Jump to content

Unboxing και hands-on με το Xiaomi Redmi Note 11!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Ενώ βρισκόμαστε στη Βιέννη για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του Xiaomi 12 (θα μάθετε και δείτε περισσότερα πολύ σύντομα!), μια άλλη, νέα συσκευή της εταιρείας έχει έρθει στην ελληνική αγορά και ήδη “ταράζει” τα νερά στη mid-range κατηγορία. Πρόκειται για το Redmi Note 11 που έρχεται να “χτυπήσει” το “sweet spot” για πολλούς υποψήφιους αγοραστές, με τιμή από €229, δίπλα στα αδερφάκια του Redmi Note 11 Pro και Redmi Note 11S… πάμε να το δούμε!

Είχαμε στη διάθεσή μας τη συσκευή στο Gray χρώμα από την Info-Quest Technologies, τον επίσημο διανομέα προϊόντων Xiaomi στην Ελλάδα, όμως θα βρείτε το Note 11 διαθέσιμο και σε Star Blue και Twilight Blue χρώμα. Gorilla Glass 3 στο εμπρός μέρος προστατεύει την οθόνη ενώ το πίσω είναι πλαστικό, με τυπικό φινίρισμα, ποιοτικό στην αφή και ένα μεγάλο camera module που όμως δεν εξέχει πολύ από την πλάτη. Στη συσκευασία θα βρείτε καλώδιο Type-C, φορτιστή 33 Watts και μια διάφανη θήκη σιλικόνης που προστατεύει και προσφέρει το απαιτούμενο grip για χρήση με το ένα χέρι. Το βάρος ανέρχεται στα 179 γραμμάρια και το πάχος στα 8,1 χιλιοστά, έτσι το Note 11 είναι αρκετά ελαφρύ και λεπτό για “Note” μοντέλο.

Η συσκευή διαθέτει μια οθόνη 6,43″ με AMOLED panel και ανάλυση 1080×2400 pixels (20:9 aspect ratio), ενώ τα bezels είναι μικρά, προσφέροντάς της ένα 84,5% screen-to-body ratio. Είναι ένα σαφές selling point έναντι των IPS μοντέλων της κατηγορίας και το panel αποδίδει έως και 100- nits φωτεινότητας. Δε μπορέσαμε να μετρήσουμε την πραγματική φωτεινότητα με κάποιο τρόπο, φυσικά, αλλά στην πράξη, υπό έντονη ηλιοφάνεια, ήταν αρκετή για να χρησιμοποιούμε άνετα το κινητό. Η selfie camera «κρύβεται» μέσα στο μικρό hole notch και έτσι ελάχιστα pixels “θυσιάζονται”, κάτι που θα ικανοποιήσει πολλούς χρήστες.

Από πλευράς hardware το μοντέλο της Redmi διαθέτει το mid-range Qualcomm Snapdragon 680 4G chipset, 4GB RAM και 64-128GB αποθηκευτικού χώρου (UFS 2.2), ο οποίος όμως επεκτείνεται μέσω microSD. Τρέχει Android 11 με το MIUI 13 (θα δεχθεί και Android 12) και έχει Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0 και NFC, μεταξύ άλλων μεθόδων συνδεσιμότητας. Στο πάνω μέρος θα βρείτε και audio jack ενώ υπάρχει και δέκτης FM ραδιοφωνικών συχνοτήτων. Επιπλέον, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πλάι, “μέσα” στο power-lock πλήκτρο.

Πάμε και στις κάμερες. Η οπίσθια quad κάμερα έχει κύριο αισθητήρα 50MP με φακό f/1.8, PDAF και συνδυάζεται με 8MP ultra-wide camera, 2MP macro camera και μια 2MP depth κάμερα. Τo LED flash είναι αυτό που θα περίμενε κανείς σε ένα mid-ranger και η κάμερα μπορεί να κάνει λήψη video 1080p στα 30FPS, χωρίς 4K δυνατότητα, δυστυχώς. Όσο για τη selfie κάμερα έχει αισθητήρα 13MP με φακό f/2.4 και λήψη video 1080p στα 30 FPS.

Ο ήχος προέρχεται από δύο stereo ηχεία και όσον αφορά την αυτονομία, έχουμε μια πολύ μεγάλη μπαταρία με χωρητικότητα 5.000mAh, αν και ευτυχώς δεν καθιστά τη συσκευή πολύ βαριά. Προσφέρει εξαιρετική αυτονομία και επαναφορτίζεται με ισχύ 33W (100% σε 60′).

Το Redmi Note 11 είναι μια αρκετά καλή συσκευή που θα καλύψει άνετα τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών. Βασίζεται στην οθόνη του, την αυτονομία και τον all-around χαρακτήρα του, αλλά και τη δελεαστική τιμή. Δεν υποστηρίζει 5G δίκτυα και θα περιμέναμε κάτι καλύτερο από τις κάμερές του, κυρίως όσον αφορά τα υποστηριζόμενα modes λήψης, αλλά στα €229 (€259 για την 4/128GB έκδοση), είναι μια αρκετά vfm λύση για το μέσο χρήστη που δεν είναι επαγγελματίας/ημι-επαγγελματίας content creator ή gamer.

Δείτε το hands-on video μας του Redmi Note 11!

Video: Πέτρος Κυπραίος

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...