Jump to content

Realme GT2 Pro Hands-On Review


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Όταν πρωτοεμφανίστηκε η realme στο προσκήνιο πριν από λίγα χρόνια, αρκετοί ήταν εκείνοι που ενδεχομένως να την θεώρησαν ως μια ακόμη εταιρεία που θα έπαιζε το ρόλο του διάττοντα αστέρα. Άλλωστε, τα παραδείγματα αυτού του τύπου με τις εκ Κίνας ορμώμενες εταιρείες είναι… αμέτρητα. Ωστόσο, η realme εξακολουθεί να μας εκπλήσσει ευχάριστα, ανεβάζοντας διαρκώς στροφές, αλλά και κερδίζοντας συνεχώς τις εντυπώσεις. Για αυτό και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι αποτελεί την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία smartphone στον κόσμο. Η realme έχει ήδη ανακαλύψει την χρυσή τομή που συνδυάζει value for money φιλοσοφία και υψηλό performance, τολμώντας με την ανάπτυξη “mid-to-high” συσκευών που προσφέρουν καινοτόμα features και γοητευτικό design. Το GT2 Pro πατώντας πάνω στην επιτυχία του πρώτου GT, έρχεται για να μας υπενθυμίσει όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους θα ακούμε το όνομα «realme» για πολύ καιρό ακόμη…

Industrial design αλλά και… eco-friendly!

Η realme πιστεύει πολύ στα looks και στον εξωτερικό σχεδιασμό και σίγουρα το GT2 Pro δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα. Το σχεδιαστικό team της κινεζικής εταιρείας επενδύει όχι μόνο στην οπτική επαφή, αλλά και στον τρόπο που αισθάνεσαι μια συσκευή μέσω της αφής. Χωρίς αμφιβολία, το follow up στο ήδη πετυχημένο GT που κυκλοφόρησε πέρσι, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ξυπνάει και να κινητοποιεί τις αισθήσεις του χρήστη. Για μια ακόμη φορά, ο διάσημος Ιάπωνας σχεδιαστής Naoto Fukasawa έβαλε την ξεχωριστή πινελιά του στο αεροδυναμικό design της συσκευής, κάνοντας χρήση μιας σειράς από ειδικά βιο-πολυμερή υλικά που βοηθούν στην καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο αισθητικό, αλλά και πρακτικό, καθώς σύμφωνα με τη realme η κατασκευή του GT2 Pro μειώνει τις εκπομπές άνθρακα κατά 35.5%.

Το «paper green» μοντέλο που είχαμε στην κατοχή μας (κυκλοφορεί και στα χρώματα: Paper White, Steel Black και Titanium Blue), ξεχωρίζει για το μοναδικό ματ φινίρισμα στο πίσω τμήμα (το οποίο αφήνει μια στιβαρή και τραχιά αίσθηση στο χέρι και το… κυριότερο δεν αφήνει δαχτυλιές). Αγγίζοντας το, αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι δεν πρόκειται για μια «φθηνή» συσκευή, με το μέταλλο και το γυαλί να κυριαρχούν στα υπόλοιπα σημεία του GT2 Pro. Το camera setup στο πίσω τμήμα, δεν μπορεί παρά να κερδίσει το βλέμμα, με τους ευδιάκριτους dual camera sensors των 50MP (main camera και ultra-wide) και τον βοηθητικό micro-lens sensor να συνοδεύει τις δύο άλλες επιλογές. Στο δε άνω αριστερό τμήμα βρίσκεται τοποθετημένη η selfie camera.

Ειδικότερα, στην δεξιά πλευρά της συσκευής βρίσκεται το Power ON/OFF button, ενώ στην αριστερή πλευρά κατοικούν τα volume rockers. Στο κάτω μέρος θα συναντήσετε το USB port και το ηχείο, αλλά και το tray για την εισαγωγή της κάρτας SIM (dual Nano-SIM και χωρίς τη δυνατότητα για εισαγωγή microSD card). Ο δε αισθητήρας των δαχτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται κάτω από την οθόνη. Οι πιο… «παραδοσιακοί» βέβαια θα διαπιστώσουν ότι απουσιάζει το audio input jack των 3.5mm, με τη realme ουσιαστικά να επιλέγει τη νέα τάση που θέλει τις high-end συσκευές να αφήνουν στο… παρελθόν το audio port των 3.5mm. Σε ότι έχει να κάνει με τις διαστάσεις του, το GT2 Pro διαθέτει 163.2 x 74.7 x 8.2mm, ενώ ζυγίζει περίπου 190 γραμμάρια.

Λεπτεπίλεπτο και κομψό, με ένα backplate που στοχεύει περισσότερο στην λειτουργικότητα παρά στον εντυπωσιασμό και σίγουρα το GT2 Pro αποτελεί μια συσκευή, η οποία δεν γίνεται να μην σε κερδίσει από την πρώτη φορά που θα το αντικρίσεις.

Faster than the speed of light!

Αναμφίβολα, τα looks μετράνε, όμως ο «εσωτερικός κόσμος» μιας συσκευής μετράει δύο φορές και εδώ η realme δεν έχει κάνει εκπτώσεις, με το GT2 Pro να αποτελείται από ορισμένα από τα πιο ντελικάτα hardware parts που υπάρχουν στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας. Εστιάζοντας στο display, η επιλογή της realme για οθόνη στις 6.7 ίντσες (LTPO2 AMOLED ανάλυσης 1440 x 3261 pixels), με refresh rate στα 120Hz, HDR10+ και 1400 nits (peak brightness) με 509ppi πυκνότητα στα pixels. Όσον αφορά την προστασία της οθόνης, η κινεζική εταιρεία επέλεξε Gorilla Glass Victus της Corning, μια επιλογή που ανήκει αναμφίβολα στα υψηλά στάνταρ που χρειάζεται η κάθε ναυαρχίδα, για να επιβιώσει από τις όποιες κακοτοπιές.

Από το περσινό GT είχαμε διαπιστώσει την τάση της realme να παίζει στα high-end μοντέλα της, με τα πιο γρήγορα chipsets της αγοράς. Στο GT είχαμε το Snapdragon 888, για αυτό και στο GT2 Pro τη σκυτάλη δεν θα μπορούσε παρά να την παραλάβει το Snapdragon 8 Gen 1. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η τελευταία octa-core ναυαρχίδα της Qualcomm (με 1 x 3.00GHz Cortex-X2 / 3 x 2.5GHz Cortex A710 και 4 x 1.80GHz Cortex A510) σε συνδυασμό με τα 8 ή 12GB RAM δεν «μασάει» πουθενά, με το GT2 Pro να είναι τρομακτικά γρήγορο ή για την ακρίβεια τρέχει σαν τον… άνεμο. Εάν ασχολείστε με το multi-tasking και το mobile gaming, το GT2 Pro είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς χρήστες, οι οποίοι ψάχνουν για μικρές… “Ferrari” στον τομέα της απόδοσης. Πραγματικά, τα πάντα γίνονται με αστραπιαίες ταχύτητες και το ευχάριστο είναι ότι το GT2 Pro θα σας συντροφεύει για πολύ καιρό ακόμη, χωρίς να αντιμετωπίζετε τον κίνδυνο του lagging και των ενοχλητικών καθυστερήσεων.

Σε ότι έχει να κάνει με το διαθέσιμο storage, εδώ οι επιλογές διαφέρουν, καθώς το GT2 Pro κυκλοφορεί σε εκδόσεις με 128 / 256 και 512GB αποθηκευτικού χώρου (UFS 3.1). Φυσικά, η ναυαρχίδα της realme δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει λειτουργικό Android 12, καθώς επίσης και το User Interface 3.0 της realme το οποίο διακρίνεται για τον εξαιρετικά εύχρηστο χαρακτήρα του. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, το GT2 Pro μπορεί να χαρακτηριστεί ως «υπερπλήρες», καθώς έρχεται με: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct και hotspot, Bluetooth 5.2 (A2DP / LE / aptX HD), καθώς επίσης και GPS (συστήματα A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS, NavIC), αλλά και λειτουργία NFC. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να προσθέσουμε ότι η ναυαρχίδα της realme ενσωμάτωσε τεχνολογία 360 NFC, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κάθε φορά να ψάχνετε «άδικα» για το ακριβές σημείο που βρίσκεται το NFC chip. Τέλος, ένα από τα features του αφορά και στην ενδυνάμωση του σήματος 5G/Wi-Fi, καθώς έρχεται με 11 σημεία λήψης σήματος γύρω από το σώμα της συσκευής, βοηθώντας στην καλύτερη και πιο αποδοτική λήψη σήματος.

Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω είναι εμφανές ότι η realme δεν προτίθεται να χαμηλώσει τον πήχη στο κόμματι των επιδόσεων, με το GT2 Pro να κοιτάζει με άνεση στα μάτια τα περισσότερα high-end smartphones της αγοράς. Εάν η ταχύτητα και το υψηλό performance σε μια mobile συσκευή είναι το… «πάθος» σας, σίγουρα η πρόταση της realme θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω!

Φωτογραφίζοντας στις 150 μοίρες!

Ως γνωστόν, κομμάτι της συνολικής εμπειρίας που προσφέρει ένα smartphone δεν είναι άλλο από τις mobile φωτογραφίες και το content creation. Και εδώ η realme έδωσε τον καλύτερο της εαυτό, καθώς το triple camera setup του GT2 Pro έρχεται με main camera sensor που φέρει την υπογραφή της Sony (ΙΜΧ766) στα 50MP με f/1.8, 24mm (wide), 1/1.56″, 1.0µm, multi-directional PDAF, ενώ παράλληλα υποστηρίζει και Optical Image Stabilization. O δεύτερος φακός είναι κι εκείνος στα  50 MP, f/2.2, 15mm, προσφέροντας ultrawide δυνατότητες στις 150˚, ενώ τέλος την τριπλέτα συμπληρώνει ένας microscope sensor των 3MP f/3.3, o οποίος παρέχει δυνατότητα για 40x magnification (μεγέθυνση). H κινεζική εταιρεία με τον υπερευρυγώνιο των 150 μοιρών, ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα για μοναδικό φωτογραφικό αποτέλεσμα με fish-eye effect, ενώ οι αλγόριθμοι και η A.I. βάζουν το χεράκι τους για εντυπωσιακό αποτέλεσμα και στις νυχτερινές λήψεις, αλλά και Bokeh effects που εντυπωσιάζουν. Παράλληλα, η selfie camera των 32MP (f/2.4, 26mm – wide, 1/2.74″, 0.8µm) θα ικανοποιήσει και με του παραπάνω τους λάτρεις του Insta και των υπολοίπων social media platforms που λατρεύουν να παίζουν με τον φακό. Σε ότι έχει να κάνει με το video recording εδώ μπορείτε να παίξετε από τα 1080p μέχρι τα 8Κ, σε διαφορετικά configurations των 24, 30 και 60 fps.  

Τέλος, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τα smartphones της realme να διαθέτουν fast charging λειτουργίες, το GT2 Pro δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Με μια τεράστια μπαταρία χωρητικότητας στα 5000mAh και δυνατότητα φόρτισης στα 65W μέσω του Super Dart φορτιστή (ο οποίος περιλαμβάνεται κανονικά στη συσκευασία), δύναται να φορτίσει στο 100% μέσα σε μόλις 33 λεπτά!

The Pro Experience!

Με τιμή περίπου στα 750 ευρώ, η realme με το GT2 Pro ουσιαστικά καταφέρνει να τραβήξει τα βλέμματα για μια ακόμη φορά. Με άκρως ανταγωνιστικά specs, τιμή χαμηλότερη από τις άλλες ναυρχίδες και την ξεχωριστή ποιότητα που ήδη χαρακτηρίζει τα προϊόντα της δεν αφήνει πραγματικά περιθώρια αμφισβήτησης,. Χωρίς αμφιβολία, το GT2 Pro προσφέρει μια «Pro» εμπειρία με τα όλα της!

Hands-On Video: Δημήτρης Σκιάννης

 

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εξαιρετικό review.

Όπως το ίδιο εξαιρετική δείχνει και η συσκευή.

 

 

 

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...