valantis2 Δημ. April 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2008 το παιδί, το σκυλί και τον cber, όπως τους μάθεις!!!!!!!!! Σιγα μεγαλε εσυ που τα ξερεις ολα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valantis2 Δημ. April 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2008 Διαφωνείς ; ;) Εσυ απο που εκανες την αρχη? VHF? κανε την δουλεια σου με τους ραδιοερασιτεχνες και ασε τους cbers στην ακρη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. April 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2008 Και εγώ την αρχή απο cb την έκανα σε άλλες εποχές, πάνε πάνω απο 15 χρόνια τώρα που ασχολήθηκα τελευταία φορά με cb. Τώρα είμαι ραδιοερασιτέχνης εδώ και 10 χρόνια περίπου και ακόμα δεν έχω ασχοληθεί με το 1/10 του χόμπυ. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cosrom Δημ. May 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 21, 2008 Αναρωτιέμαι ποιά είναι η απολύτως καλύτερη mobile κεραία της αγοράς αυτή την στιγμή. Καμιά άποψη ; Έχω καταλήξει οτι θα πρέπει να'ναι κάποια από τις παρακάτω : Sirtel Santiago 1200 +5dbi 1.95m --> http://www.rms.pt/produtos/sirtel.htm President Texas 1800 Power +7dbi 2.15m --> http://www.president-electronics.com/boutique_us/fiche_produit.cfm?type=6&ref=antenne-per-19&code_lg=lg_us&pag=3&num=3 President Alabama +5dbi 1.45m --> http://www.president-electronics.com/boutique_us/fiche_produit.cfm?type=6&ref=antenne-per-1&code_lg=lg_us&pag=2&num=3 Sirio High Power 4000PL +5.5dbi 2.00m --> http://www.4x4cb.com/public/item.cfm?itemID=694 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. May 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 22, 2008 η Santiago είναι δοκιμασμένη απο πολλούς cb'r για χρόνια τώρα..Ειδικά η 1200 είναι πολύ καλή και αν θυμαμε η μικρότερη αδελφούλα της (η 600 αν δεν κάνω λάθος) δεν συγκρίνεται με τίποτα μαζί της. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cosrom Δημ. May 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 22, 2008 Μου το έχουν πει, αλλά παρ'ότι δεν παιρνω τοις μετρητοίς τους ισχυρισμούς των κατασκευαστών, η President 1800 & η Sirio, εκτός των dbi που ανακοινώνουν, είναι & ελαφρώς μεγαλύτερες, και έχω την εντύπωση πως μια μεγαλήτερη κεραία, είναι πάντα αποδοτικότερη από μια κοντύτερη, ότι πηνίο και να έχει. Το κατά πόσον μετράει βέβαια η διαφορά των 5-20cm δεν το ξέρω, γι'αυτό και έκανα αυτό το post. Καμιά άποψη ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. May 23, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 23, 2008 Το μέγεθος της κεραίας παίζει σημαντικό ρόλο. Ακόμα και τα 2cm μπορεί να κάνουν διαφορά...πάντα όμως μετράνε τα db των κεραιών αν και αυτό πάντα δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό. Μετράει η τοποθεσία πάνω στο αυτοκίνητο, μετράει η καλή γείωση και ίσως και άλλοι παράγοντες που αυξάνουν ή μειώνουν την απόδοση της. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cosrom Δημ. May 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2008 sv2evs : Το CB μου απ'ότι δείχνει η γέφυρα, βγάζει 20-25watt, ακόμα και στο "low", υπαρχει περίπτωση να πέρνω τόσο λάθος ένδειξη ; Με ενδιαφέρει γιατί θέλω να πάρω ενισχυτή, αλλά απ'οτι βλέπω όλοι έχουν max input power 10W, έχεις καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. May 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2008 corsom, είσαι σίγουρος ότι έχεις ρυθμίσει την γέφυρα σωστά; Αν ναι, τότε μήπως πρέπει να δεις αν λειτουργεί το low button..ίσως είναι απενεργοποιημένο/κομμένο για να λειτουργεί συνέχεια με τόσα. Αν μπορείς να δοκιμάσεις με άλλη γέφυρα ή να το πας σε κάπόιο μαγαζί να το μετρήσουν και εκεί. Ο ενισχυτής έτσι και αλλιώς θα δουλέψει με αυτά τα watt αλλά δεν θα σου δίνει την μέγιστη δύναμη του μέχρι να κατεβάσεις τα watt του μηχανήματος σου. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cosrom Δημ. May 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2008 Το μηχάνημα το πήρα καινούργιο, δεν υπαρχει low button, απλά στο EU mode, βγάζει ένδειξη low στα AM, αλλά η ένδειξη της γέφυρας παραμένει η ίδια (20-25w) Θα πάω να το μετρήσουν στο μαγαζί και να μου δώσουν μια εξήγηση, αυτό όμως που είπες, οτι θα δουλέψει ο ενισχ. αλλά δεν θα δίνει την μέγιστη ισχύ του, είναι πολύ χρήσιμο να το ξέρω, ευχαριστώ.. ΥΓ: Αν κάποια στιγμή έχεις το χρόνο και την διάθεση να μου εξηγήσεις γιατί, και κατά πόσον θα είναι μειωμένη η απόδοση του ενισχυτή, οδηγώντας τον με περισσότερα watt από των προδιαγραφών του, θα ήμουν υπόχρεος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. May 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2008 Εκεί που θα πας να στο μετρήσουν το μηχάνημα, μπορούν να στο εξηγήσουν καλύτερα. Δεν είμαι ηλεκτρονικός και φοβάμαι ότι θα κάνω γκάφες στο να σου πω γιατί συμβαίνει αυτό. Πάντως έχει να κάνει με τα τρανζίστορ και με την υσχή που τροφοδοτούνται. Ρώτησε το εκεί που θα πας, συνήθως υπάρχει ένας ηλεκτρονικός που τα ξέρει αυτά. Τώρα όσον αφορά το EU mode και το low...μπορεί να αφορά κάτι άλλο εκτός την υσχή του μηχανήματος. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cosrom Δημ. May 29, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2008 Ευχαριστώ :-) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cosrom Δημ. June 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2008 Ερώτηση : Γνωρίζει κανείς γιατί κάποιες φορές, ενώ λαμβάνεις το σήμα κάποιου πολύ ισχυρά (η ένδειξη της ισχύος του CB φτάνει στο τέρμα, ή σχεδόν) η φωνή του ομιλητή ακούγεται πάρα πολύ σιγά, ή και καθόλου ; Σαν να μιλάει πολύ μακριά από το μικρόφωνο ή να μην μιλάει καθόλου. Μού' χει τύχει μάλιστα (με φορητό CB) τη μια να τον ακούω (σιγα), και κάποιες φορές να μην ακούγεται καθόλου η φωνή του (σαν να πατάει το PTT χωρίς να μιλάει), ενώ η ισχύς του σήματός που λάμβανα ήταν πολύ ισχυρή. Έχει να κάνει με την ικανότητα του μηχανήματος να διαμορφώνει ισχυρά ή όχι, το φέρων ; Πρόκειται για αδυναμία του πομπού, ή μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες εξωτερικούς ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 συνήθως τέτοια φαινόμενα οφείλονται σε κακή επαφή του μικροφώνου του συνομιλητή σου ή σε έλλειψη μπαταρίας αν το μικρόφωνο είναι προενισχυμένο. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cosrom Δημ. June 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 21, 2008 Ευχαριστώ sv2evs, πάντα πρόθυμος να βοηθήσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. June 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 22, 2008 ότι μπορούμε κάνουμε, έχω περάσει στην εποχή των cb πολύ καλές καταστάσεις και μου έχουν μείνει και ελπίζω και όσοι ακόμα ασχολούνται να περνάνε εξίσου καλά.Καλή Κυριακή. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitris_20 Δημ. July 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2008 name pali meta apo polyyy kairo. den benw twra poly syxna. pws pame ta cb? egw agorasa mikrofwno omilias gyro sta 20 eyrw kai to evala sto cb dynamiko 600Ω MIA XARA Παράθεση BV 2001 4 X EL 509 1200 WATT SSB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitris_20 Δημ. September 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2008 8a agorasw to cb alan 78 plus multi. to exei parei kanenas? einai kalo? audio/diamorfwsh? yparxei kati kalytero mexri 120 eyrw? Παράθεση BV 2001 4 X EL 509 1200 WATT SSB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leonis_lj Δημ. October 17, 2008 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2008 guys απο νοτια προαστια περιοχες πειραια γλυφαδα βουλιαγμενι σαρωνιδα αναβυσσος κορωπι καλυβια κανεις με cb? ολες οι διαμορφωσεις ολα τα καναλια ! :Ρ αντε περιμενω! leonis_lj@hotmail.com καντε με add να τα πουμε και απο msn! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitris_20 Δημ. January 30, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2009 guys απο νοτια προαστια περιοχες πειραια γλυφαδα βουλιαγμενι σαρωνιδα αναβυσσος κορωπι καλυβια κανεις με cb? ολες οι διαμορφωσεις ολα τα καναλια ! :Ρ αντε περιμενω! leonis_lj@hotmail.com καντε με add να τα πουμε και απο msn! 8a ta poume re mhn stenaxwriese:D ante vale kai thn vasews na deis asprh mera. Παράθεση BV 2001 4 X EL 509 1200 WATT SSB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leonis_lj Δημ. February 12, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2009 Κανεις απο αττικη νοτια ή ανατολικα προαστια για τεσταρισμα σε cb? πολυ νεκρα στις συχνοτητες!:blink::X:cry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. February 13, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2009 Κάνε ακρόαση στο κανάλι 13. Συνήθως εκεί θα ακούσεις νταλικιέρηδες... Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leonis_lj Δημ. February 13, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2009 no more στην αθηνα ομως σχεδον αδεια τα καναλια!!! εναν δε θα βρω θα τον ταραξω στα dx!:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leonis_lj Δημ. February 25, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2009 ελα ρε τι θα γινει δεν εχει στην αθηνα cbers :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pilotaki2 Δημ. March 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2009 Καλημέρα σας Έχω το Μidland alan 48 plus multi και το Midland CT-22, μήπως υπάρχουν στα Ελληνικά οι οδηγίες χρήσης των δύο αυτών; Αν ναι, σας παρακαλώ βοηθήστε με, διότι δεν γνωρίζω αγγλικά ούτε ιταλικά. σας ευχαριστώ!:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts