Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)


SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα πρέπει να βρεις τον κανονισμό της πολυκατοικίας ή το συμφωνητικό σύστασης ιδιοκτησιών της πολυκατοικίας. Εκεί πρέπει να αναφέρει ότι τα ανοικτά πάρκινγκ ανήκουν στο διαμέρισμα που έχει αγοράσει αυτός. Αν το διαμέρισμα είχε μόνο ένα από τα πάρκινγκ ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε δικαίωμα να πουλήσει μόνο αυτό που "πάει" με το διαμέρισμα και όχι και τα υπόλοιπα και ας ανήκουν σε αυτόν γιατί "πάνε" με άλλα διαμερίσματα.

 

Διαφορετικά ο νέος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να σας απαγορεύει να παρκάρετε στα ανοικτά.

 

Βέβαια αυτός θα ισχυριστεί ότι στην τιμή που πλήρωσε περιλαμβάνονταν και τα υπόλοιπα πάρκινγκ οπότε ίσως χρειαστείς να συμβουλευτεις δικηγόρο

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 6,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

σε περιπτωση ανοιχτου παρκινκ-με την εννοια του μη προκαθορισμενου χωρου οπου παρκαρει ο καθε ενοικος-ο καθε ενας ενοικος μπορει να παρκαρει οπου θελει χωρις κανεις να του πει τπτ.-
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

απο οτι ξερω αυτος αγορασε το ενα κλειστο που ειχε μεινει περσυ κ ο πωλητης που ειχε την πολυκ. του εδωσε τα 3 ανοιχτα ετσι μετα μας ειπε οτι τα αγορασε κ τα ανοιχτα
Link to comment
Share on other sites

κοιτα 'ανοιχτο' παρκινγκ ειναι κατι πολυ σχετικο. Ο ανοιχτος χωρος που δεν καλυπτεται απο την πολυκατοικια (κοινως δεν ειναι μεσα στην πυλωτη) μπορει να ειναι ιδιοκτητος . Ο χωρος που ειναι μεσα σε πυλωτη δεν μπορει να ειναι ιδιοκτητος. Μπορει η χρηση να ειναι 'αγορασμενη' εφοσον αναγραφεται στο συμβολαιο (και κανονικα και στον κανονισμο). Ωστοσο αυτη η χρηση ΔΕΝ μεταφερεται παντα. Αυτο εξαρταται απο το συμβολαιο και τον κανονισμο. Οπως και να χει εσυ εχεις δικαιωμα να ζητησεις συμβολαια κλπ αλλιως σε πυλωτη μπορεις να παρκαρεις χωρις να σε εμποδιζει κανεις. Βεβαια εκει θελει να εχεις κ υπομονη για προστριβες....
Link to comment
Share on other sites

απο οτι ξερω αυτος αγορασε το ενα κλειστο που ειχε μεινει περσυ κ ο πωλητης που ειχε την πολυκ. του εδωσε τα 3 ανοιχτα ετσι μετα μας ειπε οτι τα αγορασε κ τα ανοιχτα

 

χμ...οκ το κλειστο το αγορασε...χαρτια αγοραπωλησιας(συμβολαια) εχει για τα ανοιχτα ή σας λεει μουφες για να εχει ανετο παρκινκ?

γιατι ο χωρος της πυλωτης ειναι κοινοχρηστος..δεν ειναι ιδιοκτησια κανενος για να την πουλησει ή να την αγορασει

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Πιλοτές

: Πότε είναι έγκυρη η μεταβίβαση για στάθμευση

Υπότιτλος: Διευκρινίσεις της ΠΟΜΙΔΑ για την απόφαση του Α.Π.

Που δημοσιεύτηκε: RealEstateInvestment της Ναυτεμπορικής

 

Νόμιμη θεωρεί ότι είναι η αποκλειστική χρήση των θέσεων στάθμευσης στην πιλοτή πολυκατοικιών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Iδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), η οποία – μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου – πήρε σαφή θέση στο επίμαχο θέμα που έχει αναστατώσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα πολλούς ιδιοκτήτες. Συγκεκριμένα η ΠΟΜΙΔΑ, με επιστολή της, προχώρησε στις ακόλουθες διευκρινίσεις: Ο Άρειος Πάγος έκρινε πρόσφατα ότι η σύσταση ξεχωριστών οριζόντιων ιδιοκτησιών στους ανοιχτούς χώρους της πιλοτής είναι άκυρη, οπότε και αν έγινε. Στην ουσία όμως, όλοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων της αυτής πολυκατοικίας διατηρούν την αποκλειστική χρήση των χώρων στάθμευσής τους με βάση σωρεία άλλων πρόσφατων αποφάσεων του Αρείου Πάγου, όχι ώς ξεχωριστή ιδιοκτησία, αλλά ως δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του συγκεκριμένου χώρου από τον εκάστοτε κύριο συγκεκριμένου διαμερίσματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ το θέμα αυτό ρυθμίζεται σήμερα ως εξής:

- Όταν η χρήση συγκεκριμένου χώρου στάθμευσης στην πιλοτή έχει μεταβιβαστεί ενιαία μαζί με συγκεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία, ως παρακολούθημά της, η σύσταση και η μεταβίβαση είναι απόλυτα έγκυρη, οποτεδήποτε και αν έγινε (Μ. Πρωτ. Πειρ. 160/93, Επ. Δικ. Πολ. 1994, σελ. 241). Αυτό το επιβεβαίωσε και η απόφαση υπ’ αριθμ. 1604/97 του Αρείου Πάγου (Δ’ Τμήμα), σύμφωνα με την οποία αν οι θέσεις της πιλοτής έχουν παραχωρηθεί σε συγκεκριμένους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, βάσει του κανονισμού της πολυκατοικίας, εγκύρως αποκλείεται η χρήση τους από τους λοιπούς συνιδιοκτήτες. Επίσης, η συμβολαιογραφική συμφωνία των συνιδιοκτητών πολυκατοικίας ότι συγκεκριμένες οριζόντιες ιδιοκτησίες θα διαθέτουν χώρο στάθμευσης στην πιλοτή, ενώ άλλες δεν θα διαθέτουν, είναι απόλυτα έγκυρη, ακόμη και αν η θέση δικαιουμένου δεν έχει προσδιοριστεί συγκεκριμένα. Έτσι, έπαυσε οριστικά η αμφισβήτηση της εγκυρότητας των πράξεων σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας των πολυκατοικιών και γίνεται σαφές ότι δικαίωμα στάθμευσης έχουν μόνο όσοι προβλέπεται στη συμβολαιογραφική πράξη σύστασης να έχουν το δικαίωμα αυτό, δηλαδή όσοι πλήρωσαν για να έχουν θέση στάθμευσης.

- Ως γνωστόν, ο ν. 1221/81 απαγόρευσε τη σύσταση διακεκριμένων και αυτοτελών οριζόντιων ιδιοκτησιών στον ελεύθερο χώρο της πιλοτής. Με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Α.Π., η σύσταση τέτοιων ιδιοκτησιών είναι άκυρη σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν η σύσταση έγινε πριν από το νόμο 1221/81. Όμως τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρχει άκυρη σύσταση τέτοιων οριζόντιων ιδιοκτησιών – θέσεων στάθμευσης; Σε κάθε περίπτωση που με την πράξη σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας έχει οριστεί ότι ο ελεύθερος χώρος της πιλοτής θα ανήκει στην αποκλειστική κυριότητα συγκεκριμένων οικοπεδούχων ή αγοραστών οριζόντιων ιδιοκτησιών του ίδιου κτιρίου και η πράξη αυτή έχει μεταγραφεί νόμιμα, τότε η άκυρη συμφωνία μεταβίβασης κατά κυριότητα της θέσης στάθμευσης στην πιλοτή ισχύει κατά μετατροπή ως συμφωνία παραχώρησης του δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης στο χώρο στάθμευσης που μεταβιβάστηκε, ενώ σύμφωνα με ορισμένες άλλες αποφάσεις αποκτά το χαρακτήρα πραγματικής δουλείας, (άρθρο 13 παρ. 3 Ν.3741/29, Α.Π. 1347/93, Συμ/φική Επιθ. 1994, σελ. 397, Α.Π. 121/93, Συμ/φική Επιθ. 1994, σελ. 781, Α.Π. 901/1990, Ελλ. Δ/νη 32, σελ. 841, Α.Π. 377/85, Ελλ. Δ/νη 1985, σελ. 286, Εφ. Αθ. 751/94 Ε.Δ. Πολ. 1994, σελ. 195), Α.Π. 619/1999, Δ/νη 1999 (37) Δικ. Πολ/κίας 1999 (205), Πειραϊκή Νομολ. 1999 (422) και αναλυτικότερα από όλες η Α.Π. 395/1999 αδημοσίευτη. Έτσι και στις περιπτώσεις αυτές οι ιδιοκτήτες των «άκυρων» αυτών θέσεων διατηρούν το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης των χώρων τους.

Στην επιστολή της η ΠΟΜΙΔΑ θυμίζει επίσης τα ακόλουθα:

α) Σύμφωνα με τον ΓΟΚ, ποσοστό μέχρι και 50% του χώρου της πιλοτής μπορεί να είναι νόμιμα κλειστός χώρος στάθμευσης ως διακεκριμένη ιδιοκτησία, οπότε η σύσταση κλειστής θέσης στάθμευσης ως αυτοτελούς ιδιοκτησίας είναι έγκυρη.

β) Όταν πρόκειται για θέση στάθμευσης στο υπόγειο του ακινήτου, η μεταβίβαση κυριότητας προς οποιονδήποτε είναι πάντοτε έγκυρη.

γ) Όταν πρόκειται για υπαίθρια θέση στάθμευσης που βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο (οικόπεδο) του ακινήτου, η μεταβίβαση της κυριότητάς της ως ξεχωριστής οριζόντιας ιδιοκτησίας είναι έγκυρη καθόσον αυτό δεν απαγορεύεται από τον νόμο 1221/81 (Α.Π. 1672/84, Ε.Δ.Πολ. 1984, σελ. 281, Α.Π. 1646/87, Ε.Ε.Ν. 1998, σελ. 881, ΣτΕ 536/89 Επιθ. Δ. Πολ. 1989, σελ. 33), υπάρχει όμως και αντίθετη άποψη.

Πάντως, αξίζει να τονιστεί ότι, με την τελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου καθώς και την παραπάνω επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ, διευκρινίζεται ένα σημαντικό θέμα αφού μπαίνουν στη θέση τους σημαντικές λεπτομέρειες, όπως πότε δικαιούται κάποιος να κρατήσει τη θέση στάθμευσης που έχει πληρώσει σε πιλοτή. Σημειώνεται ότι, με βάση την απόφαση του Αρείου Πάγου, το πρόβλημα εστιάζεται σε όσους είχαν αγοράσει αυτοτελή θέση στάθμευσης σε πιλοτή πριν από το 1981, δηλαδή όχι ως παρακολούθημα οριζόντιας ιδιοκτησίας.

 

 

 

..............................

Πριν κατι χρονακια το ειχα βρει ψαχνοντας για αλλα θεματα στο διαδυκτιο.

Δεν χρειαστηκε να το αναλυσω μια και δεν εχω τετοιο προβλημα.

Ευχομαι καπου να βρεις λυση στο προβλημα.

 

Μαιιιισα Σεληνη........Νικο παλι εγραψες !

Μικρα & αλλα ενδιαφεροντα στην ιστοσελιδα μου

Link to comment
Share on other sites

Ας το ξεθάψω λίγο το θέμα. Προχθές, σκάει μύτη η διαχειρήστρια, επειδή αντιμετώπιζε πρόβλημα στο σύστημα καλοριφέρ του μπάνιου όλων αναξαρτήτων των διαμερισμάτων. Μου κάνει λοιπόν ντου απροειδοποίητα 8 το πρωί, στο καπάκι 8μιση και μετά 9 (όπου δεν άνοιξα γιατί κοιμόμουν, και λογικό νομίζω όταν δουλεύω μέχρι τις 4 το πρωί και φτάνω σπίτι μου 6). Φεύγω το απόγευμα και έρχεται η αδερφή μου να καθαρίσει. Ξανασκάει μύτη η διαχειρήστρια (εγώ έλειπα) και με το έτσι θέλω μπαίνει στο σπίτι και άρχισε να ψάχνει τα σώματα του καλοριφέρ (ενω η αδερφή μου της είχε πει ότι ήταν κρύα και ότι δεν είχαμε εμείς το πρόβλημα). Κατηγόρησε την αδερφή μου ότι έχουμε εγκαταστήσει παράνομα boiler στο καλοριφέρ και γι αυτό έχει πρόβλημα με το δίκτυο. (κάτι τέτοιο βέβαια δεν υφίσταται αφού έχουμε βάλει ηλιακό στην ταράτσα!) Ξαναέρχεται χθες με την ίδια συχνότητα και με πιάνει στον ύπνο, βγαίνω κ εγώ λοιπόν με τα σώβρακα και τις λέω πλάκα μου κάνετε πρωί πρωί? Για να μη συνεχίσω τον καυγά της είπα καλά θα το κοιτάξω και την έστειλα.

 

Τώρα που ξύπνησα σκέφτομαι να πάω και να τη βρίσω, πρώτα γιατί μπήκε στο σπίτι μου με το έτσι θέλω και μάλιστα 2 φορές και με κατηγόρησε και απο πάνω ότι έχω παράνομο Boiler, και από πάνω λέει πως δεν μπορεί να μου αφαιρέσει τα χιλιοστά που πληρώνω κερατιάτικα στους άλλους γιατί όλοι τα μοιράστηκαν εξίσου εκτός βέβαια από εκείνη...

 

Έχει κανείς καμιά ιδέα, αντί βρισίματος?

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

 

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

Link to comment
Share on other sites

να την αγνοησεις...δεν μπορει να σου κανει απολυτως τπτ.

αν θελεις να της την σπασεις,κανε συγκεντρωση και θεσε το θεμα στους αλλους ιδιοκτητες.επεσημανε της πως δεν εχει καμια δικαιοδοσια να μπαινει σε ξενη ιδιοκτησια χωρις κανενα απολυτως λογο,σε ωρες μαλιστα καθολου νορμαλ.

αν αρχισει τα μπουρου μπουρου απλα πες της να μην σε αναγκασει να προβεις σε αλλες ενεργειες-νομιμες εν αντιθεση με τις δικες της-.

 

δεν νομιζω να ξαναπλησιασει το σπιτι σου.

 

αν συνεχισει πες μου να σου πω τι θα την κανει να σταματησει μια και δια παντος!

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Nα και κατι αλλο.

Ειμαι διαχ/στης σε πολυκατοικια και εχουμε νοικιασει το υπογειο τεως θυρωρειο, και ο Πολωνος μαστορας, που μενει εκει, μου ειπε να φτιαξει μια τεντα, για να μην τουρχονται διαφορα απο τα πανω διαμ/τα στο κεφαλι.

Εβαλε λοιπον ο ανθρωπος τρεις τεσσερις ψιλες μεταλλικες κολωνιτσες, γωνιες θα τις ελεγα , απ αυτες που εχουν τρυπιτσες κατα διαστηματα, για να βαλει πανω ενα πλαστικο.

Ο διπλανος καφρος, και κυριολεκτω μ αυτο το χαρακτηρισμο, αφου φωναξε πρωτα σε μας, πηγε σημερα και του ξηλωσε τις κολωνιτσες που ειχε βαλει, αν και βρισκοντουσαν μπροστα στο σπιτι του Πολωνου.

Φωναζοντας,βριζοντας τον Πολωνο, οτι και καλα να πα να φυγει απο την Ελλαδα, και με τον τσαμπουκα, απητησε να μην ξαναμπουν εκει.

Τι μπορει να γινει αραγε;

Προφανως και αφου η τεντα θα εμπαινε μονο μπροστα στο διαμ/μα του αλλου, κατα τη γνωμη μου, δεν εχει δικηο να φωναζει.

Εσεις, τι λετε;

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Link to comment
Share on other sites

Nα και κατι αλλο.

Ειμαι διαχ/στης σε πολυκατοικια και εχουμε νοικιασει το υπογειο τεως θυρωρειο, και ο Πολωνος μαστορας, που μενει εκει, μου ειπε να φτιαξει μια τεντα, για να μην τουρχονται διαφορα απο τα πανω διαμ/τα στο κεφαλι.

Εβαλε λοιπον ο ανθρωπος τρεις τεσσερις ψιλες μεταλλικες κολωνιτσες, γωνιες θα τις ελεγα , απ αυτες που εχουν τρυπιτσες κατα διαστηματα, για να βαλει πανω ενα πλαστικο.

Ο διπλανος καφρος, και κυριολεκτω μ αυτο το χαρακτηρισμο, αφου φωναξε πρωτα σε μας, πηγε σημερα και του ξηλωσε τις κολωνιτσες που ειχε βαλει, αν και βρισκοντουσαν μπροστα στο σπιτι του Πολωνου.

Φωναζοντας,βριζοντας τον Πολωνο, οτι και καλα να πα να φυγει απο την Ελλαδα, και με τον τσαμπουκα, απητησε να μην ξαναμπουν εκει.

Τι μπορει να γινει αραγε;

Προφανως και αφου η τεντα θα εμπαινε μονο μπροστα στο διαμ/μα του αλλου, κατα τη γνωμη μου, δεν εχει δικηο να φωναζει.

Εσεις, τι λετε;

 

Εγώ λέω, ότι εάν το υπόγειο παρανόμως μισθώνεται ως κυρία κατοικία να προσέξει ο Πολωνός..αλλά και ο εκμισθωτής του..

Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω, ότι εάν το υπόγειο παρανόμως μισθώνεται ως κυρία κατοικία να προσέξει ο Πολωνός..αλλά και ο εκμισθωτής του..

Παρανομως, γιατι; Τα εσοδα, πανε σαν αποθεματικο της πολυκατοικιας.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Link to comment
Share on other sites

Τι σημασία έχει πού πάνε τα έσοδα..το θέμα είναι ότι οι υπόγειοι χώροι εάν δεν νομιμοποιηθούν πολεοδομικώς ως χώροι κατοικίας (πράγμα απίθανο) είναι παράνομοι ες αεί..
Link to comment
Share on other sites

ενδεχομενως(επειδη διαβασα για κολωνακια) να επρεπε πρωτα να βγαλει μια αδεια απο την πολεοδομια και μετα να πραξει να νομιμα πλεον για τις ενεργειες του αλλου συγκατοικου σας.οσο για την ενοικιαση κοινοχρηστου χωρου και αυτο εχω την εντυπωση πως δεν ειναι νομιμο.

εσυ σαν διαχειριστης πρεπει να προσεξεις..ολες οι ευθυνες βαρυνουν εσενα..

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

ενδεχομενως(επειδη διαβασα για κολωνακια) να επρεπε πρωτα να βγαλει μια αδεια απο την πολεοδομια και μετα να πραξει να νομιμα πλεον για τις ενεργειες του αλλου συγκατοικου σας.οσο για την ενοικιαση κοινοχρηστου χωρου και αυτο εχω την εντυπωση πως δεν ειναι νομιμο.

εσυ σαν διαχειριστης πρεπει να προσεξεις..ολες οι ευθυνες βαρυνουν εσενα..

Δεν το εβαλα καλα. Γωνιες μεταλλικες ειναι, απ αυτες που ειναι διατρητες.Καπως λεγονται αυτες.Και εβαλε δυο τον αριθμο.Απ την αλλη τη μερια, θα στηριζοταν στον τοιχο η τεντα.

Δηλαδη, δεν εχει το δικαιωμα, ο καθε ενας, να βαλει τεντα στο διαμ/μα του; Πρεπει να παρει αδεια απο το χ ασχετο;Αν εβαζε κανονικη τεντα, με σαν κι αυτες που βαζουν τα διαμ/τα στις πολυκατοικιες, εχεις δει, να παιρνουν αδεια απο την πολεοδομια γι αυτο, η απο τον ιδιοκτητη του διπλανου διαμ/τος;

Οσον αφορα στην ενοικιαση, αυτο δεν το εκανα απ την κοιλια μου.Και τα λεφτα πανε στο βιβλιαριο της πολυκατοικιας, πληρωνεται φορος στην εφορια κλπ.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Link to comment
Share on other sites

απλα λεω πως για να βαλει ουσιαστικα(οπως το καταλαβα) υποστεγο θελει αδεια απο την πολεοδομια..για τεντα σε διαμερισμα φυσικα και δεν χρειαζεται.

επισης να σου πως πως στα μπαλκονια των πολυκατοικιων,τα ζωναρια αλλα και τα ντουβαρια θεωρουνται κοινοχρηστος χωρος.αυτο βεβαια δε σημαινει πως δεν μπορεις να καρφωσεις πχ. ενα καδρακι(λεμε τωρα) ή πως δεν μπορεις να βαλεις φυτα.

απλα δεν μπορεις να αρνηθεις να περασει πχ η υδρορροη ή ενας σωληνας φυσικου αεριου.

 

οσο για την ενοικιαση,δεν μπορω να σε βοηθησω.λογικα για την ενεργεια αυτη εχετε συμφωνησει το 51% των ιδιοκτητων της πολυκατοικιας,συνεπως ειναι κοινη ευθυνη ολων.

την ευθυνη ομως νομικα για οποιαδηποτε παρατυπια σε μια οικοδομη την φερει(και την λουζεται) ο εκαστοτε διαχειριστης.

 

προς Θεου,δε σε κατηγορησα για κατι.φιλικα γραφω...:)

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Theodore41...Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρνείσαι να κατανοήσεις το αυτονόητο..οιαδήποτε αυθαίρετη αλλαγή χρήσης άνευ νομίμου αδείας είναι παράνομη.Το τί θα τοποθετήσεις μέσα κι έξω από ένα χώρο κρίνεται από την κατασκευαστική και πολεοδομικώς προορισμένη χρήση του. Π.χ. οι σωληνώσεις υδρεύσεως, τα θερμαντικά σώματα, οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις πλην απλού φωτισμού, τα είδη υγιεινής, ντουλάπια, κουζίνες, διαχωρισμός σε υπνοδωμάτιο και WC, είναι όλα παράνομα..

 

Θα μπορύσατε να το νοικιάζετε και ως βυρσοδεψείο και να μοιράζεστε τα μισθώματα..αυτό όμως δεν λέει τίποτα αναφορικώς με την νομιμότητα χρήσης και λειτουργίας του χώρου..

Link to comment
Share on other sites

Theodore41...Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρνείσαι να κατανοήσεις το αυτονόητο..οιαδήποτε αυθαίρετη αλλαγή χρήσης άνευ νομίμου αδείας είναι παράνομη.Το τί θα τοποθετήσεις μέσα κι έξω από ένα χώρο κρίνεται από την κατασκευαστική και πολεοδομικώς προορισμένη χρήση του. Π.χ. οι σωληνώσεις υδρεύσεως, τα θερμαντικά σώματα, οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις πλην απλού φωτισμού, τα είδη υγιεινής, ντουλάπια, κουζίνες, διαχωρισμός σε υπνοδωμάτιο και WC, είναι όλα παράνομα..

 

Θα μπορύσατε να το νοικιάζετε και ως βυρσοδεψείο και να μοιράζεστε τα μισθώματα..αυτό όμως δεν λέει τίποτα αναφορικώς με την νομιμότητα χρήσης και λειτουργίας του χώρου..

Δηλαδη, ολες οι τεντες, που εχουν μπει στα μαπλκονια και τις βεραντες, ειναι παρανομες;

Και αν, που λεει ο λογος,φωναξει ενα τεχνιτη και του βαλει μια τεντα κλασσικη. Απ αυτες δηλαδη που βαζει ολος ο κοσμος. Με πανι και αντιριδες στον τοιχο, κι αυτη, παρανομη θα ειναι;

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Link to comment
Share on other sites

βρε θοδωρε δες τι εγραψα...αλλο τεντα,αλλο υποστεγο.

 

εν προκειμενω απο την στιγμη που παρανομως ενοικιαζεται ο χωρος λες καποιος να κοιταξει τις επιμερους παρανομιες?

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Geia sas paidia....

Grafo proti fora kai elpizo na vro lisi mazi sas.

Eimai sigouros pos einai i teleutaia fora pou to sizitao prin spaso to kefali mias apo tin polikatoikia.

Akouste loipon pos exoun ta pramata:

Sti mia meria tis polikatoikias exoume dikaioma na parkaroume ego kai auti.

Kathe proi me ksipnaei i @#$!#$! gia na paei sti douleia tis.

Telos panton kala kanei afou tin kleino.

To idio kano kai ego otan me kleini auti.

Xtipame to thirotilefono kai ginetai auto 2-3 fores tin imera.

Pleon omos me katevazei i #!@$!# kai ta mesimeria.

Diladi kathe fora pou EPISTREFEI apo tin douleia tis.

Mou leei pos kai kala tha figei me ta podia kai tha girisei meta 4-5 ores. Ara katevaino na to allakso mono kai mono min xreiastei na figo kai me kleini.

Exthes ksekatharisa pos tha katevaino kathe fora pou tin kleino.

Oxi kai kathe fora pou erxetai.

An thelei as vriskei parking ekso kai na to vazei argotera mesa.

To xontro tis to kefali omos de to katalavainei auto.

Telos panton, auto epitrepetai?

Mipos ego eimai idiotropos kai xontrokefalos?

An me kleisei, i astinomia voithaei?

Euxaristo,

O Apelpismenos

Link to comment
Share on other sites

carmello, τετοιους χωρους εχω δει αρκετες φορες,κυριως περιοχη Μαρτιου και οχι μονο.

Πραγματι δυσκολη περιπτωση.

Υπαρχει ομως ενας πολυ απλος τροπος αν τα βρειτε μεταξυ σας οσον αφορα την εμπιστοσυνη.

Να της δωσεις εσυ ενα κλειδι,να σου δωσει και αυτη ενα και ετσι μονοι σας να κανετε τις αλλαγες θεσης χωρις να ενοχλειτε τον αλλο.

Θεληση να υπαρχει !

 

...................

Theodore41,υπογειο τεως θυρωρειο εγραψες.Κατοικουσε δηλαδη ο θυρωρος την παλαι ποτε ομορφη εποχη.

Οπως και να`χει τα εσοδα αυτη τη στιγμη πανε στα κοινοχρηστα.Αν φυγει ο Πολωνος αυτο το ποσο θα το βαλετε παλι εσεις.

Το σκεφτηκε ο γειτονας οτι θα πληρωνει κατι παραπανω?Αμυαλοι και στριμμενοι υπαρχουν παντα.Βλεπεις ,το αν οι γυναικες τους οταν τιναζουν κατι δεν νοιαζονται για τους απο κατω,αυτο δεν το δινουν σημασια.

Προβληματα καθημερινης τρελας.

Μαιιιισα Σεληνη........Νικο παλι εγραψες !

Μικρα & αλλα ενδιαφεροντα στην ιστοσελιδα μου

Link to comment
Share on other sites

Nai exei kanonika piloti.

Ego me autin parkaroume sti deksi meria.

Alloi dio orofoi parkaroun apo tin aristeri meria.

 

EFOSON IPARXEI EMPISTOSINI... ONTOS...

Lipamai na afiso to kleidi mou giati prin 2 mines agorasa kainourio autokinito kai episis kai ekeini.

Fantazomai ta aisthimata mas einai amoivaia.

Link to comment
Share on other sites

καλα αυτο για το τιναγμα τι το ηθελες μεσημεριατικα; ....:) .... τα ζωα (ανδρες-γυναικες) που σκεφτονται μονο την παρτη τους θα ειναι παντα ζωα...

τελος παντων, οσο αφορα στο παρκινγκ, προφανως ειναι ενας χωρος 'κοινοχρηστος' ή θα ανηκει σε 2 διαμερισματα και θα το μοιραζονται. Το θεμα ειναι οτι εφοσον ΔΕΝ ανηκει σε καποιον η χρηση ή η ιδιοκτησια κανεις δεν εχει το νομο με το μερος του. Επιπλεον η αστυνομια ΔΕΝ επεμβαινει παρα μονο σε δημοσιο χωρο. Πρεπει να κανεις μηνυση, πραγμα τραβηγμενο κατα παρα πολυ :)

Οποτε η μονη λυση ειναι η .. συνεργασια :) συμβιβασμος και των 2 οτι οταν κλεινει καποιος καποιον θα υφισταται και το θυροτηλεφωνημα :) ... Τωρα να θελετε να ανταλλαξετε κλειδια ειναι δικο σας θεμα αλλα εγω δεν θα το εκανα. Φαντασου τι εχει να γινει σε ενδεχομενη γρατζουνια που δεν θα δεχεται ο ενας την ευθυνη.....

 

Τωρα οσο αφορα στο τι μπορει να περασει κανεις (υδρορροες, τεντες, υποστεγα κλπ)....

α)οτι ειναι στην προσοψη της πολυκατοικιας και ειναι κινητο ή αισθητικης παρεμβασης (ακομα και οι τεντες) θα πρεπει να ειναι συμφωνη η πολυκατοικια....δεν μπορει να κανει οτι θελει ο καθενας κοινως

αν ειναι ακινητο-μονιμο (υποστεγο, τοιχακι, διαχωριστικο μονιμο κλπ) θελει κανονικα αδεια απο πολεοδομια

β)οι σωληνες κλπ ΔΕΝ μπαινουν οπου και οπως θελει ο καθενας.... Εννοειται πως αν περναει απο την προσοψη της πολυκατοικιας θα πρεπει να ειναι καλυμμενες ή να ειναι συμφωνοι ολοι οι ενοικοι....αν και παλι απο οσο ξερω απαγορευται

Link to comment
Share on other sites

Nai exei kanonika piloti.

Ego me autin parkaroume sti deksi meria.

Alloi dio orofoi parkaroun apo tin aristeri meria.

 

EFOSON IPARXEI EMPISTOSINI... ONTOS...

Lipamai na afiso to kleidi mou giati prin 2 mines agorasa kainourio autokinito kai episis kai ekeini.

Fantazomai ta aisthimata mas einai amoivaia.

 

Δεν υφίστανται νόμιμες πολεοδομικές θέσεις σταθμεύσεως από την στιγμή που δεν εξυπηρετούνται αυτόνομα οι θέσεις αυτές...δηλαδή να μπορούν να μπαινοβγαίνουν τα αυτοκίνητα ανενόχλητα..

 

Επομένως, ή υπάρχουν μόνο δύο νόμιμες θέσεις σταθμεύσεως εκατέρωθεν της πυλωτής ή καμμία δεν είναι νόμιμη..ρίξε μια ματιά στην σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας..

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα παιδιά σε νεόδμητη πολυκατοικία κάναμε την τύχη μας...

οι οικοπεδούχοι που δώσανε αντιπαροχή το οικόπεδο πήρανε στο σύνολο 5 οροφοδιαμερισματων τον 1 και τον 5 όροφο καθώς και 20 τμ στην ταράτσα αποκλειστικής χρήσης.

Τα άτομα ειναι καμένα θέλουν να βάλουν περιστέρια στην ταράτσα τους είπαμε οχι εννοείτε στην πρωτη συνέλευση και αρχισε το πανυγηρι...

στην πολυκατοικία δεν μένουν αλλα ούτε και τα έχουν νοικιάσει,μιας και ακόμη δεν έχουν βάλει ούτε ρολόι ΔΕΗ αλλά ούτε και ηλιακό στην ταράτσα μιας και η μονη τους εννοια ειναι τα περιστέρια βλέπεις αυτοί τα κληρονόμησαν απο την γιαγιά που έδωσε το οικόπεδο αντιπαροχή ενω εμεις τα αγοράσαμε.

Μαζεύονται στην πυλωτή η στο υπόγειο και τα πίνουν καμιά φορά,τις προαλες ο ενας ο γιος μεθυσμένος ξήλωσε το γραμματοκιβώτιο και έκανε φασαρία ήρθε η αστυνομία και έληξε εκεί.

Προχθες στο παρκιν της πυλωτής βρήκα το αυτοκίνητό μου με 2 γρατζουνιες και μια λακουβα απο μπουνια....τη να κανω; να πάρω καραμπίνα; να τους αφήσουμε να βάλουν περιστέρια η να πουλήσουμε το σπίτι;

Αυτοι δεν θα ησυχασουν αν δεν τα βαλουν,δωστε μου μια συμβουλη

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...