Jump to content

Unboxing με τα Xiaomi Poco M5 και M5s!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Το Poco brand της Xiaomi συνεχίζει να διευρύνει τη γκάμα συσκευών του και τα δύο νεότερα μοντέλα που έφτασαν στα χέρια μας είναι τα Poco M5 και M5s, τα οποία τοποθετούνται στην entry-level κατηγορία και φιλοδοξούν να προσφέρουν μια προσιτή εναλλακτική σε όσους ψάχνουν ένα “τίμιο”, αλλά οικονομικό smartphone! Πάμε να τα δούμε…

Εμφανισιακά, τα δύο κινητά διαφέρουν πολύ, σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς. Το Poco M5 έχει δερμάτινη πλάτη, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά πλέον και ειδικά στην “μικρή” κατηγορία, η οποία “διακόπτεται από το camera module που πιάνει όλο το πλάτος του πίσω μέρους. Το M5s, από την άλλη, έχει γυαλιστερό πίσω μέρος, εντυπωσιακό αλλά… γλιστερό! Ειδικά αν συνυπολογίσουμε και τις καμπύλες στις άκρες του πλαστικού frame, τη στιγμή που το M5 είναι πιο “παραλληλόγραμμο”. Εν ολίγοις, παρ’ότι έχουν κοντινό πάχος και το M5 είναι πιο βαρύ (201 έναντι 179 gr), είναι και πιο εύχρηστο με το ένα χέρι! Gorilla Glass 3 καλύπτει τις οθόνες και των δύο συσκευών, τα οποία είναι και προστατευμένα απέναντι σε νερό και σκόνη κατά IP53. Τέλος, μια διαφορά εντοπίζεται στα περιεχόμενα της συσκευασίας, αφού με το M5 παίρνετε και φορτιστή 22,5W, ενώ με το M5s μόνο το καλώδιο Type-C.

Ίσως η μεγαλύτερη (πλην της εμφάνισης) διαφορά των δύο Poco εντοπίζεται στην οθόνη. IPS panel 6,58″ για το M5, με 500nits φωτεινότητας και 90Hz refresh rate έναντι AMOLED panel 6,43″ για το M5s, με 700 nits φωτεινότητας. Η διαφορά ειδικά στη φωτεινότητα είναι αισθητή, όπως και στη χρωματική απόδοση, φυσικά. Η κατάσταση αντιστρέφεται στον τομέα των επιδόσεων, αφού το M5 υπόσχεται περισσότερα χάρη στο Helio G99 chipset του στα 6nm, αντί του Helio G95 στα 12nm που βρίσκουμε στο M5s. RAM και χώρος αποθήκευσης είναι στα ίδια επίπεδα (4-6GB και 64-128GB αντίστοιχα), UFS 2.2 και επεκτάσιμος μέσω microSD. Το γιατί η Xiaomi επέλεξε αυτούς τους συνδυασμούς οθόνης-chipset για τα δύο Poco, μας είναι άγνωστο…

Στον τομέα των καμερών, το M5s παίρνει και πάλι “κεφάλι”, χάρη στην 64MP κύρια κάμερά του, με φακό f/1.8 και PDAF, αλλά και την 8MP ultrawide κάμερα που λείπει από το Poco M5. Οι 2MP macro και 2MP depth φακοί υπάρχουν και στα δύο μοντέλα αλλά το M5 έχει κύρια κάμερα 50MP με PDAF. Σημαντικό το οτι το M5s υποστηρίζει λήψη 4K video στα 30FPS και 1080p στα 120FPS αλλά και HD στα 960FPS. Ακόμα και η selfie κάμερά του είναι μεγαλύτερη, στα 13MP (και με HDR), έναντι 5MP του M5.

Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi 5, BT 5.0/5.3 με A2DP και LE, NFC, IR blaster και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι, μέσα στο power/lock button. Τέλος, η μπαταρία είναι 5.000mAh και στις δύο συσκευές, αλλά στο M5 υποστηρίζει 18W φόρτιση ενώ στο M5s, 33W (64% σε 30′). Να μην ξεχάσουμε και τα dual stereo ηχεία του M5s, έναντι του μονού ηχείου του M5!

Τα Xiaomi Poco M5 και M5s είναι δύο προσιτά phones που τοποθετούνται καλά στην αγορά, αν και τα προτερήματα του M5s είναι αρκετά ώστε να δώσετε το… κάτι παραπάνω για να το προτιμήσετε, αν υπάρχει η δυνατότητα, καθώς αξίζει τα λεφτά του δίχως αμφιβολία!

 

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...