Jump to content

Unboxing και hands-on με το Realme 9 Pro+!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

realme εντάσσεται στις εταιρείες που είναι ανάμεσα στα πιο “hot” ονόματα αυτή τη στιγμή στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας. Και αυτό είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό από τη στιγμή που έχει καταφέρει να βρει την «χρυσή τομή», η οποία συνδυάζει υψηλές επιδόσεις και εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά σε… ασυναγώνιστη τιμή. Τα δε mid-ranger της δείχνουν να αποτελούν την «ειδικότητά» της και σίγουρα το μέλλον διαγράφεται ιδιαίτερα λαμπρό για την κινεζική εταιρεία που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ανεβάζει όλο και πιο πολύ τις μετοχές της. Ήδη η realme για το 2022 ετοιμάζει ένα πραγματικά πανίσχυρο line-up συσκευών, το οποίο σίγουρα θα το εκτιμήσουν οι fans της μεσαίας κατηγορίας, οι οποίοι παίζουν στον χώρο του value for money. Έχοντας τη φρέσκια σειρά realme 9 στα χέρια μας, το μοντέλο που θα δούμε πιο αναλυτικά είναι το 9 Pro+, μία πρόταση, η οποία ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά για τα οποία η realme έχει γίνει γνωστή στους fans της mobile τεχνολογίας…  

Πρωτοποριακό design.. χαμαιλέων!

Το design είναι μια παράμετρος, την οποία η realme την λαμβάνει πολύ σοβαρά στα υπόψη της, με αποτέλεσμα οι συσκευές της να εκπέμπουν μια elegant γοητεία, η οποία παραπέμπει σε smartphones που ανήκουν σε πιο premium κατηγορία. Για αυτό και το realme 9 Pro+ δεν θα μπορούσε παρά να ενσωματώνει έναν ξεχωριστό σχεδιασμό, ο οποίος μπορεί εύκολα να κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ο λεπτεπίλεπτος σχεδιασμός είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς στο Pro+, με τις διαστάσεις της συσκευής να παίζουν στα 160.2 x 73.3 x 8mm, ενώ το βάρος της συσκευής «ζυγίζει» μόλις 182 γραμμάρια.

Εκεί όμως που η realme δίνει μαθήματα στον σχεδιασμό είναι ότι κατάφερε να αναπτύξει το πρώτο κινητό (που έχουμε δει επίσημα σε ευρωπαϊκό έδαφος), το οποίο μπορεί να εναλλάσσει τον χρωματισμό του backplate του. Για αυτό και ο χαρακτηρισμός «Χαμαιλέων» μόνο τυχαίος δεν είναι. Ουσιαστικά, το χρώμα Sunrise Blue (και στα δύο μοντέλα της σειράς) έχει τη δυνατότητα να αλλάζει, αξιοποιώντας τη καινοτόμο τεχνολογία της φωτοτροπίας. Η συσκευή όταν την «χτυπούν» οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να μεταμορφώνει την πίσω όψη της από μπλε σε κόκκινη μέσα σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα. Η εξελιγμένη τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από αυτό το ομολογουμένως εντυπωσιακό εφέ, έχει να κάνει με την αλλαγή στη μοριακή δομή του ειδικού υλικού, για το οποίο πραγματοποιήθηκαν δεκάδες διαφορετικές δοκιμές. Η realme δημιούργησε πρώτη μια πρωτοποριακή φωτοχρωμική διαδικασία διπλής στρώσης και πρόσθεσε μια οργανική σύνθετη στρώση, η οποία όχι μόνο εγγυάται το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά αυξάνει και τον ρυθμό απόδοσης χρώματος κατά 40%.

Για τους πιο «παραδοσιακούς» βέβαια εκτός από την επιλογή του Sunrise Blue, υπάρχουν κα οι επιλογές Aurora Green και Midnight Black, όπως η συσκευή της δοκιμής μας. Κατά τα άλλα, η realme δεν «τσιγκουνεύτηκε» στην ποιότητα των υλικών του 9 Pro+, για αυτό και «παίζει» με γυάλινη επιφάνεια (υπάρχει προστασία από Gorilla Glass στο display) μπροστά και γυάλινη επιφάνεια στο πίσω τμήμα. Στο άνω αριστερό τμήμα δεσπόζει το εμβληματικό triple camera setup (το οποίο εξέχει μερικαχ χιλιοστά και πρόκειται να το δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω), ενώ τα volume rockers βρίσκονται στην αριστερή πλευρά της συσκευής μαζί με το tray, το οποίο φιλοξενεί μόνο την Nano-SIM (δέχεται και δεύτερη SIM), με τη συσκευή να μην υποστηρίζει τη δυνατότητα για microSD. Παράλληλα, το power ON/OFF button βρίσκεται στη δεξιά πλευρά, ενώ στο κάτω τμήμα υπάρχει το «παραδοσιακό» audio input jack των 3.5mm, η USB Type-C θύρα, το μικρόφωνο και το ηχείο της συσκευής.  Ο δε αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων ακολουθεί τη μόδα της εποχής και βρίσκεται κάτω από το display, όμως η ιδιατερότητά του είναι ότι ενσωματώνει και μετρητή καρδιακών παλμών, έτσι ώστε ο χρήστης να έχει μια πλήρη εικόνα για την κατάσταση της υγείας και του οργανισμού του.

Σε γενικές γραμμές, το feeling που βγάζει η συσκευή της realme σε επίπεδο σχεδιασμού είναι ότι πρόκειται για ένα κινητό που μοιάζει ότι κοστίζει πολλά περισσότερα από ότι είναι η πραγματική αξία της και αυτό είναι μόνο καλό για τους users.

Με τα φτερά του Dimensity 920 5G!

H realme αντιλαμβανόμενη το πόσο σημαντικό είναι το display σε ένα smartphone, εξόπλισε το 9 Pro+ με μια οθόνη Super AMOLED στις 6.4 ίντσες, με το display να καταλαμβάνει το 84.2% του σώματος της συσκευής. H ανάλυση είναι στα 1080×2040 pixels με πυκνότητα στα pixels που αγγίζει τα 411ppi., ενώ για ένα πιο smooth αποτέλεσμα στην κίνηση το refresh rate ανέρχεται στα 90Hz. Αν μη τι άλλο, η οθόνη καλύπτει με άνεση τα στάνταρ της εποχής και το αποτέλεσμα ξεχωρίζει για την ρεαλιστική απεικόνιση των χρωμάτων και την υψηλή ευκρίνεια.

Εκεί βέβαια που η realme παίρνει άριστα για την απόφαση της είναι στην επιλογή του Dimensity 920 5G, ενός chipset που σίγουρα έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το multitasking και το υψηλό performance. Ουσιαστικά η σειρά realme 9 Pro γίνεται το «κέλυφος» για την παρουσίαση του εξαιρετικού mid-range SoC της MediaTek, το οποίο εκτός από την υψηλή δυναμική που προσφέρει στο 5G έρχεται με Octa-core επεξεργαστή (2×2.5GHz Cortex A78 & 6 2.0xCortex A55), με τα γραφικά να αναλαμβάνει μια GPU Mali-G68 MC4. Η συσκευή έρχεται σε εκδόσεις στα 6 και στα 8GB RAM (στην ελληνική αγορά υπάρχει μόνο η έκδοση με τα 6GB /128GB storage), με επιλογές αποθηκευτικού χώρου στα 128GΒ και 256GB. Αναμφίβολα, η επιλογή του συγκεκριμένου SoC προσφέρει άνεση, δυνατό performance, πολύ καλή ενεργειακή διαχείριση και εκπληκτική ευελιξία που σίγουρα μπορεί να καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Όσον αφορά το software, το Android 12 είναι φυσικά μονόδρομος, ενώ το Realme UI 3.0 ξεχωρίζει για την ευχρηστία του.

Η αύρα του Dimensity 920 απεικονίζεται σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του 9 Pro+, το οποίο όχι μόνο συμβάλλει στην υψηλή ταχύτητα του εν λόγω mid-ranger, αλλά και στον εντυπωσιακό τρόπο που αντιλαμβάνεται τις φωτογραφίες και προσαρμόζει το φωτογραφικό αποτέλεσμα σε ποικίλα σενάρια. Ουσιαστικά, το realme 9 Pro+ έρχεται με ένα triple camera setup, όπου η κυρία κάμερα του παίζει στα 50MP (f/1.8. 24mm, PDAF και OIS), ενώ παράλληλα συνοδεύεται από 8MP ultrawide φακό και macro στα 2MP. Οι εξελιγμένοι αλγόριθμοι δημιουργούν ένα ιδανικό πλαίσιο φωτογραφήσεων και έτσι το τελικό αποτέλεσμα, αν μη τι άλλο παίρνει υψηλή βαθμολογία για την κατηγορία στην οποία ανήκει πάντα το realme 9 Pro+. To video recording του 9 Pro+ ανέρχεται στα 4K@30 fps, 1080p @30/60/120/480 fps, 720p@960 fps, ενώ διαθέτει selfie cam στα 16MP.

Όσον αφορά, το δυνατότητες συνδεσιμότητας, εδώ η πρόταση της realme δεν απογοητεύει, καθώς προσφέρει Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, hotspot, αλλά και Bluetooth 5.2, όπως επίσης και NFC.

The VfM crown!

Πριν ολοκληρώσουμε το review μας, δεν γίνεται να μην σταθούμε και στην εξαιρετική ενεργειακή συμπεριφορά, όπου η μπαταρία των 4.500mAh σε συνδυασμό με την Ιδανική ενεργειακή προσέγγιση του SoC της συσκευής, επιτρέπουν στην μπαταρία της συσκευής να… αντέχει! Και σε περίπτωση που «ξεμείνετε» o Super DART φορτιστής προσφέρει fast charging δυνατότητες στα 60W, φτάνοντας από το 0 στο 100% μέσα σε μόλις 44 λεπτά! Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, είναι εμφανές ότι το realme 9 Pro+ στρογγυλοκάθεται στο θρόνο των value for money συσκευών, καθώς ανεβάζει πολύ τον πήχη, χαρίζοντας ιδανικό performance σε τιμή που είναι… «σκάνδαλο»! Μάλιστα, εάν προλάβετε το pre-order offer της συσκευής (με το flash sale offer να διαρκεί από τις 16 έως τις 22/2), μπορείτε να αποκτήσετε το realme 9 Pro+ σε τιμή μόλις στα 379 ευρώ (από 429 ευρώ που είναι η κανονική τιμή του). Τελικά, η realme είναι εμφανές ότι ξέρει απέξω και ανακατωτά τον τρόπο για να δημιουργεί συσκευές που συνδυάζουν unique τεχνικά χαρακτηριστικά σε ασυναγώνιστη τιμή!

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...