Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα απευθυνθείς στην Πολεοδομία και θα ζητήσεις την κάτοψη του ισογείου και το τοπογραφικό διάγραμμα του οικοπεδου της πολυκατοικίας,και από τον διαχειριστή θα ζητήσεις την σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και τον κανονισμό πολυκατοικίας, ώστε να διαπιστώσεις εάν προβλέπεται ειδική χρήση του χώρου αυτού.

Κατά 99%, ο χώρος μεταξύ οικοδομικής γραμμής και πεζοδρομίου, αποτελεί κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας (δηλ. είτε ακάλυπτο είτε πρασιά) και είναι απίθανο να αποτελεί χώρο αποκλειστικής χρήσης του καταστήματος.Επομένως ουδείς έχει δικαίωμα να σταθμεύει οχήματα στον χώρο αυτόν.Η τροχαία,δε, δεν έχει αρμοδιότητα σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας, παρά μόνον δικαιούνται οι θιγόμενοι από την χρήση λοιποί συνιδιοκτήτες να προσφύγουν δικαστικώς...

Εάν το κατάστημα διαθέτει ειδική άδεια για είσοδο έξοδο οχημάτων η οποία εξαρτάται από την χρήση της επαγγελματικής στέγης (π.χ. συνεργείο,φορτοεκφορτώσεις, ηλεκτρολογείο αυτ/των κ.λ.π.) δεν μπορεί κανείς να σταθμεύει έξωθεν του καταστήματος (ακόμη και στον δρόμο δηλαδή) με τρόπο που να κλείνει την είσοδό του....

Ο διαχειρηστής δεν δίνει τον κανονισμό ούτε και τη σύσταση, βρήκα όμως από τα σχέδια της κάτοψης του καταστήματος (που είχε ήδη ο ιδιοκτήτης) πως ο χώρος απ'έξω ανήκει στο κατάστημα και γι αυτό το λόγο και η είσοδος της πολυκατοικίας διαθέτει υπερυψωμένο διάδρομο, που φαίνεται επίσης στο σχέδιο (αναφέρεται και στο συμβόλαιο). Επίσης μια αξιόλογη παρατήρηση, στην κάτοψη του ημιορόφου, φαίνεται πως ο ημιόροφος περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο πάνω από το κατάστημα, δηλαδή δεν υπάρχει άλλη ιδιοκτησία στο επίπεδο αυτό.

ΟΜΩΣ! Η πολυκατοικία διαθέτει ένα γραφείο στο ύψος του δικού μου ημιορόφου, που φαίνεται αρκετά πρόσφατο το οποίο μαντέψτε σε ποιόν ανήκει... Σ αυτόν που κάλεσε την αστυνομία!

Δεν νομίζω ότι το κλείσιμο του ημιορόφου μπορεί να έχει γίνει νόμιμα. Το "γραφείο" δεν διαθέτει παροχή νερού, ρεύματος, καλοριφέρ, αλλά και το ασανσέρ δεν σταματά στον ημιόροφο, που σημαίνει ότι ο χώρος αυτός δεν υπήρχε εξ αρχής. Η παροχή του είναι ένα καλώδιο λευκό που κατεβαίνει από τον όροφο του "ιδιοκτήτη" και μπαίνει από το παράθυρο!

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Ο διαχειρηστής δεν δίνει τον κανονισμό ούτε και τη σύσταση, βρήκα όμως από τα σχέδια της κάτοψης του καταστήματος (που είχε ήδη ο ιδιοκτήτης) πως ο χώρος απ'έξω ανήκει στο κατάστημα και γι αυτό το λόγο και η είσοδος της πολυκατοικίας διαθέτει υπερυψωμένο διάδρομο, που φαίνεται επίσης στο σχέδιο (αναφέρεται και στο συμβόλαιο). Επίσης μια αξιόλογη παρατήρηση, στην κάτοψη του ημιορόφου, φαίνεται πως ο ημιόροφος περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο πάνω από το κατάστημα, δηλαδή δεν υπάρχει άλλη ιδιοκτησία στο επίπεδο αυτό.

ΟΜΩΣ! Η πολυκατοικία διαθέτει ένα γραφείο στο ύψος του δικού μου ημιορόφου, που φαίνεται αρκετά πρόσφατο το οποίο μαντέψτε σε ποιόν ανήκει... Σ αυτόν που κάλεσε την αστυνομία!

Δεν νομίζω ότι το κλείσιμο του ημιορόφου μπορεί να έχει γίνει νόμιμα. Το "γραφείο" δεν διαθέτει παροχή νερού, ρεύματος, καλοριφέρ, αλλά και το ασανσέρ δεν σταματά στον ημιόροφο, που σημαίνει ότι ο χώρος αυτός δεν υπήρχε εξ αρχής. Η παροχή του είναι ένα καλώδιο λευκό που κατεβαίνει από τον όροφο του "ιδιοκτήτη" και μπαίνει από το παράθυρο!

Ti καθεσαι λοιπον. Παρε τηλ. στην Πολεοδομια, και καταγγειλε την αυθαιρεσια και αν δεν ελθουν, παρε καναν Παπαδακη, Αυτια, Καμπουρακη και θα δεις πως θα λυθει το προβλημα σου.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

+1000.

Άμα δεν έρθουν με το καλό, βγάλε το θέμα στη δημοσιότητα κ θα δεις πως θα τρέξουν αμέσως. Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι ο λαός δεν είναι κοπάδι από πρόβατα!

Βέβαια, αν κάνεις κάτι τέτοιο θα χαλάσουν μια για πάντα οι σχέσεις σου με τον γείτονα, κ πιθανώς με όλους τους γείτονες :p αλλά όπως καταλαβαίνω, ήδη δεν είναι οι καλύτερες :rolleyes:

+1000.

Άμα δεν έρθουν με το καλό, βγάλε το θέμα στη δημοσιότητα κ θα δεις πως θα τρέξουν αμέσως. Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι ο λαός δεν είναι κοπάδι από πρόβατα!

Βέβαια, αν κάνεις κάτι τέτοιο θα χαλάσουν μια για πάντα οι σχέσεις σου με τον γείτονα, κ πιθανώς με όλους τους γείτονες :p αλλά όπως καταλαβαίνω, ήδη δεν είναι οι καλύτερες :rolleyes:

Απ ότι κατάλαβα κυνηγάει τον ιδιοκτήτη του χώρου και όποιον "άτυχο" νοικιάσει το μαγαζί για να κάνει δουλειά του!:confused: Δεν με νοιάζει το γιατί, αλλά επειδή ποτέ μου δεν προκάλεσα, και επειδή σε όλα μου ήμουν νόμιμος δεν δέχομαι τέτοια μεταχείρηση απο κάποιον "γείτονα".

Αν του είχα κάνει κάτι να το καταλάβω, μέχρι το συμβάν με το αυτοκίνητο δεν τον ήξερα καν. Αφού λοιπόν διάλεξε να μου επιθεί δεν μπορώ να το αφήσω έτσι. Δεν θα κάτσω να με γ..... κιόλας....:mad:

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

Αν του είχα κάνει κάτι να το καταλάβω, μέχρι το συμβάν με το αυτοκίνητο δεν τον ήξερα καν. Αφού λοιπόν διάλεξε να μου επιθεί δεν μπορώ να το αφήσω έτσι. Δεν θα κάτσω να με γ..... κιόλας....:mad:

Φαντασου εγω εχω εξοργιστει μονο που περιγραφεις το περιστατικο, που να ημουν ο παθων,εκει να εβλεπες:rolleyes:

Νομιζω εχουν δικιο για τα παιδια στο πως ν κινηθεις,αλλα με προσοχη

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

paidia kalhspera!eimai kainourgios sto forum k 8a h8ela opoios kserei na mou pei ti ginetai me tis 8eseis parking stis polukatoikies!exw noikiasei ena diamerisma se mia polukatoikia h opoia exei pulwth!mporw ma vazw to car mou sthn pulwth xwris na rwthsw kp h prepei na rwthsw to idiokthth?paizei na mou zhthsei enoikio h dikaioumai 8esh ap th stigmh pou eimai enoikos?

paidia kalhspera!eimai kainourgios sto forum k 8a h8ela opoios kserei na mou pei ti ginetai me tis 8eseis parking stis polukatoikies!exw noikiasei ena diamerisma se mia polukatoikia h opoia exei pulwth!mporw ma vazw to car mou sthn pulwth xwris na rwthsw kp h prepei na rwthsw to idiokthth?paizei na mou zhthsei enoikio h dikaioumai 8esh ap th stigmh pou eimai enoikos?

1. Εάν στο διαμέρισμα που έχεις μισθώσει, ανήκει κατ' αποκλειστική χρήση κάποια θέση σταθμεύσεως, τότε ναι, μπορείς να σταθμεύεις στην προκαθορισμένη θέση, η οποία αποτελεί παράρτημα και παρακολούθημα του διαμερίσματος..

2.Εάν προβλέπονται υπάρχουσες θέσεις και ανήκουν κατ' αποκλειστική χρήση σε άλλες ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, δεν δικαιούσαι να κάνεις χρήση του χώρου, ακόμη και εάν υπάρχει ελεύθερος χώρος για στάθμευση..

3.Εάν δεν προβλέπεται τίποτε περί αποκλειστικών θέσεων σταθμεύσεως συνδεδεμένες με διαμερίσματα, τότε η χρήση είναι κοινή για όλους , υπό τον όρον της μή παρεμποδίσεως της χρήσεως και από τους υπόλοιπους..

4. Εάν μιλάμε για θέσεις σταθμεύσεως οι οποίες έχουν και χιλιοστά συμμετοχής στο οικόπεδο(συνήθως αυτό συμβαίνει με τις κλειστές ή τις υπόγειες θέσεις σταθμεύσεως) τότε έχει δικαίωμα ο ιδιοκτήτης μίας τέτοιας θέσης, να την μισθώνει και να την εκμεταλλεύεται ξεχωριστά και όχι σε συνάρτηση με κάποιο διαμέρισμα..

Όλα τα παραπάνω θα τα διακριβώσεις μελετώντας την σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας..

• 4 weeks later...
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΙΣΟΓΕΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΥΛΗ. ΟΙ ΑΠΩΠΑΝΩ ΟΡΟΦΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΓΑΖΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

ισχυει ότι αναγράφεται στην σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και στην κάτοψη...απλά...

εκτός και αν υπάρξει ιδιόχρηση πέραν της 30ετίας αποδεδειγμένα με ανάλογη περίφραξη

η φράση "μας είπε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης" δεν ισχύει βεβαίως :cool:

α johnny_nik μήπως μένεις νίκαια?χαχαχα...χωρίς πλάκα πρόσεξε μήπως αυτός που στην έκανε τη δουλειά είναι κανάς μπράβος, ή πρώην α΄στυνομικός, πολύ μεροληπτική μου φαίνεται η ιστορία κ δεν θα είναι ευκολη

Vita Brevis

Αυλή δική σας? κ υπάρχει κ οριοθετημένη κ στο συμβόλαιο? κ τι περιμένετε κ δεν φωνάζετε πολεοδομία και αστυνομία? περίεργο μου φαίνεται?
Vita Brevis

Ε άρα το θέμα δε μπορείς να το πας νομικά αφού μιλάμε για αυθαιρεσία, οπότε ότι μπορείς να καταφέρεις θα το καταφέρεις με τον τύπο προσωπικά.

Λύση δε βλέπω πάντως

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΣΑΝ ΑΥΛΗ Η ΣΑΝ ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ ΕΣΤΩ

και πως αναφερεται?

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

μμ ε τότε είναι κοινόχρηστος χώρος, κ προφανώς εσύ με δικαιοχρησία δεν μπορείς να το πας (περισσοτερες πιθανότητες έχει ο άλλος), οπότε μάλλον δεν μπορείς να κάνεις κ πολλά... Εκτός και αν στη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας της Πολυκατοικίας (καταστατικό) αναφέρεται ότι είναι κοινόχρηστος χώρος της πολυκατοικίας, συνεπώς με μία συνέλευση αποφασίζεται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από εσάς κοινή συνεναίσει με τους άλλους ιδιοκτητες.

Πάντως ότι δε σου ανήκει είναι σίγουρος.

Αν πρόκειται κ για χώρο έμπροσθεν που βλεπει σε οδοστρωμα ή πεζοδρόμια κάθε κατάληψη είναι παράνομη (και από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού)

κ καλα ρε παιδιά σπίτι αγοράσατε, εδώ σκληρό δίσκο αγοράζεις κ κοιτάς χίλια 2 πραγματα...δε ξέρω λίγο περίεργο μου φαίνεται ολο αυτό

Vita Brevis

να ρωτησω κατι?ισως φανει λιγο ασχετο με τα θεματα που συζητουνται

κατω απο το μπαλκονι μου εχουν φερει εδω και βδομαδες και εχουν αφησει σκαλωσιες(αμονταριστες)

δεν ξερω ποιος και γιατι,ουτε ποτε ηρθαν..ειχα φυγει απο το ιατρειο 10 το βραδυ και το επομενο πρωι που ξαναηρθα τις βρηκα στιβαγμενες.

ρωτησα κανα 2 στην οικοδομη αν θα γινει κατι(βαψιμο πψ) αλλα κανεις δεν ξερει τιποτα.

αν παραμεινουν καιρο ακομα,τι να κανω?

καλό μωρέ είναι να βρεις απ την γειτονιά εκεί ποιος και τι...αν έχεις παιδί όμως μικρό κ φοβάσαι ή κάτι άλλο περίεργο σκέφτεσαι γιατι να στήθηκαν, πάρε το δήμο ένα τηλέφωνο, για οποιαδήποτε εργασία πρέπει να έχουν άδεια...ειδάλλως ενημέρωσε το δήμο
Vita Brevis

δεν αναφερετε καθολου

τοτε δεν σου ανηκει.ειναι κοινοχρηστος χωρος και μπορει να βγαινει και ο γειτονας...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΙΣΟΓΕΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΥΛΗ. ΟΙ ΑΠΩΠΑΝΩ ΟΡΟΦΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΓΑΖΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Εφ' όσον δεν αναφέρεται στην σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας ως χώρος του οποίου έχεις την αποκλειστική χρήση, τότε αποτελεί κοινόχρηστο χώρο,ακόμη και εάν έχεις μόνον εσύ πρόσβαση και ο γείτονας με το κατάστημα..

Χρησικτησία κατά συγκυρίων-συνιδιοκτητών δεν χωρεί εν προκειμένω, παρά μόνον εάν ο χρησικτών κοινοποιήσει την πρόθεσή του στους λοιπούς συγκυρίους ότι προτίθεται να νέμεται και να κατέχει και το μερίδιό τους εφ' εξής και εφ' όσον περάσει εικοσαετία..

να ρωτησω κατι?ισως φανει λιγο ασχετο με τα θεματα που συζητουνται

κατω απο το μπαλκονι μου εχουν φερει εδω και βδομαδες και εχουν αφησει σκαλωσιες(αμονταριστες)

δεν ξερω ποιος και γιατι,ουτε ποτε ηρθαν..ειχα φυγει απο το ιατρειο 10 το βραδυ και το επομενο πρωι που ξαναηρθα τις βρηκα στιβαγμενες.

ρωτησα κανα 2 στην οικοδομη αν θα γινει κατι(βαψιμο πψ) αλλα κανεις δεν ξερει τιποτα.

αν παραμεινουν καιρο ακομα,τι να κανω?

Υπάρχει ένας νόμος (δεν τον έχω εύκαιρο) περί διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ο οποίος δίδει το δικαίωμα στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης να απομακρύνουν τα αντικείμενα επικολλώντας πρώτα πάνω σε αυτά μία ειδοποίηση...επί πλέον ,δε, εάν αφορά κατάληψη χώρου πεζοδρομίου ή δημοσίου χώρου, ο Δήμος μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο ανά ημέρα κατάληψης , ως επίσης και να συντάξει πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής και να τα μαζέψει..

αν σου ειναι ευκολο να μου τον στειλεις με πμ θα ειμουν ευγνωμων:)

• 1 month later...

καλησπερα,

ειμαι ενοικιαστης σε ενα διαμερισμα στο οποιο μενω 2 χρονια, οπως λεει και το συμφωνητικο μου. ξερω όμως οτι μπορω να μεινω αλλον έναν χρονο χωρις ανανέωση συμβολαιου.

Ο ιδιοκτητης μου ζητα αυξηση 10% εγω όμως του ειπα οτι του δινω οσο ειναι ο πληθωρισμος (4,9%) και με απειλει οτι θα με διωξει και τετοια!!

Τι προτεινετε να κανω ? :(