iceman Δημοσιεύτηκε October 3, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 3, 2005 Στο σπιτί έχω ένα μικρό δίκτυο με το οποίο μοιράζω το adsl, βασισμένο σε ένα 54Mbps Wireless Router της Netgear. O router είναι στην άκρη του μεγάλου διαμερίσματος και θέλω να έχω δίκτυο (έστω και b) στο παραδίπλα διαμέρισμα του ίδιου ορόφου το οποίο έχω κάνει γραφείο. Μεταξύ του router και του γραφείου μεσολαβούν σε ευθεία γραμμή 5 τοίχοι. (απόσταση λιγότερη από 10 μέτρα). Σε τεθλασμένη μέσω του διαδρόμου του ορόφου η απόσταση είναι περίπου 10 μέτρα και μεσολαβούν 2 πόρττες ασφαλείας. Με access point θα κάνω δουλειά; Παράθεση myphone.gr Legal Advisor Phones: iPhone XsMax 64GB Silver, iPhone X 64GB Silver, Pocophone F1 64GB Tablets: iPad Pro 12,9 128GB WiFi, iPad mini 4 64GB WiFi & 4G Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. October 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2005 Πολύ δύσκολα. 5 τοίχοι, ακόμα και αν τους διαπερνάς κάθετα είναι πολλοί. Δοκίμασε αν μπορείς να βάλεις ένα ΑΡ κάπου στην μέση να παίζει με wds επάνω στον ρούτερ της netgear, αλλά και πάλι με 3 τοίχους από την μία μεριά, τα πράγματα θα εξακολουθούν να είναι δύσκολα. Τις πόρτες ασφαλείας δεν πρόκειτε να τις περάσεις με τίποτα εφόσον είναι από μέταλο ολόκληρες και όχι μόνο ο σκελετός (δεν συζητώ για τις ξύλινες επενδύσεις). Εάν οι τοίχοι είναι μονότουβλα (που είναι συνήθως εσωτερικά στα διαμερίσματα) τότε ίσως να έχεις κάποιες ελπίδες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iceman Δημ. October 5, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2005 Ευχαριστώ για την άμεση συμβουλή! Κάτι τέτοιο φαντάστηκα και εγώ! Το πρόβλημα είναι πως θα βρω να δοκιμάσω ένα AP και αν δω πως μου κάνει δουλειά και μετά να σκάσω τα 90 ευρώ που κάνει ένα αξιοπρεπές AP.... Παράθεση myphone.gr Legal Advisor Phones: iPhone XsMax 64GB Silver, iPhone X 64GB Silver, Pocophone F1 64GB Tablets: iPad Pro 12,9 128GB WiFi, iPad mini 4 64GB WiFi & 4G Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SIRHC Δημ. October 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2005 Να πώ πως με 54άρι router της Netgear στην μια άκρη του σπιτιού έχω κάλυψη σε όλο τον όροφο, στην δίπλα πολυκατοικία και στον αποκάτω όροφο... (εννοείται όχι σε όλη την δίπλα πολυκατοικία) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. October 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2005 iceman, πάρε ένα linksys (wrt ή wap), και άμα δεν φτάσει για όλο το σπίτι, μετά πέρνεις ένα δεύτερο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iceman Δημ. October 6, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2005 iceman, πάρε ένα linksys (wrt ή wap), και άμα δεν φτάσει για όλο το σπίτι, μετά πέρνεις ένα δεύτερο. Κάποια καλή πηγή; τιμούλα; είναι εύκολο στο στήσιμο; ποια η διαφορά wrt & wap? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Παράθεση myphone.gr Legal Advisor Phones: iPhone XsMax 64GB Silver, iPhone X 64GB Silver, Pocophone F1 64GB Tablets: iPad Pro 12,9 128GB WiFi, iPad mini 4 64GB WiFi & 4G Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geeksada Δημ. October 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2005 Κάποια καλή πηγή; τιμούλα; είναι εύκολο στο στήσιμο; ποια η διαφορά wrt & wap? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Για να ριξεις αρχικα μια ματια WRT54G , WAP54G. Εδω λενε για τις διαφορες μεταξυ των δυο,αν και απ'οτι καταλαβα η βασικη διαφορα ειναι πως το WAP δεν εχει 4-port switch.Εγω παντως εχω το WRT,ειμαι απολυτως ευχαριστημενος και το setup του ειναι πανευκολο.Η τιμη του WAP στο e-shop ειναι 66€.Για το WRT υπολογιζε λιγο λιγοτερο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts