Jump to content

Unboxing με το Huawei Mate 50 Pro!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Η Huawei τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μια διαρκή κούρσα αντοχής, καθώς στο κομμάτι των consumer electronics και ειδικότερα στα smartphones, έχει κληθεί να ανταποκριθεί σε μια ιδιατέρως δύσκολη συνθήκη. Παρόλα αυτά, ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τον κινεζικό κολοσσό της τεχνολογίας είναι η αυστηρή προσήλωση στον στόχο, αλλά και το υψηλό επίπεδο αποφασιστικότητας που διέπει όλους τους ανθρώπους της. Και όπως λέει και ένα γνωστό λαϊκό άσμα: «Χτύπα κι άλλο θα το αντέξω», η Huawei δεν το βάζει κάτω, θυμίζοντας έντονα τον Σιλβέστερ Σταλόνε στο ρόλο του Rocky που παρά τα χτυπήματα που δέχεται, πάντοτε βρίσκει τον τρόπο να παραμείνει όρθιος στον τελευταίο γύρο. Αυτές οι πρώτες σκόρπιες σκέψεις σου γεννιούνται στο μυαλό, βλέποντας τη νέα ναυαρχίδα της, Mate 50 Pro, μια συσκευή που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια συσκευή «γέφυρα», η οποία συνενώνει το υψηλό performance (που ανέκαθεν αποτελούσε το ισχυρό χαρακτηριστικό των Mate), με τις εκπληκτικές και αξιοζήλευτες δυνατότητες στην κάμερα που πάντοτε λειτουργούσε ως το «σήμα κατατεθέν» των smartphones της δημοφιλούς σειράς P. Το Mate 50 Pro έρχεται όχι για να τρέξει σε μια κούρσα αντοχής, αλλά για να τρέξει σε κατοστάρι και το γιατί θα το μάθετε στο αναλυτικό review που ακολουθεί…

Ωδή στη κομψότητα και στην… αντοχή!

Ξεκινώντας πρώτα από την εξωτερική εμφάνιση, εδώ για μια ακόμη φορά η Huawei δεν έχει κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό, δημιουργώντας ένα σύνολο που εύκολα μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον. Η λεία επιφάνεια στο back cover, με την κυκλική περιοχή που «αγκαλιάζει» το camera setup και οι curved πλευρές αποδεικνύουν ότι το Mate 50 Pro είναι ένα high-end smartphone που χαίρεσαι να το κρατάς στο χέρι σου. Οι διαστάσεις του (162.1 x 75.5 x 8.5mm), σε συνδυασμό με το φυσιολογικό βάρος του (στα 205 γραμμάρια περίπου), το καθιστούν ιδανικό ακόμη και για χειρισμό με το ένα χέρι. Μάλιστα, κάτι που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο αναφορικά με το design του, είναι τα σχεδόν εκμηδενισμένα bezels, με το screen-to-body ratio να αγγίζει το 91.3%.

Σε επίπεδο κατασκευής, κεραμικό, αλουμίνιο και ανθεκτικό γυαλί συνενώνονται αρμονικά για να δημιουργήσουν το νέο Mate, το οποίο δεν παίρνει άριστα μόνο για την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά και για την unique ανθεκτικότητά του. Μάλιστα, η επιλογή του «άτρωτου» Kunlun glass (έχει αναπτυχθεί από την ίδια την Huawei και αποτελεί ουσιαστικά την απάντηση της κινεζικής εταιρείας στην αμερικανική Corning που κατασκευάζει τα Gorilla Glass) που αναλαμβάνει την προστασία της οθόνης της ειδικής Vegan Leather έκδοσης του Mate 50 Pro δεν έχει γίνει διόλου τυχαία, καθώς η νέα ναυαρχίδα της κινεζικής εταιρείας βάζει πολύ ψηλά τον πήχη στο κομμάτι της ανθεκτικότητας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Huawei, το Kunlun glass είναι τόσο ανθεκτικό που μπορεί ένας χρήστης να σπάσει ακόμη και καρύδια με την οθόνη ενός Mate 50 Pro (στην έκδοση Vegan Leather) και η συσκευή να παραμείνει χωρίς σπασίματα, λειτουργώντας χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα (μπορείτε να παρακολουθήσετε σχετικά viral video για αυτό το ενδιαφέρον feature).

Ειδικότερα, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν την ανθεκτικότητα του εν λόγω γυαλιού, η Huawei αναφέρει ότι για περίπου 24 ώρες θερμαίνει σε υψηλές θερμοκρασίες ειδικούς (και εξαιρετικά ανθεκτικούς) νανοκρυστάλλους και εν συνεχεία χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές μείξης που εισάγουν σκληρά μικροσωματίδια στο τελικό αποτέλεσμα, καθιστώντας το εν λόγω προστατευτικό γυαλί κυριολεκτικά «άφθαρτο». Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το Kunlun Glass που προστατεύει το Vegan Leather Mate 50 Pro, έρχεται με πιστοποίηση 5 αστέρων από την επιτροπή της Ελβετίας SGS (η οποία κατηγοριοποιεί την προστασία των smartphones), αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η αντοχή του στις πτώσεις είναι 10 φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με ένα συμβατικό γυαλί.

Ωστόσο, οι ευχάριστες εκπλήξεις που αφορούν στην υψηλή αντοχή του Mate 50 Pro δεν σταματούν εδώ, καθώς η ναυαρχίδα της Huawei έρχεται με πιστοποίηση IP68, όπου σύμφωνα με τη Huawei εκτός από την προστασία σε σκόνη, πτώσεις κ.λπ., μπορεί να βυθιστεί σε βάθος έως και… 6 μέτρα (!) και να παραμείνει εκεί για περίπου 30 λεπτά. Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, η Huawei με την περίπτωση του Mate 50 Pro ουσιαστικά «επένδυσε» σε μια flagship συσκευή, η οποία δεν είναι μόνο όμορφη στο μάτι, αλλά παράλληλα κάνει τον χρήστη της να ξεγνοιάσει από τον κίνδυνο της φθοράς.

Eyes… wide open!

Αφήνοντας τον εξωτερικό σχεδιασμό και «σκάβοντας» περισσότερο προς το εσωτερικό της συσκευής, αναμφίβολα το display και η τεχνολογία που το πλαισιώνει θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα από τα δυνατά σημεία του Mate 50 Pro. Συγκεκριμένα, η νέα ναυαρχίδα της Huawei διαθέτει OLED display με διαγώνιο στις 6.74 ίντσες και refresh rate στα 120Hz. Η ανάλυση του ανέρχεται στα 1212 x 2616 pixels (aspect ratio: 19.5:9) και 428ppi πυκνότητα στα pixels. Με απεικόνιση στα 1 δισεκατομμύρια χρώματα και εξαιρετικά επίπεδα φωτεινότητας, αναμφίβολα το display του νέου Mate είναι… χάρμα οφθαλμών, επιβεβαιώνοντας πλήρως την premium φιλοσοφία που το διέπει.

Προχωρώντας στα ενδότερα και αναλύοντας τις επιλογές που έχει κάνει η Huawei σε ότι αφορά στον εσωτερικό κόσμο της ναυαρχίδας της, εδώ το Mate 50 Pro στηρίζεται στις «αέρινες» επιδόσεις ενός Snapdragon 8+ Gen 1 με τεχνολογία κατασκευής στα 4nm. O οcta-core επεξεργαστής που αποτελείται από 1 x Cortex X2 @3.19GHz, 3 x Cortex-A710 @2.75GHz και 4 x Cortex-A510 @2GHz, είναι εμφανές ότι δεν «αστειεύεται», δημιουργώντας ένα περιβάλλον που εξασφαλίζει διαστημικό performance με εκπληκτική ενεργειακή συμπεριφορά ακόμη και κάτω από βαριά χρήση! Σε συνδυασμό με τα 8GB RAM που συνοδεύουν τη συσκευή, αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι το Snapdragon chipset δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε το Mate 50 Pro να σηκώνει το βάρος ακόμη και των πιο απαιτητικών εφαρμογών. Η δε διαχείριση των γραφικών βρίσκεται στα χέρια μιας Adreno 730 GPU, η οποία δεν «γονατίζει» απέναντι ακόμη και στα πιο απαιτητικά σύγχρονα 3D mobile games.

Επιπλέον, αποτελώντας μια ναυαρχίδα που δεν συμβιβάζεται ακόμη και με την παραμικρή υπόνοια χαμηλού performance, κάθε πυρήνας που πλαισιώνει το Snapdragon 8+ Gen 1 SoC μπορεί να δοκιμαστεί ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί το multitasking, με το Mate 50 Pro να ανεβαίνει με ευκολία των απαιτητικών tasks. Όσον αφορά τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, εδώ έχουμε δύο configurations: στα 256 και 512GB (UFS 3.1), με την συσκευή να υποστηρίζει επέκταση μέσω Nano Memory card, η οποία προσθέτει έως 256GB το ανώτερο.

Αφήνοντας το hardware για λίγο και εστιάζοντας στο κομμάτι του software, το νέο Mate έρχεται με EMUI 13 και HMS core (Huawei Mobile Services). Και από το νέο Mate απουσιάζουν τα Google Services λόγω της γνωστής διαμάχης με την κυβέρνηση των Η.Π.Α, ωστόσο σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε παρά να εκθειάσουμε τα τεράστια άλματα που έχει πραγματοποιήσει η Huawei στην ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού, σε σημείο που δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι «σβήνει» κατά ένα μεγάλο ποσοστό την απουσία των Google Services. Προσθέτοντας διαρκώς δεκάδες νέες εφαρμογές στο οικοσύστημα του Huawei App Gallery (θα βρείτε και πολλές ελληνικού ενδιαφέροντος) και με διαρκείς ενημερώσεις πλέον είναι εμφανές ότι η μη ύπαρξη των Google Services δεν γίνεται πλέον τόσο αισθητή όπως στο παρελθόν. Μάλιστα, εάν ακόμη δεν μπορείτε να «ξεκολλήσετε» από την Google (κάτι απολύτως λογικό), υπάρχει και η επιλογή της εγκατάστασης της G Space, μιας third-party εφαρμογής, η οποία με πανεύκολο τρόπο (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ) σας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε τις εφαρμογές της Google στην Huawei συσκευή σας εύκολα και απλά.

Σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι της συνδεσιμότητας, το Mate 50 Pro είναι 4G και υποστηρίζει:  Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct και hotspot, ενώ παράλληλα έρχεται με NFC και υπέρυθρες (ένα πάντοτε εξαιρετικά χρήσιμο feature). Παράλληλα, διαθέτει υποστήριξη για Bluetooth 5.2, καθώς επίσης και A-GPS και όλες τις γνωστές GPS υπηρεσίες [tri-band: GLONASS (3), BDS (3), GALILEO (2), QZSS (2), NavIC].

Aperture wide… open!

Φτάνοντας στο «ζουμί» όμως που δεν είναι άλλο από το camera setup του νέου Mate, σίγουρα οι περισσότεροι γνώστες και λάτρεις των mobile φωτογραφήσεων γνωρίζουν την «ειδική σχέση» που είχε αναπτύξει η Huawei με τη Leica, η οποία εδώ και πολλά χρόνια προμήθευε με τους camera sensors της τις σειρές Mate και P. Ο τερματισμός της συγκεκριμένης συνεργασίας αναμφίβολα θα επέφερε σκεπτικισμό στις τάξεις των mobile users, ωστόσο η Huawei για μια ακόμη φορά δεν κατέθεσε τα όπλα, για αυτό και προχώρησε στην ανάπτυξη του XMage της δικής της τεχνολογίας πάνω στις κάμερες για smartphones. Ορμώμενη και εκμεταλλευόμενη τα όσα αποκόμισε από την εξαιρετικά καρποφόρα συνεργασία με τη Leica, η Huawei αποφάσισε να χαράξει για μια ακόμη φορά τον δικό της δρόμο και η πρώτη προσπάθεια της που φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στον τομέα του mobile photography, αποτυπώνεται στο Mate 50 Pro.

Το camera system του Mate 50 Pro θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια… μίνι «ραψωδία» για το πόσο έχουν προχωρήσει τα πράγματα στη δυναμική των φωτογραφιών που προέρχονται από τα κινητά μας τηλέφωνα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του δεν είναι άλλο από το μεταβλητό (μηχανικό) διάφραγμα δέκα σημείων, το οποίο ουσιαστικά δίνει εντυπωσιακό έλεγχο στα χέρια κάθε χρήστη που τυγχάνει να είναι fan των mobile φωτογραφιών. Ειδικότερα, η προαναφερθείσα δυνατότητα επιτρέπει στον user να φέρει την φωτογραφία απολύτως στα μέτρα του, με τις επιλογές ρύθμισης του διαφράγματος να προσφέρουν ατελείωτη ελευθερία στα χέρια του εκάστοτε χρήστη. Οι διαφορετικές τιμές του διαφράγματος (δύναται να επιλέξει δέκα διαφορετικά σημεία) επηρεάζουν καταλυτικά από το βάθος πεδίου που θα έχει η φωτογραφία μας μέχρι το ποσοστό του φωτός που επιτρέπουμε να περάσει μέσω αυτού, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον χρήστη για φωτογραφικό αποτέλεσμα που φτάνει στα επίπεδα μιας pro κάμερας τελευταίας τεχνολογίας.

Το μεταβλητό διάφραγμα του camera setup του Mate 50 Pro που ξετυλίγει πλήρως τις «αρετές» του στην τιμή: f/1.4 απέχει έτη φωτός από τις συνηθισμένες τιμές που βλέπουμε στα υπόλοιπα smartphones (φτάνουν maximum στο f/1.7) της αγοράς ακόμη και εάν αυτά εντάσσονται στη high-end premium κατηγορία. Εξυπακούεται βέβαια πως το μεταβλητό διάφραγμα του Mate 50 Pro δεν παίζει μόνο του, καθώς συμπληρώνεται από ένα εξελιγμένο σύστημα OIS, την τεχνολογία Dual Pixel Auto focus (που αναβαθμίζει τη δυνατότητα εστίασης), εξελιγμένο digital ISO και τον αισθητήρα RYYΒ (που αποτελεί την μετεξέλιξη του RGB) για ακόμη καλύτερη απόδοση του διαθέσιμου φωτός και περισσότερο ρεαλισμό στα χρώματα. Φυσικά, όλα τα παραπάνω ισχύουν για τους users που επιθυμούν να «πειραματιστούν» με τις πιο… «Pro» δυνατότητες της συσκευής, καθώς όσοι δεν θέλουν να αφιερώσουν χρόνο, το Mate 50 Pro θα τους ανταμείψει πλήρως με τα automated features του και τους A.I. φωτογραφικούς αλγορίθμους του που τίθενται σε εφαρμογή και οι οποίοι αναλαμβάνουν να λύσουν τα χέρια σε κάθε χρήστη.

Αναλύοντας τις τεχνικές προδιαγραφές της νέας ναυαρχίδας της Huawei, το main camera setup του Mate 50 Pro αποτελείται από έναν μεγάλο sensor στα 50MP (f/1.4 έως f/4.0) στα 24mm, που υποστηρίζει PDAF και Laser AF μαζί με OIS. Ο εν λόγω σένσορας υποβοηθείται από έναν πρόσθετο τηλεφακό στα 64MP που επίσης φέρει OIS και προσφέρει τη δυνατότητα για αναλογικό Optical zoom στα 3.5x και digital zoom που φτάνει στα 200x. Τέλος, ο ultrawide φακός των 13MP με f/2.2 και δυνατότητα για wide φωτογραφήσεις στις 120o ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο ένα πραγματικά πολύ δυνατό σύνολο. Εκτός από τα παραπάνω, η Huawei έχει προσέξει ιδιαίτερα και το κομμάτι των selfie φωτογραφιών, καθώς στο άνω εμπρόσθιο τμήμα του μπορείτε να διαπιστώσετε ότι «κατοικεί» ένας ultrawide sensor στα 13MP (18mm και με f/2.4), ο οποίος υποβοηθείται από έναν TOF 3D αισθητήρα που επιτρέπει καλύτερη απεικόνιση του βάθους στις selfie φωτογραφίες, ενώ και λειτουργεί και ως αισθητήρας για το αποτελεσματικότερο βιομετρικό σκανάρισμα του προσώπου σας. Στο κομμάτι του video recording, το νέο Mate δύναται να τραβήξει video που φτάνει το ανώτερο στα 4K@30/60fps τόσο με τη main camera όσο και με την selfie cam του.

Και επειδή καλά τα λόγια και τα εξελιγμένα tech specs, αλλά καλό είναι να δοκιμάσουμε τις φωτογραφικές δυνατότητες του Mate 50 Pro στη… πράξη, επιχειρήσαμε να δοκιμάσουμε τη ναυαρχίδα της Huawei σε μια σειρά από φωτογραφικά scenarios, τραβώντας μακρινά και κοντινά (πιο focused) πλάνα και παράλληλα αναδεικνύοντας τη δυναμική της συσκευής σε συνθήκες που το διαθέσιμο φως σπανίζει. Για… κάντε focus παρακάτω:

Ultrawide Lens

Normal λήψη

Zoom 3.5x

Zoom digital 100x

Low-light Κοντινό

Low-light με κανονική λήψη

Low light Zoom

Ultrawide

Focus σε πολλαπλά αντικείμενα

Εστίαση στο background

Κοντινό που αναδεικνύει τη λεπτομέρεια

Απόδοση κτιρίου

Απεικόνιση φύσης

Απεικόνιση φύσης

Λήψη ζώου με zoom

Λήψη ζώου με παιχνίδισμα σκιών

Μόνο ένα Mate ξεπερνάει ένα… Mate!

Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην εκπληκτική ενεργειακή συμπεριφορά του νέου Mate, καθώς έρχεται με μπαταρία στα 4.700mAh, που του επιτρέπει να αντέχει την απαιτητική χρήση. Επιπλέον, συνοδεύεται από έναν φορτιστή με δυνατότητες fast-charging στα 66 Watt (μέσα σε 20 λεπτά φτάνει στο 50%), ενώ επίσης υποστηρίζει wireless charging στα 50W και reverse wireless charging στα 5W. Τέλος, η τιμή του για την silver έκδοση ανέρχεται στα 1.299 ευρώ, ενώ η special vegan leather (επικάλυψη από ειδικά vegan leather υλικά στο πίσω τμήμα του) ανέρχεται στα 1.399 ευρώ.

Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, είναι εμφανές ότι (παρά τις όποιες αντιξοότητες) η Huawei εξακολουθεί να υποστηρίζει τον κόσμο των smartphones και να εμπλουτίζει το προϊοντικό portfolio της, με ακόμη πιο πρωτοποριακές συσκευές, οι οποίες θεωρούμε ότι καταφέρνουν να πείσουν ακόμη και τους πιο… δύσπιστους. Φέροντας την κληρονομιά της σειράς P στον τομέα της φωτογραφίας και συνενώνοντας την με το high-end performance των Mate, η νέα ναυαρχίδα του είναι ουσιαστικά η πιο «balanced» συσκευή που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από τον Κινέζο κατασκευαστή. Πραγματικά αξεπέραστο στο κομμάτι του mobile photography, με υψηλή αντοχή και ποιότητα κατασκευής, αλλά και στιλ που δύσκολα μπορεί να κοντράρει άλλος κατασκευαστής, η Huawei επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το slogan της που αναφέρει ότι… Μόνο ένα Mate μπορεί να ξεπεράσει ένα… Mate!

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...