάζοντας στο iPad, οπότε η μακρόστενη οθόνη του Surface pro 2 ίσως ξενίσει τον χρήστη που δεν ειναι συνηθισμένος. θετικό για θέαση ταινιών, αρνητικό για photo editing.

- δεν υπάρχει ελληνική υποστήριξη. καθόλου. νέμα. ακόμα και σε άλλη δυτικοευρωπαϊκή χώρα (Βέλγιο) με μεγαλύτερη παρουσία Microsoft και επίσημους μεταπωλητές, τρέμεις μη σου πάθει κάτι. το μοναδικό θέμα που μου έβγαλε (καθυστέρηση απόκρισης διακόπτη power on) το πήγα σε εργαστήριο της γειτονιάς και επιλύθηκε με καθαρισμό και λίπανση του διακόπτη. για πιο δραστικές παρεμβάσεις ΚΑΝΕΙΣ δεν αναλαμβάνει να το λύσει. τώρα έχει αρχίσει να ζεσταίνεται/βουίζει και τον χειμωνα και έχω αρχίσει να παίρνω την απόφαση να το παροπλίσω.

- είναι πολύ ευπαθές το τροφοδοτικό του. έχω καταστρέψει 2 ή 3, μόνο και μόνο από τη συστροφή του καλωδίου. τελευταία φορά που χρειάστηκα βρήκα εύκολα στο ebay αλλά θα γίνονται όλο και σπανιότεροι. όπωσδήποτε το κολπάκι με το ελατήριο στυλο αμέσως μετά το βύσμα τροφοδοσίας για να μένει άκαμπτο το καλώδιο στο πιο ευπαθές του σημείο.

- για εργασία σε office η οθόνη είναι μικρή. ειδικά για Excel κουράζει αρκετά. αν έχεις desktop στο σπίτι ή κάνεις και τις προσωπικές δουλειές στο γραφείο οκ, αλλά εγώ που για κάποια χρόνια το είχα σαν κύριο υπολογιστή πολλές φορές απέφευγα υποσυνείδητα να ξεκινήσω κάτι επειδή το μέγεθος της οθόνης με ζόριζε.

- εμπειρικά μου φαίνεται λίγο αδύναμος ο wi-fi πομποδέκτης του, έχει μια μπάρα λιγότερη στο ίδιο σημείο με όλες τις άλλες συσκευές.

- χάνει σε θύρες. μόνο μια USB (απλό 3.0), mini-jack (ευτυχώς) και η multimedia που θέλει ανταπτοράκι για να βγαλει HDMI (εγώ έχω ένα πάμφθηνο third party και δουλεύει μια χαρά)

Edited by triple_sec
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...