Jump to content

Ίσως η θήκη του iPhone επηρεάζει την αυτονομία του


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Οι θήκες για την πλειοψηφία των χρηστών φαίνονται σαν μια εντελώς ασήμαντη υπόθεση, όμως είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ που οφείλει ο καθένας να προμηθευτεί εξαρχής γιατί καλύπτονται εμπρός και πίσω από εύθραυστο γυαλί που κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια. Μια θήκη φαίνεται επομένως μια λογική επένδυση για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του iPhone σας, αλλά ίσως προκύψει πρόβλημα.

Η Apple κατασκευάζει τις συσκευές της ώστε να λειτουργούν καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου. Ενώ μια ιδανική θερμοκρασία περιβάλλοντος για να λειτουργεί άρτια μια συσκευή είναι μεταξύ 62° και 72° F (16° έως 22° C), τα iPhone έχουν την ικανότητα να αποδίδουν εξαιρετικά ακόμη και σε περιβάλλον με θερμοκρασία που εκτείνεται από 32° έως 95° F (0° έως 35° C). Οτιδήποτε κάτω από αυτό είναι πολύ κρύο, οτιδήποτε παραπάνω είναι πολύ ζεστό.

Για αναφορά, τα MacBook έχουν διαφορετικό εύρος, που εκτείνεται από 50° έως 95° F (10° έως 35° C).

Συγκεκριμένα για το θέμα με την χρήση θηκών, η Apple απαντά:

“Η φόρτιση της συσκευής σας όταν βρίσκεται μέσα σε συγκεκριμένες θήκες μπορεί να δημιουργήσει υπερβολική θερμότητα, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Εάν παρατηρήσετε ότι η συσκευή σας ζεσταίνεται όταν τη φορτίζετε, αφαιρέστε την πρώτα από τη θήκη της.”

Σημειώστε ότι όταν η Apple λέει ότι μια θήκη “μπορεί να δημιουργήσει υπερβολική θερμότητα”. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι πως θήκη λειτουργεί σαν υπνόσακος και εγκλωβίζει τη ζέστη μέσα.

Προκειμένου η ομάδα του zdnet να εξακριβώσει το εάν υφίσταται η άποψη της Apple, πήραν την απόφαση να εκτελέσουν μερικές δοκιμές και να κατανοήσουν το κατά πόσο  ένα iPhone 13 Pro Max θερμαίνεται κατά της φόρτισης με τη θήκη του. Δεν είχαν σαν στόχο να δοκιμάσουν τις θήκες ή να τις συγκρίνουν ούτε να καταλήξουν σε συμπέρασμα ποια είναι καλύτερη. Στόχος ήταν να διαπιστώσουν αν το iPhone θα ξεπερνούσε τους 35 βαθμούς.

  • Με τη χρήση φορτιστή 5W, το iPhone έμεινε άνετα στην ασφαλή ζώνη, ανεξάρτητα από το ποια θήκη χρησιμοποιήθηκε.
  • Χρησιμοποιώντας πιο γρήγορους φορτιστές USB C παρατηρούνταν αύξηση της θερμοκρασίας, πέρα από τα επιτρεπτά όρια.
  • Χρησιμοποιώντας το iPhone κατά τη φόρτιση με γρήγορο USB C φορτιστή, οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν σημαντικά και σε ορισμένες περιπτώσεις κατάφεραν να πάνε το iPhone στην too hot zone όπως επισημαίνουν.
  • Οι θήκες σιλικόνης φαίνεται ότι διατηρούν πιο χαμηλά τις θερμοκρασίες.

Και όλα αυτά σε θερμοκρασίες δωματίου 16 βαθμών.

Άρα η Apple είχε απόλυτο δίκιο για υπερβολική αύξηση θερμοκρασίας με τον εγκλωβισμό των iPhone σε θήκες κατά την φόρτιση και σίγουρα κάτι τέτοιο φθείρει και τις μπαταρίες.

[via]

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...