Jump to content

το μελλον της πλοηγησης στα οχηματα


lneam
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οπως οι περισσοτεροι εχουμε διαπιστωσει, εδω και λιγα χρονια υπαρχουν συχνες μικρες αλλαγες στις handheld συσκευες πλοηγησης. Ειτε ειναι PND ή smartphones, οι καταναλωτες καθε χρονο σιγα - σιγα χανουν λειτουργιες. Τα προηγουμενα χρονια ανεξαρτητα την καθε μορφη πλογησης που διαφερει αναμεσα στους πελατες, ειχαν στην συσκευη τους καθε λογης "καλουδια" που "βολευαν" ολους τους χρηστες. Εδω που εχουμε φτασει, ολα αυτα αποτελουν μια χαμενη αναμνηση, ιδιως για τους καταναλωτες μιας μεγαλυτερης ηλικιας που προβληματιζονται ... γιατι ολα γινονται χειροτερα.

θα παρουσιασω μερικα βιντεο των καταξιωμενων εταιρειων στην πλοηγηση, που μας δειχνουν τα σχεδια τους για τα επομενα χρονια. Στο ιδιο μηκος κυματος και οι μοτοσυκλετες. Πρακτικα οι handheld συσκευες πλοηγησης θα περιοριστουν στην πλοηγηση πεζου και μονο.

SYGIC
https://youtu.be/WtxsVPeoYig

TomTom
https://youtu.be/6JhqEAmNT3U

NNG
https://youtu.be/uUOOQTzuCIs

Garmin
https://youtu.be/6h29pRl57uI

 

εδω βλεπουμε την λυση της  Here

spacer.png
 

spacer.png

 

εδω βλεπουμε σε android auto την sygic

spacer.png

 

 

εδω μπορουμε να δουμε σε πρωτη φαση τα οχηματα χαμηλου κοστους. Δεν θα βρουμε ακομα αυτονομες οθονες - λυσεις πλοηγησης, εχουν ομως συνεργασια με το smartphone του χρηστη ωστε να λαμβανουν απο αυτο μονο την απεικονηση της πλοηγησης. Η συσκευη μας μπορει να ειναι σε καποια τσεπη στα ρουχα μας, ακομα και με σβηστη οθονη. Συνηθως η επικοινωνια γινεται με bluetooth

spacer.png
 

GPS navigation with a Bluetooth Low Energy connection
https://youtu.be/LHUQlj09ZNA
συνεχεια στο προηγουμενο, εχουμε την εταιρεια Sygic που απο το 2019 που μας δειχνει επισημα πως εργαζεται στο ιδιο project.

 

Πισω λοιπον απο καθε οχημα, οι λυσεις που βλεπουμε ειναι απο τις γνωστες εταιρειες πλοηγησης που τις προηγουμενες δεκαετιες ειχαν επιβιωσει μεσα απο τα PND + smartphones. Τωρα εχουν "μεταφερει" τις γνωσεις και την εμπειρια τους σε νεες μορφες πλοηγησης, εναρμονισμενες με τις τρεχουσες αναγκες της πλειοψηφιας των καταναλωτων

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...