Jump to content

Δίνει απαντήσεις η Xiaomi σχετικά με το πρόστιμο στην Ιταλία


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πρόσφατα επιβλήθηκε ένα μεγάλο πρόστιμο στη Xiaomi από τις τοπικές αρχές στην Ιταλία, το οποίο ανέρχεται στα 3,2 εκατομμυρια ευρώ. Αυτή η απόφαση σύμφωνα με την Ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού, ελήφθη ως αποτέλεσμα της άρνησης της εταιρείας να επιδιορθώσει τηλέφωνα που είχαν εμφανέστατες γρατσουνιές ή άλλες μικρές ατέλειες κατά την αγορά τους και εξακολουθούσαν να καλύπτονται από εγγυήσεις.

Οι ιταλικές αρχές υποστηρίζουν ότι το παράρτημα της Xiaomi στη χώρα χρεώνει τους πελάτες αφού επιβεβαίωσε ότι τα προϊόντα ήταν καλής ποιότητας, αλλά η εταιρεία θα έπρεπε να εξετάσει πιθανές ατέλειες και να αποδεχτεί επιστροφές προϊόντων χωρίς να εισπράξει τέλη, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς και ελέγχου.

Η Xiaomi απάντησε στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης λέγοντας ότι γνώριζε την απόφαση και ερευνούσε τους λόγους για αυτήν. Μάλιστα η εταιρεία δήλωσε ότι ανέκαθεν διεξήγαγε νόμιμες δραστηριότητες, τηρώντας τους τοπικούς σχετικούς νόμους και κανονισμούς. Σύμφωνα με την Xiaomi, είναι αφοσιωμένη στο να προσφέρει τη μεγαλύτερη εμπειρία εξυπηρέτησης μετά την πώληση σε κάθε καταναλωτή.

Στηριζόμενοι σε στοιχεία της Canalys, η  Xiaomi  αντιπροσώπευε το  19,7  %  των  πωλήσεων  smartphone  στην  Ευρώπη  το  πρώτο  τρίμηνο του  2022,  ενώ  το  μερίδιο  αγοράς  των  smartphones  στη  Δυτική  Ευρώπη  είναι  15,4% . 
Από  την  αρχή  του  τρέχοντος  έτους, η  Xiaomi  έχει  δηλώσει ότι η  Ευρώπη  είναι  μια  από  τις  πιο  σημαντικές  περιοχές της  και  ότι το  μερίδιό  της  στην  ευρωπαϊκή  αγορά  έχει  φτάσει  σχεδόν το  20%. 
Η  εταιρεία  θα  εργαστεί  επίσης  για να αυξήσει  το  μερίδιο  αγοράς  της  ενισχύοντας  τα  κανάλια  μεταπωλητών της, αναπτύσσοντας  τις  δυνατότητες  λειτουργίας  λιανικής  και  ενισχύοντας  τη  δύναμη  του  χαρτοφυλακίου  προϊόντων της.
Η Αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας έχει επιβάλει πρόστιμα σε Apple, Amazon, Samsung, Google και άλλες επιχειρήσεις από το 2020 για διάφορους λόγους.
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η Ιταλία καλά κάνει και επιβάλλει πρόστιμα στις εταιρείες. Εμείς εδώ τι κάνουμε που ανεχόμαστε ότι σκουπίδι μπαίνει στη χώρα μας. ☹️

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...