Jump to content

Φακοί επαφής

Spyros86
 Κοινοποίηση

Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?  

711 members have voted

1. 1. Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?

• Ναι
      511
    • Όχι
      200

Recommended Posts

Θα πάω να πάρω γυαλιά αύριο. Έχω μυωπία και αστιγματισμό. Ρώτησα σε 3 μαγαζιά με οπτικά σήμερα και μου είπε ο ένας 70, ο ένας 100 κι ο άλλος μέχρι 150 για τα "καλά" γυαλιά που κάνουν σωστή διάθλαση το φως ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Πού οφείλεται η διαφορά στις τιμές που μου είπαν; Ενδιαφέρομαι να πάρω όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται γιατί θα τα φοράω σχεδόν όλη μέρα.

Επίσης, με τους σκελετούς τι παίζει; πόσα περίπου λέτε να δώσω για έναν καλό κοκάλινο;

μηπως σου ειπανε για γυαλια που δεν χαραζονται ευκολα?ή για το παχος ή για το αν ειναι πιο ξεκουραστα για το ματι αν εισαι μπροστα στον υπολογιστη?ολα αυτα επηρεαζουν την τιμη.επισης και ο σκελετος επηρεαζει την τιμη.

αν μας ελεγες παραπανω λεπτομερειες θα βοηθουσε.

• Απαντήσεις 1,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

μηπως σου ειπανε για γυαλια που δεν χαραζονται ευκολα?ή για το παχος ή για το αν ειναι πιο ξεκουραστα για το ματι αν εισαι μπροστα στον υπολογιστη?ολα αυτα επηρεαζουν την τιμη.επισης και ο σκελετος επηρεαζει την τιμη.

αν μας ελεγες παραπανω λεπτομερειες θα βοηθουσε.

Καταρχάς, σε περίπτωση που σε μπέρδεψα, όπου ανέφερα τη λέξη "γυαλιά" δεν εννοούσα το πακέτο σκελετός + γυαλιά αλλά μόνο τους φακούς που μπαίνουν πάνω στο σκελετό. Και, ναι, όλοι μου είπαν για γυαλιά που θα είναι ξεκούραστα για τον υπολογιστή.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Η διαφορα στην κλίμακα τιμών είναι για την ποιότητα του φακού όπως σου είπαν και πιο πάνω.

Φίλτρα υπολογιστή και σκληρότητα φακού.

Βέβαια ο καθένας λέει ότι θέλει και παίζει και θέμα εμπιστοσύνης με τον οπτικό.

Αν μπορείς ρώτας να σου πουν ακριβώς πώς λένε τους φακούς και κάνε αντιπαραβολή με το τι θα δεις στο νετ αλλά και μεταξύ τους.Δεν μπορεί ο "Α" φακός να κοστίζει 70 στον εναν και ακριβώς ο ίδιος 150 κάπου αλλού.κάτι παίζει.

επειδη εχω αλλαξει κ εγω απειρα ζευγαρια γυαλια, το μεγαλυτερο ποσο που εδωσα ηταν περι τα 450 ευροπουλα για σκελετο και γυαλι λεπτο νομιζω πρεπει να ηταν πλαστικο. προσφατα αγορασα γυαλια κ σκελετο περι τα 150 ευρο (μυωπια κ αστιγματισμο μεγαλο εχω) και δεν βλεπω καθολου καλα, σε καμια περιπτωση δεν αγγιζει εκεινη των γυαλιων πανω απο 200. πλεον δεν εμπιστευομαι κανεναν, σου λεει ο οπτικος θες το καλο γυαλι με τα 100 ανα ματι ? οκ, σου βαζει ενα των 50 και νομιζεις οτι εκανες δουλεια, δυσκολοι καιροι, το καλυτερο ειναι να παρεις ενα σκελετο και να το στειλεις εσυ στην εταιρια για να σου περασουν γυαλι, εγω για ενα καλο ζευγαρη θα εδινα 200-250 και πανω, εννοειτε οτι πληρωσεις θα παρεις αρκει να μην στην κανει την λαμογια ο οπτικος:shifty:
Xiaomi Mi 9t pro red

Όντως, τα σκέφτηκα όλα αυτά που είπες αλλά τι να κάνουμε... Άλλωστε δεν έχω εμπειρία από αγορά γυαλιών γιατί είναι η δεύτερη φορά που παίρνω. Πρώτη φορά είχα πάρει πριν 7 χρόνια όταν ήμουν πρώτη λυκείου. Ήταν μεταλλικός σκελετός με πολύ μικρούς τετραγωνισμένους φακούς και δε με βόλεψαν καθόλου. Και γι' αυτό φορούσα φακούς επαφής περισσότερο.

Πήγα σήμερα το πρωί, δοκίμασα καμιά 40αριά σκελετούς μισή ώρα περίπου. Έβλεπα μόνο κόκαλο και matte. Ξεχώρισα κάποιους police matte, carrera matte, emporio armani κοκάλινο και harrison κοκάλινο. Κατέληξα και αγόρασα το harrison. Μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι μαύρος προς γκρι ψιλο-διαφανής με τετραγωνισμένα μεγάλα πλαίσια για φακούς και καθόταν τέλεια στο κεφάλι μου. Ο armani κι ο police έκαναν 100-130 νομίζω κι ο carrera και ο harrison 80.

Όσον αφορά τα γυαλιά, μου είπε ότι τα σκέτα χωρίς κανένα φίλτρο κάνουν 40, με φίλτρο για άμα κάθομαι πολύ σε υπολογιστή/τηλεόραση κάνουν 70 και τα πιο καινούρια γαλλικά με όλα τα φίλτρα (έτσι ακριβώς είπε) και που αν δέχονται φως σκουραίνουν 180. Τα τελευταία τα φορούσε κι ο ίδιος και μου έδειξε που γίνονταν σαν ηλίου όταν τα έβαλε σε μια λάμπα και μετά από 2 λεπτά επανέρχονταν. Τέλος πάντων, προτίμησα αυτά.

Άρα 80 ο σκελετός, 180 τα γυαλιά και ένα ζευγάρι φακοί επαφής, μου τα άφησε 240. Τώρα κατά πόσο με έκλεψε ή όχι, μόνο αυτός ξέρει. Άλλα δεν είχα σκοπό να δώσω λίγα γιατί είναι κάτι που θα φοράω χρόνια όλη μέρα και δεν ήθελα να ρισκάρω με φθηνά.

spacer.png

Όντως, τα σκέφτηκα όλα αυτά που είπες αλλά τι να κάνουμε... Άλλωστε δεν έχω εμπειρία από αγορά γυαλιών γιατί είναι η δεύτερη φορά που παίρνω. Πρώτη φορά είχα πάρει πριν 7 χρόνια όταν ήμουν πρώτη λυκείου. Ήταν μεταλλικός σκελετός με πολύ μικρούς τετραγωνισμένους φακούς και δε με βόλεψαν καθόλου. Και γι' αυτό φορούσα φακούς επαφής περισσότερο.

Πήγα σήμερα το πρωί, δοκίμασα καμιά 40αριά σκελετούς μισή ώρα περίπου. Έβλεπα μόνο κόκαλο και matte. Ξεχώρισα κάποιους police matte, carrera matte, emporio armani κοκάλινο και harrison κοκάλινο. Κατέληξα και αγόρασα το harrison. Μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι μαύρος προς γκρι ψιλο-διαφανής με τετραγωνισμένα μεγάλα πλαίσια για φακούς και καθόταν τέλεια στο κεφάλι μου. Ο armani κι ο police έκαναν 100-130 νομίζω κι ο carrera και ο harrison 80.

Όσον αφορά τα γυαλιά, μου είπε ότι τα σκέτα χωρίς κανένα φίλτρο κάνουν 40, με φίλτρο για άμα κάθομαι πολύ σε υπολογιστή/τηλεόραση κάνουν 70 και τα πιο καινούρια γαλλικά με όλα τα φίλτρα (έτσι ακριβώς είπε) και που αν δέχονται φως σκουραίνουν 180. Τα τελευταία τα φορούσε κι ο ίδιος και μου έδειξε που γίνονταν σαν ηλίου όταν τα έβαλε σε μια λάμπα και μετά από 2 λεπτά επανέρχονταν. Τέλος πάντων, προτίμησα αυτά.

Άρα 80 ο σκελετός, 180 τα γυαλιά και ένα ζευγάρι φακοί επαφής, μου τα άφησε 240. Τώρα κατά πόσο με έκλεψε ή όχι, μόνο αυτός ξέρει. Άλλα δεν είχα σκοπό να δώσω λίγα γιατί είναι κάτι που θα φοράω χρόνια όλη μέρα και δεν ήθελα να ρισκάρω με φθηνά.

Κοίτα χωρίς γυαλιά δεν την βγάζεις καθαρή . Ωραίοι οι φακοί αλλά δεν είναι πάντα ανέτοι οπότε τα γυαλιά είναι το πρωτο που θα πάρει κάποιος και μετά φακούς επαφής . Επίσης αυτά που σκουρενουν με τον ήλιο και γίνονται γυαλιά ήλιου ήθελa να τα βάλω και εγώ αλλά τέτοιο τζάμι είχανε και οι γονείς μου και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν γίνονταν λευκοί παρέμεναν σκούροι . Λες και το τζάμι εκείνο έχει ημερομηνία λήξης για την αλλαγή από λευκό σε σκούρο των γυαλιών ήλιου. Και μου είπανε πότε να μην πάρω αυτό διότι ακόμα και στο σπίτι με το φως στο δωματίου πάλι αλλάζει το τζάμι σε λίγο σκούρο και είναι κουραστικό. Τώρα δεν ξέρω αλλά αυτά μου είπανε. Πάντως πολλά χρήματά για φακούς. Τώρα όσο για τα φίλτρα πραγματι βολεύουν ;. Μου είχανε πει ότι βολεύει στην οδήγηση με το φως του ήλιου που χτυπάει και σε τυφλώνει ενώ με φίλτρο δεν γίνεται αυτό !

Με προβλημάτισες αρκετά με αυτό που είπες. Ειδικά αν σκουραίνουν από το φως του δωματίου ή της οθόνης τους laptop θα είναι μεγάλο πρόβλημα. Πολύ πολύ θα πάρω κανονικά την επόμενη φορά ή θα τους αλλάξω αν δω ότι δεν με βολεύει καθόλου. Πάντως είναι βολικό από την άποψη ότι δε θα χρειάζεται να κουβαλάω και γυαλιά ηλίου παντού. Οι γονείς σου πριν πόσα χρόνια τα είχαν πάρει τα γυαλιά αυτά και μετά από πόσο καιρό "έληξαν"; λέω μήπως είναι πριν πολλά χρόνια και είναι παλιά τεχνολογία.

spacer.png

παρειγγειλα μηνιαιους της air optix for astig.... για 3 μηνες και για λλους 3 μηνες πηρα biofility , συνολο με μεταφορικα απο αγγλια 82 ευρο.

απλα τωρα προσεξα οτι οι δικοι μου φακοι εχουν 59 h20 ενω οι air εχουν 34 αν θυμαμαι καλα κ 48 οι biofility , τελος παντων θα δοκιμασω και βλεπουμε

Xiaomi Mi 9t pro red

Φιλε μου για τους φακους που σκουρενουν τους ειχα πριν πολλα χρονια.απο προσωπικη εμπειρια καλυτερα γυαλια ηλιου.δεν μου πολυ αρεσε το καφε χρωμα..ηταν καπως..αν σου αρεσαν με γεια σου.

Έχει πάρει από τα γυαλιά που σκουραίνουν ο πατέρας μου πριν λίγους μήνες. Είναι πολύ ευχαριστημένος, επειδή συνδυάζουν και τις 2 ιδιότητες είναι πολύ πρακτικά γυαλιά και συνεπάγεται ότι δεν χρειάζεσαι παρά 1 ζευγάρι μαζί σου. Άμα σου αρέσουν και στυλιστικά, δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Ο πατέρας μου τα είχε πάρει στα 250 ευρώ, οπότε η τιμή που είχες μια χαρά μου φαίνεται. Δεν πρέπει να υποτιμούμε τις πολλαπλές ειδικές επεξεργασίες που υφίστανται οι φακοί, οι οποίοι δεν είναι και απλό γυαλί όπως τα μπουκάλια μπύρας, προκειμένου να αποκτήσουν όλες αυτές τις πρόσθετες ιδιότητες...

Τα πήρα σήμερα το βράδυ κατά τις 8 τα γυαλιά που σκουραίνουν. Τα φοράω εδώ και 2 ώρες περίπου στο σπίτι με φώτα ανοιχτά και αυτή τη στιγμή με φώτα κλειστά και μόνο φως από την οθόνη του laptop σε 100% φωτεινότητα και δε σκουραίνουν. Ρώτησα τον οπτικό αν σκουραίνουν και με το φως του δωματίου και είπε πως όχι. Μόνο από το φως του ήλιου. Ανιχνεύουν τις υπεριώδεις ακτίνες και μόνο τότε σκουραίνουν. Είχε και μία UV λάμπα εκεί και μου το έδειξε.

spacer.png

Τα πήρα σήμερα το βράδυ κατά τις 8 τα γυαλιά που σκουραίνουν. Τα φοράω εδώ και 2 ώρες περίπου στο σπίτι με φώτα ανοιχτά και αυτή τη στιγμή με φώτα κλειστά και μόνο φως από την οθόνη του laptop σε 100% φωτεινότητα και δε σκουραίνουν. Ρώτησα τον οπτικό αν σκουραίνουν και με το φως του δωματίου και είπε πως όχι. Μόνο από το φως του ήλιου. Ανιχνεύουν τις υπεριώδεις ακτίνες και μόνο τότε σκουραίνουν. Είχε και μία UV λάμπα εκεί και μου το έδειξε.

a πολύ ωραία μπορεί να είναι νέα τεχνολογία.Πάντως πιστευω ότι καλύτερα τα γυαλιά των γυαλιών να είναι πιο μεγάλα από τα κλασικά γυαλιά μυωπιασ για να μην φευγει το μάτι από τα γυαλιά μυωπιασ και κουράζει τα μάτια από σκούρο χρώμα σε άσπρο. Ενώ το μάτι δεν φευγει από τα γυαλιά με μεγαλύτερους φακούς.

Ναι, πήρα σκελετό με μεγάλα πλαίσια για τα γυαλιά για να βλέπω καλύτερα. Τα προηγούμενα που είχα ήταν πολύ μικρά και δε με βόλευαν. Βέβαια, αυτά είναι τόσο μεγάλα που φαίνομαι περισσότερο nerd απ' ό,τι είμαι αλλά δεν πειράζει. Το μόνο πρόβλημα που έχω τώρα είναι ότι όποτε ιδρώνω γλιστράνε, πέφτουν πιο κάτω στη μύτη μου και πρέπει να τα σπρώχνω πιο πάνω κάθε ~1 λεπτό. Πήγα δύο φορές το πρωί στον οπτικό και τα έσφιξε πολύ αλλά και πάλι όποτε ιδρώνω πέφτουν. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Ίσως πάω να τα σφίξει κι άλλο...

Για όποιον ενδιαφέρεται τα κρύσταλλα (έτσι λέγονται στη γλώσσα των οπτικών) είναι τα Essilor Transition Adaptive Lesnses TR.7 Grey Crizaliz D70 για όποιον ενδιαφέρεται.

spacer.png

• 3 weeks later...
οι biofinity toric βγηκαν off με 3 μερες ο ενας εκανε ενα σημαδη μπλε 2 χιλιοστα μαλλον ξεβαψε :lol: + μολις ξεραθουν δεν καθονται στο ματι και φευγουν :!:
Xiaomi Mi 9t pro red

• 3 weeks later...
Ποιους φακούς σιλικόνης-υδρογέλης προτείνεται σαν τους καλύτερους με βάση την εμπειρία σας;

Ναι, πήρα σκελετό με μεγάλα πλαίσια για τα γυαλιά για να βλέπω καλύτερα. Τα προηγούμενα που είχα ήταν πολύ μικρά και δε με βόλευαν. Βέβαια, αυτά είναι τόσο μεγάλα που φαίνομαι περισσότερο nerd απ' ό,τι είμαι αλλά δεν πειράζει. Το μόνο πρόβλημα που έχω τώρα είναι ότι όποτε ιδρώνω γλιστράνε, πέφτουν πιο κάτω στη μύτη μου και πρέπει να τα σπρώχνω πιο πάνω κάθε ~1 λεπτό. Πήγα δύο φορές το πρωί στον οπτικό και τα έσφιξε πολύ αλλά και πάλι όποτε ιδρώνω πέφτουν. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Ίσως πάω να τα σφίξει κι άλλο...

Για όποιον ενδιαφέρεται τα κρύσταλλα (έτσι λέγονται στη γλώσσα των οπτικών) είναι τα Essilor Transition Adaptive Lesnses TR.7 Grey Crizaliz D70 για όποιον ενδιαφέρεται.

Βάλε ένα ειδικό πλαστικό στην βάση που ακουμπά στα αυτιά.. Δεν θυμάμαι όνομα αλλά από τότε τα αγγίζω μόνο για να τα βγάλω το βράδυ.

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Ποιους φακούς σιλικόνης-υδρογέλης προτείνεται σαν τους καλύτερους με βάση την εμπειρία σας;

Είναι υποκειμενικό εγώ χρησιμοποιώ τους airoptix aqua και είμαι πολύ ευχαριστημενος

Nexus One, Galaxy Nexus , Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6p

Είναι υποκειμενικό εγώ χρησιμοποιώ τους airoptix aqua και είμαι πολύ ευχαριστημενος

Γι αυτό λέω με βάση την εμπειρία σας, γιατί είναι όντως υποκειμενικό :p

Το υποκειμενικό εγκειτε στο ότι αλλιως καθεται ένας φακος στο ματι καποιου και αλλιως στο ματι καποιου αλλου θα πρεπει να δοκιμασεις μονος σου
Nexus One, Galaxy Nexus , Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6p

Βάλε ένα ειδικό πλαστικό στην βάση που ακουμπά στα αυτιά.. Δεν θυμάμαι όνομα αλλά από τότε τα αγγίζω μόνο για να τα βγάλω το βράδυ.

Φίλε, καλημέρα. Καλό ακούγεται αυτό που λες. Θα ρωτήσω τον οπτικό. Μήπως είναι εύκολο να μου στείλεις μια φωτογραφία να δω πώς φαίνεται αυτό το πλαστικό;

spacer.png

Αξίζουν οι φακοί παρατεταμένης χρήσης σε σχεση με τους κανονικους;

Εμένα προσωπικά μου είχαν φανεί πιο άνετοι, αλλά και πάλι όπως μου είχε πει και ο οφθαλμίατρος, άμα δεν υπάρχει λόγος να τους φοράς συνέχεια, καλό είναι να τους βγάζεις για να ξεκουράζεται τα μάτια και να καθαρίζονται και οι φακοί για να αποφύγεις καμία μόλυνση...

Εγώ έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα (7 χρόνια) μόνο φακούς Purevision της Bausch & Lomb και είμαι αρκετά ευχαριστημένος...

Εμένα προσωπικά μου είχαν φανεί πιο άνετοι, αλλά και πάλι όπως μου είχε πει και ο οφθαλμίατρος, άμα δεν υπάρχει λόγος να τους φοράς συνέχεια, καλό είναι να τους βγάζεις για να ξεκουράζεται τα μάτια και να καθαρίζονται και οι φακοί για να αποφύγεις καμία μόλυνση...

Εγώ έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα (7 χρόνια) μόνο φακούς Purevision της Bausch & Lomb και είμαι αρκετά ευχαριστημένος...

Ευχαριστω πολυ φιλε για την απαντηση,

και εγω που εχω δοκιμασει αρκετες μαρκες οι Purevision μου φαίνονται απο τους καλύτερους,αν οχι οι καλυτεροι...

Μιας και σε βλεπω ψαγμενο στο χωρο των φακων και η διαφορα τιμης ιντερνετ-μαγαζιου οπτικων ειναι αρκετα μεγαλη,

μιπως ξερεις ποιο-α απο ολα τα ηλεκτρονικα μαγαζια εχει τις καλυτερες τιμες;

(Οχι απαραιτητα Ελλαδα)

*Δεν εχω το χρονο να διαβασω ολα τα προηγουμενα ποστ (3η λυκειου :p )

Edited by stathisso
http://i.imgur.com/hIe7XW1.png

Δυστυχώς δεν ξέρω πολλά μαγαζιά γιατί από τότε που εμένα Βέλγιο είμαι μόνιμος πελάτης στα Grand Optical. Ωστόσο άμα η μυωπία σου είναι σταθερή και είσαι σίγουρος για τους φακούς που θέλεις φθηνότερα είναι να τους αγοράσεις από το ίντερνετ σίγουρα. Οποιοδήποτε μαγαζί και να βρεις θα είναι φθηνότερο από Ελλάδα, αλλά πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να βοηθήσουν τα άλλα μέλη ή να κάνεις μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και να συγκρίνεις τιμές....

Φοραω χρονια φακους επαφης μηνιαιους και δεν με εχει ενοχλησει τπτ,μονο οταν ξεπερναω της 12 με 15 ωρες αρχιζει το ματι να ξερενεται,εχω κοιμηθει κι ολας με αυτους ,απο την πολυ κουραση ξεχασα να τους βγαλω:rolleyes:..Δεν θα περνα ενος χρονου φακους γιατι μια φορα εχασα τον ενα:O και τσι πιος ο λογος...