Jump to content

Meta: Καλείται να πληρώσει πρόστιμο 265 εκατομμυρίων ευρώ


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Τιμωρία έχει επιβληθεί στην Meta και ουσιαστικά πρόκειται για την επιβολή νέου προστίμου ύψους 265 εκατομμυρίων ευρώ επειδή απέτυχε να αποτρέψει την απόξεση και την απόρριψη των αριθμών κινητών τηλεφώνων και άλλων δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, ανέφερε το Independent.ie . Είναι το δεύτερο πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (DPC) τους τελευταίους μόλις μήνες, μετά από την ποινή των 405 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε τον Σεπτέμβριο. Μόνο τους τελευταίους 18 μήνες, η Meta μέτρησε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε πρόστιμα.

Η ποινή επιβλήθηκε ως απάντηση στη διαρροή δεδομένων 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook που αναφέρθηκαν τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Αυτό περιελάμβανε αριθμούς τηλεφώνου, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τοποθεσίες, πληροφορίες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε phishing και άλλες επιθέσεις. Οι ιδιωτικές πληροφορίες των εν ενεργεία δικαστών, των σωφρονιστικών υπαλλήλων, των κοινωνικών λειτουργών, των δημοσιογράφων και άλλων αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, ανέφερε το DPC.

Εκείνη την εποχή, η Meta κατηγόρησε την επίθεση σε “κακούς παράγοντες”, αλλά η ρυθμιστική αρχή της Ιρλανδίας είπε ότι η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε με τις υποχρεώσεις του GDPR για “προστασία δεδομένων από το σχεδιασμό και την προεπιλογή”. Σε Δελτίο Τύπου έγραψε ότι άλλες αρχές προστασίας δεδομένων στην ΕΕ συμφώνησαν με την απόφαση της DPC.

Η Meta επιβεβαίωσε στην The Wall Street Journal ότι το ελάττωμα είχε επιδιορθωθεί το 2019. Η εταιρεία είπε ότι θα επανεξετάσει την απόφαση της DPC Ireland, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα ασκήσει έφεση. “Η μη εξουσιοδοτημένη απόσυρση δεδομένων είναι απαράδεκτη και αντίκειται στους κανόνες μας”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...