Jump to content

[MWC 2022]: Το FastConnect 7800 της Qualcomm είναι το πρώτο chipset Wi-Fi 7!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κάνει για πολλοστή φορά υπέρβαση η Qualcomm με την πρόσφατη αποκάλυψη του chipset FastConnect 7800 στο MWC 2022. Φραστικά αυτό που είπε η εταιρεία για το συγκεκριμένο chipset είναι πως πρόκειται για το “το πρώτο προϊόν Wi-Fi 7 στον κόσμο”.

Το FastConnect 7800 είναι ένα chipset 14 nm που υποστηρίζει Wi-Fi 7 και Bluetooth 5.3, που υπόσχεται συνδεσιμότητα δικτύου υψηλής ταχύτητας, χαμηλής καθυστέρησης και βελτιώσεις ασύρματου ήχου. Μεταξύ των υποστηριζόμενων φασμάτων 5GHz, 6GHz και 2,4GhHz, το Wi-Fi 7 χρησιμοποιεί τα δύο πρώτα, ενώ το τελευταίο προορίζεται για Bluetooth και Wi-Fi χαμηλότερου εύρους ζώνης.

Με τη χρήση της τεχνολογίας πολλαπλών συνδέσμων High Band Simultaneous (HBS) και δύο ραδιόφωνων Wi-Fi, το FastConnect 7800 επιτρέπει έως και τέσσερις συνδέσεις στις ζώνες των 6GHz και 5GHz. Στη ζώνη των 6 GHz, το chipset χρησιμοποιεί ένα μόνο 320 MHz ή δύο συνδυασμένα κανάλια 160 MHz για να προσφέρει εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες έως και 5,8 Gbps. Όταν το φάσμα των 6 Ghz δεν είναι διαθέσιμο, χρησιμοποιεί τη ζώνη των 5 GHz, μειώνοντας έτσι τη μέγιστη ταχύτητα δικτύου στα 4,3 Gbps.

Υπάρχει μια άλλη υποστηριζόμενη τεχνολογία που ονομάζεται 4-Stream Dual-Band Simultaneous (DBS), η οποία βοηθά το chipset να προσφέρει λανθάνοντα χρόνο μόλις 2ms για μια διαρκή, χωρίς καθυστέρηση εμπειρία.

Συνολικά υπάρχει συμβατότητα με τρία πρότυπα συνδεσιμότητας

Περί των λοιπών του δυνατότητων, το FastConnect 7800 εκτός από το Wi-Fi 7 υπάρχει υποστήριξη για Wi-Fi 6 ή 6E. Αν και το Wi-Fi 7 αναμένεται να ωριμάσει πλήρως και να φτάσει σε μια μεγάλη ποικιλία συσκευών έως το 2024, η Qualcomm λέει ότι η λύση του θα είναι εμπορικά διαθέσιμη από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Μπορεί να το δούμε να κάνει το ντεμπούτο του στο επερχόμενο κορυφαίο SoC της Qualcomm για smartphone, πιθανώς το Snapdragon 8 Gen 2.

Γενικές βελτιώσεις παρατηρούνται και στην ποιότητα ήχου και μάλιστα υποστηρίζεται το Dual Bluetooth με LE Audio και η τεχνολογία Snapdragon Sound, βοηθώντας το chipset να παρέχει ασύρματα ήχο υψηλής ανάλυσης χωρίς απώλειες 16 bit ή 24 bit. Τα διπλά Bluetooth radios προσφέρουν επίσης μια σειρά από πλεονεκτήματα με διπλάσια εμβέλεια, μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και πολύ γρήγορους χρόνους σύζευξης.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

ψεματα σας λενε ...

Jan 19, 2022 - 7:00 PM
MediaTek Shows The World’s First Live Demos of Wi-Fi 7 Technology to Customers and Industry Leaders

https://corp.mediatek.com/news-events/press-releases/mediatek-shows-the-worlds-first-live-demos-of-wi-fi-7-technology-to-customers-and-industry-leaders

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...