Jump to content

Unboxing και hands-on με τα Motorola Moto G31 και Moto G51 5G!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Όπως θα έχετε αντιληφθεί, η Motorola έχει επιστρέψει για τα καλά και στην ελληνική αγορά με πολύ ικανά και όμορφα smartphones, ακόμα και το απαιτητικό, power user κοινό. Φυσικά, ο “πόλεμος” κερδίζεται στη μικρή και τη μεσαία κατηγορία, έτσι έφθασαν στα χέρια μας τρία νέα μοντέλα της εταιρείας, με τα “μικρότερα” εξ’αυτών να είναι τα Moto G31 και Moto G51 5G, τοποθετούμενα χαμηλότερα από το Moto G60 που ήδη σας παρουσιάσαμε… πάμε να το δούμε!

Είχαμε στη διάθεσή μας τις συσκευες στα Mineral Gray και Indigo Blue χρώματα από την εταιρεία, αλλά το G31 είναι διαθέσιμο και σε Baby Blue, ενα ωραίο, “καλοκαιρινό” χρώμα. Εμφανισιακά δεν διεκδικούν “δάφνες”, με λιτό και απλό σχεδιασμό, πλαστικό πίσω μέρος, με το λογότυπο της Motorola στην πλάτη. Να σημειωθεί οτι και οι δύο συσκευές είναι ελαφρώς προστατευμένες απέναντι στο νερό (water-repellent). Το G31 έχει πάχος 8,6mm και βάρος 181 gr, τα οποία σε συνδυασμό με την σχετικά μικρή οθόνη διευκολύνουν τη χρήση με το ένα χέρι. Το Moto G51 5G είναι πιο παχύ και πιο βαρύ, στα 9,1mm και 208 gr αντίστοιχα. Στη συσκευασία θα βρείτε καλώδιο Type-C, φορτιστή 10 Watts και μια διάφανη θήκη σιλικόνης που προστατεύει και προσφέρει το απαιτούμενο grip.

Το Moto G31, ως πιο compact πρόταση, διαθέτει μια οθόνη 6,4″ με… AMOLED (!) panel και ανάλυση 1080×2400 pixels, ενώ τα bezels είναι σχετικά μεγάλα, προσφέροντάς του ένα 82,7% screen-to-body ratio. Μας εξέπληξε το AMOLED panel σε μια τόσο οικονομική πρόταση και ίσως από μόνο του είναι το καλύτερο selling point γι’αυτό το μοντέλο. Παραδόξως, το G51 5G έχει IPS panel, αρκετά μεγαλύτερο όμως στις 6,8″ και με refresh rate 120Hz. Η ανάλυση είναι ίδια, αλλά το screen-to-body ratio αυξάνεται στο 85,6%. Η selfie camera και στις δύο περιπτώσεις. «κρύβεται» μέσα στο hole notch και έτσι κάποια pixels “θυσιάζονται”, μοιραία.

Από πλευράς hardware το Moto G31 διαθέτει το MediaTek Helio G85 chipset, 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος όμως επεκτείνεται μέσω microSD. Η διαφορά του G51 εντοπίζεται, προφανώς, στο chipset, το οποίο είναι το Qualcomm Snapdragon 480+ 5G και προσφέρει λίγο ανώτερες επιδόσεις αλλά 5G συνδεσιμότητα, ενώ είναι κατασκευασμένο και στα 8nm, έναντι των 12nm του Helio G85. Τα κινητά τρέχουν Android 11 σε μια “καθαρή” μορφή του (και βέβαια αναβαθμίζονται σε Android 12) και διαθέτουν Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0/5.1 με A2DP και LE, όπως και NFC, μεταξύ άλλων μεθόδων συνδεσιμότητας. Επίσης θα βρείτε και audio jack ενώ υπάρχει και δέκτης FM ραδιοφωνικών συχνοτήτων. Και στις δύο συσκευές ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πλάι, μαζί με το power/lock πλήκτρο.

Πάμε και στις κάμερες. Η οπίσθια triple κάμερα είναι η ίδια και στις δύο συσκευές, με κύριο αισθητήρα 50MP με φακό f/1.8 και PDAF και συνδυάζεται με 8MP ultra-wide camera 118 μοιρών και μια 2MP macro κάμερα. Υποστηρίζεται HDR αλλά υπάρχει διαφορά στο μέγιστο framerate λήψης 1080p video, αφού το Snapdragon chipset του G51 επιτρέπει περισσότερα. Τo LED flash είναι αυτό που θα περίμενε κανείς σε ένα mid-ranger και όσο για τη selfie κάμερα έχει αισθητήρα 13MP με φακό f/2.2 και λήψη video 1080p video.

Ο ήχος προέρχεται από ένα ηχείο και όσον αφορά την αυτονομία, το G31 καταφέρνει να έχει την ίδια μπαταρία με του G51 5G, αλλά με σχεδόν 25 γραμμάρια μικρότερο βάρος. Η μπαταρία των συσκευών έχει χωρητικότητα 5.000mAh και επαναφορτίζεται στα 10W, ενώ πρακτικά προσφέρει περίπου την ίδια αυτονομία και στα δύο μοντέλα, αφού το πιο ενεργοβόρο chipset του G31 αντισταθμίζεται από το μικρότερο (και AMOLED) panel.

Τα Motorola Moto G31 και Moto G51 5G, στα €189 και €239 αντίστοιχα, είναι δύο τίμιες προτάσεις στην εκάστοτε κατηγορία, πάνω και κάτω από τα €200, δηλαδή. Αν σας ενδιαφέρει η συνδεσιμότητα 5G και οι ανώτερες επιδόσεις το G51 είναι για εσάς, αλλά δεν αντέχετε το μεγάλο βάρος και τις ογκώδεις διαστάσεις, ενώ προτιμάτε και AMOLED panel, το G31 σας περιμένει!

 

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...