Jump to content

Μήνυση κατά της Apple ασκούν δύο γυναίκες για τα AirTag


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κάποιοι σύρουν την Apple ξανά στις δικαστικές αίθουσες με αιτιολογία πως μη θελημένα παραβιάστηκε η ιδιωτική τους ζωή. Συγκεκριμένα, δύο γυναίκες κατέθεσαν αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο και η μία εκ των δύο ισχυρίζεται ότι ο πρώην φίλος της χρησιμοποίησε AirTag για να την παρακολουθήσει χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Από την κυκλοφορία τους τον Απρίλιο του 2021, η χρήση των AirTag της Apple έχει εγείρει ανησυχίες μεταξύ των ομάδων απορρήτου και των αρχών επιβολής του νόμου ότι αυτά τα αξεσουάρ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για παράνομη παρακολούθηση. Η Apple έχει διασφαλίσεις για την προστασία από ανεπιθύμητη παρακολούθηση, αλλά σύμφωνα με τη νέα αγωγή, αυτές οι διασφαλίσεις είναι “ανεπαρκείς”.

Η μήνυση, που κατατέθηκε τη Δευτέρα, υποστηρίζει ότι οι διασφαλίσεις που ισχύουν, οι οποίες περιλαμβάνουν την ειδοποίηση των χρηστών iPhone εάν διαπιστωθεί ότι τους ακολουθεί ένα άγνωστο AirTag, είναι “θλιβερά ανεπαρκείς και δεν κάνουν τίποτα, αν μη τι άλλο για να προειδοποιήσουν αμέσως τα άτομα εάν τους ακολουθούν.” Η άλλη γυναίκα στη μήνυση λέει ότι ο σύζυγός της τοποθέτησε ένα AirTag στο σακίδιο του παιδιού της για να την παρακολουθήσει. Οι δύο γυναίκες ζητούν απροσδιόριστο ποσό αποζημίωσης και κατηγορούν την Apple ότι κυκλοφόρησε ένα μη ασφαλές προϊόν.

Η Apple έχει αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες και μάλιστα τα AirTags ενημερώθηκαν Φεβρουάριο του 2021 με λειτουργίες που περιελάμβαναν βελτιωμένη ανίχνευση για άγνωστα AirTags, πιο δυνατές ειδοποιήσεις AirTags και πολλά άλλα. “Το AirTag σχεδιάστηκε για να βοηθά τους ανθρώπους να εντοπίζουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, όχι για να παρακολουθούν άτομα ή περιουσίες άλλου ατόμου και καταδικάζουμε με τον πιο αυστηρό τρόπο κάθε κακόβουλη χρήση των προϊόντων μας”, δήλωσε η Apple σε Δελτίο Τύπου τον Φεβρουάριο του 2021. “Η ανεπιθύμητη παρακολούθηση ήταν εδώ και πολύ καιρό ένα κοινωνικό πρόβλημα και λάβαμε σοβαρά υπόψη αυτήν την ανησυχία στο σχεδιασμό του AirTag”, συνέχισε να αναφέρει η εταιρεία.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

η ολη φιλοσοφια στο αρθρο, νομιζω πως εχει να κανει με το εξης ερωτημα ... ειναι σωστο για την κοινωνια να υπαρχουν μαχαιρια ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...