Jump to content

O προμηθευτής καμερών για Apple και Google ετοιμάζει αισθητήρα 100 MP!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με ένα μικρό απολογισμό των τελευταίων ετών θα διαπιστώσει ο καθένας πως στα περισσότερα premium smartphone Samsung έχει ενσωματωθεί η κάμερα ISOCELL HMX 108MP της εταιρείας και υπάρχει πιθανότητα το Galaxy S23 του επόμενου έτους να επιδείξει τον αισθητήρα Isocell HP1 200MP! Για αυτό τον νέο αισθητήρα οι μηχανικοί της Sammung έχουν κάνει τα θετικότερα σχόλια και τον χρησιμοποίησαν πρόσφατα για να τραβήξουν μια τεράστια φωτογραφία μιας γάτας. Η Sony, η οποία κατασκευάζει αισθητήρες για εταιρείες όπως η Apple και η Google, λέγεται ότι εργάζεται επίσης σε μια κάμερα με αντίστοιχα έναν τόσο υψηλό αριθμό MegaPixels.
Οι πελάτες της Sony, όπως Apple και Google, φαίνεται να δίνουν προτεραιότητα στην επεξεργασία λογισμικού έναντι του υλικού της κάμερας, γεγονός που εξηγεί γιατί το iPhone κορυφαίας ποιότητας εξακολουθεί να έχει κάμερα 12MP. Η Google τελικά άλλαξε από τον αισθητήρα Sony IMX363 των 12,2 MP στον αισθητήρα ISOCELL GN1 50MP της Samsung και τα επόμενα premium τηλέφωνα της Apple, το iPhone 14 Pro και το Pro Max φημολογείται ότι θα διαθέτουν επίσης κάμερα 48MP.
Σίγουρα οι βελτιστοποιήσεις λογισμικού μπορούν να σας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα σε κάθε λήψη, όμως μην ξεχνάτε πως ένας αισθητήρας υψηλότερης ανάλυσης είναι θεωρητικά ικανός να συλλάβει περισσότερο φως, δίνοντας στο τηλέφωνό σας περισσότερα δεδομένα για εργασία. Λοιπόν, είναι ευπρόσδεκτα νέα ότι ο πρώτος αισθητήρας smartphone 100MP της Sony είναι σε φάση ανάπτυξης και σχεδόν έτοιμος για κυκλοφορία.
Αυτή η φήμη προέρχεται από το Digital Chat Station και διευκρινίστηκε πως ο συγκεκριμένος αισθητήρας θα είναι μέρος της σειράς IMX8 της Sony και θα απευθύνεται σε συσκευές μεσαίας κατηγορίας.
Επιπλέον, η Sony προφανώς έχει επίσης έναν νέο αισθητήρα της σειράς Sony IMX9 στα σκαριά, ο οποίος θα ανταγωνιστεί τον αισθητήρα ISOCELL GN2 των 50MP της Samsung που έχει pixel μεγέθους 1,4μm. Το Xiaomi Mi 11 Pro ήταν το πρώτο τηλέφωνο που διέθετε αυτόν τον αισθητήρα 1/1,2 ιντσών.
Το άτομο που διέρρευσε αυτή την πληροφορία, είχε πει νωρίτερα ότι η επόμενη κάμερα της σειράς IMX9 της Sony θα είναι ένας αισθητήρας 50MP που θα μπορούσε να είναι γνωστός ως  IMX989 και θα έχει μέγεθος 1 ίντσας. Είχε επίσης πει ότι το Xiaomi 12 Ultra θα μπορούσε να είναι το πρώτο τηλέφωνο που θα έρθει με αυτόν τον αισθητήρα. Το 2021, το  Xperia Pro-I της Sony έχει επίσης αισθητήρα 1 ιντσών, αλλά ανάλυση 12 MP. Ακόμη, ο ίδιος τύπος ισχυρίζεται επίσης ότι η Samsung ετοιμάζει έναν αισθητήρα μεγαλύτερο από τη μονάδα GN2, αλλά δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος Semiconductor της Sony είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι κάμερες smartphone θα ξεπεράσουν τις κάμερες DSLR έως το 2024 και φαίνεται ότι γίνονται όλα τα απαραίτητα βήματα.
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σε τι ακριβώς θα ξεπεράσουν τις κάμερες DSLR οι κάμερες των Smartphones και με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτό, ως το 2024; 

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Link to comment
Share on other sites

να συμπληρωσω σε αυτο που ειπα .... "σε αριθμο πωλησεων" επι τις εκατο. Αυτο πιστευω πως λεει ο τεχνοκρατης Mr Sony. Και ναι, ειναι κατι γνωστο πανω απο 10 χρονια, μιας και ολες οι "μικρες" φωτ. μηχανης (digital) εχουν ελαχιστες πωλησεις στο περασμα του χρονου. Ο κοσμος δεν αγοραζει ξεχωριστη digital camera πλεον, οι επαγγελματιες ΝΑΙ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...