Jump to content

My CB: Για του φίλους του myphone.gr στα 27 MHz

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 339
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Και εγώ την αρχή απο cb την έκανα σε άλλες εποχές, πάνε πάνω απο 15 χρόνια τώρα που ασχολήθηκα τελευταία φορά με cb. Τώρα είμαι ραδιοερασιτέχνης εδώ και 10 χρόνια περίπου και ακόμα δεν έχω ασχοληθεί με το 1/10 του χόμπυ.

• 1 month later...

Αναρωτιέμαι ποιά είναι η απολύτως καλύτερη mobile κεραία της αγοράς αυτή την στιγμή.

Καμιά άποψη ;

Έχω καταλήξει οτι θα πρέπει να'ναι κάποια από τις παρακάτω :

Sirtel Santiago 1200 +5dbi 1.95m --> http://www.rms.pt/produtos/sirtel.htm

President Texas 1800 Power +7dbi 2.15m --> http://www.president-electronics.com/boutique_us/fiche_produit.cfm?type=6&ref=antenne-per-19&code_lg=lg_us&pag=3&num=3

President Alabama +5dbi 1.45m --> http://www.president-electronics.com/boutique_us/fiche_produit.cfm?type=6&ref=antenne-per-1&code_lg=lg_us&pag=2&num=3

Sirio High Power 4000PL +5.5dbi 2.00m --> http://www.4x4cb.com/public/item.cfm?itemID=694

η Santiago είναι δοκιμασμένη απο πολλούς cb'r για χρόνια τώρα..Ειδικά η 1200 είναι πολύ καλή και αν θυμαμε η μικρότερη αδελφούλα της (η 600 αν δεν κάνω λάθος) δεν συγκρίνεται με τίποτα μαζί της.

Μου το έχουν πει, αλλά παρ'ότι δεν παιρνω τοις μετρητοίς τους ισχυρισμούς των κατασκευαστών, η President 1800 & η Sirio, εκτός των dbi που ανακοινώνουν, είναι & ελαφρώς μεγαλύτερες, και έχω την εντύπωση πως μια μεγαλήτερη κεραία, είναι πάντα αποδοτικότερη από μια κοντύτερη, ότι πηνίο και να έχει.

Το κατά πόσον μετράει βέβαια η διαφορά των 5-20cm δεν το ξέρω, γι'αυτό και έκανα αυτό το post.

Καμιά άποψη ;

Το μέγεθος της κεραίας παίζει σημαντικό ρόλο. Ακόμα και τα 2cm μπορεί να κάνουν διαφορά...πάντα όμως μετράνε τα db των κεραιών αν και αυτό πάντα δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό. Μετράει η τοποθεσία πάνω στο αυτοκίνητο, μετράει η καλή γείωση και ίσως και άλλοι παράγοντες που αυξάνουν ή μειώνουν την απόδοση της.

sv2evs : Το CB μου απ'ότι δείχνει η γέφυρα, βγάζει 20-25watt, ακόμα και στο "low", υπαρχει περίπτωση να πέρνω τόσο λάθος ένδειξη ;

Με ενδιαφέρει γιατί θέλω να πάρω ενισχυτή, αλλά απ'οτι βλέπω όλοι έχουν max input power 10W, έχεις καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω ;

corsom, είσαι σίγουρος ότι έχεις ρυθμίσει την γέφυρα σωστά; Αν ναι, τότε μήπως πρέπει να δεις αν λειτουργεί το low button..ίσως είναι απενεργοποιημένο/κομμένο για να λειτουργεί συνέχεια με τόσα. Αν μπορείς να δοκιμάσεις με άλλη γέφυρα ή να το πας σε κάπόιο μαγαζί να το μετρήσουν και εκεί. Ο ενισχυτής έτσι και αλλιώς θα δουλέψει με αυτά τα watt αλλά δεν θα σου δίνει την μέγιστη δύναμη του μέχρι να κατεβάσεις τα watt του μηχανήματος σου.

Το μηχάνημα το πήρα καινούργιο, δεν υπαρχει low button, απλά στο EU mode, βγάζει ένδειξη low στα AM, αλλά η ένδειξη της γέφυρας παραμένει η ίδια (20-25w)

Θα πάω να το μετρήσουν στο μαγαζί και να μου δώσουν μια εξήγηση, αυτό όμως που είπες, οτι θα δουλέψει ο ενισχ. αλλά δεν θα δίνει την μέγιστη ισχύ του, είναι πολύ χρήσιμο να το ξέρω, ευχαριστώ..

ΥΓ: Αν κάποια στιγμή έχεις το χρόνο και την διάθεση να μου εξηγήσεις γιατί, και κατά πόσον θα είναι μειωμένη η απόδοση του ενισχυτή, οδηγώντας τον με περισσότερα watt από των προδιαγραφών του, θα ήμουν υπόχρεος.

Εκεί που θα πας να στο μετρήσουν το μηχάνημα, μπορούν να στο εξηγήσουν καλύτερα. Δεν είμαι ηλεκτρονικός και φοβάμαι ότι θα κάνω γκάφες στο να σου πω γιατί συμβαίνει αυτό. Πάντως έχει να κάνει με τα τρανζίστορ και με την υσχή που τροφοδοτούνται. Ρώτησε το εκεί που θα πας, συνήθως υπάρχει ένας ηλεκτρονικός που τα ξέρει αυτά.

Τώρα όσον αφορά το EU mode και το low...μπορεί να αφορά κάτι άλλο εκτός την υσχή του μηχανήματος.

• 3 weeks later...

Ερώτηση : Γνωρίζει κανείς γιατί κάποιες φορές, ενώ λαμβάνεις το σήμα κάποιου πολύ ισχυρά (η ένδειξη της ισχύος του CB φτάνει στο τέρμα, ή σχεδόν) η φωνή του ομιλητή ακούγεται πάρα πολύ σιγά, ή και καθόλου ;

Σαν να μιλάει πολύ μακριά από το μικρόφωνο ή να μην μιλάει καθόλου.

Μού' χει τύχει μάλιστα (με φορητό CB) τη μια να τον ακούω (σιγα), και κάποιες φορές να μην ακούγεται καθόλου η φωνή του (σαν να πατάει το PTT χωρίς να μιλάει), ενώ η ισχύς του σήματός που λάμβανα ήταν πολύ ισχυρή.

Έχει να κάνει με την ικανότητα του μηχανήματος να διαμορφώνει ισχυρά ή όχι, το φέρων ;

Πρόκειται για αδυναμία του πομπού, ή μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες εξωτερικούς ;

συνήθως τέτοια φαινόμενα οφείλονται σε κακή επαφή του μικροφώνου του συνομιλητή σου ή σε έλλειψη μπαταρίας αν το μικρόφωνο είναι προενισχυμένο.

ότι μπορούμε κάνουμε, έχω περάσει στην εποχή των cb πολύ καλές καταστάσεις και μου έχουν μείνει και ελπίζω και όσοι ακόμα ασχολούνται να περνάνε εξίσου καλά.Καλή Κυριακή.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
guys απο νοτια προαστια περιοχες πειραια γλυφαδα βουλιαγμενι σαρωνιδα αναβυσσος κορωπι καλυβια κανεις με cb? ολες οι διαμορφωσεις ολα τα καναλια ! :Ρ αντε περιμενω! leonis_lj@hotmail.com καντε με add να τα πουμε και απο msn!

• 3 months later...
guys απο νοτια προαστια περιοχες πειραια γλυφαδα βουλιαγμενι σαρωνιδα αναβυσσος κορωπι καλυβια κανεις με cb? ολες οι διαμορφωσεις ολα τα καναλια ! :Ρ αντε περιμενω! leonis_lj@hotmail.com καντε με add να τα πουμε και απο msn!

8a ta poume re mhn stenaxwriese:D ante vale kai thn vasews na deis asprh mera.

BV 2001

4 X EL 509

1200 WATT SSB

• 2 weeks later...
Κάνε ακρόαση στο κανάλι 13. Συνήθως εκεί θα ακούσεις νταλικιέρηδες...

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Καλημέρα σας

Έχω το Μidland alan 48 plus multi και το Midland CT-22, μήπως υπάρχουν στα Ελληνικά οι οδηγίες χρήσης των δύο αυτών;

Αν ναι, σας παρακαλώ βοηθήστε με, διότι δεν γνωρίζω αγγλικά ούτε ιταλικά.

σας ευχαριστώ!:)