Jump to content

Τα τηλέφωνα χωρίς υποδοχή κάρτας SIM θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν πραγματικότητα


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Θεωρητικά και μόνο ξέρουμε πως κρατάμε ήδη στα χέρια μας μερικά τηλέφωνα με την επιπρόσθετη υποστήριξη eSIM εδώ και χρόνια, μόνο που η τεχνολογία δεν έχει φτάσει αρκετά ώστε να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές κάρτες SIM. Ένα βασικό εμπόδιο με τις eSIM είναι ο τρόπος με τον οποίο υποστηρίζει διπλές SIMs. Ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε πολλά προφίλ SIM σε μια eSIM, μόνο ένα από αυτά τα προφίλ μπορεί να είναι ενεργό κάθε φορά. Σύμφωνα με μια νέα αναφορά από την Esper, η Google εργάζεται για να βελτιώσει την υποστήριξη eSIM στο Android 13.

H Google έχει εφαρμόσει αυτό που ονομάζει Multiple Enabled Profiles (MEP) στο Android 13. Κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2020 , η τεχνολογία επιτρέπει σε ένα στοιχείο eSIM να συνδέεται με δύο διαφορετικούς παρόχους ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο, ο εκάστοτε κατασκευαστής δεν χρειάζεται να προσθέσει δύο slot για eSIM (που καταλαμβάνουν χώρο) ή να χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό eSIM και φυσικής υποδοχής κάρτας nano-SIM για να προσφέρει λειτουργικότητα διπλής SIM.

Συμβατότητα και με υπάρχοντα smartphones;

Το καλύτερο μέρος του MEP είναι ότι βασίζεται σε λογισμικό και ως εκ τούτου, είναι συμβατό με τα υπάρχοντα τηλέφωνα στην αγορά. Η αναφορά αναφέρει ότι η Google δοκιμάζει την υποστήριξη MEP σε συσκευές Pixel και έχει προσθέσει νέα API για τη διαχείριση των προφίλ eSIM στην επόμενη έκδοση του Android.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η μέθοδος στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Google περιγράφει γενικά μια πλατφόρμα. Ως εκ τούτου, θα μπορούσαμε να το δούμε σε δράση και σε άλλες πλατφόρμες στο μέλλον. Αυτό συμβαίνει εάν η εταιρεία έχει σχέδια να το διαθέσει σε άλλες εταιρείες μέσω σχετικής άδειας. Μιλώντας για άλλες πλατφόρμες, η σειρά iPhone 13 υποστηρίζει δύο eSIM ταυτόχρονα. Ωστόσο, παραμένει ασαφές πώς το έχει εφαρμόσει η εταιρεία.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, ελπίζουμε ότι θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υποστήριξη πολλαπλών eSIM όταν η Google κυκλοφορήσει επίσημα το Android 13 στο Google I/O 2022.
[via]

 

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...