Jump to content

Ρεκόρ εσόδων κατέγραψε η Apple για το 3ο τρίμηνο του 2022


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Μην εθελοτυφλούμε, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, αλλά υπάρχουν πολλές εταιρείες που ξέρουν πώς να ενεργούν σε κάθε περίσταση και να κερδίζουν τα μέγιστα. Η εταιρεία με έδρα το Cupertino (Apple) είναι σίγουρα ανάμεσά τους, γιατί υπάρχει ένα ολόκληρο team με ιδέες που πάντα αποφέρουν χρήματα. Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε το ρεκόρ των 83 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2022. Ωστόσο, αυτό είναι ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα. Λοιπόν, οι προσδοκίες της Wall Street ήταν λίγο χαμηλότερες, αλλά οι αναλυτές προέβλεψαν ότι τα έσοδα της Apple θα αυξηθούν αυτό το τρίμηνο.

Πόσα προβλέπεται να ήταν τα τελευταία κέρδη της Apple;

Η Apple μοιράστηκε ορισμένα στοιχεία σχετικά με την απόδοσή της στο τρίτο τρίμηνο την Πέμπτη και αποδεικνύεται ότι το τρίτο τρίμηνο του 2022, η εταιρεία κατάφερε να λάβει 2% ετήσια αύξηση από τα 81,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα που αναφέρθηκαν το 2021. Τα κέρδη ανά μετοχή της Apple είναι 1,20 δολάρια.

Όπως αναφέρθηκε, οι αναλυτές πίστευαν ότι ο κατασκευαστής iPhone θα αναφέρει έσοδα περίπου 82 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη ανά μετοχή 1,16 δολάρια το τρίμηνο Ιουνίου. Όπως μπορείτε να δείτε, τα πραγματικά αποτελέσματα είναι ελαφρώς καλύτερα.

Το τρίτο τρίμηνο ήταν το πρώτο πλήρες τρίμηνο που η Apple πρόσφερε πολλά νέα προϊόντα. Μεταξύ αυτών, θα πρέπει να αναφέρουμε τα Mac Studio, Apple Studio Display και iPhone SE 3. Παράλληλα, η εταιρεία αποκάλυψε τα νέα MacBook Air και MacBook Pro. Όλες οι νέες προτάσεις είχαν θετικό αντίκτυπο και αυτό το επιβεβαιώνουν τα νούμερα.

Περιθώρια βελτίωσης πάντα υπάρχουν και μάλιστα οι αριθμοί θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι εάν δεν υπάρχουν διακοπές που σχετίζονται με τον Covid στην Κίνα και την αλυσίδα εφοδιασμού. Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, τα έσοδα της Apple χτυπήθηκαν κατά 4-8 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Τα αποτελέσματα ρεκόρ αυτού του τριμήνου ανταποκρίνονται στις συνεχείς προσπάθειες της Apple να καινοτομεί, να προωθεί νέες δυνατότητες και να εμπλουτίσει τη ζωή των πελατών μας”, δήλωσε ο CEO της Apple, Tim Cook. “Όπως πάντα, ηγούμαστε με τις αξίες μας και τις εκφράζουμε σε οτιδήποτε κατασκευάζουμε, από νέες δυνατότητες που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών, έως εργαλεία που θα ενισχύσουν την προσβασιμότητα, μέρος της μακροχρόνιας δέσμευσής μας να δημιουργούμε προϊόντα για όλους”.

Έσοδα Apple κατά τμήματα

Εξετάζοντας τα τμήματα των εσόδων της Apple, μπορούμε να δούμε ότι 40,6 δισεκατομμύρια δολάρια προέρχονται από τις πωλήσεις iPhone. Είναι ελαφρώς αυξημένο από 39,6 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο. Ταυτόχρονα, τα έσοδα από τις πωλήσεις του iPad ήταν 7,22 δισεκατομμύρια δολάρια, μείωση από 7,37 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2021. Τα έσοδα των Mac μειώθηκαν επίσης, από 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι σε 7,38 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι φορητές συσκευές, συσκευές για σπίτι και αξεσουάρ κατέγραψαν έσοδα 8,08 δισεκατομμύρια δολάρια, από 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Apple δίνει ολοένα και μεγαλύτερη προσοχή σε προϊόντα εκτός harfware. Σε κάθε τρίμηνο, βλέπουμε ότι οι υπηρεσίες λαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο στα έσοδα της Apple. Για παράδειγμα, το τρίτο τρίμηνο του 2022, απέφεραν 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση από τα 17,4 δισεκατομμύρια δολάρια που εισέπραξε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021.

[via]

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...