trancer13 Δημ. November 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2007 μπυρα,ζαχαρη,κονιακ και....χυμος πορτοκαλι..:X:X μακρυα... Παράθεση http://xs.to/thumb-21E1_4B98EEC6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. November 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2007 αν σε προβληματιζει η μπυρα,μη την φοβασαι..δεν δινει γευση.απλα θα τα φουσκωσει η ζαχαρη ειναι λογικο να υπαρχει!γλυκο φτιαχνεις!οσο για κονιακ 8 κουταλιτσες για τετοια ποσοτητα ζυμης το μονο που κανει ειναι να δωσει αρωμα και ελαχιστη γευση το πορτοκαλι ειναι καθαρα για αρωμα.. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. November 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2008 αναζητω συνταγη για χωριατικα λουκανικα με πρασο.. ξερω τα υλικα αλλα δεν ξερω τις αναλογιες... καποιος :help: Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DIAVOLIN82 Δημ. November 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2008 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ: ½ έντερα χοιρινά. Για τo μίγμα: 1 συκώτι άσπρο χοιρινό, 1 χοιρινή κοιλιά, 1 κιλό λίπος προτηγανισμένο, 5 πράσα, 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι,1 κουταλιά ρίγανη, 1 κουταλιά αλάτι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ψιλοκόβουμε το συκώτι (το άσπρο), την κοιλιά και το προτηγανισμένο λίπος. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα πράσα που έχουμε ψιλοκόψει, το μαύρο πιπέρι, την ρίγανη και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν. Αφού βράσουν τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Πλένουμε τα έντερα καλά με βραστό νερό, τα φουσκώνουμε (συνήθως με ένα καλαμάκι), αφού έχουμε δέσει την μία άκρη και από την άλλη ρίχνουμε το μίγμα μας. Αφού γεμίσει το δένουμε και το βάζουμε σε ξηρό και ζεστό μέρος για να στεγνώσουν. Αυτό είναι...? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. November 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2008 OXI...την συνταγη με χοιρινο και μοσχαρισιο κιμα ψαχνω.. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_best_ Δημ. November 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2008 Λουκάνικα με πράσα Tα σπιτικά! Υλικά * 6 κιλά κιμά χοιρινό ψαχνό * 2½ κιλά κιμά χοιρινό λίπος * Φλούδες από 3 πορτοκάλια * Φλούδα από 1 λεμόνι * 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα * 12 έντερα για 12 λουκάνικα * 3 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι * 3 κουτ. σούπας κόκκινο πιπέρι γλυκό * 5 κουτ. σούπας αλάτι * 5 κουτ. σούπας ρίγανη * 1 κουτ. σούπας μπούκοβο * ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι * ½ λίτρο μαύρο μπρούσκο κρασί * Χυμό από 1 λεμόνι Διαδικασία Τα λουκάνικα, εκτός από εξαιρετική λιχουδιά, ήταν και ένας τρόπος να συντηρείται το κρέας. Μιλάμε φυσικά, για την εποχή που το να σφάξεις ένα γουρούνι σήμαινε γιορτή και το να έχεις ψυγείο σήμαινε ότι ήσουν απ’ το μέλλον. Σήμερα, τα λουκάνικα συντηρούνται κανονικά στην ψύξη και όταν δεν αγοράζονται από τα μαγαζιά σημαίνει ότι έχουμε το μεράκι, την υπομονή και την απαραίτητη κρεατομηχανή, για να τα φτιάξουμε. Σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατεύουμε τους κιμάδες μαζί με τα πράσα, το κρασί, όλα τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα, το χυμό του λεμονιού και τις ψιλοκομμένες φλούδες από δύο πορτοκάλια. Από την κρεατομηχανή περνούμε πρώτα τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού, ούτως ώστε, όταν περάσει η ζύμη των λουκάνικων να αποκτήσει ένα ελαφρύ άρωμα εσπεριδοειδών. Βάζουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε στη μηχανή και στην άκρη του στομίου τοποθετούμε το έντερο, για να γεμίσει σιγά-σιγά το λουκάνικο. Μόλις τελειώσουμε με όλα, τα κρεμάμε σε σκιερό μέρος ξηρό, σε θερμοκρασία δωματίου (για τις γυναίκες ορίζεται σε 25 βαθμούς, για τους άντρες ούτε 20 ;-) και περιμένουμε από μια εβδομάδα έως 40 μέρες, να στεγνώσουν. Για να μην πηγαίνουν έντομα μπορούμε να τα καλύψουμε με ένα τουλπάνι. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε στο τζάκι. Πηγη: http://www.nistikoarkoudi.gr Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DIAVOLIN82 Δημ. November 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2008 Λουκάνικα με πράσα Tα σπιτικά! Υλικά * 6 κιλά κιμά χοιρινό ψαχνό * 2½ κιλά κιμά χοιρινό λίπος * Φλούδες από 3 πορτοκάλια * Φλούδα από 1 λεμόνι * 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα * 12 έντερα για 12 λουκάνικα * 3 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι * 3 κουτ. σούπας κόκκινο πιπέρι γλυκό * 5 κουτ. σούπας αλάτι * 5 κουτ. σούπας ρίγανη * 1 κουτ. σούπας μπούκοβο * ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι * ½ λίτρο μαύρο μπρούσκο κρασί * Χυμό από 1 λεμόνι Διαδικασία Τα λουκάνικα, εκτός από εξαιρετική λιχουδιά, ήταν και ένας τρόπος να συντηρείται το κρέας. Μιλάμε φυσικά, για την εποχή που το να σφάξεις ένα γουρούνι σήμαινε γιορτή και το να έχεις ψυγείο σήμαινε ότι ήσουν απ’ το μέλλον. Σήμερα, τα λουκάνικα συντηρούνται κανονικά στην ψύξη και όταν δεν αγοράζονται από τα μαγαζιά σημαίνει ότι έχουμε το μεράκι, την υπομονή και την απαραίτητη κρεατομηχανή, για να τα φτιάξουμε. Σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατεύουμε τους κιμάδες μαζί με τα πράσα, το κρασί, όλα τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα, το χυμό του λεμονιού και τις ψιλοκομμένες φλούδες από δύο πορτοκάλια. Από την κρεατομηχανή περνούμε πρώτα τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού, ούτως ώστε, όταν περάσει η ζύμη των λουκάνικων να αποκτήσει ένα ελαφρύ άρωμα εσπεριδοειδών. Βάζουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε στη μηχανή και στην άκρη του στομίου τοποθετούμε το έντερο, για να γεμίσει σιγά-σιγά το λουκάνικο. Μόλις τελειώσουμε με όλα, τα κρεμάμε σε σκιερό μέρος ξηρό, σε θερμοκρασία δωματίου (για τις γυναίκες ορίζεται σε 25 βαθμούς, για τους άντρες ούτε 20 ;-) και περιμένουμε από μια εβδομάδα έως 40 μέρες, να στεγνώσουν. Για να μην πηγαίνουν έντομα μπορούμε να τα καλύψουμε με ένα τουλπάνι. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε στο τζάκι. Πηγη: http://www.nistikoarkoudi.gr Ουπς λάθος συνταγή βρήκα! :)Ωραίο μου ακούγεται πάντως! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. November 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2008 σε ευχαριστωωωωωωωωωωωωω λεω την φλουδα πορτοκαλιου να την ποαφυγω,δεν μου αρεσει αντε μπεστ με την νεα χρονια ελα να σε κερασω χωριατικο λουκανικο σπιτικο! Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_best_ Δημ. November 27, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2008 Πολυ ευχαριστως!;) Ακολουθω τη ρηση: Αμα δεις φαϊ, κατσε! Αμα δεις ξυλο, φυγε!:lol: Εχει ωραιες συνταγες το αρκουδι! Εχω δοκιμασει μερικες και βγηκαν καταπληκτικες!:D Ξετρελαθηκαν! Π.χ. Μεθυσμένο σαγανάκι θαλασσινών Πάμε για βούτες! Υλικά για 2 άτομα: * 1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές λωρίδες) * 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές λωρίδες) * 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα * 1 ντομάτα σε κύβους * 8 γαρίδες (ξεφλουδισμένες) * 100 γρ. μύδια καθαρισμένα * 100 γρ. τυρί καλαθάκι Λήμνου (σε κύβους) * 1 ποτήρι ούζο * 1 ποτήρι του κρασιού ξηρό λευκό κρασί * μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα * αλάτι * πιπέρι * ελαιόλαδο Διαδικασία Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές μας, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε τα υλικά να σοταρισθουν. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μύδια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το ουζάκι και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κρασάκι και στη συνέχεια την ντομάτα . Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση, να εξατμισθούν τα πολλά υγρά και σιγά σιγά μόλις δούμε ότι το φαγητό μας αρχίζει να στεγνώνει προσθέτουμε το καλαθάκι Λήμνου ανακατεύουμε ελαφρά και μόλις "πιει" το φαγητό μας όλα τα ζουμιά του σβήνουμε τη φωτιά σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή όρεξη! Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gsa1967 Δημ. November 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2008 μας ανοιξατε την ορεξη! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. November 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2008 μπεστ .αν εχεις και την συνταγη για λουκανικα με κιμα μοσχαρισιο + χοιρινο θα σου ειμαι υποχρεη Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_best_ Δημ. November 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. November 28, 2008 Freak δεν εχω αλλη συνταγη να αναφερω. Δοκιμασε να κανεις μισο μισο κιμα, οπως κανουν συνηθως τα μπιφτεκια. Δοκιμασε μικρη ποσοτητα για να δεις.:( Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
c00kiE Δημ. January 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2009 Έχω προσπαθήσει 2-3 φορές να φτιάξω cheesecake και ενώ τα έχω καταφέρει περίφημα με την κρέμα δεν μπορώ να πετύχω το μπισκότο... Δοκίμασα βούτυρο Lurpak αλλά μετά κοκκάλωσε πάρα πολύ και μου μύριζε..Την 2η φορά δοκίμασα βούτυρο Κερκύρας όπου το πράγμα ήταν κάπως καλύτερα αλλά και πάλι κοκκάλωσε την 2η μέρα..Την 3η φορά δοκίμασα Βιτάμ αλλά δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε στην συνολική γεύση... Εχετε καμιά ιδέα για το βούτυρο? Παράθεση 2 hearts are beating together, I'm in love I'm in love Is this forever and ever ?? I'm in love I'm in love Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. January 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2009 μηπως βαζεις πολυ βουτυρο??? Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_best_ Δημ. January 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2009 εγω βαζω 1 βιταμ. δε μυριζει. Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
c00kiE Δημ. January 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2009 μηπως βαζεις πολυ βουτυρο??? Όχι γιατί δοκίμασα και με λιγότερο και το μπισκότο δεν ήταν συμπαγές και σκορπιζόντουσαν κομματάκια παντού εγω βαζω 1 βιταμ. δε μυριζει. Δεν έχω δοκιμάσει με 1 βιτάμ και τίποτα άλλο...Θα το δοκιμάσω Άκουσα cheesecake και ήρθα. :love: Και εσύ :love: με το γλυκό αυτό?!? Παράθεση 2 hearts are beating together, I'm in love I'm in love Is this forever and ever ?? I'm in love I'm in love Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cddaraa Δημ. January 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2009 Έχω προσπαθήσει 2-3 φορές να φτιάξω cheesecake και ενώ τα έχω καταφέρει περίφημα με την κρέμα δεν μπορώ να πετύχω το μπισκότο... Δοκίμασα βούτυρο Lurpak αλλά μετά κοκκάλωσε πάρα πολύ και μου μύριζε..Την 2η φορά δοκίμασα βούτυρο Κερκύρας όπου το πράγμα ήταν κάπως καλύτερα αλλά και πάλι κοκκάλωσε την 2η μέρα..Την 3η φορά δοκίμασα Βιτάμ αλλά δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε στην συνολική γεύση... Εχετε καμιά ιδέα για το βούτυρο? τι μπισκότο χρησιμοποιείς Παράθεση Ooooooooooooh Campione!The One and Only We're Liverpooooooooooooool They say our days are numbered, we're not famous anymore But scousers rule the country like we've always done before Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
c00kiE Δημ. January 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2009 τι μπισκότο χρησιμοποιείς Τα digestive McVities βάζω..Λες να φταίει το μπισκότο? Eννοείται. :D Να σου στείλω τότε (όταν το πετύχω όμως) Παράθεση 2 hearts are beating together, I'm in love I'm in love Is this forever and ever ?? I'm in love I'm in love Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cddaraa Δημ. January 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2009 Εγώ όταν φτιάχνω χρησιμοποιω τύπου πτι μπερ. Βάζω 1 βιτάμ στο χαρτί και 2-3 κουταλιές βούτυρο.Ψήσιμο στον φούρνο για κανα 15λεπτο και όλα οκ. Δοκίμασε να τα ψήσεις για λίγο. Παράθεση Ooooooooooooh Campione!The One and Only We're Liverpooooooooooooool They say our days are numbered, we're not famous anymore But scousers rule the country like we've always done before Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_best_ Δημ. January 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2009 Χρησιμοποιω 2 πακετα πτι μπερ. Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
c00kiE Δημ. January 11, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2009 Εγώ όταν φτιάχνω χρησιμοποιω τύπου πτι μπερ. Βάζω 1 βιτάμ στο χαρτί και 2-3 κουταλιές βούτυρο.Ψήσιμο στον φούρνο για κανα 15λεπτο και όλα οκ. Δοκίμασε να τα ψήσεις για λίγο. Δεν είχα σκεφτεί να το ψήσω...Ότι συνταγή για cheesecake έχω βρει δεν έλεγε καμία για ψήσιμο...Θα το δοκιμάσω και αυτό... Παράθεση 2 hearts are beating together, I'm in love I'm in love Is this forever and ever ?? I'm in love I'm in love Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. January 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2009 Δεν είχα σκεφτεί να το ψήσω...Ότι συνταγή για cheesecake έχω βρει δεν έλεγε καμία για ψήσιμο...Θα το δοκιμάσω και αυτό... Νομιζω πως αυτος ειναι ο λογος. Μπισκοτο μπορεις να βαλεις οτιδηποτε. :) Βαλτο για 10-15 λεπτα στους 200 (μην το αφησεις μεχρι να ροδισει γιατι θα σκληρυνει). Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
c00kiE Δημ. January 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2009 Νομιζω πως αυτος ειναι ο λογος. Μπισκοτο μπορεις να βαλεις οτιδηποτε. :) Βαλτο για 10-15 λεπτα στους 200 (μην το αφησεις μεχρι να ροδισει γιατι θα σκληρυνει). Θα το δοκιμάσω το ΣΚ να δω τι ψάρια θα πιάσω... Παράθεση 2 hearts are beating together, I'm in love I'm in love Is this forever and ever ?? I'm in love I'm in love Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
C_Maidis Δημ. January 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2009 Δεν είχα σκεφτεί να το ψήσω...Ότι συνταγή για cheesecake έχω βρει δεν έλεγε καμία για ψήσιμο...Θα το δοκιμάσω και αυτό... εγω το μπισκότο δεν το ψήνω! Καταρχήν πιο παλιά ΄΄εβαζα digestive πλέον βάω τα πολυδημητριακά της παπαδοπούλου με σοκολάτα τα κτυπάω στο μίξερ με 10 κουταλιές (όχι γεμάτες) βιτάμ ή 8 lurpak και τα βάζω στο σκεύος δεν το λέω για να το περηφανευτώ αλλά η βάση του γλυκού είναι όλα τα λεφτά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cddaraa Δημ. January 15, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2009 εγω το μπισκότο δεν το ψήνω! Καταρχήν πιο παλιά ΄΄εβαζα digestive πλέον βάω τα πολυδημητριακά της παπαδοπούλου με σοκολάτα τα κτυπάω στο μίξερ με 10 κουταλιές (όχι γεμάτες) βιτάμ ή 8 lurpak και τα βάζω στο σκεύος δεν το λέω για να το περηφανευτώ αλλά η βάση του γλυκού είναι όλα τα λεφτά Πήγαινε λίγο παρα πέρα...chocolate cheesecake 350 γρ μπισκότα σοκολάτας, θρυμματισμένα 180 γρ λιωμένο βούτυρο 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη Για την γέμιση: 750γρ τυρί κρέμα 70γρ ψιλή ζάχαρη 6 κ.σ. σκόνη κακάο 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα 150γρ γάλα (ή κρέμα γάλακτος) ζεστό (όχι καυτό) 250γρ σοκολάτα κουβερτούρα 50γρ βούτυρο, σε κυβάκια, μαλακωμένο Το κάνω όταν δεν βαριέμαι....αλλιως κάνω το κλασικό απλά εγώ δεν βάζω αυγά Παράθεση Ooooooooooooh Campione!The One and Only We're Liverpooooooooooooool They say our days are numbered, we're not famous anymore But scousers rule the country like we've always done before Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.