Jump to content

Vivo Y01 Hands-On Review: «Δυναμίτης στην ultra budget-friendly κατηγορία»!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Μπορεί (μοιραία) τα φώτα της δημοσιότητας να τα συγκεντρώνονται πανώ στις ακριβοθώρητες και hot ναυαρχίδες, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στις τάξεις των φανατικών φίλων της mobile τεχνολογίας, ωστόσο υπάρχουν και οι συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν απλές, συμβατικές καθημερινές λειτουργίες, με άκρως δελεαστική τιμή. Η vivo που τον τελευταίο μήνα έχει πραγματοποιήσει δυναμική απόβαση και στη χώρα μας, έχει ήδη αρχίσει να κατακλύζει την αγορά με τις συσκευές της. Πριν από μερικές ημέρες είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα το vivo V23 και το Y76 και πρόσφατα έφτασε στα χέρια μας το vivo Y01, μια συσκευή η οποία φιλοδοξεί να παίξει δυνατά στην σούπερ οικονομική κατηγορία. Για πάμε λοιπόν να το δούμε και καλύτερα…

Μοντέρνο και νεανικό!

Όλες οι συσκευές της vivo διακρίνονται για το μοντέρνο και νεανικό design τους και σίγουρα το Y01 δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Ευέλικτο και άνετο στο χειρισμό με το ένα χέρι, το vivo Y01 είναι εξαιρετικά λεπτό με το πάχος του να αγγίζει τα 8.3mm, «ζυγίζοντας» περίπου 178 γραμμάρια.

Το camera module εξέχει ελάχιστά από το κυρίως σώμα της συσκευής και κοιτάζοντας με μεγαλύτερη προσοχή τις διάφορες πλευρές του, στο κάτω μέρος μπορούμε να βρούμε μια micro-USB θύρα, audio input jack των 3.5mm, το SIM Tray (το οποίο έρχεται με τρεις δυνατότητες: δύο κάρτες SIM και μια microSD που μπορεί να φτάσει σε χωρητικότητα το 1TB).

Σε γενικές γραμμές σε ότι έχει να κάνει με το design, το Y01 διακρίνεται για τα νεανικά και trendy vibes, με την vivo ουσιαστικά να περνάει στη συσκευή της μια αρκετά κομψή σχεδιαστική γλώσσα, παρόλο που πρόκειται για ένα smartphone που δεν κοστίζει ούτε καν… 150 ευρώ. Το Y01 κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά σε δύο χρώματα (σε κομψό μαύρο ή ζαφειρένιο μπλε) και ξεχωρίζει για την ριγέ ματ υφή.

Προχωρώντας στα της οθόνης, εδώ η vivo έδωσε πραγματικά τον καλύτερο της εαυτό, προσθέτοντας την Halo FullView, ένα display με διαγώνιο στις 6.51 ίντσες και ανάλυση HD+ (1600×720 pixels), τεχνολογίας IPS LCD που καταλαμβάνει το 83% του σώματος (screen-to-body ratio). Το οπτικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά «ζωντανό» και διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ευκρίνειας και καθίσταται ιδανικό τόσο για παρακολούθηση video, όσο και για τους χρήστες που λατρεύουν το mobile gaming. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κινεζικός κολοσσός έχει φροντίσει και για την καλύτερη υγεία των ματιών σας, καθώς το Y01 διαθέτει πρόσθετη λειτουργία προστασίας των ματιών, περιορίζοντας το βλαβερό μπλε φως.

Fast but… cheap!

To Υ01 έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τους φανατικούς λάτρεις των οικονομικών συσκευών, αλλά και αρκετούς χρήστες οι οποίοι αρέσκονται στο ικανοποιητικό performance (και κυρίως σε μια συσκευή που να μπορεί να σηκώνει το βάρος μιας τυπικής χρήσης χωρίς lag και ενοχλητικές καθυστερήσεις). Για αυτό και η επιλογή ενός MediaTek Helio P35 chipset (με 4 πυρήνες στα 1.8GHz και 4 στους 2.3GHz), μπορεί να σηκώσει με άνεση το βάρος μιας απαιτητικής αλλά τυπικής χρήσης. Σε συνδυασμό με τα 3GB RAM διαθέσιμης μνήμης, το SoC της MediaTek έχει όλα όσα χρειάζεται ο μέσος χρήστης, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του στους τομείς της επικοινωνίας, του Internet browsing, των social media και του gaming.

Ειδικότερα, με το αποκλειστικό mode Multi-Turbo 3.0, το οποίο επικεντρώνεται στην αναβάθμιση και βελτιστοποίηση των mobile games, το Y01 εξασφαλίζει μια seamless και χωρίς ενοχλητικά κολλήματα εμπειρία παιχνιδιού. Ακόμη και σε περιπτώσεις multitasking δεν τα πηγαίνει άσχημα, φτάνει όμως να μην το πιέσετε και πολύ (άλλωστε πρόκειται για μια συσκευή που βρίσκεται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 200 ευρώ). Ο δε αποθηκευτικός χώρος του ανέρχεται στα 32GB και επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι δεν θα σας φτάσει με… τίποτα, η λύση της microSD (μπορεί να δεχθεί κάρτες με χωρητικότητα στο 1TB) είναι βέβαιο ότι θα σας λυτρώσει.

Αφήνοντας το κομμάτι του hardware και εστιάζοντας στο software, η ultra οικονομική συσκευή της vivo «φοράει» το Android 11 Go Edition (το οποίο είναι πανάλαφρο), ενώ το Funtouch OS 11.1 διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο ευελιξίας και ευκολίας που παρέχει στον χρήστη, προσφέροντας μια σειρά από λειτουργίες (iManager, EasyShare, Face Access κ.ά) που έχουν δημιουργηθεί για να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη. Παράλληλα, στο κομμάτι του connectivity το vivo Y01 παρέχει τα στάνταρ της εποχής, προσφέροντας: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, Hotspot, καθώς επίσης Bluetooth 5.0 (A2DP / LE) και GPS (Α-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO).

Φυσικά, η συσκευή της vivo προσφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα και στον τομέα του mobile photography, με την κύρια κάμερα των 13MP να καθίσταται ιδανική για τις απλές καθημερινές φωτογραφικές λήψεις και videos (δεν θα σας καταπλήξει απλά θα κάνετε τη δουλειά σας). Παράλληλα, η οικονομική πρόταση της vivo διαθέτει και εμπρόσθια κάμερα με ανάλυση στα 8MP για όλους εκείνους που τους αρέσουν τα self-portraits, ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στο αρκετά αξιόλογο bokeh effect. Τέλος, το Y01 έρχεται με μπαταρία χωρητικότητας στα 5.000mAh με δυνατότητα reverse charging.

Όταν η οικονομία είναι το… A και το Ω!

Εάν αναζητάτε μια σούπερ οικονομική συσκευή, με το κόστος της να μην υπερβαίνει τα 139.9 ευρώ, τότε το Y01 αν μη τι άλλο έχει όλα αναζητάει ο χρήστης που είτε ψάχνεται για μια δεύτερη συσκευή για να «ξεκουράσει» τη ναυαρχίδα του ή θέλει ένα πολύ οικονομικό smartphone που όμως να κάνει τη δουλειά του (και να μην είναι πιο αργό από χελώνα). Αναμφίβολα, η πρόταση της vivo σίγουρα έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει στην ultra budget-friendly κατηγορία, στην οποία ακόμη και το παραμικρό ευρώ μετράει…

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...