Jump to content

Unboxing και hands-on με το TCL 30+!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Η TCL συνεχίζει να εφαρμόζει στην πράξη την “value for money” φιλοσοφία της και η φετινή σειρά TCL 30 που παρουσιάστηκε στο MWC της Βαρκελώνης το αποδεικνύει. Μετά την πρώτη “γεύση” των νέων συσκευών της εταιρείας τις είχαμε όλες στα χέρια μας, επί ελληνικού εδάφους και στο παρόν θα δούμε μαζί σας το κορυφαίο μοντέλο, το TCL 30+, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο στα ελληνικά καταστήματα στα €219.

Το TCL 30+ έχει ελκυστική εμφάνιση με πάχος 7,7mm και βάρος 184gr, με την τριπλή κάμερα να ξεχωρίζει στο πίσω μέρος του, μαζί με το LED flash. Το πίσω μέρος έχει ωραίο ματ φινίρισμα που είναι ποιοτικό τόσο στην όψη όσο και στην αφή και το camera module εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή. Στο κέντρο του πάνω μέρους της οθόνης βρίσκουμε ένα μικρό notch-σταγόνα και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι στη δεξιά μεριά της συσκευής. Στη συσκευασία θα βρείτε θήκη σιλικόνης, καλώδιο USB Type-C και φορτιστή των 18 Watts, ενώ η κάμερα εξέχει ελάχιστα από το πίσω μέρος, κάτι το θετικό σαφέστατα.

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε το MT6765V της MediaTek, το οποίο συνδυάζεται με 4GB RAM και 128GB eMMC 5.1 επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Μπορεί το chipset να κατασκευάζεται στα 12nm αλλά τουλάχιστον προσφέρει καλές επιδόσεις και θα “τρέξει” άνετα όποιο app κι αν θέλετε, τα καταφέρνει ακόμα και στο multitasking.

Ή οθόνη είναι το μεγάλο όπλο του TCL 30+ καθώς αποτελείται από AMOLED panel με διαγώνιο 6,7″, aspect ratio 20:9 και FullHD ανάλυση (1080 x 2400 pixels), με φωτεινότητα 900 nits peak. Και στην περίπτωση αυτή έχουμε την τεχνολογία NXTVISION φυσικά, η οποία προσφέρει αυτόματη ρύθμιση των παραμέτρων της ανάλογα με τι προβάλει ανά πάσα στιγμή, μπορεί να κάνει αυτόματο enhancement του SDR περιεχομένου σε HDR και φροντίζει για την ξεκούραση των ματιών του χρήστη με φιλτράρισμα του μπλε φωτός και των λειτουργιών “ανάγνωσης” και “άνεσης ματιών”.

Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi 802.11 b/g/n (Wi-Fi Direct, hotspot), Bluetooth 5.0 (A2DP, LE), NFC, audio jack και τη θύρα Type-C, φυσικά, ενώ από πλευράς software/interface, το TCL 30+ διαθέτει το TCL UI 4.0 (βασισμένο στο Android 12), το οποίο είναι εύκολο, παραμετροποιήσιμο και με ανανεωμένη πλέον εμφάνιση και quick toggles, αλλά και λοιπά χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Η τριπλή κάμερα του TCL 30+ είναι αρκετά καλή για την κατηγορία αν και έχει μια σημαντική “έλλειψη”. Διαθέτει ένα κύριο αισθητήρα 50MP που συνδυάζεται με φακό f/1.9, με PDAF. Η δεύτερη κάμερα είναι macro με αισθητήρα 2MP και δίπλα της βρίσκουμε μια 2MP depth camera. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό που λείπει είναι η ultra-wide κάμερα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ακόμα και αρκετά φθηνότερα μοντέλα, ενώ και πολλοί χρήστες έχουν μάθει να την αξιοποιούν (και να την αποζητούν) σε πολλές περιπτώσεις. Συνολικά μείναμε ικανοποιημένοι από την 13MP selfie του κινητού (f/2.3, HDR, 1080p video), αν και οφείλουμε να σημειώσουμε πως ο ανταγωνισμός στην κατηγορία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.

Ο ήχος προέρχεται από τα διπλά ηχεία της συσκευής και μας κάλυψε για κάθε χρήση. Τέλος, η αυτονομία είναι αναμενόμενα υψηλή, από τη μπαταρία των 5.000 mAh, η οποία επαναφορτίζεται με έως και 18W φορτιστή και βγάζει μια τυπική μέρα με αρκετή χρήση, οπότε σπάνια θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο powerbank.

Το TCL 30+ έχει αρκετά πλεονεκτήματα… η σχεδίασή του, η high-end οθόνη του, η αυτονομία του και η εμφάνισή του, είναι από τα χαρακτηριστικά που θα υπερκαλύψουν το μέσο χρήστη και σίγουρα είναι μια από τις “τίμιες” επιλογές λίγο πάνω από τα €200.

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...