Jump to content

Συνταγές μαγειρικής


valerio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τι θα λέγατε για ένα γλυκάκι εύκολο; Ένα καλό γεύμα χρειάζεται και επιδόρπιο.

 

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ (ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ)

1 vitam

2 αυγά

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ

1 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα

500 γρ. τρούφα μαύρη

λίγη ζάχαρη άχνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε στο mixer τα μπισκότα να θρυματιστούν καλά.Προσθέτετε το βούτυρο (αφού το έχετε λιώσει πρώτα σε φούρνο μικροκυμάτων,ή αφήνοντάς το έξω από το ψυγείο από την προηγούμενη ημέρα), τα αυγά, το γάλα και το κονιάκ.Τα χτυπάτε έως ότου γίνει το μίγμα ομοιγενές .Βάζετε το μίγμα σε ένα μπωλ και προσθέτε τα καρύδια.Ανακατεύετε καλά να πάνε παντού και το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει.Πέρνετε μικρή ποσότητα από το μίγμα και πλάθετε μπαλάκια στο μέγεθος που εσείς θέλετε και τα βάζετε μέσα στην τρούφα.Τα γυρνάτε από όλες τις πλευρές, ώστε η τρούφα να καθήσει σε όλες πλευρές.Τα τοποθετείτε επάνω σε ειδικά χαρτάκια που θα βρείτε στο super market και τα αραδιάζεται σε ένα μεγάλο δίσκο.Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ελάχιστη ζάχαρη άχνη.Δείχνει πιο όμορφο το τρουφάκι.

 

Μια παραλαγή είναι, αντί για τρούφα να χρησιμοποιήσετε καρύδια ψιλοκομμένα.

 

Έχω κάνει άπειρες φορές κι όσοι έφαγαν, ξετρελλάθηκαν.Ελπίζω κι εσείς.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 226
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Θα το φτιάξωω σύντομα. Αλλά Σοφία μου θα παραλείψω τα ωμα αυγά για τους γνωστους λόγους :p

 

 

Τα αυγά δεν τα καταλαβαίνεις στη γεύση.Όσο για τους γνωστούς λόγους, έλα μωρέ, μια στο τόσο...........

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Loipon loipon...ti tha legate gia kineziko rizaki?ta ulika einai..

 

1 kokkini piperia

1 prasini piperia

2 kremidia

1 konserva manitaria

1 karoto

1/2 konserva kalampoki

rizi basmati (1/2 koupa avrasto rizi-giati otan vrastei ginetai 3plasio/ana atomo )

soya sause

ligo ladi

alati-piperi

(Mporeite na valete kai laxano,aspro-kokkino,amesws meta to kremidi)

Ta ulika einai gia posotita 2-3 atomwn

 

Se tigani vazoume 3-4 koutalies ladi..Rixnoume to kremidi-arketa xontrokomeno.rixnoume tis piperies-arketa xontrokomenes kiautes,meta to karoto(3ismeno)kai telos ta manitaria.Afou paroun mia vrash rixnoume ta manitaria.Se metria fotia-to argopsimeno fagito einai k to kalitero.Ta laxanika theloun girw sto tetarto.pros to telos peripou vazoume alati-piperi..afou xamilwnoume ti fotia-vazoume to rizi na vrasei se arketo nero gia na min laspwsei.Afou vrasei kiauto,to rixnoume sto tigani me ta laxanika kai anekatevoume.Telos vazoume soya sause...

 

 

Kalh epitixia!!

''At this moment,there are 6 billion,people in the world.Some are running scared.Some are coming home.Some tell lies to make it through the day.Other are just not facing the truth.Some are evil man,at war with good.And some are good,struggling with evil.Six billion people in the world.6 billion souls..And sometimes...

all you need is ONE...''

Link to comment
Share on other sites

Συνταγή δικιά μου... ( Copyright Cloud ):lol:

 

Special Ντοματοσαλάτα

 

Επίπεδο δυσκολίας: 0:p

 

Υλικά

 

1. 2-3 Ντομάτες

2. Λίγη φέτα

3. 3 γεμάτες κουταλίες σούπας Γιαούρτι:O

 

Εκτέλεση

 

Κόβουμε τις ντομάτες κανονικά και την φέτα την κάνουμε τρίμματα είτε με το πιρούνι (ή κ με τα χέρια) ρίχνουμε κ το γιαούρτι και ύστερα ανακατέβουμε...!!

 

Με κοροϊδευαν αρκετοί για την συνταγή αλλά κανείς δν πήγε στο νοσοκομείο...!:p Είναι φοβερό!

Life Is Good
Link to comment
Share on other sites

Special Τονοσαλάτα ( Copyright " Η διαιτολόγος μου" )

 

Υλικά

 

1. Τόνο σε νερό (1κονσέρβα)

2. 1 Μαρούλι

3. 1 Κρεμμύδι

4. Μαγιονέζα

 

Διαδικασία

 

Ρίχνουμε σε ένα μπολ ή πιάτο τον τόνο (μια κονσέρβα) κόβουμε λίγο μαρούλι (Αφού το πλύνουμε έτσι...) κόβουμε κ λίγο κρεμμυδάκι ρίχνουμε μαγιονέζα 1-2 κουταλιές της σούπας και ανακατέβουμε...! Voila!!!

 

Την μαγιονέζα μπορούμε να την παραλείψουμε...

 

Άντε άλλη μια συνταγή...

 

Ραβανί

Copyright "Νηστικό αρκούδι"

http://www.nistikoarkoudi.gr/photos/Revani01.jpg

Υλικά

 

* 6 αυγά

* 1 κεσεδάκι γιαούρτι

* 3 βανίλιες

* 2 βαζάκια αλεύρι, (των 325 γραμ.)

* 300 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό

* 300 γραμ. ζάχαρη

* 1 κουταλάκι μπέκιν

* 1 κουταλάκι σόδα

 

για το σιρόπι:

 

* 1800 ml νερό

* 1800 γραμ. ζάχαρη

 

Διαδικασία

 

Αρχικά, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε, σταδιακά και καταλαβαίνουμε πως είναι έτοιμο, όταν δέσει και δεν τρέχει από το κουτάλι μας.

 

Στη συνέχεια, παρασκευάζουμε το ρεβανί. Τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε, με το χέρι! Έτσι έχουμε, αλεύρι, σιμιγδάλι, ζάχαρη, βανίλιες. Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι και τέλος τα αυγά, αφού τα έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά, όλα με το χέρι, μέχρι να πετύχουμε ένα υδαρές μίγμα.

 

Έπειτα, βάζουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου.

 

Όταν το γλυκό βγει από το φούρνο, το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε. Ρίχνουμε όλο το κρύο σιρόπι, στο ζεστό γλυκό και περιμένουμε να το ρουφήξει.

 

Τι γράφω πάλι βραδιάτικα...:lol:

(Sorry mods για double posting, τι λέτε για ένα κομμάτι ραβανί...?)

Life Is Good
Link to comment
Share on other sites

Κι άλλο ένα γλυκάκι,δροσερό κι εύκολο (ακόμα και για τα αγοράκια του forum) για όλο το χρόνο (πως φαίνονται οι νοικοκυρές,ε;:lol: )

 

ΜΙΛΦΕΙΓ

ΥΛΙΚΑ

 

2 πακέτα σφολιατίνια (από το Super Market)

2 φακελάκια κρέμα Γιώτης-βανίλια (με κρύο νερό)

2 κουτιά σαντιγύ

1 1/2 περίπου γάλα φρέσκο

ζάχαρη άχνη

λίγη κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Στρώνουμε τα σφολιατίνια σε ένα ταψάκι ή σε ένα πυρέξ.Χτυπάμε τη κρέμα Γιώτη,σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει στο φακελάκι, για την ποσότητα του γάλακτος.Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τη σαντιγύ,πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού για το γάλα.Στο μπωλ που έχουμε τη κρέμα, προσθέτουμε περίπου τη μισή δόση από τη σαντιγύ,τα χτυπάμε λίγο να γίνει ομοιογενές το μίγμα και το στρώνουμε πάνω στα σφολιατίνια,ομοιόμορφα.Από πάνω στρώνουμε τη σαντιγύ,ομοιόμορφα.

Επειδή είναι δύσκολο να στρώσουμε τέλεια/λεία την σαντιγύ,παίρνουμε ένα κουτάλι ΄της σούπας και με την ανάποδη πλευρά του,το ακουμπάμε πάνω στη σαντιγύ,το σηκώνουμε έτσι ώστε να δημιουργηθούν "σταλακτίτες".

Πάνω από τη σαντιγύ,τρίβουμε όσα σφολιατίνια μας περίσσεψαν,να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του μιλφέιγ με αρκετή ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

 

Καλοφάγοτο

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Κι άλλο ένα γλυκάκι,δροσερό κι εύκολο (ακόμα και για τα αγοράκια του forum) για όλο το χρόνο (πως φαίνονται οι νοικοκυρές,ε;:lol: )

 

ΜΙΛΦΕΙΓ

ΥΛΙΚΑ

 

2 πακέτα σφολιατίνια (από το Super Market)

2 φακελάκια κρέμα Γιώτης-βανίλια (με κρύο νερό)

2 κουτιά σαντιγύ

1 1/2 περίπου γάλα φρέσκο

ζάχαρη άχνη

λίγη κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Στρώνουμε τα σφολιατίνια σε ένα ταψάκι ή σε ένα πυρέξ.Χτυπάμε τη κρέμα Γιώτη,σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει στο φακελάκι, για την ποσότητα του γάλακτος.Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τη σαντιγύ,πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού για το γάλα.Στο μπωλ που έχουμε τη κρέμα, προσθέτουμε περίπου τη μισή δόση από τη σαντιγύ,τα χτυπάμε λίγο να γίνει ομοιογενές το μίγμα και το στρώνουμε πάνω στα σφολιατίνια,ομοιόμορφα.Από πάνω στρώνουμε τη σαντιγύ,ομοιόμορφα.

Επειδή είναι δύσκολο να στρώσουμε τέλεια/λεία την σαντιγύ,παίρνουμε ένα κουτάλι ΄της σούπας και με την ανάποδη πλευρά του,το ακουμπάμε πάνω στη σαντιγύ,το σηκώνουμε έτσι ώστε να δημιουργηθούν "σταλακτίτες".

Πάνω από τη σαντιγύ,τρίβουμε όσα σφολιατίνια μας περίσσεψαν,να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του μιλφέιγ με αρκετή ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

 

Καλοφάγοτο

 

Εύκολο φαίνεται... Μιαμ, μιαμ Κάτσε να το δοκιμάσουμε...:happy:

Life Is Good
Link to comment
Share on other sites

Εύκολο φαίνεται... Μιαμ, μιαμ Κάτσε να το δοκιμάσουμε...:happy:

 

 

Είναι πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο.Κανείς δεν θα πιστέψει εύκολα ότι το έκανες με τα χεράκια σου!!!!!!!

Περιμένω απάντηση με τις εντυπώσεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Εργολάβοι

 

Υλικά:

6 φλυτζάνια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα

3 φλυτζάνια ζάχαρη

3 ασπράδια

4 βανίλιες

 

 

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C

Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και τη βανίλλια

Προσθέτετε τα ασπράδια και ανακατεύετε καλά

Πλάθετε σε στενόμακρα κουλουράκια σαν δάχτυλα

Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί

Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου

 

 

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Εργολάβοι

 

Υλικά:

6 φλυτζάνια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα

3 φλυτζάνια ζάχαρη

3 ασπράδια

4 βανίλιες

 

 

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C

Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και τη βανίλλια

Προσθέτετε τα ασπράδια και ανακατεύετε καλά

Πλάθετε σε στενόμακρα κουλουράκια σαν δάχτυλα

Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί

Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου

 

 

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

 

 

Να'σαι καλά κοριτσάρα μου.Πεθαίνω για τους εργολάβους.Άσε που μ' έβγαλες κι από το τρομερό θέμα, "τι να πάω στις δουλειές μου την ημέρα της γιορτής μου;":* :*

Ξέρεις πόσα κομμάτια βγαίνουν με τη μια δόση;

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

αναλογα ποσο μεγαλους τους 8ελεις!!!

ενα ταψι παντως -λαμαρινα- αρκει για τα υλικα αυτα..υπολογισε 30 κομματια

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

αναλογα ποσο μεγαλους τους 8ελεις!!!

ενα ταψι παντως -λαμαρινα- αρκει για τα υλικα αυτα..υπολογισε 30 κομματια

 

 

Ευχαριστώ πολύ.Θα το κάνω Σάββατο-Κυριακή και τη Δευτέρα θα σας έχω νέα.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Εκτός από τους καταπληκτικούς εργολάβους,που μόνο που τους σκέφτομαι μου τρέχουν τα σάλια,:food: :food: υπάρχει κάποια άλλη συνταγή για μικρό και εύκολο γλυκάκι;
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

ντονατς

 

 

2 φλυτζάνια γάλα

20 γρ μαγιά

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κρόκους αυγών

50 γρ ζάχαρη άχνη

50 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 μικρό ποτηράκι ρούμι

1 πρέζα αλάτι

1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα

 

 

 

Οδηγίες παρασκευής

 

 

Ετοιμάζουμε το προζύμι: σε ένα μικρό κατσαρόλι και σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε 1 ¼ του φλυτζανιού χλιαρό γάλα. Το μεταφέρουμε σε πήλινο μπολ, και προσθέτουμε τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη μαγιά ψιχουλιαστή και τρείς κουταλιές σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με ένα λεπτό και καθαρό πανί και τοποθετούμε σε ένα ζεστό σημείο ( 35 βαθμοί περίπου ). Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το έτοιμο προζύμι. Προσθέτουμε το βούτυρο χλιαρό, το ρούμι, το υπόλοιπο γάλα, χλιαρό και αλάτισμένο και το υπόλοιπο αλεύρι για να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.

Χτυπάμε το μίγμα με ένα ξύλινο κουτάλι για 20 λεπτά, ή με το μίξερ για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε στην κορυφή με μισό κουταλάκι αλεύρι, σκεπάζουμε και ξανατοποθετούμε το δοχείο στο ίδιο ζεστό μέρος για να φουσκώσει μιάμιση φορά περίπου. Κατόπιν, μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη με το χέρι ή με τον πλάστη ώστε να αποκτήσει περίπου 1 ½ εκ πάχος. Με ένα μεγάλο ποτήρι ή με τον ειδικό κόφτη για ντόνατς, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης, πάντα επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Προσέχουμε να μην τα αφήσουμε να παραφουσκώσουν γιατί η ζύμη θα καταστραφεί. Τηγανίζουμε τα ντόνατς σε αύφθονο καφτό λάδι, σε μέτρια φωτιά. Δεν πρέπει να βάλουμε πολλά ντόνατς μαζί στο τηγάνι. Τηγανίζουμε πρώτα την μια πλευρά, με σκεπασμένο σκεύος και μετά τηγανίζουμε και από την άλλη με τον ίδιο τρόπο. Μεταφέρουμε τα ντόνατς με μια τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το λάδι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, ενώ είναι ακόμη ζεστά. Σερβίρουμε με μαρμελάδα βερύκοκο.

 

 

 

brownies!

 

Υλικά

 

320 γρ. κουβερτούρα

250 γρ. βούτυρο

280 γρ. ζάχαρη

5 αβγά

190 γρ. αλεύρι

 

 

 

Οδηγίες παρασκευής

 

Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, πάνω στο ξύλο κοπής. Τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς για να μην καεί το μίγμα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, ώσπου να ασπρίσει το μίγμα. Στη συνέχει προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε προσεκτικά με μια πλαστική κουτάλα. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 25x45 και αδειάζουμε το υλικό. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Όταν ξεφουρνίζουμε το brownie μοιάζει ωμό. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να αποκατασταθεί το σχήμα του. Στη συνέχεια κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μίγμα αμυγδαλόψιχα ή άλλους ξηρούς καρπούς αρκεί να μην είναι αλατισμένοι.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

brownies!

 

Υλικά

 

320 γρ. κουβερτούρα

250 γρ. βούτυρο

280 γρ. ζάχαρη

5 αβγά

190 γρ. αλεύρι

 

 

 

Οδηγίες παρασκευής

 

Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, πάνω στο ξύλο κοπής. Τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς για να μην καεί το μίγμα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, ώσπου να ασπρίσει το μίγμα. Στη συνέχει προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε προσεκτικά με μια πλαστική κουτάλα. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 25x45 και αδειάζουμε το υλικό. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Όταν ξεφουρνίζουμε το brownie μοιάζει ωμό. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να αποκατασταθεί το σχήμα του. Στη συνέχεια κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μίγμα αμυγδαλόψιχα ή άλλους ξηρούς καρπούς αρκεί να μην είναι αλατισμένοι.

 

Τα brownies δεν γίνονται και στα ειδικά χαρτάκια για μικρά κέικ;Αντί του ταψιού και του κοψίματος;

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

to exo kanei auto pou les...alla meta den ksekolouse oraia apo to xartaki...

to xarti oute na to voutyroseis mporeis oyte tpt..

an 8eleis atomika,sou proteino tis mikres formes pou einai gia atomika kekakia..prepei bebaia na exeis arketes...

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

to exo kanei auto pou les...alla meta den ksekolouse oraia apo to xartaki...

to xarti oute na to voutyroseis mporeis oyte tpt..

an 8eleis atomika,sou proteino tis mikres formes pou einai gia atomika kekakia..prepei bebaia na exeis arketes...

 

 

Γιατί δεν μπορείς να το βουτυρώσεις;Με λιωμένο βούτυρο και με το χεράκι σου!

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

το χαρτακι ετσι ομως μαλακωνει αρκετα...δε ξερω,δε το εκανα ποτε..8α το δοκιμασω παντως

γιατι δεν κανεις ατομικα κεκακια?με διαφορες γευσειςαπλα,σοκολατενια,με φρουτα κτλ κτλ

μπορεις να κανεις και ατομικες ταρτες..ορεξη να εχεις και εχει 1002 γλυκακια να κανεις

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

το χαρτακι ετσι ομως μαλακωνει αρκετα...δε ξερω,δε το εκανα ποτε..8α το δοκιμασω παντως

γιατι δεν κανεις ατομικα κεκακια?με διαφορες γευσειςαπλα,σοκολατενια,με φρουτα κτλ κτλ

μπορεις να κανεις και ατομικες ταρτες..ορεξη να εχεις και εχει 1002 γλυκακια να κανεις

 

Ψάχνω ενναλακτικές για εύκολο και μικρό γλυκό για την γιορτή μου.Όχι πως δεν θα κάνω τους εργολάβους :food: :food: αλλά να έχω και κάτι άλλο κατά νου.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

για να κερασεις καλεσμενους στο σπιτι η εξω?για να μην παρεις ετοιμα απο ζαχαροπλατειο?
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

για να κερασεις καλεσμενους στο σπιτι η εξω?για να μην παρεις ετοιμα απο ζαχαροπλατειο?

 

 

Περισσότερο για τη δουλειά.Όχι δεν έχω λεφτά να κάνω τους ζαχαροπλάστες πιο πλούσιους.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

εργολαβοι και τρουφακια ειναι η καλυτερη ιδεα για μενα.αλλωστε και απο ζαχαροπλαστειο κατι τετοιο 8α επερνες η παστακια...

8α σου ελεγα για παστακια αλλα δε λεει για μεταφορα...

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

εργολαβοι και τρουφακια ειναι η καλυτερη ιδεα για μενα.αλλωστε και απο ζαχαροπλαστειο κατι τετοιο 8α επερνες η παστακια...

8α σου ελεγα για παστακια αλλα δε λεει για μεταφορα...

 

 

Έχω πήξει όλο τον κόσμο στα τρουφάκια.Φέτος είπα ν'αλλάξω λίγο, βρε παιδί μου.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Κι άλλο ένα γλυκάκι,δροσερό κι εύκολο (ακόμα και για τα αγοράκια του forum) για όλο το χρόνο (πως φαίνονται οι νοικοκυρές,ε;:lol: )

 

ΜΙΛΦΕΙΓ

ΥΛΙΚΑ

 

2 πακέτα σφολιατίνια (από το Super Market)

2 φακελάκια κρέμα Γιώτης-βανίλια (με κρύο νερό)

2 κουτιά σαντιγύ

1 1/2 περίπου γάλα φρέσκο

ζάχαρη άχνη

λίγη κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Στρώνουμε τα σφολιατίνια σε ένα ταψάκι ή σε ένα πυρέξ.Χτυπάμε τη κρέμα Γιώτη,σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει στο φακελάκι, για την ποσότητα του γάλακτος.Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τη σαντιγύ,πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού για το γάλα.Στο μπωλ που έχουμε τη κρέμα, προσθέτουμε περίπου τη μισή δόση από τη σαντιγύ,τα χτυπάμε λίγο να γίνει ομοιογενές το μίγμα και το στρώνουμε πάνω στα σφολιατίνια,ομοιόμορφα.Από πάνω στρώνουμε τη σαντιγύ,ομοιόμορφα.

Επειδή είναι δύσκολο να στρώσουμε τέλεια/λεία την σαντιγύ,παίρνουμε ένα κουτάλι ΄της σούπας και με την ανάποδη πλευρά του,το ακουμπάμε πάνω στη σαντιγύ,το σηκώνουμε έτσι ώστε να δημιουργηθούν "σταλακτίτες".

Πάνω από τη σαντιγύ,τρίβουμε όσα σφολιατίνια μας περίσσεψαν,να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του μιλφέιγ με αρκετή ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

 

Καλοφάγοτο

 

 

Τα κατάφερα! Έφτιαξα χθές μιλφείγ! u r the best sophie! Α τώρα θα δοκιμάσω και άλα γλυκά... :p

 

Τι λέτε για τιραμισού?

Τιραμισού

Υλικά

 

* 4 αυγά

* 400 γραμ. σαβουαγιάρ (π.χ FORNO BONOMI)

* 200 γραμ. άχνη ζάχαρη

* 500 γραμ. τυρί κρέμα

* 2 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

* ½ λίτρο γάλα

* λίγη σοκολάτα σκόνη

* λίγο κονιακάκι

* 2 κούπες τσαγιού καφέ εσπρέσσο

 

 

Διαδικασία

 

Αρχικά, διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη και το τυρί κρέμα, σιγά σιγά και χωρίς βίαιες κινήσεις, ώσπου να γίνει η κρέμα.

 

Παράλληλα φτιάχνουμε την μαρέγκα χτυπώντας στο μίξερ (1 χαμηλή λειτουργία) τα ασπράδια των αυγών με την κρυσταλλική ζάχαρη. Έπειτα, ρίχνουμε τη μαρέγκα στην κρέμα και «διπλώνουμε» με πολύ απαλές κινήσεις.

 

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, προσθέτουμε τον καφέ, ανακατεύουμε καλά και αφού το κατεβάσουμε από την φωτιά βάζουμε και το κονιάκ.Αμέσως μετά, βρέχουμε τα σαβουαγιάρ μέσα στο μίγμα και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ.

 

Περιχύνουμε την κρέμα πάνω στα σαβουαγιάρ και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

 

Τέλος αφού έχει σφίξει το έδεσμα το πασπαλίζουμε με σκόνη σοκολάτα. Το γλυκό μας είναι έτοιμο!!

 

Υ.Γ Δν το έχω δοκιμάσει το τιραμισού:p ...

 

:!: EDIT: Διορθώθηκαν τα υλικά...

Life Is Good
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...