Jump to content

Με το Snapdragon Satellite θα εκπέμπει σήμα SOS κάθε Android συσκευή


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κάποιες μικρές  αλλαγές έφερε η Apple με την νέα σειρά iPhone 14 και προπάντων με τα μοντέλα Pro που είδαμε τα πιο αξιοσημείωτα σχεδιαστικά και όχι μόνο νέα στοιχεία: νέο σχεδιασμό εγκοπής και νέες κάμερες των 48MP. Ωστόσο, μπορούμε να πούμε ότι ένα από τα αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τη σειρά ήταν το δορυφορικό σύστημα έκτακτης ανάγκης. Από την κυκλοφορία του, η δυνατότητα έχει σώσει πολλούς ανθρώπους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Μέσω του συστήματος SOS, το iPhone 14 μπορεί να στείλει ειδοποιήσεις SOS ανεξάρτητα από το αν το τηλέφωνο διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο ή κινητής τηλεφωνίας. Φυσικά, οι κατασκευαστές Android συσκευών δεν θέλουν να μείνουν πίσω. Κατά τη διάρκεια της CES 2023, η Qualcomm παρουσίασε την εναλλακτική της για τηλέφωνα Android – το σύστημα Snapdragon Satellite.

Το Snapdragon Satellite θα υποστηρίζει αμφίδρομα μηνύματα για χρήση έκτακτης ανάγκης, γραπτά μηνύματα SMS και “άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων”. Η Qualcomm δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα είναι μόνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και “για λόγους αναψυχής σε απομακρυσμένες, αγροτικές και υπεράκτιες τοποθεσίες”.

Έχουμε ακούσει φήμες που αναφέρουν την κυκλοφορία ενός παρόμοιου συστήματος με τη σειρά Samsung Galaxy S23. Τώρα, μπορούμε να περιμένουμε τη λειτουργία σε περισσότερα τηλέφωνα. Το σύστημα Snapdragon Satellite θα είναι έτοιμο για “τα premium τηλέφωνα Android επόμενης γενιάς”. Ως αποτέλεσμα, θα δούμε περισσότερες εταιρείες να εισάγουν αυτήν τη δυνατότητα το 2023.

Το χαρακτηριστικό έρχεται μέσω συνεργασίας με την Iridium. Αυτή η εταιρεία διατηρεί ενεργό έναν έναν δορυφόρο χαμηλής τροχιάς 66 δυνάμεων. Για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο ενδιαφέροντα, η Iridium είναι βασικός ανταγωνιστής της Globalstar – αυτός που τροφοδοτεί το σύστημα της Apple.

Το Snapdragon Satellite θα υποστηρίζει 5G μη επίγεια δίκτυα (NTN) μόλις γίνουν διαθέσιμα.

Η Garmin θα συνεργαστεί με την Qualcomm “με υποστήριξη για μηνύματα έκτακτης ανάγκης”. Ο Brad Trenkle, αντιπρόεδρος του υπαίθριου τμήματος της Garmin, δήλωσε: “Η Garmin χαιρετίζει την ευκαιρία να επεκτείνει τις αποδεδειγμένες υπηρεσίες δορυφορικής απόκρισης έκτακτης ανάγκης σε εκατομμύρια νέους χρήστες smartphone παγκοσμίως. Το Garmin Response υποστηρίζει χιλιάδες περιστατικά SOS κάθε χρόνο και πιθανότατα έχει σώσει πολλές ζωές στη και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Qualcomm Technologies και την Iridium για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να συνδεθούν με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης”.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

με το που ξεκινησα να διαβαζω, νομιζα πως ειχα παθει αλτσχαιμερ, μιας και οι πρωτες σειρες περιγραφουν το iphone apple. τελος καλο, ολα καλα ....

στην συνεχεια διαβαζουμε πως εαν δεν εισαι πλουσιος να αγορασεις flagship smartphone android, μπορεις να πεθανεις ....πρωτα να σωθουν οι πλουσιοι .... στο μελλον θα δουμε και για την .... πλεμπα. (https://el.wiktionary.org/wiki/πλέμπα)

γιατι πουθενα δεν αναφερει το κοστος χρησης ? θα ειναι δωρεαν ? Δηλαδη στην apple και την garmin που ειναι με συνδρομη / μηνα ειναι κοροιδα ?

https://www.garmin.com/en-US/p/837461/pn/010-06000-SU

Υ.Γ.

εαν θελεις σημερα να σωθεις με χαμηλο κοστος δες εδω https://www.garmin.com/en-US/p/793265

Υ.Γ. 2

ξεχασα να αναφερω πως το SOS της Apple ΔΕΝ ειναι σε παγκοσμια καλυψη ακομα, μιας και ειναι σε δοκιμαστκη λειτουργια

Link to comment
Share on other sites

μιας και μιλαμε για το android να θυμισω πως ο μεγαλος ανταγωνιστης της qualcomm ειναι η mediatek. Και αυτη απο την μερια της εχει ανακοινωσει αντιστοιχο συστημα σε συνεργασια με την bullit (smartphones)

https://bullitt-group.com/bullitt-group-partners-with-chipset-giant-mediatek-to-power-the-worlds-first-satellite-messaging-smartphone/

εκτος απο αυτο, εχει και η mediatek Satellite 5G NTN

https://corp.mediatek.com/news-events/press-releases/mediatek-powers-worlds-first-satellite-driven-5g-ntn-smartphone-connection

ως καταναλωτης, ειναι καλο να υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος, αντι για μονοπωλειο

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...