uncle_blade Δημ. September 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος DrMaslow ( 4 Σεπ. 2004 , 19:04) Δεν νομίζω ότι αυτή είναι σωστή φράση για προτροπή των φίλων του forum. Ούτε νομίζω ότι η λέξη λυσσάξτε τεριάζει σε ανθρώπους θείε... Ωστόσο, για να έχει και κάποιο νόημα αυτό το thread, σωστό θα ήταν όχι να απαντηθεί το ερώτημα "γιατί οι χώρες διεκδικούν επιζήμια Ολυμπιάδα" αλλά "για ψάξτε να βρείτε τους υπεύθυνους που διοργάνωσαν Ολυμπιάδες στις χώρες τους, που ήταν πριν και που βρέθηκαν μετά τη διοργάνωση, τι θέση είχαν και τι θέση απέκτησαν, ποιες εταιρίες έγιναν πολυεθνικές με τη φύμη τους, ποιοί προτάθηκαν μετά από χρόνια για πρόεδροι της δημοκρατίας κλπ κλπ". Ίσως έτσι βρεθεί και η απάντηση στο πρώτο ερώτημα του θείου! Όσο για τους παραδόπιστους, εθνικόφιλους, κόλακες, ευτυχισμένους έλληνες με σημαιάκια στο αυτοκίνητο....... ε αυτοί να λυσσάξουνε* :p * Όπως λυσσάνε κάθε μέρα και τσακώνονται στην ουρά στο ταχυδρομείο, βρίζονται στα φανάρια και αλληλομουντζώνωνται, ενώ την προηγούμενη νύχτα γιορτάζανε μαζί τη νίκη της Εθνικής στην Ομόνοια. Εάν η λέξη "λυσσάξτε" προσέβαλε την αισθητική σου DrMaslow, ή και το ανθρώπινο είδος, τότε την αποσύρω με προθυμία. Ακόμα κι αν, έστω κι ένας ενοχλήθηκε... Εάν πάλι μπορείς να την δεις από την εύθυμη πλευρά της (όπως ετέθει δηλαδή) καλό είναι να παραμείνει. Δεν γράφτηκε τόσο τυχαία. Οι σκέψεις σου για το πως θα πάψει να στερείται νοήματος το thread που δημιούργησα είναι απολύτως σεβαστές. Δυστυχώς όμως εγώ δεν τις συμμερίζομαι. Είναι απορίας άξιο, γιατί δεν τις εξέφρασες σε ένα νέο δικό σου thread ως είθισται στα forum. Βεβαίως σε περίπτωση που το κάνεις, θα περιμένω με ενδιαφέρον να δώ με ποιόν τρόπο θα χωρέσεις στο πεδίο "Θέμα:", το ερώτημα σου: "για ψάξτε να βρείτε τους υπεύθυνους που διοργάνωσαν Ολυμπιάδες στις χώρες τους, που ήταν πριν και που βρέθηκαν μετά τη διοργάνωση, τι θέση είχαν και τι θέση απέκτησαν, ποιες εταιρίες έγιναν πολυεθνικές με τη φύμη τους, ποιοί προτάθηκαν μετά από χρόνια για πρόεδροι της δημοκρατίας κλπ κλπ" Όταν δε, με το καλό, λάβεις τις απαντήσεις στο ερώτημα που σε απασχολεί και νιώσεις ότι βρήκες την απάντηση στο δικό μου ερώτημα. Θα χαρώ πολύ να επανέλθεις και να μας την παρουσιάσεις. Με αγάπη... Ο θείος. Παράθεση Τα λόγια μας δείχνουν πιθανόν τι πιστεύουμε, οι πράξεις μας δείχνουν ποιοι είμαστε... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. September 4, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος uncle_blade ( 3 Σεπ. 2004 , 22:01) Το ερώτημα είναι απλό και πολύ σαφές: Αφού είναι τόσο ζημιογόνος μια Ολυμπιάδα, γιατί έχουν τρελαθεί όλοι για να την διεκδικήσουν; Καταρχάς, αυτό το τόσο σαφές και απλό ερώτημα γιατί πρέπει να το θέσεις το ίδιο ακριβώς σε 3 διαφορετικά threads* :worry: :blink: Προσωπικά δεν πιστεύω ότι μια Ολυμπιάδα είναι ζημιογόνος. Πιστεύω ότι με σωστή οργάνωση (που εμείς δεν είχαμε), σωστή προβολή (που εμείς δεν είχαμε - πχ δεν προβάλαμε σωστά το τουριστικό προϊόν σε συνδυασμό με τους Ολυμπιακούς), καλό προγραμματισμό (που επίσης δεν είχαμε) και πολλά άλλα μια Ολυμπιάδα μπορεί να είναι πετυχημένη και κερδοφόρα. Μακάρι και η δικιά μας να είναι (αν συνυπολογιστούν στα θετικά και όλα αυτά που δεν μπορούν να μετρηθούν σε €). Στο ερώτημά σου, "Αφού είναι τόσο ζημιογόνος μια Ολυμπιάδα, γιατί έχουν τρελαθεί όλοι για να την διεκδικήσουν" δεν μπορώ να απαντήσω, μιας και δε συμφώνω με το ότι είναι απαράιτητα ζημιογόνος, παρά μόνο υποθετικά. Ακόμα λοιπόν κι αν δεχτούμε ότι μια Ολυμπιάδα είναι συνηθως ζημιογόνος (υπόθεση εργασίας), πιθανοί λόγοι να σκοτώνονται όλοι είναι οι εξής (κάποιοι αναφέρθηκαν ήδη από φίλους): 1) Πολιτικοί λόγοι. Ο εθνικός στόχος ενώνει το λαό και προσφέρει ψήφους στο κόμμα που "έφερε" τους Ολυμπιακούς 2) Lobbying: Οι εταιρίες που θα ωφεληθούν (κατασκευαστικές, τράπεζες κτλ) πιέζουν την πολιτεία. 3) Προσωπικοί λόγοι. Ο δήμαρχος, πρωθυπουργός ή η εκάστωτε "Γιάννα" πείθουν για τη σημασία της διεκδίκησης, ενώ φυσικά ενδιαφερόμενοι (και) για τη δική τους προβολή. 4) Η κάθε πόλη νομίζει ότι θα κάνει την υπέρβαση και θα γίνει η καινούρια πόλη θαύμα - η καινούρια Βαρκελώνη. Φυσικά η Βαρκελώνη είναι μάλλον η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. 5) Κάποιες χώρες/πόλεις έχουν ήδη έτοιμες υποδομές και επομένως περιμένουν ότι θα έχουν θετικό ισοζύγιο. 6) Για κάποιες άλλες χώρες δε (βλέπε πχ Πεκίνο-Κίνα) η διοργάνωση των Ολυμπιακών έρχεται την κατάλληλη στιγμή ώστε να τις βάλει στον παγκόσμιο χάρτη των ισχυρών χωρών, δείχνοντας ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις "άλλες". Αυτό ήταν και είναι και για την Ελλάδα ένα ισχυρό κίνητρο. Το πληρώσαμε όμως λίιιιιγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε. 7) Επειδή όλοι σκέφτονται "για να σκοτώνονται οι άλλοι κάτι θα ξέρουν" κάπως σαν το ερώτημά σου ένα πράγμα. :!: :!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Φίλιππος Δημ. September 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2004 Υπόψιν ότι η διεκδίκηση είναι 8-9 χρόνια πριν την διεξαγωγή, άρα άλλη κυβέρνηση/δήμαρχος την αναλαμβάνει και άλλη την διοργανώνει Παράθεση http://img163.exs.cx/img163/999/t6xo.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. September 4, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος ( 4 Σεπ. 2004 , 22:50) Υπόψιν ότι η διεκδίκηση είναι 8-9 χρόνια πριν την διεξαγωγή, άρα άλλη κυβέρνηση/δήμαρχος την αναλαμβάνει και άλλη την διοργανώνει Σωστός, για αυτό και εγραψα "ψήφους στο κόμμα που "έφερε" τους Ολυμπιακούς". Από εκεί και πέρα πολιτικά οφέλη διεκδικούν και οι επόμενοι, αυτοί που τελικά θα κάνουν τη διοργάνωση, από διαφορετική οπτική γωνία βέβαια... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
uncle_blade Δημ. September 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmac ( 5 Σεπ. 2004 , 00:15) Καταρχάς, αυτό το τόσο σαφές και απλό ερώτημα γιατί πρέπει να το θέσεις το ίδιο ακριβώς σε 3 διαφορετικά threads* :worry: :blink: Φίλε gmac. γιατί το ερώτημά αυτό ήταν όντως η τελευταία μου τοποθέτηση και στα 3 "Ολυμπιακά" threads. Αποφάσισα να μην ξανατοποθετηθώ σε αυτά, γιατί πρωτίστως αναμασούν υποθέσεις και μόνο αυτό. Αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκίνησα το ανάλογο thread με το μόνο (ορατό σε 'μένα) "ρεαλιστικό" ερώτημα επί της χρησιμότητας η όχι των Ολυμπιακών. Είναι αλήθεια ότι αγανακτώ με την ελληνική μόνιμη γκρίνια, που εσχάτως έγινε και "ολυμπιακή". Έχεις δίκιο, κούρασα και θα φροντίσω να μην ξαναγίνει. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι μια Ολυμπιάδα είναι ζημιογόνος. Πιστεύω ότι με σωστή οργάνωση (που εμείς δεν είχαμε), σωστή προβολή (που εμείς δεν είχαμε - πχ δεν προβάλαμε σωστά το τουριστικό προϊόν σε συνδυασμό με τους Ολυμπιακούς), καλό προγραμματισμό (που επίσης δεν είχαμε) και πολλά άλλα μια Ολυμπιάδα μπορεί να είναι πετυχημένη και κερδοφόρα. Μακάρι και η δικιά μας να είναι (αν συνυπολογιστούν στα θετικά και όλα αυτά που δεν μπορούν να μετρηθούν σε €. Στο ερώτημά σου, "Αφού είναι τόσο ζημιογόνος μια Ολυμπιάδα, γιατί έχουν τρελαθεί όλοι για να την διεκδικήσουν" δεν μπορώ να απαντήσω, μιας και δε συμφώνω με το ότι είναι απαράιτητα ζημιογόνος, παρά μόνο υποθετικά. Ακόμα λοιπόν κι αν δεχτούμε ότι μια Ολυμπιάδα είναι συνηθως ζημιογόνος (υπόθεση εργασίας), πιθανοί λόγοι να σκοτώνονται όλοι είναι οι εξής (κάποιοι αναφέρθηκαν ήδη από φίλους): 1) Πολιτικοί λόγοι. Ο εθνικός στόχος ενώνει το λαό και προσφέρει ψήφους στο κόμμα που "έφερε" τους Ολυμπιακούς 2) Lobbying: Οι εταιρίες που θα ωφεληθούν (κατασκευαστικές, τράπεζες κτλ) πιέζουν την πολιτεία. 3) Προσωπικοί λόγοι. Ο δήμαρχος, πρωθυπουργός ή η εκάστωτε "Γιάννα" πείθουν για τη σημασία της διεκδίκησης, ενώ φυσικά ενδιαφερόμενοι (και) για τη δική τους προβολή. 4) Η κάθε πόλη νομίζει ότι θα κάνει την υπέρβαση και θα γίνει η καινούρια πόλη θαύμα - η καινούρια Βαρκελώνη. Φυσικά η Βαρκελώνη είναι μάλλον η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. 5) Κάποιες χώρες/πόλεις έχουν ήδη έτοιμες υποδομές και επομένως περιμένουν ότι θα έχουν θετικό ισοζύγιο. 6) Για κάποιες άλλες χώρες δε (βλέπε πχ Πεκίνο-Κίνα) η διοργάνωση των Ολυμπιακών έρχεται την κατάλληλη στιγμή ώστε να τις βάλει στον παγκόσμιο χάρτη των ισχυρών χωρών, δείχνοντας ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις "άλλες". Αυτό ήταν και είναι και για την Ελλάδα ένα ισχυρό κίνητρο. Το πληρώσαμε όμως λίιιιιγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε. 7) Επειδή όλοι σκέφτονται "για να σκοτώνονται οι άλλοι κάτι θα ξέρουν" κάπως σαν το ερώτημά σου ένα πράγμα. Θα πω τι κατάλαβα από το παραπάνω φίλε gmac. Προσωπικά δεν πιστεύεις ότι οι Ολυμπιάδες ζημιώνουν αλλά.... η δική μας Ολυμπιάδα, μάλλον θα ζημιώσει την χώρα. Εγώ τι να πώ φίλε μου; Ότι το ξένο είναι πιο γλυκό;!!! Ναι αυτό θα πώ! Διαφωνώ μαζί σου. Η Ελλάδα θα βγεί κερδισμένη. Δεν εννοώ ξερά λογιστικά κερδισμένη. Εννοώ απλά, κερδισμένη και όχι χαμένη.... Παράθεση Τα λόγια μας δείχνουν πιθανόν τι πιστεύουμε, οι πράξεις μας δείχνουν ποιοι είμαστε... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
uncle_blade Δημ. September 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος ( 4 Σεπ. 2004 , 22:50) Υπόψιν ότι η διεκδίκηση είναι 8-9 χρόνια πριν την διεξαγωγή, άρα άλλη κυβέρνηση/δήμαρχος την αναλαμβάνει και άλλη την διοργανώνει Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmac ( 5 Σεπ. 2004 , 00:58) Σωστός, για αυτό και εγραψα "ψήφους στο κόμμα που "έφερε" τους Ολυμπιακούς". Από εκεί και πέρα πολιτικά οφέλη διεκδικούν και οι επόμενοι, αυτοί που τελικά θα κάνουν τη διοργάνωση, από διαφορετική οπτική γωνία βέβαια... Εντάξει κάποιοι πολιτικοί, κόμματα κλπ σίγουρα εκμεταλεύονται την "δόξα". Δεν αντιλέγω σ'αυτό. Όμως δεν είναι δευτερευούσης σημασίας; Παράδειγμα: Ξέρει κανείς ποιός ήταν ο δοξασμένος έλληνας πρωθυπουργός στην αναβίωση του 1896; Παράθεση Τα λόγια μας δείχνουν πιθανόν τι πιστεύουμε, οι πράξεις μας δείχνουν ποιοι είμαστε... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
uncle_blade Δημ. September 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2004 Εγώ πάντως πρέπει να "χτυπήσω" google για να το βρώ! Παράθεση Τα λόγια μας δείχνουν πιθανόν τι πιστεύουμε, οι πράξεις μας δείχνουν ποιοι είμαστε... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
uncle_blade Δημ. September 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2004 Παράθεση Αρχικό Μήνυμα από το μέλος uncle_blade ( 4 Σεπ. 2004 , 17:18) Εγώ αυτό που δεν είδα στα γραφόμενά σου είναι η ταμπακιέρα! Οι 11 παραπάνω χώρες τελικά ζημιώνονται ή κερδίζουν; Βάλτα όλα κάτω (προβολές, αναβαθμίσεις, κόστος κλπ) και πές μας εάν θέλεις... Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Dimitris79 ( 4 Σεπ. 2004 , 18:43) Μα ειναι λογικο αυτες οι 11 χωρες να ωφεληθηκαν,αφου ουτε οικονομικα προβληματα ειχαν,ουτε εκαναν ενα σωρο εργα υποδομης(αεροδρομια,μετρο,δρομους,τα περισσοτερα γηπεδα)αφου τα ειχαν ηδη ετοιμα!Το θεμα ειναι οτι εμεις δεν μπορουμε να συγκρινομαστε μ'αυτες οικονομικα,απλα ειναι τα πραγματα... Φίλε Dimitris79, Αν ακολουθήσω το σκεπτικό σου θα πρέπει να παραδεχθώ το εξής: - Οι αναπτυγμένες χώρες να συνεχίσουν να αναπτύσονται κερδίζοντας μέσω αλλεπάλληλων Ολυμπιάδων. - Οι μη αναπτυγμένες χώρες να κάτσουν στ΄αυγά τους γιατι δεν είναι δυνατόν να κερδίσουν από τις Ολυμπιάδες..... Όχι δεν θα το παραδεχθώ. Είναι κατ' αρχάς άδικο... Παράθεση Τα λόγια μας δείχνουν πιθανόν τι πιστεύουμε, οι πράξεις μας δείχνουν ποιοι είμαστε... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
arfi-gorgona Δημ. September 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2004 τις καινούριες πλατείες που κατά τύχη θα τις γκρεμίσουν για να ξαναφτιάξουν άλλες :whistle: όπως είπαν και στις ειδήσεις εχτές γιατί δεν είναι λειτουργικές.ποσα E άραγε πήγαν τσάμπα εκεί?όμως εμείς κερδίσαμε!!άρα είμαστε ευτυχισμένoi γιατί ο τόπος δεν είχε προβλήματα να λύσει και τα μονα που είχαμε τα λύσαμε κατά τα λεγόμενα σας.ρε τι υγεία και παιδεία και ένα σορό άλλες χαζομάρες εδώ έχουμε tram και πλατείες και αφού πια λύσαμε τα σημαντικότερα προβλήματα μας,είμαστε πολύ τυχερός λαός ?η μήπως αντί να λύσουμε προβλήματα δημιουργήσαμε αλλα? άντε σε λιγάκι θα ρχίσει το ράβε ξήλωνε στις πλατείες που δαπανήθηκαν τόσες χιλιάδες(?)E και θα χρειαστούν αλλα τόσα,άλλο 1 έξοδο λοιπών στην καμπούρα μας,κατά τα αλλα κερδίσαμε.με τα χρήματα που έχουμε δαπανήσει ως τώρα με τις m@λακές τους,θα είχαμε κάνει 2 ολυμπιάδες μην σου πω και 3,Τώρα το πως αυτοί που απάντησαν κερδίσαμε βλέπουν το κέρδος.Τι να πει κανεις..πως γίνετε μια ολυμπιάδα να είναι κερδοφόρα όταν έχει στοιχίσει 3x μονο εσείς το ξέρετε. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. September 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος arfi-gorgona ( 5 Σεπ. 2004 , 07:17) τις καινούριες πλατιές που κατά τύχη θα τις γκρεμίσουν για να ξαναφτιάξουν άλλες :whistle: όπως είπαν και στις ειδήσεις εχτές γιατί δεν είναι λειτουργικές.ποσα E άραγε πήγαν τσάμπα εκεί?όμως εμείς κερδίσαμε!!άρα είμαστε ευτυχισμένoi γιατί ο τόπος δεν είχε προβλήματα να λύσει και τα μονα που είχαμε τα λύσαμε κατά τα λεγόμενα σας.ρε τι υγεία και παιδιά και ένα σορό άλλες χαζομάρες εδώ έχουμε tram και πλατείες και αφού πια λύσαμε τα σημαντικότερα προβλήματα μας,είμαστε πολύ τυχερός λαός ?η μήπως αντί να λύσουμε προβλήματα δημιουργήσαμε αλλα? άντε σε λιγάκι θα ρχίσει το ράβε ξήλωνε στις πλατείες που δαπανήθηκαν τόσες χιλιάδες(?)E και θα χρειαστούν αλλα τόσα,άλλο 1 έξοδο λοιπών στην καμπούρα μας,κατά τα αλλα κερδίσαμε.με τα χρήματα που έχουμε δαπανήσει ως τώρα με τις m@λακές τους,θα είχαμε κάνει 2 ολυμπιάδες μην σου πω και 3,Τώρα το πως αυτοί που απάντησαν κερδίσαμε βλέπουν το κέρδος.Τι να πει κανεις..πως γίνετε μια ολυμπιάδα να είναι κερδοφόρα όταν έχει στοιχίσει 3x μονο εσείς το ξέρετε. μαλλον βλεπουμε πολυ μακρυα :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. September 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hydro ( 5 Σεπ. 2004 , 09:44) μαλλον βλεπουμε πολυ μακρυα :p kairos na bgalete ta kualia...hr8e h ora na plhrosoume :whistle: :whistle: :whistle: Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
arfi-gorgona Δημ. September 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2004 xaxaxa καλο ρε freak :) μου άρεσε το post σου :p ποσο μακριά βρε hydro? μήπως καμια 300 χρονια μπροστά :p Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrMaslow Δημ. September 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος uncle_blade ( 4 Σεπ. 2004 , 21:04) Εάν η λέξη "λυσσάξτε" προσέβαλε την αισθητική σου DrMaslow, ή και το ανθρώπινο είδος, τότε την αποσύρω με προθυμία. Ακόμα κι αν, έστω κι ένας ενοχλήθηκε... Εάν πάλι μπορείς να την δεις από την εύθυμη πλευρά της (όπως ετέθει δηλαδή) καλό είναι να παραμείνει. Δεν γράφτηκε τόσο τυχαία. Οι σκέψεις σου για το πως θα πάψει να στερείται νοήματος το thread που δημιούργησα είναι απολύτως σεβαστές. Δυστυχώς όμως εγώ δεν τις συμμερίζομαι. Είναι απορίας άξιο, γιατί δεν τις εξέφρασες σε ένα νέο δικό σου thread ως είθισται στα forum. Βεβαίως σε περίπτωση που το κάνεις, θα περιμένω με ενδιαφέρον να δώ με ποιόν τρόπο θα χωρέσεις στο πεδίο "Θέμα:", το ερώτημα σου: "για ψάξτε να βρείτε τους υπεύθυνους που διοργάνωσαν Ολυμπιάδες στις χώρες τους, που ήταν πριν και που βρέθηκαν μετά τη διοργάνωση, τι θέση είχαν και τι θέση απέκτησαν, ποιες εταιρίες έγιναν πολυεθνικές με τη φύμη τους, ποιοί προτάθηκαν μετά από χρόνια για πρόεδροι της δημοκρατίας κλπ κλπ" Όταν δε, με το καλό, λάβεις τις απαντήσεις στο ερώτημα που σε απασχολεί και νιώσεις ότι βρήκες την απάντηση στο δικό μου ερώτημα. Θα χαρώ πολύ να επανέλθεις και να μας την παρουσιάσεις. Με αγάπη... Ο θείος. Το ερώτημά μου, θείε, είναι... απάντηση. Οι απαντήσεις που δεν τελειώνουν με ερωτηματικό δεν είναι απαντήσεις, είναι τροφή για παπαγάλους. Και από τέτοιες απαντήσεις, έχουμε χορτάσει, από την εποχή του σχολείου... Σημασία έχει να προχωρούμε νοητικά και να ψάχνουμε και για εναλλακτικούς τρόπους σκέψης που να μας ξυπνούν και όχι να τροφοδοτούν τον λήθαργό μας. Με αγάπη, Αβραάμ Υ.Γ. Ο λόγος που έθεσα εδώ το ερώτημά μου είναι γιατί δεν μπορούσα να δημιουργήσω νέο thread με πεδίο "Θέμα:": "για ψάξτε να βρείτε τους υπεύθυνους που διοργάνωσαν Ολυμπιάδες στις χώρες τους, που ήταν πριν και που βρέθηκαν μετά τη διοργάνωση, τι θέση είχαν και τι θέση απέκτησαν, ποιες εταιρίες έγιναν πολυεθνικές με τη φύμη τους, ποιοί προτάθηκαν μετά από χρόνια για πρόεδροι της δημοκρατίας κλπ κλπ" Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου... Μάνος Ελευθερίου Ακούστε το Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
uncle_blade Δημ. September 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος DrMaslow ( 5 Σεπ. 2004 , 22:23) Το ερώτημά μου, θείε, είναι... απάντηση. Οι απαντήσεις που δεν τελειώνουν με ερωτηματικό δεν είναι απαντήσεις, είναι τροφή για παπαγάλους. Και από τέτοιες απαντήσεις, έχουμε χορτάσει, από την εποχή του σχολείου... Σημασία έχει να προχωρούμε νοητικά και να ψάχνουμε και για εναλλακτικούς τρόπους σκέψης που να μας ξυπνούν και όχι να τροφοδοτούν τον λήθαργό μας. Με αγάπη, Αβραάμ Συμπεραίνω κατ' αρχήν DrMaslow, ότι δεν μπόρεσες να δείς την λέξη μου "λυσσάξτε", από την εύθυμη πλευρά της. Διαβάζοντας το παραπάνω παρατειθέμενο κείμενό σου, δεν κατόρθωσα να καταλάβω εάν αναφέρεσαι στο ερώτημά μου ή στο ερωτημά σου. Ως εκ τούτου είναι αδύνατον να σου απαντήσω. Εάν επιθυμείς διευκρίνισέ μου. Στη συνέχεια, θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να σε αφυπνήσω, αφού έχει για 'σένα σημασία. Αρχικό Μήνυμα από το μέλος DrMaslow ( 5 Σεπ. 2004 , 22:23) Υ.Γ. Ο λόγος που έθεσα εδώ το ερώτημά μου είναι γιατί δεν μπορούσα να δημιουργήσω νέο thread με πεδίο "Θέμα:": "για ψάξτε να βρείτε τους υπεύθυνους που διοργάνωσαν Ολυμπιάδες στις χώρες τους, που ήταν πριν και που βρέθηκαν μετά τη διοργάνωση, τι θέση είχαν και τι θέση απέκτησαν, ποιες εταιρίες έγιναν πολυεθνικές με τη φύμη τους, ποιοί προτάθηκαν μετά από χρόνια για πρόεδροι της δημοκρατίας κλπ κλπ" Εάν αυτός είναι ο λόγος DrMaslow, τότε στο εξής, οποτεδήποτε ξανανιώσεις ανύμπορος, να δημιουργήσεις κι εσύ ένα δικό σου thread, σε προσκαλώ από καρδιάς, σε όλα τα threads που θα δημιουργώ εγώ, για να θέτεις τα ερωτήματά σου. Μάλιστα, θα ήθελα να μην πάψεις να προσδιορίζεις εσύ, αν είναι σωστοί ή όχι οι προσωπικοί μου προβληματισμοί. Έτσι θα νιώθω κι εγώ σίγουρος, ότι τα μελλοντικά threads-ερωτήματά μου, θα έχουν και κάποιο νόημα. Είσαι λοιπόν επίσημος και μόνιμος προσκεκλημένος μου. Νιώσε άνετα.....Προηγούμενο Μήνυμα από το μέλος DrMaslow________πρός το μέλος uncle_blade( 4 Σεπ. 2004 , 19:04) ...Ωστόσο, για να έχει και κάποιο νόημα αυτό το thread, σωστό θα ήταν όχι να απαντηθεί το ερώτημα "γιατί οι χώρες διεκδικούν επιζήμια Ολυμπιάδα" αλλά "για ψάξτε να βρείτε τους υπεύθυνους που... Με αγάπη. Ο θείος. Παράθεση Τα λόγια μας δείχνουν πιθανόν τι πιστεύουμε, οι πράξεις μας δείχνουν ποιοι είμαστε... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrMaslow Δημ. September 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος uncle_blade ( 6 Σεπ. 2004 , 03:19) Διαβάζοντας το παραπάνω παρατειθέμενο κείμενό σου, δεν κατόρθωσα να καταλάβω εάν αναφέρεσαι στο ερώτημά μου ή στο ερωτημά σου. Ως εκ τούτου είναι αδύνατον να σου απαντήσω. Εάν επιθυμείς διευκρίνισέ μου. Στη συνέχεια, θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να σε αφυπνήσω, αφού έχει για 'σένα σημασία. Θείε, δεν έχω ανάγκη από "ξυπνητήρια". Γέμισε η ελλάδα πρόθυμους να αφυπνήσουν... Ας αφυπνήσει ο καθένας τον εαυτό του, κι ας αφήσει τις εθελοντικές-αλτρουιστικές τάσεις να αφυπνεί τον κόσμο γύρω του. Αυτό που διάβασες παραπάνω δεν αναφέρεται σε κανένα ερώτημα. Αλλά πάλι, δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για να εξηγήσω σε τί αναφέρεται. Επίσης δεν είμαι σε θέση να συνεχίσω να απαντώ σε ειρωνίες (όσο κι αν μου αρέσει) γιατί δεν μου επιτρέπεται. Έγραψα 2 γραμμές, που η μία είχε να κάνει με τη λύσσα, και η άλλη είχε να κάνει με το θέμα του thread σου. Οποιος δεν διαβάζει επιδρερμικά, μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει η ερώτησή μου. Για όλους τους άλλους, παίρνοντας σαν προτροπή τον λόγο σου... απλά "λυσσάξτε" Με αγάπη, Αβραάμ Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου... Μάνος Ελευθερίου Ακούστε το Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
uncle_blade Δημ. September 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος DrMaslow ( 6 Σεπ. 2004 , 03:39) Θείε, δεν έχω ανάγκη από "ξυπνητήρια". Γέμισε η ελλάδα πρόθυμους να αφυπνήσουν... Ας αφυπνήσει ο καθένας τον εαυτό του, κι ας αφήσει τις εθελοντικές-αλτρουιστικές τάσεις να αφυπνεί τον κόσμο γύρω του. Αυτό που διάβασες παραπάνω δεν αναφέρεται σε κανένα ερώτημα. Αλλά πάλι, δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για να εξηγήσω σε τί αναφέρεται. Επίσης δεν είμαι σε θέση να συνεχίσω να απαντώ σε ειρωνίες (όσο κι αν μου αρέσει) γιατί δεν μου επιτρέπεται. Έγραψα 2 γραμμές, που η μία είχε να κάνει με τη λύσσα, και η άλλη είχε να κάνει με το θέμα του thread σου. Οποιος δεν διαβάζει επιδρερμικά, μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει η ερώτησή μου. Για όλους τους άλλους, παίρνοντας σαν προτροπή τον λόγο σου... απλά "λυσσάξτε" Με αγάπη, Αβραάμ Νωρίτερα έγραψες: "Το ερώτημά μου, θείε, είναι... απάντηση. Οι απαντήσεις που δεν τελειώνουν με ερωτηματικό δεν είναι απαντήσεις, είναι τροφή για παπαγάλους. Και από τέτοιες απαντήσεις, έχουμε χορτάσει, από την εποχή του σχολείου... " Αν δεν αισθάνεσαι υπεύθυνος για να εξηγήσεις αυτά που έγραψες τότε τελειώσαμε. Εγώ πάντως, πραγματικά δεν κατάλαβα τι προσπάθησες να πεις εδώ. Ότι το ερώτημά σου ήταν παπαγαλοτροφή; Με το τρόπο που κινήθηκες 3 φορές σε αυτό το thread DrMaslow, μου δίδαξες πως θα γίνω κι εγώ μια μέρα "καταπράσινος". Είχα πολλά ακόμα να σου γράψω, αλλά δεν πειράζει. Με αγάπη, Ο θείος Παράθεση Τα λόγια μας δείχνουν πιθανόν τι πιστεύουμε, οι πράξεις μας δείχνουν ποιοι είμαστε... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrMaslow Δημ. September 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2004 Standar, θα γίνεις καταπράσινος... Από τι στιγμή που υπάρχει πρόβλημα κατανόησης, απλών φράσεων, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα γίνεις! Ίσως, επειδή τα post μου δεν είναι μασημένη τροφή. Αλλά και πάλι, σου είπα. Αν έχεις συνηθίσει οι απαντήσεις που παίρνεις, να μην τελειώνουν με ερωτηματικό, τότε σίγουρα οι φράσεις μου θα είναι δύσκολες για σένα. Τι να κάνουμε. Δεν γίνεται να έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις, από όλους τους ανθρώπους. Εύχομαι τα απλά ερωτήματά σου να βρουν απαντήσεις που στο τέλος θα έχουν τελεία για να μην σε μπερδεύουν!!! Μόνο μέχρι τότε, προσπάθησε να μην λυσσάς... Με αγάπη, Αβραάμ Υ.Γ. Σου ξαναλέω για τρίτη φορά... Δεν έθεσα ποτέ ερώτημα σε αυτό το thread. Απάντηση έθεσα. Μην κολλάς τόσο στα σημεία στίξης. Επίσης όποτε βρεις χρόνο, διάβασε το "The sane society" του Erich Fromm ή το δοκίμιό του "Αναλυτική Κοινωνιοψυχολογία". Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου... Μάνος Ελευθερίου Ακούστε το Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
uncle_blade Δημ. September 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2004 - Παρατηρώ ότι συνεχίζεις να με δίδάσκεις DrMaslow... - Εάν έχεις την καλωσύνη, σε παρακαλώ να σταματήσεις κάπου εδώ γιατί έχω αρχίσει να φοβάμαι. Εγώ πάντως δεν θα συνεχίσω άλλο, γιατί εξαιτίας σου τα έχω κάνει πάνω μου. (sorry....) - Δεν ξέρω τι περίμενες από εμένα, αλλά εδώ να επαναλάβω κάτι που έχω ξαναπεί σε κάποιον φίλο του forum: Εχω λίγο μυαλό και μάλιστα είναι και κακής ποιότητος. - Μήπως θα ήταν καλύτερα, να κάνεις ένα ρεπεράζ (αν τα έχεις διαβάσει ποτέ) στα αναγνώσματα που μου προτείνεις; Με αγάπη Ο θείος Παράθεση Τα λόγια μας δείχνουν πιθανόν τι πιστεύουμε, οι πράξεις μας δείχνουν ποιοι είμαστε... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrMaslow Δημ. September 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2004 Δεν έχω διδασκαλικές προθέσεις θείε. Αλλά όταν προκαλείς να είσαι έτοιμος... Κι όταν προκαλείς ειρωνικά και υπεροπτικά προτρέποντας τον κόσμο να λυσσάξει πρέπει να είσαι έτοιμος. Περίμενα πιο σοβαρές τοποθετήσεις, ειδικά από εσένα. Αλλά όταν βλέπω συμμετοχές σε thread όπως "One night stand" δεν εκπλήσσομαι. Βέβαια κρίνοντας από τις απαντήσεις σου, μπορώ να καταλάβω κατά πόσο είσαι σε θέση να καταλάβεις, να εκτιμήσεις, και να αξιολογήσεις. Δεν με πειράζει. Έχω δουλέψει με ανθρώπους σαν κι εσένα. Όσο για το βιβλίο το κάνω συχνά ρεπεράζ μιας κι ήταν το θέμα της πτυχιακής μου. Συγγνώμη για το ύφος μου, αλλά αν ανατρέξεις στο πρώτο post που έκανα και το διαβάσεις 2-3 φορές, θα δεις ότι δεν επιτέθηκα σε εσένα για το ερώτημά σου (εκτός από την κλασική -πλέον- λύσσα). Οι ειρωνικές απαντήσεις σου όμως δεν μου άφησαν περιθώρια. Η ειρωνεία είναι δείγμα ευφυΐας βέβαια, αλλά σε συνδυασμό και με συγκροτημένες απαντήσεις. Λυπάμαι, και συγγνώμη. Με εκτίμηση, Αβραάμ Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου... Μάνος Ελευθερίου Ακούστε το Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
uncle_blade Δημ. September 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2004 Ορίστε τα πρώτα οφέλη για τη χώρα. Σας φωνάζω αλλά δεν ακούτε. http://www.kathimerini.gr/kathnews/photos/31-08-04/31-08-04_114388_1.gif last off topic: Αβραάμ, μου θύμισες το "να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι"! Υπάρχει και pm έτσι; Θα χαρώ πολύ. Νίκος Παράθεση Τα λόγια μας δείχνουν πιθανόν τι πιστεύουμε, οι πράξεις μας δείχνουν ποιοι είμαστε... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DrMaslow Δημ. September 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2004 Όχι Νίκο, ούτε καίω, ούτε αλείφω. Δεν έχω να σου πω τίποτε άλλο σε pm. Ό,τι ήταν να σου πω το είπα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]...μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου και την παλιά τη γνώμη καθενός όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου και να 'σαι το πουλί κι ο κυνηγός στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου... Μάνος Ελευθερίου Ακούστε το Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
arfi-gorgona Δημ. September 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος uncle_blade ( 4 Σεπ. 2004 , 17:03) Φίλε arfi-gorgona, όχι δεν σε βρίσκω αρκετά λυσσασμένο! Συνήθως "μπαίνεις" πιο δυνατά! Οι Ισπανοί για παράδειγμα δεν την έφαγαν την αχλάδα;! Ακόμα δεν την έχουν δει την ουρά οι Σπανιόλοι;! Από την μια διαβάζουμε ότι μετά από 12 ολόκληρα χρόνια συνεχίζουν να πληρώνουν έναν φόρο "Barcelona 1992" κι από την άλλη κατέθεταν 3 συνεχόμενες υποψηφιότητες με στόχο το "Madrid 2012"; Μάλιστα έχουν προκριθεί και στο final-5. Τι διάολο, δικτατορία έχουν στην Ισπανία; Αυτός ο λαός δεν ψηφίζει εδώ και 7 χρόνια που κυνηγάνε Ολυμπιάδες; Οι βάσκοι γιατί δεν "χτυπούν" ρε παιδιά; Θα επιτρέψουν στο πολιτικό κατεστημένο να ξαναφέρει την καταστροφή και την μιζέρια που έζησαν λόγω της Ολυμπιάδας της Βαρκελώνης; Λοιπόν μίλα από τώρα όπως νιώθεις! Μην κρατιέσαι... Όι προηγούμενες αχλάδες έχουν εδώ και χρόνια περάσει. Μαζί με τις ουρές τους. Με χιούμορ έτσι;!!! φυσικά πάντα με χιούμορ :) αλλα αs δούμε 1a την δικια μας αχλάδα και μετά των αλλωνών,εγώ πάντως λέω ότι η δικη μας θα είναι δυσκολοχώνευτη :) έχω αυτήν την υποψία,εξ αλλου νομίζω ότι τα αποτελέσματα (η οι επιπτώσεις?)δεν είναι μακριά.φυσικά μακάρι να βγω ψεύτης και να πάνε όλα καλά αφού θα κάνει καλο και στην τσέπη μας. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. September 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος arfi-gorgona ( 6 Σεπ. 2004 , 20:22) φυσικά πάντα με χιούμορ :) αλλα αs δούμε 1a την δικια μας αχλάδα και μετά των αλλωνών,εγώ πάντως λέω ότι η δικη μας θα είναι δυσκολοχώνευτη :) έχω αυτήν την υποψία,εξ αλλου νομίζω ότι τα αποτελέσματα (η οι επιπτώσεις?)δεν είναι μακριά.φυσικά μακάρι να βγω ψεύτης και να πάνε όλα καλά αφού θα κάνει καλο και στην τσέπη μας. Και όπως πάντα η τεκμηρίωση του λόγου σου είναι ατράνταχτη. :alien: Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. September 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2004 Είμαι υπέρ του διαλόγου και είναι ευχάριστο που γίνεται συζήτηση, αλλά στο συγκερκιμένο θέμα η αλήθεια είναι μια και αυτή θα την αντιμετωπίσουμε. Δεν έχει νόημα να καθόμαστε μπροστά από ένα PC να μαλώνουμε. Τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν. Προτείνω να τα περιμένουμε και... τα ξαναλέμε. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
arfi-gorgona Δημ. September 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2004 για να μην πολυλογώ φιλε lewton ας κάνουμε μια φιλική αντιπαράθεση επιχειρημάτων,έτσι ρε αδελφέ για να δούμε αν τα λόγια σου είναι αληθή,περιμένω με ανυπομονησία όπως και όλοι εδώ φαντάζομαι :o Ps:υπάρχουν όμως και άτομα που μπορούν να καταλάβουν πολλά ακόμα και μέσα απ to humour :alien: PS:Johner τα αποτελέσματα άρχισαν ήδη να κάνουν την εμφάνιση τους,εγώ δόξα τον θέo(?) έχω πολλά να πω,για να δω τι θα πει και ο φίλος μας. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts