Jump to content

Unboxing και hands-on με το Oppo Reno 7 Lite!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Τα μοντέλα της Oppo έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά και πλέον αφορούν πολλές κατηγορίες χρηστών, σε πολλαπλά τιμολογιακά επίπεδα. Έτσι, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη δοκιμή του Oppo Reno7 Lite 5G,  το οποίο ήρθε και στα ελληνικά καταστήματα για να καλύψει τις βασικές ανάγκες κάθε χρήστη! Πάμε να το δούμε…

Το Oppo Reno7 Lite 5G αμέσως ξεχωρίζει για το εξωτερικό design του, καθώς αν μη τι άλλο διαθέτει έναν αρκετά sleek σχεδιασμό. Με το πάχος του να ανέρχεται μόλις στα 7,5mm και το βάρος του να μην ξεπερνά τα 173 γραμμάρια, είναι ιδιαίτερα compact και εύχρηστο. Η ποιοτική κατασκευή, από πλαστικό μεν αλλά με πολύ ποιοτικό ιριδίζον φινίρισμα στο πίσω μέρος και ένα ελκυστικό camera module, είναι σαφώς στα “υπέρ” της συσκευής. Μαζί του παίρνετε 33W φορτιστή, διάφανη θήκη σιλικόνης και καλώδιο Type-C.

Εδώ χρειάζεται ειδική αναφορά στα “ring lights” που περικλείου τις δύο κάμερες στο πίσω μέρος και ανάβουν για να προβάλλουν notifications, κατάσταση φόρτισης κ.λπ. Προφανώς ορατά μόνο όταν κοιτάτε… την πλάτη της συσκευής άρα δεν έχουν νόημα συχνά, αλλά anyway!

Προχωρώντας στο display, εδώ η εταιρεία τοποθέτησε ένα AMOLED panel FullHD+ στις 6,43″, το οποίο κάνει κάπως εύκολη τη χρήση με το ένα χέρι, αν και το StB ratio είναι απλά καλό (85,3%). To aspect ratio είναι 20:9 και η φωτεινότητα αρκετή για τις περισσότερες περιπτώσεις (600 nits HBM). Η selfie κάμερα κρύβεται μέσα σε ένα μικροσκοπικό hole-notch πάνω δεξιά και να τονίσουμε οτι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι οπτικός και βρίσκεται κάτω από την οθόνη.

Εκεί θα βρούμε ένα Qualcomm Snapdragon 695 5G chipset, το οποίο συνοδεύουν 8GB RAM και 128GB επεκτάσιμου χώρου αποθήκευσης UFS 2.2. Ο συνδυασμός αποδίδει ικανοποιητικά για τις ανάγκες του απλού χρήστη αλλά και του λίγο πιο απαιτητικού, οπότε μας ικανοποίησε απόλυτα. Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi ac με hotspot, Bluetooth 5.1 με A2DP και LE, aptX HD, NFC και OTG μέσω της USB θύρας. Σε ότι έχει να κάνει με το software, εδώ έχουμε το Android 11, το οποίο “φοράει” το ColorOS 12 και προφανώς σύντομα θα αναβαθμιστεί σε Android 12.

Φυσικά, η Oppo δεν θα μπορούσε παρά να δώσει βαρύτητα και στο camera setup. Συγκεκριμένα, το Oppo Reno 7 Lite διαθέτει main sensor στα 64MP με φακό f/1.7 και PDAF, αλλά και HDR. Συνδυάζεται με 2MP macro κάμερα και 2MP depth camera οπότε οι περισσότεροι θα καλύψουν τις ανάγκες τους με αυτό το setup, όπως και με την 16MP selfie κάμερα που επίσης υποστηρίζει HDR.

Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στον νευραλγικό τομέα της αυτονομίας, με την πρόταση της Oppo να τα πηγαίνει αρκετά καλά. Με χωρητικότητα 4.500mAh και δυνατότητα φόρτισης στα 33W, λίγα λεπτά στην πρίζα αρκούν για κάποιες ώρες χρήσης! Συγκεκριμένα το 0-30% έρχεται σε 15′ και μια πλήρης φόρτιση σε 1 ώρα. Τέλος, να σημειωθεί οτι υποστηρίζεται και αντίστροφη ενσύρματη φόρτιση, αν την χρειαστείτε.

To Oppo Reno7 Lite 5G είναι διαθέσιμο σε χρώματα Rainbow Spectrum και Cosmic Black στα €329 και καλύπτει την mid-range κατηγορία ικανοποιητικά, οπότε μπορεί να βρίσκεται στη λίστα των υποψήφιων προς αγορά σας!

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...